הבלוגיה של גלובס

e-magine

New member
הבלוגיה של גלובס

שהושקה לפני יומיים ע"י גלובס ותפוז, עושה רושם שהיא הוטלכת להיות מעניינת. הממשק הוא בדיוק הממשק של הבלוגיה התפוזית. אבל להבדיל מהבלוגיה התפוזית, היא הולכת להיות בעלת אוריינטציה עיסקית, אך גם הולכת להיות מסוננת. כלומר, לא כל מי שירצה, יוכל לפתוח שם בלוג. בינתיים כמה כותבים מעניינים פתחו שם בלוגים חדשים: גדי שמשון, צביקה בשור, הלמו, וכמה בלוגים שולבו מתוך הבלוגיה המוכרת של תפוז, כמו הבלוג הרשמי של גיא אליאב מנכ"ל תפוז, הבלוג של ניר אופיר, עורך תפוז אקטיביסט אינטרנט, הבלוג של אמנון כרמל שהתחיל כבלוג על טכנולוגיה ועתידנות אך הפך בעיקר לבלוג טיולים בעולם וצילום שעבר 300,000 חשיפות ופתוז גאדג'טס של 0r0r. כרגע אין שם הרבה בלוגים, אז אני נותן קישור לעמוד הכניסה של הבלוגיה.

UvalS

New member
נראה נחמד, מעניין מה יקרה עם זה

בעתיד ואיך זה יתקדם.

e-magine

New member
כמו בכל מקום

חלק לא יגיעו לרשומה השניה, חלק לא יגייעו לעשירית והרוב לא יגיעו ל 100, אבל חלק נראים כני שממש המתינו לדבר כזה והוא בא להם בזמן. תראה את הלמו. 0אני לא אזכיר את מי שהזכרתי קודם וגם לא את מי ש"עבר" מתפוז.)

xslf

New member
וב"זגוגיות" שואלים

למה יש שם כ"כ מעט נשים: http://zgugiot.com/?p=247 ואני מרחיבה את השאלה- למה יש כ"כ מעט נשים בבלוגייה העצמאית?

e-magine

New member
לשאלה פמיניסטית

יש לי תשובה מרקסיסטית. זה לא בשביל החרוז, זה מכיוון שניסיתי לחשוב והגעתי למסכנה שהתשובה הסבירה וההגיונית היא שיש דבר אחד שמשותף לבלוגיה העיסקית ולבלוגיה העצמאית. (אגב, יש באיזשהו מקום איזה עינדקס של בלוגים עצמאיים בעברית?) טנוראטי לא ממש מכסה את העבריים. עכשיו בחזרה לתשובה. לע"ד המשותף לבלוגיה העיסקית ולבלוגיה העצמאית יש דבר אחד משותף. המשותף הוא היסוד הכלכלי, קרי
. יש גם שוני. מי שנכנס לבלוגיה העיסקית, חזקה עליו שרואה את עצמו כחלק מעולם העסקים, קריא מישהו שרוצה לעשות
. בבלוגיה העצמאית, כידוע לך היטב, צריך להוציא
. כמובן שיש נשים ובנות שיש להן
וגם כאלה שמרוויחות
אבל ידוע שאחוז הנשים בין לא מועסקים הוא יותר גדול מאחוז הגברים, ויכול להיות שלגבי הוצאת ה
למימון בלוג עצמאי יש גם היבטים סוציולוגיים. האמת שבשביל לתת תשובה יותר רצינית, צריך לדעת באמת מה אחוז הנשים בישראבלוג, בתפוז, בגלובס, בעצמאית, ובבלוגיות זרות. אני לא מכיר את האחוזים. העיסקית קטנה יחסית ולכן עדיין אפשר לשבת ולספור 1:1. האמת שצריך לדעת גם את הפילוח. כלומר בכל מגדר, גילאים ומצב משפחתי. יש גם בלוגים שהם לא מובהקים. למשל ראיתי בלוג שעוסק בהשמת כ"א בהייטק. התמונה מזהה אותו כבלוג של נשים למרות שזה לא כתוב. והבלוג הזה? נשי אבל לא ברור לי איך הסתנן לעיסקית.

