הבנאליות של הרוע

poseidon111

Active member
את כתבת שאני קבעתי שזה ממניעים אישיים.

שאלתי איפה מצאת זאת.
אני, לא אחרים.

פה

שהאישיו פה אמור להיות האם כל הביטויים הדמוניים כלפיו היו מוצדקים
לו באמת עשה את מה שמייחסים לו, מבלי לדעת את גילה האמיתי.
אני סובר שלא.
ורק לשם היושרה הדיונית, אכן שאלתי את עצמי את השאלה הזו.
כמובן שהתגובה האינסטנקטיבית היתה של "לסגור איתו חשבון".
מזל שלקחתי שיעורים בשליטה עצמית.
יתרה מזו, אני לא חושב שהוא קרבן. איני יודע אם היא קרבן.

אבל באותו מצב נמצאים כל אלו שמיהרו לקפוץ על עגלת הלינץ' כלפיו.

poseidon111

Active member
פה אני טענתי שהביטויים כלפיו הם ממניעים

אישיים?
מעניין מאוד, כי אני מתקשה לראות זאת. תמהני אם עוד מישהו רואה זאת,
פרט לך.
תמהני אם את רואה זאת, ובזה ברשותך, אסיים.

אתה שרשור שלם אומר שעושים לו לינץ'

ושזה מוסר כפול, והוא שעיר לעזעזל. אישי זה על בסיס אישי.

ותודה לאל.

Hawkeye7

New member
אנחנו אכן חיים בעולם צבוע

בעולם שבו מסיקים ממקרים בודדים על התנהגות הכלל (תופס לגבי שתי השורות הראשונות שכתבת).

אנחנו חיים בעולם שבו אנשים מחליטים בעצמם מתי מתאים להם לכבד את החוק ומתי לא (בפרט בכל הקשור לרשת).

הצביעות היא שחוקים מסוימים צריך לכבד ואוכפים אותם (לפעמים בצורה טובה יותר ולפעמים בצורה טובה פחות) ובאותו הזמן מחוקים אחרים אפשר להתעלם.
זה שאותו זמר עבר על החוק (בהנחה שאכן הוא עבר על החוק), עדיין לא אומר שלאלפי אנשים מותר להפר את החוק בגלל המקרה הזה.

ואני חושב שאף אחד לא טען פה בשרשור שצריך להצדיק מין עם קטינים.
לדעתי הדיון נסוב סביב רמת הניצול \ הקורבנות (אם בכלל היו כאלה).

אוי סליחה אני מתנצלת.

טיפשה שכמותי. מה המדגם שיספק אותך אדוני? ואיזו רמת מובהקות תכובד על ידך?

אנחנו לא מדברים פה על בודדים. מדברים פה על החברה, והחברה היא כזאת. גם אם לא כולם כאלה, יש מספיק שכן כדי לגרום נזק.

Hawkeye7

New member
סלחתי...

"אנחנו לא מדברים פה על בודדים. מדברים פה על החברה והחברה היא כזאת".

אשמח לדעת כמה גברים ישראלים (מתוך נניח קצת פחות מ- 4 מיליון):
"מפיצים סרטון סקס בוואצאפ הבחור הולך בגאווה עם ראשו מורם כמו טווס והבחורה מתביישת לצאת מהבית."
"מאשימים בחורה שנאנסה אם היא נכנסה מרצונה לדירה של הבחור לשתות קפה."
"אם בחורה הולכת בקיץ עם גופייה כי חם היא קצת אשמה אם אנסו אותה, או אם היא לא צעקה"

ספרי לי כמה זכרים מתוך קצת פחות מ- 4 מיליון שחיים בישראל (כולל ערבים, דרוזים, נוצרים וכו') באמת מאמינים שלעשות את הדברים שרשמת זה בסדר ???
כן, תמיד יש קיצוניים וכנראה שתמיד יהיו כאלה (בכל מקום, בכל דת, בכל מין ובעצם בכל דבר) אבל האם הם מעידים על הכלל ?

אני לא טוען שאין כאלה, אבל אני טוען שזה ממש לא רוב הגברים בחברה שלנו.
יש הבדל גדול בין "גם אם לא כולם כאלה, יש מספיק" לבין הרוב (ובגדול) לא כאלה

הזמנתי ממינה צמח התפלגות

היא תהיה מוכנה לצערי רק בעוד כמה ימים. עכשיו רציתי לשאול אם להכליל גם תיירים או פליטים ומהגרים בלתי חוקיים או להגביל לבעלי אזרחות ישראלית? איך אתה מעדיף-גרף עוגה? עמודות?

Hawkeye7

New member

וופל בר

New member
יש הבדל גדול בין להאשים לבין חקר האמת

בחקירות של הטרדה מינית, תמיד יש את הרגע הזה שמישהו אומר 'הבחורה התנהגה לפני המקרה כך וכך', ומיד לאחר מכן יש את הקטע בו מישהו זועק שהנה הפכו את המוטרדת לאשמה בכך שהוטרדה. אז זהו, מותר לחקור את האמת, לא כל חקירה מצביעה על כך שמנסים להאשים מישהו. במקרה דנן, הפיכת האשמה.

