הבנת הנקרא - הולנדית

lior272727

New member
הבנת הנקרא - הולנדית

שלום רב, במידה ומשהו יכול לעזור לי להבין מה תוכנה של ההודעה הנ"ל שנשלחה אלי בדואר. אני מניח שהמדובר בהודעה על עבירת תנועה, אך חסרים לי שאר הפרטים המופיעים בגוף ההודעה. בקיצור, אנא ציינו את הפפרטים המהותיים להודעה זו.. תודה מראש. ליאור

ayala26

New member
העברת ל-PDF לא יכלת לפחות לישר?

מי שמתרגם צריך לשכב על השולחן מול המחשב כדי לקרוא את זה... בקיצור, אתה צריך לשלם 19 יורו על זה שנסעת מהר מדי (57 ק"מ במקום שבו מותר 50)

ayala26

New member
עד 15 באוגוסט

אחרת תצטרך לשלם את הסכום השני שכתוב למטה ואם שוב לא תשלם בזמן זה גדל. בפסקה הראשונה תחת הכותרת BETALEN כתובים פרטי הבנק שאליו עושים העברה בנקאית או משלמים בדואר. אגב, אפשר עם גוגל לתרגם טקסט וגם מילים!

lior272727

New member
הבנת הנקרא - הולנדית

איילה, ראשית, תודה ואני מתנצל על תנוחת הקריאה. את שכתבת ארוכות כבר הבנתי ללא עזרתך, אודה על הסבר קצת יותר מקיף. ליאור

Fair game

New member
איזה הסבר יותר מקיף אתה רוצה?

אתה רוצה תרגום של הכל מילה במילה?

מלפפiן

New member
איילה נתנה לך את הפרטים החשובים בדו"ח,

באופן כללי רשום שם (כמו בדו"ח ישראלי) שאתה יכול לערער (עד ה-1 באוגוסט לשלוח מכתב ערעור), או לבקש את תמונת הצילום מהמשטרה (אם אתה ממש לא מאמין להם). עיצה שלי- תשלם, ואל תעשה עניין, מדובר בסכום פעוט של 19 יורו לא במליונים, וכן זה הולנד ולא ישראל, ויש פה מצלמת מהירות בכל מקום, וכן הם גם שולחים דוחות על מהירות "מוגזמת" של 4 ק"מ יותר מהמהירות המותרת. עם בלגנים וערעורים נראה לי שלא תגיע לשום מקום, אבל זה בחירה שלך.

lior272727

New member
הבנת הנקרא - הודעה בהולנדית

תודה רבה על העזרה. אם לא הייתי מתכוון לעשות משהו פוזיטיבי בכיוון, לא הייתי טורח לשאול שאלות ולברר (וגם לספוג קצת הטפות למיניהן), מה גם שלשלם מבלי להבין על מה- זה לא בדיוק אני. נכון שזה הולנד ולא ישראל (גם להם יש הרבה דברים טובים ללמוד מישראל), אבל אני בטוח שאם משרד התחבורה הישראלי היה שולח דו"ח תנועה לאזרח במדינה זרה, הוא היה מקפיד לשלוח את זה באנגלית!!! מגוחך לקבל ממדינה מתקדמת מסמך רשמי בשפה המקומית (מה גם שאינה בינ"ל).

ayala26

New member
כן, זה קטע לא מובן לי

גם קרוב משפחה שלי קיבל דו"ח כזה אחרי חופשה בהולנד והוא שלח לי אותו ואני שילמתי בשבילו..

lior272727

New member
הבנת הנקרא - הודעה בהולנדית

אז את גרה בהולנד??? תזהרי שלא לעבור את המהירות המותרת, יש שם המון מצלמות.... למה זה טוב בעצם? ישנם מחקרים רבים שגרסים כי למהירות "תרומה צנועה" בשעור התאונות הכללי.

ayala26

New member
אני לא נוהגת ברכב

אני משתמשת בתחבורה הציבורית ורוכבת על אופניים. למהירות אולי "תרומה צנועה" אבל לעבירות על חוקי התנועה ולהתייחסות הצינית של נהגים לחוקי התנועה יש תרומה לא קטנה, אולי הכי גדולה, בגרימת תאונות... יש חוקי תנועה וצריך לשמור עליהם. אם לא, משלמים קנס, זה יותר טוב?

lior272727

New member
תגובה

הכל תלוי בענישה!!!! ככל שתהיה יותר אפקטיבית כך ייטב. נתחיל מזה שהמשטרה אוכפת את מה שנח וקל לה.

ayala26

New member
נו, אז מה אתה מתלונן?

