הבל היופי ?

cugo 666

New member
שטויות,אתם לא באמת אהבתם../images/Emo14.gif

כשאוהבים מישהו באמת,היופי הפנימי של אותו בנאדם (החלק שאוהבים באמת בבן-זוג) מקרין החוצה במן הילה כזו של אהבה והופך בעיניך את מי שהפרסומאים האומללים למינהן מנסים לשכנע אותך שהוא מכוער ולא ראוי לאהבה לבנאדם הכי יפה עלי אדמות. ואם לא הרגשתם ככה,אז אתם לא באמת הייתם מאוהבים.

גנגי

New member
זה נכון,

אחרת איך תסבירו את זה שגם נשים וגברים מכוערים באמת מוצאים אהבה, לפעמים גדולה? מסתבר, לפי דבריכם, שאנשים תמיד מחפשים אנשים מושלמים מסביבם ולא מוכנים להתפשר. אני מציעה לכל מחפשי המושלמים להתסכל קצת במראה לפעמים ולחשוב איך הם היו עומדים בקריטריונים של עצמם (או שאולי בגלל אותה אהבה עצמית כולם נראים לעצמם מה-זה מושלמים..).

אטיוד5

Active member
מי זה "אתם" ?

רובנו מסכימים שאהבה איננה תלויה ביופי. רק מה, יותר קל להתאהב ביפה מאשר במכוער. מדובר על המשיכה הראשונית. לדוגמא, כולנו הולכים למוזיאונים בשביל לראות דברים יפים. עדיין לא שמעתי על מוזיאון למוצגים מכוערים. כלומר, יותר טבעי לאהוב דברים יפים. ולא רק דברים, גם בני אדם. בקשר לדוגמת המראה - אין פה שום סתירה. כשאני מציב ספי יופי מינימלי לבת זוגתי (אם בכלל אני אמנם מציב כאלה) בכלל לא משנה כיצד אני נראה. אני יכול לחשוק במלכת יופי ולהראות מכוער בעצמי. זה לגיטימי. ומה שנחמד פה - שאינני מחויב לבחור בעצמי.

Dorfl

New member
במוזיאונים מחפשים דברים מעניינים,

לא דווקא דברים יפים. גלריות אולי מתאימות להשוואה הזאת, אבל לא במאה אחוז גם כן.

תרגיל בלוגיקה

הלא מושלמים מסתכלים בראי, רואים שהם לא מושלמים, מפסיקים לחפש מושלמים, ומתפשרים על בן זוג לא מושלם. המושלמים מסתכלים בראי, רואים שהם מושלמים, ומתפשרים רק על בן זוג מושלם כמוהם. תוצאה הכרחית: היפים ילכו עם היפות, והמכוערים עם המכוערות... שנייה, אני קופץ רגע לראי כדי לראות אם אני צריך לחפש מושלמת או להתפשר על מכוערת. כבר חוזר.

טוב, זה לא עובד ככה ../images/Emo20.gif

מה שיש לך אינו מכתיב את מה שאתה רוצה, וגם לא את מה שאתה יכול לקבל. וגם, אף אחד לא באמת מושלם. האבחנה המעניינת היא בין אלה שיורדים על אחרים בגלל החולשות (האמיתיות והמדומות) שלהם, ובין אלה שמקבלים אחרים, על חולשותיהם.

נכון מאד

והתגובה הצינית שלי היתה מיועדת למשפט "אני מציעה לכל מחפשי המושלמים להתסכל קצת במראה לפעמים", שרומז לזה ש אלף, מושלם הוא מי שנראה טוב, בית, מי שנראה "לא מושלם" יחפש לו בבבקשה "לא מושלמת" כמוהו, כלומר אנשים מדורגים אך ורק על פי המראה החיצצוני, אני מניח שהיא לא באמת חושבת כך, אבל כנראה הטרמנולוגיה הזו מוטבעת בנו כל כך חזק על ידי החברה שסביבנו, שהיא משתמשת בה בלי לשים לב.

cugo 666

New member
מעניין שהנחת שאני אישה...

כאילו שגבר אינו מסוגל להגיע לתובנות כאלו... ומה אני מציע? אני מציע מחקר קטן על דימוי הגוף לאורך ההיסטוריה. אולי אם אנשים מסויימים ידעו שהמושג יופי הוא מושג הפכפך ומשתנה הם לא יתנו לו כ"כ הרבה חשיבות.

אוקיי, טעות שלי ../images/Emo20.gif

אבל זה לא "משום שגבר אינו מסוגל להגיע לתובנות כאלו", זה משום שהקטילות הכי מכאיבות בשרשור הזה מגיעות מנשים, משום מה. אני לא חושב שלבני מין מסוים יש מונופול על תובנות כאלה או אחרות. ואם תשים לב, בהודעה מהבוקר הרחבתי את היריעה מיופי אנושי ליופי בכלל, כדי לנטרל את הבלבול בין יופי ואהבה רומנטית.

