הביא לי ת'סעיף!

• פותח הנושא A-T
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
נכון מאוד. היו מס' מקרים כאלה. והנה

חיילת מבסיס גלילות נהרגה מרכבת
חיילת מבסיס גלילות נהרגה לפני מספר שנים כאשר נפגעה מרכבת חולפת בכביש המוביל מכביש החוף לבסיס גלילות, או שהיא ניסתה לעלות לרכבת בהרצליה. הפרטים המדוייקים לא זכורים לי, אך הארוע בכללותו היה. עד כמה שזכור לי החיילת היתה מעפולה.
המקרה שהכי זיעזע את חברכם: לוח מס' 70 מוקדש לזכרו של דוד שיקולקר ז"ל, עתק ב"רכבת-ישראל": 70. לוח אירועים ונתונים שונים בתולדות הרכבות במדינת ישראל: 1948 – 2007: חלק ראשון:  1948 – 1954: דוד שיקולקר ז"ל, עתק בתחנת הרכבת "אשדוד מיון" נהרג ביום 16.09.2001 בעת פעולת עיתוק של רכבת משא בתוך תחומי נמל אשדוד. הקטר עליו עמד היה קטר מס' 111 שהתנגש עם משאית שעמדה בסמוך למסילת הברזל. ד"ר אביתר רייטר, מחבר הלוח, הכירו אישית ! נהג הקטר היה XXX XXX.

A-T

New member
אני זוכר מקרה

המקרה שהכי זיעזע את חברכם: לוח מס' 70 מוקדש לזכרו של דוד שיקולקר ז"ל, עתק ב"רכבת-ישראל": 70. לוח אירועים ונתונים שונים בתולדות הרכבות במדינת ישראל: 1948 – 2007: חלק ראשון:  1948 – 1954: דוד שיקולקר ז"ל, עתק בתחנת הרכבת "אשדוד מיון" נהרג ביום 16.09.2001 בעת פעולת עיתוק של רכבת משא בתוך תחומי נמל אשדוד. הקטר עליו עמד היה קטר מס' 111 שהתנגש עם משאית שעמדה בסמוך למסילת הברזל. ד"ר אביתר רייטר, מחבר הלוח, הכירו אישית ! נהג הקטר היה XXX XXX.
אני זוכר מקרה
לפני כמה שנים חייל נפצע קשה מאוד כשנפל מרכבת נוסעת ליד אתר קרוואנים באיזור כפר הרוא"ה. אני לא זוכר אם קראו לאתר חצרות כח או חצרות יסף.

חצרות יסף היו ע"י נהריה

אני זוכר מקרה
לפני כמה שנים חייל נפצע קשה מאוד כשנפל מרכבת נוסעת ליד אתר קרוואנים באיזור כפר הרוא"ה. אני לא זוכר אם קראו לאתר חצרות כח או חצרות יסף.
חצרות יסף היו ע"י נהריה
וחצרות כוח באזור לוד (פחות או יותר). אני גם זוכרת מקרה שנערה שמכרה בעגלת מכירה ברכבת, "עפה" מהרכבת ונהרגה.

היו עוד תאונות

תיקון ליענקל'ה: מאיר קריאף ז"ל נהרג
בתוך קטר מס' 113 ביום 20.09.1959. קריאף ז"ל היה עוזר הנהג של רכבת ב"ש - ת"א שהתנגשה במחסום קרית-גת עם משאית עפר כבדה. הקטר התהפך וניזוקו גם 3 קרונות נוסעים בריטיים. מאיר קריאף ז"ל עוזר נהג הקטר נהרג במקום. והיו עוד הרוגים: עובדת הקפה שנפלה מרכבת נוסעת ונהרגה... חיילת שנשענה על הדלת, נפלה ונהרגה... ואלה התרחשו לאחר שנת 2000. פרטים מדוייקים לגבי תאונות אלה מופיעים בלוחות הארועים שבמחשב שלי. בהזדמנות אחפש יותר פרטים.
היו עוד תאונות
מה קרה לכם לדבר על הרוגים ברכבת:ב1983פליטת כדור ברכבת 30 בת.א. חייל נהרג במקום פקח ששכחתי את שמו נפל בשפיים בניסיון לסגור דלת בזמן נסיעה ועוד אבל לא רואה צורך לדיון בנושא.

