הבן החמישי

הבן החמישי ../images/Emo3.gif

בני עומר הלך עם הגן לבית חב"ד ברעננה לראות איך אופים מצות. מצרפת קטע טקסט מה"פנינים לפסח" שקיבל שם. מדובר בפלייר עם שלושה דפי טקסט (סה"כ 6) שלא מוזכרות בהן נשים ובנות בכלל. האיש שהנחה את הילדים דיבר כל הזמן על "הגדת לבנך" - היו שם 3 גנים (כ-90 ילדים חילוניים וחילוניות) עם רוב מכריע לבנות. את הפלייר העברתי למרץ על מנת למנוע המשך הפצתו לילדים חילוניים. אז....תשפטו בעצמכן.

והאימייל ששלחתי לח"כ גלאון

זהבה שלום, אני מעבירה לך חומר שקיבל בני בגן עיריה חילוני - בבואם לראות איך אופים מצות. יצויין כי ב-6 צידי הפלייר הנ´ל לא מוזכרות נשים ובנות - הנקבה הדומיננטית היא הגאולה. לטעמי עצם קיומו של הטקסט הזה הוא שערורייתי ויש להגיב על כך בגדול. מי שחתומים על הפלייר הם צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר), טל. 03-9607588. לפלייר קוראים "פסח בא תשס"ב" אשמח לשמוע שמלבד המחאה שלנו כאן ברעננה - נעשה משהו כללי יותר, היותץ ואני משערת שהפלייר מחולק גם לילדים נוספים בארץ ומשמש להוקעת החילוניים ע"י ילדים דתיים , שהיא הסטה לשמה, כמו גם להטפה למגזר החילוני ומגמת החזרת קטינים בתשובה. תודה, חנה בית הלחמי מנהלת פורום פמיניזם ב"תפוז

wolf18

New member
הבן החמישי

לא הבנתי מה הבעיה. כתוב בדוגמא שהבאת "באהבה ובחיבה" שנית, בנושא בנות ופסח. כל סיפור משה בתיבה מפאר את החכמה וכושר האילתור של אימו ואחותו שלא לדבר על החמלה של בת פרעה שהצילה אותו ועוד כהנה וכהנה. לא הבנתי איך הפלייר משמש להוקעת החילוניים ע"י ילדים דתיים, מה הילדים הדתיים עשו לך? למה את מכניסה אותם לעניין? יש לך ענין עם המבוגרים? בבקשה, למה לערב את הילדים? איך הפלייר הזה מהווה הסתה? (דרך אגב, הסתה ולא הסטה) ולסיום, בנושא "והגדת לבנך", בכלל ביהדות מצוות הזכרון "מונחתת" על הבנים ולכן הם נקראים "זכר". הבנות לא "חייבות" לזכור. אבל יש לזכור שבסדר פסח יושבת לשולחן כל המשפחה, כולם שומעים, אבל במיוחד מצווה האב להגיד לבנו, אף אחד לא אוסר עליו גם להגיד לביתו. אם תקראי בהגדה של פסח כתוב שם בבירור "בכל דור ודור חייב אדם לראות את עצמו כאילו הוא יצא ממצרים" זה כולל את כוווווולם, גם את הבנות. לא על כל דבר צריך לקפוץ. ולניר דגן, אל תתחיל איתי
(סתאאאאם)

wolf18

New member
תוספת

אחרי מחשבה נוספת יש עוד אפשרות, והיא בכלל לבטל את כל חופשות החגים היהודיים הכלולים בתכנית הלימודים של מוסדות החינוך ה"חילוניים" ולהשאיר את העסקים ה"פאגניים" האלה רק במוסדות הממלכתיים-דתיים. אני בטוח שכך יהיה יותר זמן ללימודים ופחות זמן לשטויות, ובנוסף לכך אני משוכנע שהסתדרות המורים תשמח ליוזמה כזו שתוסיף עשרות ימי עבודה לשנת העבודה שלהם/ן.

וולפי, יכול להיות שהכול שטויות

ויכול להיות שאין בזה ממש, אבל אני קראתי ספר המתיימר ללמד קבלה לחילוניים, ומה מצאתי שם? גברים גברים גברים. אחד מלמד, אחד מבין, אחד שואל ואחד שעוד לא למד לדבר. אתה מבין? רק גברים עוסקים בעניינים החשובים. מהם העיינים החשובים. אלה שטרחו לכתוב עליהם, כמובן. לעומת זאת, היו שם עוגיות שסבתא אפתה. פארשטעט? לא סבתא, לא אמא, לא ילדה, לא אחות, אבל עוגיות, מעשה ידיה של הנקבה, היו גם היו. ולמה שימשו העוגיות? להבנה טובה יותר של הכתוב בספר. באמת יכול להיות שהכל שטויות וזניח ומה אנחנו רוצות בכלל ועל מה המהומה? אז בוא ותתבונן במילה הזו: HISTORY. מוכרת לך? נא לחלק: HIS - STORY. לא בישיבה, לא בחיידר, לא בבני ברק, סתם כך באנגלית, ההיסטוריה, הסיפור של כלך הגזע האנושי בכל הדורות, הוא הסיפור של הזכר. ואיפה הנקבות? מן הסתם ליד תנור האפייה, מכינות משהו שיהיה לו הכוח להשמיך ולספר.