גנגי

New member
ואני גם אסביר לך למה זה קורה:

ראיתי כבר הרבה גברים מאוד מכוערים (או מוזנחים להפליא) מסתובבים עם נשים יפות מאוד ומטופחות. לא ממש ראיתי הרבה מקרים של אישה מאוד מכוערת שגבר יפהפה צמוד אליה. מה אני אומרת? שאולי לגברים חשוב היופי וה"ייצוגיות" של בת זוגם יותר מאשר לנשים. אני מכירה כל מיני גברים, גם מכוערים, שכשהם מתבקשים לומר איזו אישה הם מחפשים הדבר הראשון שהם אומרים הוא "שתהיה יפה", ורק אח"כ כל שאר הדרישות. אני לא מכירה אישה שזה הדבר הראשון שהיא דורשת מגבר שהיא מחפשת. וגם אם יש נשים שכן מעמידות יופי חיצוני בראש הדרישות שלהן, הן נדירות.

cugo 666

New member
ולכן אומרים שאנו חיים בעולם

פטריארכלי ולא בעולם פמיניסטי

קTמו

New member
*חייבת לציין* מחקרים בפסיכולוגיה...

שבמסגרת מחקר שאני עורכת- עבודת גמר בפסיכולוגיה על הבדלים בין המינים בבחירת בני זוג והשפעת המראה החיצוני על המינים,נחשפתי להרבה מחקרים בתחומים האלה..אכן במחקרים שנערכו הוכח חד משמעית שלגברים חשוב יותר יופי וגיל (צעיר) מאשר לנשים אשר להן חשוב (במיוחד בגילאים של קשרים רציניים יותר שמובילים לחתונה )-מעמד וביסוס כלכלי,וכך גם אינטליגנציה. וגנגי,קודם כל ראיתי הרבה זוגות של "חתיך ומכוערת" אבל ההשערה שלי היא שהקשר ההתחלתי היה ביניהם ידידותי בלבד,שבמהלכו הוא הכי את אופייה ונמשך אליה. אני אישית לא יכולה להתפשר על מראה חיצוני אבל כאן הטעות של כולנו-אנחנו לא מבקשים לצאת עם אדם יפה,אנחנו רוצים מישהו שנמשך אליו.אחרת ,זה פשוט לא עובד.והמשיכה,מושפעת כמובן ברובה מהמראה החיצוני אך גם מאהבה שמתפתחת לאורך הקשר,תכונות אופי,סגנון ועוד הרבה פרמטרים.. אהו עוד המלצה לכולם..ספר מעניין על הגורמים להתאהבות והמשיכה של איילת מלאך-פינס "כיצד אנו בוחרים במי להתאהב",יחכים אתכם ויגלה לכם מס' דברים נוספים בנושא הזה..:)

נדמה לי שאנחנו באותו מקום ../images/Emo20.gif

למרות שאת אישה ואני גבר (ועם התיאורטיקנים הסליחה). את כותבת "אני אישית לא יכולה להתפשר על מראה חיצוני", וזו גם עמדתי. כל הדיבורים על כוסיות, לא ממני הם באו. אבל, אני רואה את זה כחלק ממיכלול יותר רחב, ולא רק בזווית של מי-יתחתן-עם-מי. גשרים התייחס לזה, כשכתב על ההנחות שאנשים יפים מקבלים תמיד (גם ממני, לעזאזל). הצטערתי שהכיוון הזה לא עורר התעניינות, ואשמח אם תקראי ותגיבי.

המוקיון

New member
בהחלט כואב שהחברה המודרנית שלנו...

מסתררת ומתחבאת אחרי אחד המיתוסים החזקים בחברה -- וזהו כמובן מיתוס היופי - כן היפה כביכול תמיד נחשב לטוב לרצוי משהו שתמיד קל לנו לאהוב ולחבב אותו אבל ברור שאנו מושפעים מחברתנו שתמיד מציבה קריטריונים גבוהים ויופי הוא בהחלט נכלל ברשימה ה... מה שבטוח עלינו להסתכל ולבחון את "היופי " תמיד את היופי באופן אישי עד כמה יסודו טוב ויפה עבורנו ..... ולדעת לראות בצורה אישית סקלטיבית את יופי ולהבחין כי מרוחריו יש גם....סכנות , שליליות וכו.. אבל איך אומרים : קשה , קשה , לפרק את המיתוס הזה בחברתו ...

ידידי, ליופי יש כח על כולם

מי יותר מי פחות. יש שמועה שזה פועל אפילו יותר חזק על גברים. אבל גם על נשים זה פועל. היופי שלך הוא בנכונות להודות בזה. ואם אתה לא חתיך הורס, מה לעשות, רובינו לא. תצטרך להתמודד עם זה. ובעצם, אם אתה נאהב, אולי זה לא כל כך חשוב?

למעלה