וופל בר

New member
כל מה שאתה אומר נכון

ואחרי הכל, זה הופך את זה למוסרי? לצודק ונכון מבחינתו של המבוגר בסיפור? האם לדעתך, בעולם כמו שתיארת, בעולם של מעריצות ונערצים, זה בסדר מבחינת המבוגר האחראי?

poseidon111

Active member
כפי שאמרתי, אני מדבר על הפן המוסרי בלבד. על

אותן נקודות שהעלית פה, ואחרים במקומות אחרים.
בעולם שלי, כל מה שלא נעשה בכוח אלא מתוך רצון ומודעות,
מבלי שהצד השני יפגע או הצד השלישי, הוא בסדר, גם אם לא
תואם את " מה עובר על הנוער שלנו".

כידוע לך עניין של מוסר הוא עניין חמקמק קל וחומר עניין של "צודק ונכון".
המוסר שלי או שלך לא חייבים להיות חופפים לכל בני האדם.

וופל בר

New member
משתמע מדבריך

שצריכים לוותר על החוק האוסר לקיים יחסי מין בהסכמה עם קטינה. רק מצב של אי הסכמה דורש חוק האוסר על כך. הבנתי אותך נכון הפעם, או שלא ? בהנחה שהבנתי נכון, יש לך איזה גיל מינימום? - זה היה בציניות, סליחה - בהנחה שלא הבנתי נכון, תסביר לי מה זה 'בעולם שלי, כל מה שלא נעשה בכוח אלא מתוך רצון ומודעות,מבלי שהצד השני יפגע או הצד השלישי, הוא בסדר,'

poseidon111

Active member
אם תיקח את מה שכתבתי לגבי העניין העקרוני

של דברי, ולא של הפן החוקי, ותצרף זאת לציטוט שהבאת כאן, ניתן
יהיה לומר שהמושגים שלי לגבי חוקים חברתיים מקובלים כמו מה "יאה"
לא ממש מסתדרים עם מה שמקובל.
יחד עם זאת אני טוען שחוק צריך לכבד, גם אם נדמה לך שהוא מטומטם.
אני גם חושב שבימינו "גיל ההסכמה", אינו תואם את המציאות הדינמית.
אשאל אותך שאלה הפוכה:
למה אתה חושב שגיל ההסכמה היום הוא הגיל הנכון, או שלא?

וופל בר

New member
אני לא חושב

זה הגיל עליו החליטו מומחים שכל מטרתם שאף אחד לא יפגע. אינני מומחה לגיל דעה. אני יוצא מנקודת הנחה שעד לאותו הגיל, החליטו שיכולות להיות לכך השלכות שלא נלקחות בחשבון הנערה / נער הנמצאים בגילאים שמתחת. הגיל נשמע לי הגיוני. על איזה גיל היית ממליץ אתה?

poseidon111

Active member
ראה, אני מבין את הראציו של המחוקק, אך שים לב

למשהו מעניין במיוחד.
אם הבחורה היא בין 14-16 והיא חברה של הבחור, הרי זה מותר.
אם הפער ביניהם הוא יותר משלוש שנים, הרי זו עבירה.
למה? בהנחה שאין פה ניצול או כל דבר אחר שבניגוד לרצונה.
הרי היא עדיין בגיל שהמחוקק קבע שאסור לקיים איתה יחסי מין.

קשה לי להמליץ על גיל, אך קל לי יותר להמליץ על מוכנות נפשית,
והבנה מלאה של כל מה שכרוך בכך. זה אינו תלוי גיל סטטוטורי.
כמובן שגיל המינימום האסור, מקובל עלי לחלוטין, גם אם לפי הפרמטרים שלי,
ישנה המוכנות הנפשית אצל הנערה.
דרך אגב, "מוכנות" אינה "אני רוצה", אלא "אני מוכן" מבחינה נפשית, כשלקחתי
את שאר המרכיבים של יחסי מין בחשבון.