wolf18

New member
הדברים החשובים

אני באמת לא ידעתי שהגברים של העולם עוסקים בדברים החשובים. ככל שעובר הזמן (כבר 38 שנה) אני מגיע יותר ויותר להכרה ולמסקנה שרוב הדברים שגברים עוסקים בהם הם שטויי שטויות. אני למשל חושב ששיא הגבריות הוא האבהות וכל מה שעשיתי לפני כן נחשב כאימונים וחזרות לקראת התפקיד הזה. למה הרצון העז הזה לעסוק בדברים כמו פוליטיקה (שקרים) מלחמה (מגעיל) עסקים (כמו מלחמה רק בלי הרוגים) ועוד כהנה וכהנה עיסוקים מונחי טסטסטרון שאני משקיע משאבים רבים להוריד את כמותו בגוף. מעבר לזה, טעות גדולה בידי כל מי שמדגיש רק את תפקידו של הגבר ביהדות אני אנסה למצוא לך מספר דוגמאות לנשים ש"חרגו" מהענין והיו לגדולות בעמנו מעבר לעיסוק במטבח ובעוגיות. ולסיום אני תמיד אומר שאם לא אשתי הייתי היום לבוש סחבות מחפש בפחים

.inbal

New member
כמה נפלא

את הבנים צריך ללמד, לבנות מותר במקרה להיות שם ולשמוע. הגברים ´עושים´ את הסיפור, אבל את הנשים צריך להלל. ובגלל מה? בגלל חמלתן והעובדה שהטיפול בילדים נופל עליהן. ימות המשיח.

ימות המשיח עם קמץ ביוד

ובאה לציונה גואלת. הרבל´ה אמר איזה שש פעמים לילדות (כ- 60) ולילדים (כ- 30-40) את צמד המילים "והגדת לבנך".

ציפי ג

New member
זו הודעה מסיתה

תפתחי חומש ותראי מה כתוב. והגדת לבנך זהו ציטוט מדויק. לקרוא לאדם רבל´ה מראה עד כמה את סולדת ממנו.

soulbird

New member
טוב לא ממש הבנתי

כל מטרת חב´ד היא להפיץ את היהדות בעולם(בין יהודים כמובן). והם די עוזרים ליהודים הנמצאים במצוקה במזרח הרחוק. אגב לפני שנה אני הייתי הולכת כל היום ב´ לשיעורי תנייה (ברעננה) כל סוף שיעור הרב היה מוציא גיטרה והיינו מסיימים את הערב עם שירה בציבור (יעני מן רב קרליבך כזה). אוחחח כמה נהנתי (רק חבל שזה התנגש לי עם שיעורי הטאי צ´י
)

nirdagan

New member
הבעיה היא בגן שלקח אותו לחב"ד

וגם עם הצבא שמביא את חב"ד למחנות צהל וכן הלאה. חב"ד זו כת בדיוק כמו הארה קרישנה, דויד כורש, וסיינטולוגיה, ואין שום סיבה לשלוח ילדים למקומות שהכוונה הבסיסית שלהם היא לשטוף לילד את המוח ולצרף אותו לכת. אני חושב שיש בעולם עוד יהודים שאופים מצות חוץ מחב"ד (בין אם הם אורתודוקסים אם לאו) שבהם לא היו מנסים להסביר לילד שההורים שלו לא מחנכים אותו בסדר. הניסיון של להסית ילדים נגד הוריהם שגלום בסיפור הילד החמישי, הוא חמור בעיני יותר מכך שחב"ד מפלה בין גברים ונשים. ניר

.inbal

New member
../images/Emo45.gif גם בעיני כל כך חמורה ההסתה של

ילד קטן נגד הוריו, שאולי טוב שאת הבנות לא מסיתים...
ואגב מחנות הצבא, פעם באו אלינו בחנוכה וחילקו סופגניות, אבל ´הציעו´ מאוד לא בעדינות שאם כבר אנחנו אוכלים אותן, אז נברך עליהן (רק הגברים). אני רק בגלל זה לא לקחתי. מכל הגברים בבסיס רק המפקד הדרוזי הסכים לברך והם היו כל כל מאושרים שהוא לקח עוד אחת ובירך שוב...

wasaby

New member
בבסיס שלי

ביקרו אנשי חב"ד בפורים. הם חילקו אוזני המן (די דוחות אבל ככה זה בייצור המוני) ואחד מהם גם נשא איתו בקבוק וודקה והזמין אנשים לשתות איתו. אני מודה שהייתה לי הסתייגות מאלכוהול עוד לפני זה אבל זאת הפעם הראשונה שהרחתי בנאדם שמסריח מאלכוהול, ועוד לאור היום.