e-magine

New member
לשאלה ששאלתי בסוגריים

אני כבר אענה בעצמי. אני מבין שזה האינדקס של בלוגים עבריים עצמאיים

xslf

New member
לשאלה בסוגריים

זו רשימה של בלוגים שאני קוראת, ככה שזה עובר את הפילטר של הטעם שלי. יכול מאוד להיות שיש בלוגים שתאהב מאוד ושלא נמצאים ברשימה שלי... יש אינדקס בלוגים ישראלי, שמכיל גם בלוגים עצמאיים, כאן: http://www.my-reviews.net/blogs/ (והרישום שלי בו: http://www.opinion.co.il/blogs/blog.page/?i=258&w=06 )

e-magine

New member
אני מכיר את האינדקס של UvalS

יש בלוגים עיסקיים שבשולי אתרים. משהו כזה. הבלוג הזה הוא בלוג של מנהל האתר, השאלה היא האם את מחשיבה את זה כעצמאי. כלומר, הוא עצמאי כי הוא לא יושב באתר בלוגים. יש עוד קטגוריה, אבל לא ממש התעמקתי בהם כי לא מצאתי אף בלוג מעניין שם, אלה הבלוגים שיושבים על פלטפורמת בניית אתרים של babyIOS כל אחד יכול לפתוח שם אתר עם שם מתחם עצמאי מדומה ויש במערכת אפשרות שכל אתר יכלול בלוג אחד בנוסף למערכת פורומים, אתר חדשות, תוכן סטטי, תוכן דינמי, מולטמדיה, חנות וירטואלית ורשימת חברים/תפוצה. יש גם בלוג פוליטי עצמאי באיזשהו מקום (רמן ברונפמן) אבל אין לי שום כוונה לחפש אותו עכשיו כי לא נראה לי מעניין.

xslf

New member
ההגדרה שלי לבלוגים עצמאיים

רופפת למדי. בגדול, אני מחשיבה בלוג עצמאי בעברית כבלוג שלא נפתח במערכת בלוגים גדולה המיועדת עבור הקהל הישראלי (לכן בלוגים בעברית בבלוגר נחשבים עצמאיים, לפחות כל עוד גוגל לא עברתו את המערכת, אם יעברתו אותה בכלל אי פעם). ואם שמת לב, ה-opml שלי אינו מוגבל רק לעצמאיים, ומכיל גם כמה בלוגים בישרא/תפוז.

UvalS

New member
אגב, שושנה,

my-reviews.net זו הכתובת הישנה - יש את opinion.co.il/blogs ואת blogindex.co.il

xslf

New member
המממ... אני צריכה לחשוב על זה

אם יצא לי משהו מעניין, אגיב

ברשותך, אצטט דברים שאת כתבת

ממש לא מזמן, בדוא"ז (אם הציטוט מפריע לך - אוריד אותו): "הייתי עלולה לחשוב ששכר נשים בהייטק נמוך יותר בגלל איזו הכוונה מגבוה, ולא בגלל שנשים נוטות לא להתמקח על השכר המוצע בקבלה לעבודה (וכך להסיק שעדיף לצעוק על הפלייה בשכר, אבל אין טעם ללמד נשים לעמוד על שלהן, לדעת את ערך עצמן, ולא להתבייש להתמקח מול המעסיק ולדרוש יותר)". כדי שנשים תכתובנה בלוג עסקי או בלוג בבלוגיה העצמאית - הן צריכות לראות בזה איזה ערך מוסף מקצועי. הן צריכות להבין שהן צריכות נוכחות ברשת, כחלק מקידום האינטרסים המקצועי והאישי שלהן. הנכחה מקצועית ברשת זה בדיוק כמו מה שכתבת על להתמקח מול המעביד. אגב, בבלוגיה העסקית של תפוז-גלובס יש כ- 39 בלוגים כרגע (אם לא טעיתי בספירה), מתוכם יכולתי לזהות 6 של נשים, ועוד כ- 5 שאי אפשר היה לזהות את מגדר הכותב/ת.