ובשנות ה-70 וה- 80 נהרגו לפחות 3

היו עוד תאונות
מה קרה לכם לדבר על הרוגים ברכבת:ב1983פליטת כדור ברכבת 30 בת.א. חייל נהרג במקום פקח ששכחתי את שמו נפל בשפיים בניסיון לסגור דלת בזמן נסיעה ועוד אבל לא רואה צורך לדיון בנושא.
עתקים בעבודה. זכור לי מקרה עם קטר מס' 226 בשנות ה- 70 המאוחרות שעתק נפצע קשה ורגלו נקטעה מפגיעת קטר האסלינגן בחיפה מזרח.

ומקרה עם קטר מס' 162 שעובד נכנס

עתקים בעבודה. זכור לי מקרה עם קטר מס' 226 בשנות ה- 70 המאוחרות שעתק נפצע קשה ורגלו נקטעה מפגיעת קטר האסלינגן בחיפה מזרח.
ומקרה עם קטר מס' 162 שעובד נכנס
לאזור המניפה שהחלה להסתובב והרגה אותו במקום. זה היה בלוד בשנות ה- 80.

אותי זה מאוד מעניין. לכן אני אוסף

תאונות
אין לי ויקוח איתך רק על דבר אחד:זה לא נושא מניין !!!
את כל המידע על כל תאונה ועושה סטטיסטיקות. ברכבת לא אוהבים לדבר על זה אך אני יודע שכל יום יוצאים לפחות 5 מברקי תאונה. ראיתי את אלה של שנות ה- 60 ואני מניח שכיום יש אף יותר.

ארזS

New member
האמת היא שזה נושא מאוד כאוב ומצער

את כל המידע על כל תאונה ועושה סטטיסטיקות. ברכבת לא אוהבים לדבר על זה אך אני יודע שכל יום יוצאים לפחות 5 מברקי תאונה. ראיתי את אלה של שנות ה- 60 ואני מניח שכיום יש אף יותר.
האמת היא שזה נושא מאוד כאוב ומצער
ולכן אני יכול להבין את שניכם : את נהג הקטר שזה משהו שהוא צריך להתמודד איתו מצד אחד ואת הדוקטור שחוקר את הנושא מצד שני. בואו נקווה כולנו שלא יהיו תאונות יותר.

כן, רוצים עוד דוגמאות !!! תודה רבה

הביא לי ת'סעיף!

סליחה על האיכות. תפתחו את מעריב בעמ' 4 כבר ידוע שבמדינה שלנו, אין דבר יותר קבוע מזמני. אבל כשמדובר בהחלטות שליליות - הכל סופי. הרכבת בירושלים לא תגיע עד לחאן - סופי החיילים לא יוכלו עוד לנסוע חינם ברכבת - עכשיו זה סופי. רוצים עוד דוגמאות?
כן, רוצים עוד דוגמאות !!! תודה רבה

אתה צודק.

החיילת בגלילות
נהרגה כהולכת רגל במפגש המסילה ליד גלילות. למיטב זכרוני היא חצתה לאחר מעבר רכבת ולא הבחינה ברכבת שבאה ממול (היתה כבר מסילה כפולה).
אתה צודק.
ואכן חוץ מהמקרה של חייל או חיילת שנשענו על הדלת תוך כדי נסיעה ושני נהגי קטר (אחד בשנות ה-50 ואחד בסוף 2003) לא היה ולו מקרה מוות א-ח-ד ברכבת ישראל ב-45 השנה האחרונות של אנשים ששהו ב-ת-ו-ך הרכבת. הולכי רגל יש לפחות אחד בחודש. אני מדבר על נוסעי הרכבת וכן הנהגים,פקחים,כרטיסנים ומאבטחים שנמצאים ברכבת נוסעת !

מצב
הנושא נעול.
למעלה