עברת על החוק ונסעת במהירות העוברת על מה שמותר, תשלם את הקנס ותלמד להבא לשמור על החוק כי הוא נאכף במקום למחות ולשכנע שמהירות היא לא פקטור בתאונות דרכים... אי שמירה על החוק היא גורם משמעותי לתאונות דרכים. תגיד תודה שרק קיבלת קנס ולא דרסת ילד בכביש עירוני שנסעת בו מהר מדי והרסת לו, למשפחתו ולך את החיים. אני מכירה את זה, מנסיון. זה בכלל לא נכון שהכל תלוי בענישה. הרי המצב האידאלי הוא שאנשים ישמרו על החוק בכביש לא בגלל שהם מפחדים מהעונש ופשוט יעברו על החוק איפה שהם יודעים שלא קל להתפס.. המצב האידאלי הוא שאנשים ישמרו על החוק בכבישים כי הם יודעים שהכביש מסוכן, שהחוקים האלו מצילים חיים, שלהם ושל אחרים.

lior272727

New member
תגובה

איזו הטפה.....ואיזה תיאורים, הגעת למחוזות ששמורים לספרי מתח ומיסתורין.... הדו" ח שקיבלתי על ה"עבירה" שלכאורה עברתי, בטלה בשישים לעומת מה שראיתי נעשה על הכבישים בהולנד!!!! בואי נשמור על פרופורציות.

ayala26

New member
בדיוק מה שכתבתי!

אז בגלל שאחרים עושים עברות יותר חמורות העבירה שלך לא חמורה. גם דרך להסתכל על הדברים וזה לא קשור לענישה! ועוד אחד יאמר, כולם נוסעים מהר אז מה זה כבר לעקוף בימין. נו, אז עליתי קצת על המדרכה לא נורא.. אחרים נוסעים גם באדום... מקווה שלא תגיע למחוזות כאלו. אין לי שום סימפטיה כלפי אנשים שעושים עבירות תנועה קלות שבחמורות ועל אחת כמה וכמה על אנשים שמצפצפים ומתייחסים בציניות לחוקי התנועה. כי כשאני בגיל 23 הייתי צריכה ללמוד ללכת מחדש זה ממש לא מעניין אותי מה נחשבות העבירות ומה המשקל שלהן בשיקלול הכללי של תאונות הדרכים שהנהג שדרס אותי על המדרכה עשה... אז כן, בוא נשמור על פרופורציות באמת.

lior272727

New member
תגובה - אחרונה

דרך אגב ובזה נסיים, הסיפור האישי שלך (ככל שיהיה טרגי ועצוב) אינו קשור ולו במעט לנושא שעלה והתפתח. אל תשליכי תחושות והגשות מעברך, שכן, זה מייצר אנטיגוניזם ומכאן חוסר הפרופורציה בתגובותיך. שמחתי להכיר..

ayala26

New member
התבלבלת, מה שיצר אנטגוניזם

הם לא התחושות והרגשות שלי אלא "סך הכל מהירות מופרזת, לא ביג דיל" גם בלי קשר לסיפור שלי יש לי סלידה מעברייני תנועה. עבירות תנועה הוא רק אחד מבין נושאים שיש לי עקרון לגביהם הסיפור האישי שלי אינו טראגי ואינו עצוב כי אני החלמתי. דווקא הסיפור של הנהג שגרם לתאונה הוא טראגי ועצוב וחבל לי שיש אנשים שצריכים להרוס להם ולאחרים את החיים בשביל ללמוד שחוקי התנועה זה לא בשביל שיהיה לשוטרי תנועה מה לעשות..

מלפפiן

New member
הם שלחו לך את זה לישראל? באמת נשמע מוזר,

מצד שני אולי זה היה תפקידה של חברת ההשכרה (אני מניחה ששכרתם אוטו) לעדכן אותך בפרטים באנגלית. בכל מקרה, אני יכולה רק להגיד לך שגם הגרמנים שולחים בגרמנית (אנחנו קיבלנו הביתה (להולנד) דו"ח תנועה מגרמניה בגרמנית, ככה שהולנד לא לבד...

ayala26

New member
כן גם קרוב משפחתי קיבל את זה בדואר

לישראל, כתוב בהולנדית...

מלפפiן

New member
ממש מוזר, והם עוד מצפים שאנשים יבינו את זה?

מילא, הגרמנים שולחים לנו בגרמנית, נו, רוב ההולנדים עוד מדברים גרמנית, אבל איך הם מצפים שישראלי בישראל יקרא הולנדית?

למעלה