הביקורת על אלאניס

הביקורת על אלאניס

שממסחרת את עצמה עם האלבום החדש ברשת סטארבקס. האם אתם מסכימים?

בערך...

חשבתי שהיא הלכה לגמרי ששמעתי את זה.. אבל אז קראתי איפשהו שסטארבקס זה רשת בית קפה שידועה בזה שאומנים מוזיקליים עושים שם הופעות וכל העניין הזה, קראתי משהו באנגלית במהירות שריי צ'ארלס התחיל את הדרכים של ושמה ... אם זה ככה, אז זה לא ממש התמסחרות. אם לא, אז זה גרוע, כי פעם היא אמרה (כתגובה לשאלה: "אי פעם חשבת ש- JLP יצליח כל כך? הרי את לא מוכרת ת'נשמה שלך בשביל למכור תקליטים, חשבת פעם - 30 מיליון עותקים , האלבום הנשי הכי מצליח...??" והיא ענתה בשיא הצניעות - "כל עוד האלבום גמור ואני אוהבת אותו, לא אכפת לי אם הוא ימכור 10עותקים או 10 מיליון עותקים, אין לי שליטה בזה.."

UnprodigalSon

New member
אתם, כאילו, מודעים לזה ש...

הרבה מה"החלטות" שאלאניס עושה, הן לא בדיוק ההחלטות שלה? היא מחויבת לחברת תקליטים, שמחויבת למכור כמה שיותר ולהרוויח כמה שיותר כסף, כי קוראים לזה קפיטליזם ובעינהם, אלאניס היא עוד כלי להרוויח כסף. אז נכון, יש מצב שהתעקשות של אלאניס בנושא היתה מבטלת את הגזרה, אבל יכול להיות ש: 1.לא ממש משנה לה, לכאן או לכאן (זה בכל זאת עניין שיווקי... והיא זמרת, לא יחצנית) 2.זה מחוץ לידיים שלה. תופתעו מכמה כוח יש לחברות תקליטים. שמעתי איפשהו שהם אפילו בוחרים את הסינגלים שלה... (ככה שאם זה נכון, אפשר גם להפסיק להתלונן על Out is Through כסינגל הגרוע ביותר של אלאניס. כנראה שמישהו בחברת תקליטים חשב משום-מה שזה שיר טוב וימכור)

תתפלא אבל לאלאניס יש חלק גדול

ונכבד בהחלטות בקריירה שלה! ןOIT היא דוגמא לכך.

בטוח שכן

יש לה חלק מאוד גדול אם לא מכריע. שמישהו יצעק שזו לא בושה להתקדם ולקדם את הקריירה שלה. היא אומנית בנשמה ותשאר ככה.

Crazy Figgy

New member
לא מסכימה בכלל../images/Emo31.gif

לא צריך גאון בשביל להבין שהתמסחרות זה לא במהות של אלאניס. אני לא מדברת רק על המוזיקה שלה או על הפעילות הנרחבת שלה לצדקה, אם אלאניס היתה רוצה להתמסחר היא היתה עושה את זה עד הסוף ומשנה לחלוטין את סגנון המוזיקה שלה. בהתחשב בעובדה שהיא לא עשתה זאת (למרות שיש שיטענו שהיא כן
), אין לי שום סיבה לחשוב שהיא מתמסחרת. זו לא פעם ראשונה שאלאניס מופיעה בסטארבקס אם אני לא טועה, וזה בהחלט מקובל שהיא תופיע שם שוב. אולי התמסחרות היא לא הסיבה לבלעדיות על הדיסק, אלא שזה פשוט צעד חכם מבחינת חשיפת הדיסק לציבור המאזינים? זהו הרי לא דיסק "חדש". אולי היא, ו/או חברת התקליטים, חושבים שדווקא שחרור הדיסק לשוק ללא שום הכוונה, רק יפיל אותו? אולי סטארבקס היא הדרך שלהם לפרסם את הדיסק (וזה מה שאנחנו רוצים אנשים! שיותר אנשים יתחילו להעריך מוזיקאית מופלאה שכזו!)? ו-זו לא בושה להתקדם ולקדם את הקריירה שלה! לא כל צעד שונה שלה הוא התמסחרות או מעבר לצד ה"מקובל" האפל. אני חושבת שפשוט צריכים לרדת לה קצת מהגב. גם אני התעצבנתי על העיכוב של הדיסק, אבל אני בטוחה שהיה מניע כלשהו מאחורי העניין ואם זה בסדר עם אלאניס- זה בסדר מבחינתי
.

ואולי כנראה שצריך להיות גאון...

