הבנת הנקרא - הולנדית

lior272727

New member
תגובה למלפפון

אני מניח שהגישה שלהם מאד צרה ודווקנית, כלומר, הם יוצאים מנקודת הנחה שחזקה על הצד "העבריין" כי יעשה את שנדרש להבנת המסמך והאמור בו. דרך אגב, מה הרעיון בלרשת כמעט כל פינה במצלמות מהירות שהרי כמות ה"עבריינים" כל כך גדולה? במהלך שהותי נסעתי בכבישים שבין Apeldoorn ו- Amsterdam בהם כמעט כל רכב שני עבר את המהירות המותרת בהרבה!!! גם העקרון לפיו רוכבי האופניים טסים בלהקות וזכות הקדימה ברובה נתונה להם, איננה מידתית ויוצרת לא מעט מצבים של "כמעט" תאונה.

ayala26

New member
גם רוכבי אופניים מקבלים קנסות

לרוכבי אופניים אסור לרכב במקומות שיש בהם תמרור שאסור להם לרכב בו...גם על אי הדלקת פנס קדמי הם מקבלים קנסות. אם אינך מכיר את החוקים במדינה בה אתה מתייר והתנאים בה קשים לך ואינך רגיל אליהם (אופניים שטסים בלהקות
) - סע בתחבורה הציבורית..

Fair game

New member
מה קורה אם תייר חוזר למדינה שלו

מתעלם מהדוח ולא משלם?? בארה"ב אני יודע שברגע שתכנס שוב הם עוצרים אותך ולפעמים גם מגרשים

אספרסו2

New member
מאלו שאני מכיר

וקיבלו בארץ דוחות מהולנד וגרמניה-לא שילמו ולא קרה כלום. יש מדינות שגם לא מתאמצות, אני קיבלתי דוח חניה בפינלנד-לא שילמתי ולא קרה כלום.

מלפפiן

New member
השאלה היא מה קורה כשאתה חוזר לאותה

מדינה, מונעים ממך כניסה עד שתשלם את הקנס? לא משכירים לך רכב כי השם שלך ברשימה השחורה איפשהוא? יש לי 2 דוחות חנייה מיוון מלפני איזה 10 שנים, לא שילמתי ולא קרה כלום, אהל האמת שלא הייתי שם שוב מאז.

אספרסו2

New member
אני חושב שגם מבחינת הרשויות

-נסיון לשלוח דוח לאדם שחי במדינה אחרת זה "יריה באפילה",הם יודעים שחלק ייבהלו וישלמו. מעבר לזה לא הייתי דואג דאגות מיותרות.

poffertjes

New member
קנס באופניים

אני למדתי את החוקים על בשרי.. קיבלתי קנס בעת רכיבה על אופניים (35 יורו).. טעיתי בדרך, ראיתי שוטרים בצד השני של הרחוב ורכבתי אליהם לשאול על הדרך כ 500 מטר על המדרכה.. יותר פשוט לקנות טום -טום. :) לעומתי, חבר בעל דרכון ישראלי, לא קיבל את הקנס כי כנראה ידעו שיהיה להם קשה לאכוף את הודעת התשלום.. נ.ב. כבר חודשיים וחצי ולא קיבלתי את הקנס בדואר...

מלפפiן

New member
תראה, מצלמות מהירות, חוץ מאשר להכניס כסף

למדינה, יש להן גם יכולת הרתעה כמובן, שזה מה שחשוב. בקשר למכוניות שעברו את המהירות המותרת- ברור שיש כאלה, לא אמרתי שכל ההולנדים מלאכים ודוגמה למופת כשזה נוגע לתרבות כביש, אבל אם משווים לנהגים בארץ.... אני לא מתפלא שיש בישראל כל כך הרבה תאונות. חוץ מזה אל תשכח שמרבית הנהגים שם מכירים את הכבישים ויודעים גם היכן המצלמות הקבועות, ככה שהם יודעים איפה אפשר להאיץ ואיפה צריך להאט. בקשר לרוכבי האופניים - המצבים של "כמעט תאונה" נגרמים בדרך כלל כשמעורבים תיירים (או באוטו או על האופניים), ההולנדים רגילים להימצאות רוכבי אופניים על הכביש ויודעים להתנהג בהתאם.

למעלה