ראיתי את זה אתמול

אז מה אני אגיד לך?
כבר ירדתי מזה. זה לא מעניין אותי. להגיד שזה מגעיל, הופך אותי צבועה. לצאת נגד התופעה הזאת שילדות בנות 14 הופכות עבד לתרבות קלוקלת, אז זה הופך אותי למתחסדת. לצאת נגד התרבות הנוכחית זה הופך אותי לזקנה ערכאית שמבלבלת את המוח. אז ירדתי מהעניין. מצדי שכל הזמרים בשקל שיעשו מה שהם רוצים. אין לי ילדה בגיל הזה וגם אין לי נכדה בגיל הזה.
ולשיטתו של הזמר המפורסם, אז לבנים מותר הכל, אז אני מסודרת. יש לי רק נכדים ואין לי נכדות לדאוג להן. שישברו להם את הראש כל אלה שיש להם בנות על הראש. לא עסק שלי.
לא סתם קבע המחוקק שילדה בת 14 לא יכולה להצביע, לא יכולה לנהוג, לא יכולה להתגייס לצבא. יש משהו במוח בגיל הזה שהוא עדיין לא מפותח מספיק כדי לקחת אחריות על מעשיו. כל מי שחושב שילדה בת 14 יודעת מה היא עושה, אז כנראה שהוא חי בעולם שכולו טוב. או בלשון עממית יותר, חי בלה לה לנד. הדיון כבר מזמן לא נסוב סביב הזמר, עשה או לא עשה, ידע או לא ידע. הדיון נסוב סביב החברה שלנו ואיך היא נראית ב-2013. לפי הקריטריונים שאני גדלתי עליהם, היא נראית בדיוק כמו שהיא משתקפת מעל מסך הטלוויזיה שלי. אין לי כלים אחרים לשפוט אותה בצורה אחרת.

בהתחלה טיפה הפתעת אותי

חשבתי שכל הבלבולי שכל וההפוך על הפוך הגיע אלייך. עד שהבנתי שזה ציניות ונרגעתי. לא איבדת את היושרה שמאפיינת אותך.

הם יגידו זקנה וצבועה ומתחסדת ופמיניסטית ומשופמת. שיגידו. מי שלא היה אישה במדינה הזאת אין לו זכות דיבור. ואם כבר להחליט בשביל מישהו אחר מה זה ניצול, אלה הגברים שחושבים שהם יכולים להגיד לנשים ממה מותר וממה אסור להיפגע. איזו עמדה תעשה אותן זקנות או מתחסדות אם הן יצדדו בה, או טרחניות וחופרות אם הן יגידו מה שהן חושבות. זה אותו לחץ מניפולטיבי שהשתמש בו אותו זמר ופמלייתו. והוא ערמומי, כי הוא מצליח להגיע לקורבן ולגרום לו להאמין שהוא רוצה, וכל ניסיון שלו להטיל ספק נתקל בהתנגדות של לחץ ואמירות כמו "כבדה" "טרחנית" "לא זורמת" "פמיניסטית" .

ואת יודעת מה עוד?

לא רק זה שאנחנו זקנות טרחניות משופמות שנזכרות פתאום להרים קול זעקה, אלא אנחנו עדר שועט שעושה לינץ' ורומס את אותו זמר מפורסם עם הפמלייה שלו, שמתחרזת לי עם הפמילייה,
ודנה אותו לחומרה מבלי משפט ומבלי לדעת את העובדות ובכלל אוליי הכל נעשה במסגרת החוק וכל מה שנעשה במסגרת החוק זה מותר וזה בסדר וזה נכון לעשות. ובכלל הילדות רוצות ומוכנות להגן בגופן על הזמר המסכן ובלבד שלא תיפול שיערה משערות ראשו. את מבינה, אנחנו צבועות ומתחסדות בעלות סטנדרטים כפולים, כי ממילא כל הנוהג הזה של בעילת קטינות הינו מאז ימי פומפיי העליזים, אז על מה נלין בכלל? באיזו זכות אנחנו באים לשפוט זמר אליל וכל חבר מרעיו כאשר בעבר עשו דברים הרבה יותר גרועים? באמת לא יפה מצידנו להרוס קריירה מצליחה של זמר רק בגלל שהוא במקרה גם מזרחי... כי אם היה מדובר באיזה זמר אשכנזי רחמנא ליצלן, הזעקה לא הייתה גדולה והכל היה עובר על סדר היום.
אני מודה שהכתבה ממש עוררה בי גועל. זה לא שנולדתי אתמול ולא היו בעבר כאלה מסיבות חשק וסמים. היו, תמיד היו ותמיד יהיו. הגעילה אותי הדרך בה פעלו. השמות שנתנו לכל הדברים האלו.
ממש הכל בטוב טעם כמו שאורנה בנאי הייתה אומרת.
אבל, כמו שאמרתי, עזבי. הכל בסדר. הוא ימשיך למלא את קיסריה גם מחר וגם מחרתיים. כל זמן שיש מי שמוכן לשלם בשביל הזבל הזה, יהיה מי שימשיך לספק את הזבל הזה. רק שיעשה טובה ויפסיק להילחם בגלגל"צ למען קידום המוזיקה המזרחית. הוא לא ראוי לייצג שום דבר.

את יודעת

אותי הצביעות מגעילה, כי אלביס או הביטלס או כל הרוקרים הגדולים לא הסתירו את זה ולא התיימרו להיות מה שהם לא. הם היו אותנטיים. אם אתה רוצה לחיות כמו קזנובה ולעשות אורגיות פרועות אז מה אתה הולך לתוכנית מתחסדת שמטיפה בצביעות לשרת בצבא ולשמור על מורשת הזמר הישראלי? מה אתה שר שאתה לבד יושב וחושב בזמן שהיא עם אחר, בעוד אתה וחבריך עושים תורות על בחורה כמו בנצי, מומו ויודלה?

למעלה