הבלוף מתחיל להיחשף.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
צבא ברית המועצות נחשב לצבא מאד חזק
כשהוא הפיל חביות נפץ על העיר חאלב בסוריה באין מפריע, כבר אז כולם חששו להתעסק עם פוטין.
והנה הפלישה לאוקראינה מצביעה על מצב הפוך ממה שנהוג לחשוב.
ראיתי בטלויזיה אם רוסיה מחזיקה תמונה של ילד בגיל של הבן שלי מיכאל (10)
לבוש במדי ייצוג של הצבא הרוסי ואותה אמא בוכיה בכעס גדול וללא פחד מהשלטונות אומרת: "מה פוטין רוצה מהבן שלי? הוא רק ילד קטן"
אז אני לא מבין, לאן נעלמו כל אותם מאות אלפי חיילים רוסים?
האם זה בסדר לגייס ילדים קטנים לצבא?
מה? הם לא אמורים להיות בכלל בבית הספר?
האם אין סדר עולמי כזה שילדים/נשים/זקנים הם מחוץ לתחום?

Harrington

Well-known member
מנהל
לענ"ד כוחו העיקרי מגיע (או הגיע בעבר) מכך שיש לו מאגר אינסופי של חיילים להקרבה. זאת בעיקר בגלל חוסר אכפתיות של המדינה (ובעבר בריה"מ) כמה חיילים יוקרבו למען המטרה. כעת נדמה שגישה זו מתחילה מעט להיסדק. השאלה אם זה באמת נכון, או שזאת התעמולה/תקשורת המערבית/ישראלית, שפשוט הופכת כל הפגנה של 5 אנשים לסיפור (ע"ע הפגנות רל"ב למשל ;-)).

מעבר להיבט זה ולגודל היחסי של הצבא, אני לא חושב שהצבא הזה אי-פעם נחשב צבא "מאוד חזק". למעשה כל פעם שיצא לי לשמוע או לקרוא עליו, הכל הצביע על כך שמדובר בצבא מאוד מיושן מבחינת הכלים העומדים לרשותו.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
לענ"ד כוחו העיקרי מגיע (או הגיע בעבר) מכך שיש לו מאגר אינסופי של חיילים להקרבה. זאת בעיקר בגלל חוסר אכפתיות של המדינה (ובעבר בריה"מ) כמה חיילים יוקרבו למען המטרה. כעת נדמה שגישה זו מתחילה מעט להיסדק. השאלה אם זה באמת נכון, או שזאת התעמולה/תקשורת המערבית/ישראלית, שפשוט הופכת כל הפגנה של 5 אנשים לסיפור (ע"ע הפגנות רל"ב למשל ;-)).

מעבר להיבט זה ולגודל היחסי של הצבא, אני לא חושב שהצבא הזה אי-פעם נחשב צבא "מאוד חזק". למעשה כל פעם שיצא לי לשמוע או לקרוא עליו, הכל הצביע על כך שמדובר בצבא מאוד מיושן מבחינת הכלים העומדים לרשותו.
תשמע בכל זאת אתה רואה נשים רוסיות שהן אמהות לבחורים שיצאו לשרת בצבא הרוסי (זה נקרא עדיין הצבא האדום?)
והן נשים כמו האמהות שלנו עם לב רחב ונשמה ענקית אשר זועקות את אובדן בנם לפעמים זה הבן היחיד שלהן.
להבדיל מאותן אמהות של שהידים שאומרות שהן שמחות שהבן שלהן נפל כשהיד. |יעני|

Harrington

Well-known member
מנהל
תשמע בכל זאת אתה רואה נשים רוסיות שהן אמהות לבחורים שיצאו לשרת בצבא הרוסי (זה נקרא עדיין הצבא האדום?)
והן נשים כמו האמהות שלנו עם לב רחב ונשמה ענקית אשר זועקות את אובדן בנם לפעמים זה הבן היחיד שלהן.
להבדיל מאותן אמהות של שהידים שאומרות שהן שמחות שהבן שלהן נפל כשהיד. |יעני|
אתה אולי רואה את האמהות, אבל אין לך שמץ של מושג כמה אמהות כאלו יש. או בעברית פשוטה ולא משפחתיות, איזה שיעור מהאוכלוסיה הרוסית תומך במלחמה ואיזה מתנגד לה. אני מבטיח לך שהמספרים הם ממש לא כמו שהמערב מספר לך (בשום דבר אגב).