xslf

New member
פרסמתי את הדברים בפורום פומבי

כך שאין בעייה לצטט
מצד אחד, נראה לי שאת מפספסס הבדל משמעותי בין מו"מ עם מעסיק על שכר, לבין כתיבת בלוג עצמאי- בלוגים עצמאיים הם לא רק בלוגים מקצועיים. אם כי יכול להיות שעלית על משהו- לדעתי (ולא רק לדעתי- ראה: http://infohost.nmt.edu/~val/howto_salary/ ובמיוחד http://infohost.nmt.edu/~val/howto_salary/x36.html ) חלק מהסיבות לכך שנשים אינן מנהלות מו"מ על שכר נובע מפחדים שונים, למשל שהן יראו חמדניות, לא greatful ("אסירות תודה" זה לא בדיוק המונח שאני מחפשת, לכן המונח האנגלי) מספיק, או תחרותיות מידי. יכול להיות שכתיבת בלוג שאינו אישי-יומני, ויותר מזה- יציאה מהחממה המגוננת של "בלוגיה" (של תפוז/ישרא ובכלל) ועמידה בצורה עצמאית (ובהרבה מקרים- בלתי אנונימית) גורמת לפחדים דומים? מה דעתך?

לדעתי, זה יותר עמוק מפחדים,

זה איך אני - כאישה - רואה את עצמי בעולם. הבלוגים העצמאיים של נשים, אלה שאני מכירה, הם לא בלוגים מהסוג היומני-אישי. אלה בלוגים, בדומה לבלוגים כאלה של גברים, שגם אם הם לא מקצועיים פרופר, באים להגיד: "הנה אני, וזה מה שיש לי להגיד בנושאים X Y Z ". הם מעין כרטיס ביקור, והם בפירוש משמשים כמקדמי מכירות של הכותבים/ות. ולנשים זה קשה להיות מקדמות המכירות של עצמן. אני זוכרת, שהיה פעם מחקר או סקר (זה היה לפני המון שנים ואני לא זוכרת פרטים), על הבדל בין בנים לבנות ביחס להצלחה ולכשלון בלימודים. והבנים ייחסו הצלחות לכישורים שלהם וליכולות שלהם, ואילו את הכשלונות הם תלו בכל מיני גורמים חיצוניים. אצל הבנות - זה היה בדיוק להפך: על הצלחה הן אמרו שזה היה רק עניין של מזל, ועל הכשלון הן אמרו שזה בגלל שלא השקיעו מספיק. לבנים ולגברים זה הכי טבעי בעולם לדחוף את עצמם לקדמת הבמה, למשל - ללכת לבוס ולהגיד: "עשיתי ועשיתי ועשיתי". ואילו בנות ונשים כמעט ולא עושות את זה, והן חושבות שאם עשו עבודה טובה - הבוס כבר יידע לבד ויקדם אותן. ואם נותנים להן מחמאה על עבודה טובה - הן אומרות שזה היה בשת"פ של כל הצוות.

Niro

New member
ובתפוז עונים

שכל כך מעט נשים ביקשו להצטרף.

ailag

New member
לא רוצה לקבל קרדיט על

על הבלוג הזה. עדיין יוצא לפעמים שאנשים טועים וחושבים שאני קשורה, ואחרי כל הסיפור שהיה סביבו זה מעצבן נורא. (כמובן שהם לא אשמים..) מה שמזכיר לי, אני כל הזמן רוצה לכתוב בבלוג שלי ולא מצליחה לתרגם את המחשבות שלי לפוסט מעניין. אבל זה כבר לא נושא לשרשור הנוכחי.

למעלה