"אם אלאניס היתה רוצה להתמסחר היא היתה עושה את זה עד הסוף ומשנה לחלוטין את סגנון המוזיקה שלה..." אלאניס מתמסחרת יותר מידי בזמן האחרון - נתחיל מזה שהיא פשוט שינתה לחלוטין את המראה שלה, ביום אחד היא פשוט נטשה את השמלות השאנטיות שלה ותלשה ת'שיער, ואז באה עם אלבום פופ הכי שונה ממה שהתרגלתי אליה, היא הנחתה את הג'ונו והיתה חייבת לעשות פרובוקציה שמתאימה לבריטני ספירס (הערום..), ובכלל למה בשנת 2004 אלאניס היתה צריכה להגיד "אני אוהבת ללכת ערומה בבית שלי, אני אוהבת להתקלח ולהיות בשירותים עם דלת פתוחה..." ?? למה המודעה של ה- so called chaos tour היא היתה חייבת להיות ערומה בצורה כל כך שקוף שזו לא אמנות??

Crazy Figgy

New member
ממתי לשנות מראה זו התמסחרות?

יש לנו הגדרות שונות למושג... שינוי הוא בלתי נמנע. אתה לא יכול לצפות מאלאניס להישאר באריזה הנחמדה הזו שכ"כ הרבה ממעריציה לשעבר אוהבים. למה אתה לא יכול לראות בSCC גם כדיסק התנסות ומעבר בדיוק כמו ש-SFIJ היה? אני יכולה להבין את אלה שאומרים ש"אלאניס השתנתה מדי" או שהמוזיקה שלה עכשיו היא פופית מדי, אבל אני אוהבת את אותה המוזיקה ולא, לא רק מהסיבה שזו אלאניס. תמיד יש שירים שלא נאהב או שנחבב פחות, אבל בחיים לא הייתי מוותרת על יצירות כמו Offer שאני אישית מאוד מאוד אוהבת, Knees of my bees שהוא פשוט יצירת אומנות לדעתי ועוד רבים וטובים שלאו דווקא יצאו מבית היוצרים של JLP או SFIJ. ההגדרה שלך להתמסחרות היא הרבה יותר מקובעת וצרה משלי. האהבה שלי לאלאניס לא תלויה במה שהיא עשתה לאחרונה לשיער שלה או מה היא לובשת (למרות שאולי אני אשנא אותם). התמסחרות היא איבוד ערכים ומאפיינים אישיים בכדי להתאים לחוקי החברה השולטת ורצון הרוב. תסלח לי, אבל אני לא רואה את הבסיס להאשים את אלאניס בפשע שכזה. המילים שלה נשארו עמוקות, מלאות תוכן, אישיות ואוטוביוגרפיות כשהיו. היא לא איבדה דבר, היא השתנתה ואותו שינוי גם משום מה, בא לידי ביטוי במוזיקה שלה. בין אם הכרזה של ה-so called chaos tour היא אומנות או לא- אותו דבר יכול להיאמר על הקליפ של Thank you. חלק יראו בזה את המסר החושפני (הן פיזית והן מטאפורית) שאלאניס ניסתה להעביר, חלק יראו בזה כתירוץ להוריד את הבגדים. אולי זה היה אפילו קומי, מי יודע. הייתי חושבת שדווקא להיפך יאמר פה. דווקא עכשיו אלאניס מרגישה נוח יותר בגוף שלה. דווקא עכשיו אלאניס מרגישה את החופש לעשות מה שבראש שלה, בלי לשים זין על מה שאחרים חושבים. נכון שאלאניס של JLP היתה נורא "זה מה שאני חושבת על זה זה זה וזה! ואני שמה פס על כולם! תאהבו את זה או לא, לא אכפת לי" (לפחות לרוב העולם כך זה נראה), אבל דווקא עכשיו, כשהיא מסוגלת להעביר את כ-ל הרגשות שלה, בין אם זה בעדינות, כעס או מה שזה לא יהיה, כשהיא עושה מה שעולה על רוחה בלי לשים קצוץ על מראית עין- זו ההתבגרות האמיתית. החופש שהיא השיגה. לא התמסחרות ולא כלום.

Rוית

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה!!

די להשליך את התספורות שלה או את הלבוש שלה למוזיקה שלה! אלו שני דברים שונים שאיתה היא יכולה לעשות מה שהיא רוצה. לא חייבים לאהוב את זה.. אבל להגיד שבגלל שהיא הסתפרה והתלבשה שונה היא התמסחרה?! וואלה, אם המוזיקה שלה היתה הופכת להיות למילים כמו "איזה כיף להיות זמרת-על ולשיר כל יום על חסה ובצל" (השיר הבא של רוני או משהו כזה) ולא היו נשארות ברמות של: "להוציא זאת לאור מזעזע את בסיסם ומנקה את ראייתי וכעת הדמיון שלי הוא הדבר היחיד שמגביל את הרף, והוא מרומם לגובה" ("תירוצים" כמובן.. ובאנגלית זה נשמע יותר טוב) הייתי מסכימה איתך שהלבוש והשיער הן דוגמא להתמסחרות, אבל במצבה היום, אפילו לא כיוצרת של דברים חדשים אלה כמפיקה של להיטי עבר (JLPA), היא עושה את העבודה שלה בצורה הכי טובה שהיא יכולה, בלי קשר למי יקנה את זה בסופו של דבר.. אה ואגב, הפרובקציה בג'ונו היתה, אם כבר (לדעתי), הומור על ההתמסחרות! לא התמסחרות בפני עצמה.. ואגב, ההומור הזה שלה הוא אחד הדברים שאני יותר אוהבת בה.. (ואפשר לקרוא לזה חלק מגישת ה"לא לשים זין" שהוזכרה פה
)

אוקה ויכול להיות שהכל אצלי בראש..

