הבל היופי ?

cha ching

New member
טוב, יש לי עצה מצויינת!

תצא רק עם כוסיות יפהפיות! ואז כשהן יגידו לך שאתה לא חתיך הורס, אתה תדע שזה בא ממקום אמיתי ושכאילו להן "יש את הזכות להגיד את זה", כי הן הרי כן חתיכות הורסות. הבנת?!

Crucify

New member
שאלה על יופי

רגע ומה במידה ויצאת עם כוסית סוף אבל גילית שהאף שלה זה רונית רפאל (ניתוח)? ואז היא הראת לך תמונה שלה והיא בכלל אל הייתה יפה לפני הניתוח. האם תמשיך (השאלה מופנת לכל אובססי היופי למינהם) לצאת איתה? לרצות אותה? האם תחשוב שהיא יפה?

cha ching

New member
נשבעת לך שלא לגלגתי!!

סתם, רציני.. אתה פשוט מאוד צריך לעבוד על ההערכה העצמית שלך קצת יותר, אני מציעה לראות ד"ר פיל כל יום!
(או לפנות אליי למסרים האישיים)

אוֹחַ

New member
אתה לא לבד.

השבוע ביקרתי בבית אבלים. זה היה קצת מוזר - כל מי שדיבר על הנפטר סיפר איזה יפה הוא היה (תוכו, אך בעיקר - ברו) ואיך היה שובה לבבות: "היה חושף שני טורי שיניים צחורות לכל אחד ואחד". שם נזכרתי במדרש הבא (זה אולי קשור יותר לפורום תרבות עברית. מקווה שתנהגו בי בסלחנות): ר´ אליעזר נפל למשכב. ר´ יוחנן שהיה רבו הלך לבקרו. כשנכנס לביתו ראהו את ר´ אליעזר (שהיה עני מאוד) שוכב באפילה. חשף ר´ יוחנן את זרועו והאיר כל הבית (על ר´ יוחנן מספרים שהיה אחד האנשים היפים ביותר שהילכו פה מאז ומעולם). כשהואר הבית ראה ר´ יוחנן את ר´ אליעזר בוכה. אמר לו: על מה אתה בוכה? (וכאן פותח ר´ יוחנן בסדרה של ניחושים ובצידם נחמות. יש למטה קישור למדרש, אם תרצו תרגום – אתרגם). דוחה ר' אליעזר את כל ההשערות ומשיב: לא על אלה אני בוכה, אלא "לְהַאי שׁוּפְרָא דְבַּלִי בְּעַפְרָא קַא בַּכִינָא" – על היופי הזה שסופו להירקב בעפר, על זאת בוכה אני. ר"ל, כשראה ר´ אליעזר את יופיו של ר´ יוחנן, נתן דעתו על כל היופי בעולם - שסופו כליה... ענה לו ר´ יוחנן: על זאת אכן ראוי לבכות. ובכו שניהם.

shellyland

New member
רוצים

ומבקשים גם שתתן לנו מראה מקום יותר מדוייק על הדף הארוך הזה כי לא הצלחנו למצוא לבד.

אוֹחַ

New member
השתמשתי בדף מטמון של 'גוגל' כך

שהמילים הרלוונטיות מודגשות. רק בשבילך. כותר: יפה - שבא לבכות רבי אליעזר חלש (=נפל למשכב). על לגביה (=הלך לבקרו) רבי יוחנן. חזא דהוה קא גני בבית אפל (ראה שר' אליעזר שוכב בבית אפל). גלייה לדרעיה ונפל נהורא (=חשף את זרועו והאיר הבית). חזייה דהוה קא בכי ר' אליעזר (=ראהו את ר' אליעזר בוכה). א"ל אמאי קא בכית (=שאלהו: למה אתה בוכה?) אי משום תורה דלא אפשת, שנינו (=אם משום שחושש אתה שלא למדת מספיק תורה, הרי שלמדנו): "אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוין לבו לשמים". ואי משום מזוני (אם בגלל קשיי פרנסה. הרי) לא כל אדם זוכה לשתי שלחנות (לא כל אחד זוכה גם לחוכמה וגם לעושר. ואתה בורכת בחוכמה). ואי משום בני (ואם על בניך [שמתו]) - דין גרמא דעשיראה ביר (הוציא עצם מכיסו ואמר: זוהי עצם מעצמות בני העשירי, שמת [עשרה בנים היו לר' יוחנן, ומתו כולם]). א"ל להאי שופרא דבלי בעפרא קא בכינא (ענה לו ר' אליעזר: לא על אלו אני בוכה, אלא על יופי כיפי פניך שסופו להרקב בעפר). א"ל על דא ודאי קא בכית ובכו תרוייהו (ענה לו ר' יוחנן: על זה וודאי שראוי לבכות. ובכו שניהם). יש הרבה פרשנויות למדרש זה.

בזה בדיוק העניין ../images/Emo24.gif ../images/Emo20.gif

מי יודע, אולי המדרש המורכב והיפה הזה יזיז משהו לכל מי שרואה הכל מהזווית של "לצאת עם כוסיות : תסביך או שריטה".

De-Panther

New member
כמו לכולם../images/Emo3.gif למרות שיש לי ידידה שיש

הרבה פעמים שיופי לא מזיז לה

ושוב באותו עניין ../images/Emo20.gif

הייתי הבוקר בסופר, ליד המדף של הירקות. הרמתי גמבה, בחנתי אותה מכל צדדיה, והחזרתי למקום. זאת מקומטת, על זאת יש כתמים, וההיא גדולה מדי ויש לה צבע לא נעים. פתאום, נשמע בכריזה קול זועם וצדקני צועק עלי : "תתבייש לך! רק החיצוניות מעניינת אותך! למה לא תיתן צ'אנס להיא שהחזקת קודם?! אולי מבפנים היא טעימה?! אולי היא עשירה בויטמינים?! טיפוס רדוד ושטחי, זה מה שאתה!!!"

גנגי

New member
וואללה, ממש השוואה מוצלחת..

לא בדקת את האופי של הגמבה, מה? לא שמת לב שיש לה יותר הומור משל אחרות, שיותר מצחיק לך איתה, יותר משעשע לך בחברתה, שהיא יותר חכמה מאחרות ושהיא גם יותר טובת לב מהן, מה? אכלת אותה, אחי. לך תחיה מעכשיו כל החיים עם גמבה יפה ונבובה.

למעלה