ממתי לשנות מראה זו התמסחרות?
יש לנו הגדרות שונות למושג... שינוי הוא בלתי נמנע. אתה לא יכול לצפות מאלאניס להישאר באריזה הנחמדה הזו שכ"כ הרבה ממעריציה לשעבר אוהבים. למה אתה לא יכול לראות בSCC גם כדיסק התנסות ומעבר בדיוק כמו ש-SFIJ היה? אני יכולה להבין את אלה שאומרים ש"אלאניס השתנתה מדי" או שהמוזיקה שלה עכשיו היא פופית מדי, אבל אני אוהבת את אותה המוזיקה ולא, לא רק מהסיבה שזו אלאניס. תמיד יש שירים שלא נאהב או שנחבב פחות, אבל בחיים לא הייתי מוותרת על יצירות כמו Offer שאני אישית מאוד מאוד אוהבת, Knees of my bees שהוא פשוט יצירת אומנות לדעתי ועוד רבים וטובים שלאו דווקא יצאו מבית היוצרים של JLP או SFIJ. ההגדרה שלך להתמסחרות היא הרבה יותר מקובעת וצרה משלי. האהבה שלי לאלאניס לא תלויה במה שהיא עשתה לאחרונה לשיער שלה או מה היא לובשת (למרות שאולי אני אשנא אותם). התמסחרות היא איבוד ערכים ומאפיינים אישיים בכדי להתאים לחוקי החברה השולטת ורצון הרוב. תסלח לי, אבל אני לא רואה את הבסיס להאשים את אלאניס בפשע שכזה. המילים שלה נשארו עמוקות, מלאות תוכן, אישיות ואוטוביוגרפיות כשהיו. היא לא איבדה דבר, היא השתנתה ואותו שינוי גם משום מה, בא לידי ביטוי במוזיקה שלה. בין אם הכרזה של ה-so called chaos tour היא אומנות או לא- אותו דבר יכול להיאמר על הקליפ של Thank you. חלק יראו בזה את המסר החושפני (הן פיזית והן מטאפורית) שאלאניס ניסתה להעביר, חלק יראו בזה כתירוץ להוריד את הבגדים. אולי זה היה אפילו קומי, מי יודע. הייתי חושבת שדווקא להיפך יאמר פה. דווקא עכשיו אלאניס מרגישה נוח יותר בגוף שלה. דווקא עכשיו אלאניס מרגישה את החופש לעשות מה שבראש שלה, בלי לשים זין על מה שאחרים חושבים. נכון שאלאניס של JLP היתה נורא "זה מה שאני חושבת על זה זה זה וזה! ואני שמה פס על כולם! תאהבו את זה או לא, לא אכפת לי" (לפחות לרוב העולם כך זה נראה), אבל דווקא עכשיו, כשהיא מסוגלת להעביר את כ-ל הרגשות שלה, בין אם זה בעדינות, כעס או מה שזה לא יהיה, כשהיא עושה מה שעולה על רוחה בלי לשים קצוץ על מראית עין- זו ההתבגרות האמיתית. החופש שהיא השיגה. לא התמסחרות ולא כלום.