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אתה אולי רואה את האמהות, אבל אין לך שמץ של מושג כמה אמהות כאלו יש. או בעברית פשוטה ולא משפחתיות, איזה שיעור מהאוכלוסיה הרוסית תומך במלחמה ואיזה מתנגד לה. אני מבטיח לך שהמספרים הם ממש לא כמו שהמערב מספר לך (בשום דבר אגב).
כן, ידוע לי שחלק נרחב בציבור הרוסי תומך בפוטין.
אפילו כאן בטלויזיה שלנו שמענו תמיכה נלהבת בפוטין מפי סמיון גרפמן שהוא בכלל אוקראיני
אבל אחרי כן, יותר מאוחר כשהוא נסע שוב לבקר שם וראה את מראות הזוועה, רק אז הוא נרגע קצת.
בקיצור כשהרוסים האלה אשר תומכים בפוטין יתחילו להרגיש על בשרם את הסנקציות ואת המחסור בחנויות הריקות
כשהם שוב נאלצים בעמידה אינסופית בתורים לאוכל, אז תאמין לי שמהר מאד הם יבינו שהם טעו ושהאידיאולוגיה שלהם בעצם שווה לת_ת.

Harrington

Well-known member
מנהל
בקיצור כשהרוסים האלה אשר תומכים בפוטין יתחילו להרגיש על בשרם את הסנקציות ואת המחסור בחנויות הריקות
כשהם שוב נאלצים בעמידה אינסופית בתורים לאוכל, אז תאמין לי שמהר מאד הם יבינו שהם טעו ושהאידיאולוגיה שלהם בעצם שווה לת_ת.
כלל לא בטוח כאמור מעלה. לעם הרוסי יש תחושת פטריוטיות מאוד חזקה ונכונות להקרבה (גם עצמית) עבור המולדת. זה שאצלנו בתשקורת (ובזו המערבית בכלל) איש לא עוצר לטרוח ולנסות להציג את הצד הרוסי, לא אומר שהעם ברוסיה לא מודע מצוין לסיבות שבגינו יצא למלחמה ואף מסכים איתן.

מבחינה זו אגב, לדבר על מלחמה בין אוקראינה (מדינה) לפוטין (מנהיג), זה בעיני חלק בלתי נפרד מהתעמולה המערבית. המלחמה היא בין רוסיה לאוקראינה או אם נורא תרצה, בין פוטין לזלנסקי. היא בכל מקרה לא בין אוקראינה לפוטין. לכן גם אמירתך על הרוסים ש"תומכים בפוטין" אינה רלוונטית בעיני.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
כלל לא בטוח כאמור מעלה. לעם הרוסי יש תחושת פטריוטיות מאוד חזקה ונכונות להקרבה (גם עצמית) עבור המולדת. זה שאצלנו בתשקורת (ובזו המערבית בכלל) איש לא עוצר לטרוח ולנסות להציג את הצד הרוסי, לא אומר שהעם ברוסיה לא מודע מצוין לסיבות שבגינו יצא למלחמה ואף מסכים איתן.

מבחינה זו אגב, לדבר על מלחמה בין אוקראינה (מדינה) לפוטין (מנהיג), זה בעיני חלק בלתי נפרד מהתעמולה המערבית. המלחמה היא בין רוסיה לאוקראינה או אם נורא תרצה, בין פוטין לזלנסקי. היא בכל מקרה לא בין אוקראינה לפוטין. לכן גם אמירתך על הרוסים ש"תומכים בפוטין" אינה רלוונטית בעיני.
אתה טועה ומטעה ידידי.
מי פתח במלחמה האחרונה הזו? סטלין?
ברור שפוטין.
פוטין ואך ורק פוטין הוא שהביא את רוסיה למלחמה הזאת שאגב אחוז גבוה מהציבור הרוסי אינו רוצה בה הכלל.
הרי מה זה אוקראינה מול רוסיה?
זה כמו שחיפה תפתח במלחמה על תל אביב.
לגבי פטריוטיות.
גם האיגואנות הן פטריוטיות.
אתה לא פטריוט?
מה זה קשור בכלל שהרוסים הם פטריוטים גדולים?

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה טועה ומטעה ידידי.
אמירה לא רלוונטית לעניין או לדברי.

מי פתח במלחמה האחרונה הזו? סטלין?
ברור שפוטין.
וכי טענתי אחרת באיזשהו מקום? פוטין הוא אכן המנהיג הרוסי שתחתיו רוסיה פתחה במלחמה.

חשוב לך לומר דווקא שפוטין פתח בה? כאמור מעלה, בכיף, אני זורם. אבל במקרה כזה הצד המתגונן במלחמה הוא זלנסקי. או שעסקינן במדינות או שעסקינן במנהיגים. אחד ככה ואחד ככה? = תעמולה מגמתית.
לגבי פטריוטיות.
גם האיגואנות הן פטריוטיות.
אתה לא פטריוט?
מה זה קשור בכלל שהרוסים הם פטריוטים גדולים?
ציינתי בדיוק מה קשור. הפטריוטיות הזאת כוללת נכונות להקרבה (עצמית ולאומית כאחת). על כן כלל לא בטוח שדבריך לפיהם 'ברגע שיגלו שקצת קשה וכו'' יעמדו במבחן המציאות.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אמירה לא רלוונטית לעניין או לדברי.