אלכוהול בבסיס של צהל?

ואני חשבתי שהאלכוהול היחיד שנכנס זה היין פטישים ביום שישי בערב. ואני שואל, החייל שהחליף אותך בשמירה ירד על כוס וודקה שחב"ד נתנו לו. היית ישן בשקט?
עכבר

ד ו ר י ס

New member
כן

גם בבסיס שלי בצבא זה קרה (והאוזני המן באמת היו מזעזעות, כמעט שקלתי להתאסלם ולעבור לבקלוואות...) אלכוהול בבסיס של צה"ל. בא ללמד אותך עד כמה הצבא חושב לפני שהוא מכניס אותם לבסיסיו. מה אני אגיד? כל הכבוד לצה"ל... ולא, לא ישנתי בשקט.

oren*

New member
בגן שלי היינו עושים מצות עם הגננת

בלי התערבות של חב"ד או גורם דתי אחר (גרתי בפתח תקווה שנחשבת מעוז הדתיים). גם אמא שלי שהיא גננת עושה עם הילדים בגן מצות. מוזר לי שדווקא ברעננה נכנסים מהדלת האחורית אל גני הילדים ונותנים להם דפי טקסט בעלי אופי חתרני שכזה - האם הדת כל כך חלשה בזמן האחרון שצריך לתת לה זריקת מרץ? האם ההורים קיבלו טופס לאישור השתתפות ילדיהם בהליכה הזו לחב"ד? האם הגננת קיבלה את דפי המידע טרם חלוקתם לילדים?

nirdagan

New member
חב"ד והדת זה דברים שונים

כך שהשאלה היותר נכונה היא "האם חב"ד כל כך חלשה בזמן האחרון שצריך לתת לה זריקת מרץ?" ניר

עופר ב.ה

New member
אמת, חב"ד זו תנועה משיחית

של עבודה זרה (הרבי מילובביץ´ הוא שווה ערך לאלוהים, הם הכניסו אותו לתפילה), שרק במקרה חבריה הם גם יהודים. כשהייתי בבי"ס יסודי וגם בחטיבה כל תחילת שנה (לקראת ראש השנה, יום כיפור וסוכות) שמענו הרצאה של הרב שדמי (מחב"ד), שנשא כל מיני מדרשים ודברים על תשובה (במובן של חזרה למעשים הטובים, לא של התחרדות). למיטב זכרוני הדבר הופסק בשנים האחרונות.

בכנות...

לא הצלחתי להבין מה הסתה בתמונה המצורפת. הסתה? איפה? איך? ררר... עוד פרק בשנאת הדת והדתיים הפרנואידית והמופרזת, משהו בסגנון "חרדים קנו בית ברמת אביב ג´!" (פלייר אמיתי! נשבע לכם!) שבאה כל הזמן דווקא מצד האנשים שדוגלים בחופש ופלורליסטיות... אגב, התלונה שלך, בגנות זה שהבת לא נמצאת בין 4 הבנים נשמעת לי קצת מטופשת... לא הסבירו שכל בן מייצג סוג של יהודי? יהודי כולל בנות, עד כמה שאני יודע. כמו שיש בנים שהם חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול כך גם בנות... המקור הוא "והגדת לבנך" ולכן כך אמר הרב... את באמת מצפה שיהיה כתוב בהגדה שנכתבה לפני יותר מאלף שנה "כנגד 4 בנים ובנות דיברה התורה: חכמה, רשע, תמימה ושאינו יודע לשאול"... או אולי "חכמ/ה, מ/רשע/ת, תמימ/ה ושאינו/ה יודע/ת לשאול"? נו באמת.

oren*

New member
מי שבחר לחיות לפי טקסטים שנכתבו

לפני למעלה מ-1000 שנה, זכותו. אבל שלא ידחוף את אותם טקסטים לגני ילדים חילוניים בשנת 2002 ויצפה מההורים לבלוע את הצפרדע ולקבל את התירוץ "זה נכתב לפני למעלה מאלף שנה".

למעלה