אני לא אוהב שאנשים משתנים ביום אחד בצורה קיצונית - זה הכי מתאים לתיכוניסט שיום אחד הוא קלאבר אחרי זה הופך להיות סטלן אחרי זה ערס אחרי זה רוקר.. ולא כזה אכפת לי מהשינוי הפיזי כמו האמנותי - תגידו לי למה כל שיר רוק של אלאניס היא חייבת בפזמון להשמע כמו אפקט מחשב שהורס את כל העוצמה? הפזמון של Narcissus, a man, unprodigal daughter, fear of bliss, sister blister, נשמעים אותו דבר והורגים לה לגמרי את האינדיוידואל של כל שיר ושיר. באיזה שירים שומעים יותר עוצמה ונשמה בשירה? - forgiven, you oughta know, your house או sister blister, 8 easy steps?? לא יודע למה יכול להיות משהו פסיכולוגי - אני משליך את השירים הלא משהו שלה על השינוי שלה... למה בכל so called chaos אין איזו מילה מטורפת שהכי מתאימה לאלאניס (ואז אני משתמש בה באנגלית ועושה פוזה על המורה ...
)??

Crazy Figgy

New member
Unprodigal Daughter הוא שיר רוק חזק

לטעמי... אבל כל אחד וטעמו. ואני יודעת שדווקא Sister Blister הוא אחד מהאהובים של הדס
. ויש כמה מילים גבוהות (איך אפשר שלא): pious, stalemate, assuage, doth, despondent, vernacular, balk ועוד כמה שממש אין לי כוח להיזכר בהן כרגע. אז תפציץ חופשי! (עם קרדיט כמובן
)

isw

New member
לא ממש מסכימה

ברור שבשירים יותר שקטים כמו your house ו forgiven יש יותר נשמה זה ככה תמיד. [נוציא את yok כי הוא באמת שיר רוק ממש מיוחד].

Lotzifer

New member
לא תמיד הפזמון הוא העיקר.

יש עוד הרבה דברים אחרים שיכולים לחסות על פיזמון לא משהו. ודווקא השירים שציינת הם שירים די טובים, בלי קשר לפזמון. והאפקטים זו בחירה שלה ושל המפיקים, ואם אתה לא אוהב את זה אז בעיה שלך. אלאניס לא (אני מקווה מאוד שלא) עושה מוזיקה בשביל שאתה ואנחנו ועוד מעריצים נאהב אותה, את זה עושים זמרי פופ שנועדו לזה.

מסכים גם כן...

אלאניס לא התמסחרה. היא פשוט אמן מיוחד וברוך כשרונות ומה שמעיד על כך יותר מכל היא העובדה שהיא משנה את סגנון המוזיקה שלה, אך לא את סגנון הכתיבה. בשביל שאמן יישאר מוצלח ומוכשר, הוא צריך לטעום כיוונים שונים לנסות דברים חדשים וגם אם כל שאר אלבומיה היו זהים ל jlp זה היה מאבד מייחודיותה כאמנית שבאה לחדש ולהעניק לקהל ולעצמה. אלאניס - אחת האמניות הכי מוכשרות שקיימות על פני כדור הארץ. נ.ב - מתי לעזאזל היא הצטלמה בעירום בזמן האחרון. אני לא מעודכן לגמרי...

לא ממש ברור לי

למה התמסחרות נמצאת בקונוטציה שלילית? הרי את אומרת בעצמך שהיא מבקשת גם לחשוף את הדיסק... המילים אמנם הן אחרות, אך הכוונה היא אחת.

Crazy Figgy

New member
הכוונה היא לא אחת.

התמסחרות היא מילה גסה בעולם המוזיקה. להתמסחר משמע לאבד ולמכור את עצמך ואני לא חושבת שזה בדיוק דבר חיובי... לעומת זאת, לרצות שהדיסק יצליח ולעזור לשווק אותו כך או כך, זה דבר נורמלי לחלוטין ואף רצוי. אין לי בעיה עם השחרור לסטארבקס בלבד (מלבד העובדה שזה מעכב את הגעת הדיסק אלי
). אבל יחצנות זה לא התמסחרות.

למעלה