וכי טענתי אחרת באיזשהו מקום? פוטין הוא אכן המנהיג הרוסי שתחתיו רוסיה פתחה במלחמה.

חשוב לך לומר דווקא שפוטין פתח בה? כאמור מעלה, בכיף, אני זורם. אבל במקרה כזה הצד המתגונן במלחמה הוא זלנסקי. או שעסקינן במדינות או שעסקינן במנהיגים. אחד ככה ואחד ככה? = תעמולה מגמתית.

ציינתי בדיוק מה קשור. הפטריוטיות הזאת כוללת נכונות להקרבה (עצמית ולאומית כאחת). על כן כלל לא בטוח שדבריך לפיהם 'ברגע שיגלו שקצת קשה וכו'' יעמדו במבחן המציאות.
אל תשכח דבר אחד.
רמת החיים ברוסיה בשנים האחרונות עלתה לרמות מערביות בערך.
אין כבר את התורים האלה לקנות לחם.
לא צריך להמתין 20 שנה כדי לקבל את המכונית החדשה.
הם עלו יפה על דרך המלך.
עד שהטמבל בדיוק כמו בשיר של ולדימיר ויסוצקי הכריז על מלחמה
ובבת אחת האזרחים הרוסים חזרו 30 שנה לאחור.

על הכסא הזה הרגיש פתאום בכח
גבר עם ביצים אבל בלי מוח
הוא גייס ת'אומה ושידר ת'סיסמא
האידיוט הכריז מלחמה
הצבא שלו כבש לו את הדרך
לעבור לשבת על כיסא המלך.

(ויסוצקי)

משתפרת1

Well-known member
כשהוא הפיל חביות נפץ על העיר חאלב בסוריה באין מפריע, כבר אז כולם חששו להתעסק עם פוטין.
והנה הפלישה לאוקראינה מצביעה על מצב הפוך ממה שנהוג לחשוב.
ראיתי בטלויזיה אם רוסיה מחזיקה תמונה של ילד בגיל של הבן שלי מיכאל (10)
לבוש במדי ייצוג של הצבא הרוסי ואותה אמא בוכיה בכעס גדול וללא פחד מהשלטונות אומרת: "מה פוטין רוצה מהבן שלי? הוא רק ילד קטן"
אז אני לא מבין, לאן נעלמו כל אותם מאות אלפי חיילים רוסים?
האם זה בסדר לגייס ילדים קטנים לצבא?
מה? הם לא אמורים להיות בכלל בבית הספר?
האם אין סדר עולמי כזה שילדים/נשים/זקנים הם מחוץ לתחום?
אני שומעת מה שאומר לי אדם שעושה הרבה מילואים, ומשתתף בתרגילים עם חיילים מצבאות זרים. מדובר בקצין בדרגה גבוהה. באחד התרגילים המשולבים השתתפו חיילים מצבא רוסיה. האדם הזה מספר שרמת החיילות שלהם נמוכה להדהים. לדעתו אפילו הנכדה שלי וחברותיה (רובאי 3) ברמת חיילות טובה יותר. הוא מדבר על שלומיאליות, חוסר התמצאות, חוסר מקצועיות. כששמעתי אותו לראשונה חשבתי שיתכן שהוא מגזים. ככל שהמלחמה נגד אוקראינה מתמשכת מסתבר שכנראה יש אמת בדברים.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אני שומעת מה שאומר לי אדם שעושה הרבה מילואים, ומשתתף בתרגילים עם חיילים מצבאות זרים. מדובר בקצין בדרגה גבוהה. באחד התרגילים המשולבים השתתפו חיילים מצבא רוסיה. האדם הזה מספר שרמת החיילות שלהם נמוכה להדהים. לדעתו אפילו הנכדה שלי וחברותיה (רובאי 3) ברמת חיילות טובה יותר. הוא מדבר על שלומיאליות, חוסר התמצאות, חוסר מקצועיות. כששמעתי אותו לראשונה חשבתי שיתכן שהוא מגזים. ככל שהמלחמה נגד אוקראינה מתמשכת מסתבר שכנראה יש אמת בדברים.
על זה בדיוק אני מדבר. |חיוךרחב|
אני לא האמנתי שטור שיריון באורך של 35 ק"מ אולי אפילו יותר, נתקע ככה סתם ולא מסוגל להתקדם בשל בעיות לוגיסטיות.
אני לא חושב שצבאות המערב הם כאלה פשלונרים.
מה שקורה עכשיו זה שהצבא הרוסי על אף גודלו נחשף במערומיו.

למעלה