הבנה ומשמעותה

Zipadidoda

New member
הבנה ומשמעותה

כשאני מבין משהו. מה בעצם קורה? נאמר כי הבנה משמע הפנמה. לא יודע. אבל בזמן מסוים אני מבין משהו לחלוטין ופועל לפיו ושעה אחרכך לא מסוגל לפעול על פיו. מדוע זה? האם זוהי הבנה אמיתית? האין ההבנה מביאה לעשייה או שזוהי רק ההבנה המוחלטת?? מהי ההבנה המוחלטת? הסבר!!!!!! :)))))

mga-abir

New member
כל החלטה

כל החלטה נכונה לאותו רגע שנתקבלה.אותה החלטה תהיה שגויה לאחר מכן.עלינו לצאת מנקודת הנחה שאנו פועלים נכון בכל עת מכוחן של סיבות.החלטות הינן בחירה מתוך סיבה.וכאשר הסיבה משתנה ההחלטה משתנה בטיבה.אין זה אומר שעלינו להפסיק להחליט,כך הם הדברים בעולמינו.את המוחלט לא בוחרים,אין צורך בבחירה ואין החלטה לגביו.זה מצב מוחלט. בברכה אביר

Tal_Ya_Tal

New member
ההבנה המוחלטת../images/Emo42.gif../images/Emo62.gif../images/Emo42.gif

ההבנה המוחלטת, איננה דומה להבנה של העולם הזה. בעולם הזה, כאשר אתה משיג הבנה לגבי דבר מסוים, אין היא קשורה להבנתך בתחומים אחרים, שאינם קשורים. אולם ההבנה המוחלטת, היא בעצם, ההארה. ברגע שהושגה ההבנה המוחלטת, היא ישימה לכל דבר ותחום בחייך. ומתיישרת על פני כל הרובדים, כמיים בתוך כלים שלובים.אם אפילו דבר אחד מוחזק בנפרד מן ההבנה הזאת, משמע-לא הושגה שום הבנה!!! L&L TALYA

mga-abir

New member
הבנה מוחלטת

מתקבלת מתוך חויה,התנסות,חשיבה. לעומתה הארה מאירה את הכל ובכלל זה ההבנה נוכל לטעון שהבנה היא הארה אולם הארה כוללת גם רגש ולעיתים אין צורך בהבנתו כלל. בברכה אביר

mga-abir

New member
@@@משהו מעברי

זוכר אני מעברי הרחוק בעת מעשה שפגע בזולת (אפילו מילה) הייתי שרוי לאחר מכן במעין עננה כהה שחלחלה בי ונצמדה אל תוך גופי. התחושה היתה לא נעימה ומעיקה. קשה היה להיפטר ממנה. היום אני יודע שעננה זו גרמה לעיצוב אופיי. נקרא לה מצפון או חשבון נפש או חרטה,לא חשוב,העיקר שתמיד הופיע (גם כאשר חשבתי שאני צודק) מזה שנים רבות עננה זו לא באה לבקרני. חפשו גם אתם עננה זו וסלקו את הגורמים להופעתה אצליכם. (למי שבורך לדעתי) בברכה אביר-mga

Tal_Ya_Tal

New member
טרמינולוגיה שונה../images/Emo42.gif../images/Emo79.gif../images/Emo41.gif

היי אביר,
למה שאתה קורא ´הבנה מושלמת´ אני קוראת ´תובנה´. תובנה היא השילוב של חוויה והבנה. אילו הייתה רק הבנה,ללא חוויה, לא היתה הפנמה. אילו הייתה רק חוויה, ללא הבנה, לא היתה מגיעה תובנהINSIGHT. מה שנקרא לפעמים ´הארות קטנות´.
ההבנה המוחלטת מבחינתי, היא הארה
L&L TALYA

למעלה