הבטחתי לטל

הבטחתי לטל

האמת היא שכבר מאוחר ואין לי כח לפשפש בקבצי המתכונים שלי, אבל מחר בטח לא אגיע לרשת ובסוף אואשם בפלופ. ובגלל שאני ידוע כבעל לב רחום וחנון ואני חושש ללבב טל (שספג מהלומה קשה מהעלמות הקשר לאוחזת החמקנית) ואני לא רוצה ששקיעתו במרה שחורה תהא על מצפוני, הנה דוגמא למתכון שמשלב יין אדום ויין לבן. לקוח מתוך "ארוחות שחיתות"/בני סיידא (הוצ' מודן) אומצת פילה ברוטב יין ורוטב ברנייז. שני סוגי רטבים המשתלבים יחד (מופיע בספר, נוסה בעיתו והוכח כנכון) בקיצור - רוטב ברנייז (מין מיונז משובח במיוחד. י"ר): 5 כפות יין לבן יבש 5 כפות חומץ בן יין לבן 3 חלקים לבנים קצוצים של ב' ירוק. 1 כפית טרגון מלחפלפל 4 חלמונים 150 מרגרינה בטעם חמאה. מצמצמים את הנוזלים (עם התבלינים) ל3 כפות. מוסיפים בהדרגה תוך טריפה מתמדת מעל אדים - מרגרינה וחלמונים - עד קבלת רוטב במרקם של מיונז. לטגן פטריות שמפיניון גדולות (אחת לכל אומצה) בלי הרגל. להוציא. אח"כ את אומצות הפילה ב40 גר' מרג' בטעם... מוסיפים ברנדי 5 כפות ברנדי, מציתים וכשהאש נכבית מעבירים את האומצות לתנור חמים. מוסיפים למחבת 1/2 כוס יין אדום יבש ומקרצפים את הקרקעית. מוסיפים את הנוזלים שהאומצות הפרישו (בצלחת שבתנור) מוסיפים מלחפלפל ומבשלים 4 ד' הגשה: סביב כל אומצה רוטב יין אדום. על כל אומצה פטריה, מונחת כקערה. על זה יוצרים רוטב ברנייז (גם על האומצה). בתאבון.

מוּסקט

New member
הרי דוגמה

למרשם שבחיים לא אעשה אבל אשמח להֻזְמן לטעום. אצלי במטבח המוטו הוא "מקסימום טעם במינימום פצ'קריי". מרשמי קוסמות מנצחים, יתקבלו בברכה.

ler

New member
../images/Emo45.gif פתחתי כבר לאמנות

ויש לי מחברת עם "מתכונים של קערה אחת"... זה ממש קריטריון. אצל אחרים - בכיף...

גורמה צ'יק צ'ק - צרפת

הריני מרים את הכפפה: כבד עגל ביין מצרכים: כבד עגל, יין אדום, חמאה, פרוזיליה חותכים את הכבד לפיסות בינוניות (משהו שניתן לאכול ב-2 או 3 נגיסות), ממיסים חמאה במחבת, ניתן להוסיף טיפה שמן כדי שלא יישרף, ומוסיפים את פיסות הכבד בנגלות. מטגנים עד השחמה קלה, להיזהר לא ליבש את הכבד כי אנחנו מדברים כאן על מטבח צרפתי ולא פולני, אה? לא ליבש זה יעאני שהוא נותר וורוד באמצע. אחרי שמסיימים להכין את הכל ושמים בקערת הגשה מוסיפים למחבת מעט יין אדום ופטרוזיליה קצוצה, מרתיחים על האש תוך כדי בחישה על מנת לגרוף את כל שאריות החמאה והכבד (וכך גם חוסכים אחר כך בשטיפת כלים...) ושופכים על הכבד המוכן. ניתן גם לפזר עליו פטרוזיליה טריה קצוצה, ולהגיש עם אורז לבן ועם אותו יין אדום שאיתו בישלנו. זמן הכנה: כלום עלות חומרים: מינימלי מומחיות נדרשת: לדעת לא ליבש את הכבד, מסובך?

שרוֹן

New member
משהו פשוט

קוראים לזה כדה לוביאני שעועית אדומה, בצק עלים, שמן, בצל, מל"פ. מבשלים את השועית בלי מלח עד שרכה, מסננים ומבלנדרים. מטגנים בהרבה שמן בצל קצוץ דק על אש קטנה. מערבבים את הבצל על שמנו, מל"פ, והשעועים הטחונות. פורסים את בצק העלים ומורחים שכבה נדיבה ואחידה (חוץ משולים להדבקה). מגלגלים לכדי רולדה סוגרים פינות, והתנורה. ככה חום בינוני עד שנראה מוכן. אסטטיקנים-משקיענים יכולים לפני ההכנסה לתנור למרוח ביצה מלמעלה, לקישוט.

שרוֹן

New member
אבוי.

לא ידעתי שזה צריך להיות עד כדי כך פשוט
אחרי הנחה, צריך לפחות כיריים וטוסטר-אובן (גם מצ'וקמק עובד - מנסיון). במקרה של טוסטר אובן, להתאים את הגולגול בגודל או להכניס ב U , לתת לו מעיכה מלמעלה, ולדאוג לכוונן שהוא יהיה בדיוק באמצע בין עליונים לתחתונים, שלא ישרף. מאידך את הבצל המדובר אפשר קצת לשרוף בטיגון, קצת, בשביל הטעם.

Tonjin

New member
ורק בגלל שזה פורום תרבות-עולם

את יודעת שביפן מכינים את זה כמעט אותו דבר... נו טוב, עם המון סוכר במקום מלח ומוותרים על הבצל, אבל למה להיות קטנוניים...

שרוֹן

New member
לא הכרתי אוכל יפני עם שועית

אגב, לרקורד, המתכון שנתתי הוא גרוזיני. אז אם עוברים את אזרבייג'ן, איראן, אפגניסטן, סין, והופ הגענו לאוקיינוס השקט שוחים שוחים שוחים, יפן. או שזה היה בכיוון ההפוך?

לא זה ולא זה

Phaseolus vulgaris (Green Beans, Large White Beans, Flageolet, Black Bean, Borlotto Bean, Red Kidney Bean, Cannellino Bean) (Life; Embryophyta (plants); Angiospermae (flowering plants); Eudicotyledons; Fabales; Family: Fabaceae; Subfamily: Papilionoideae) Originate from Central and South America. The earliest archaeological evidence of domesticated bean seeds is from 7500 years ago at a site in mountainous northern Peru.​
שעועית

בדיוק כמו קפה, תפוחי אדמה ומיונז

מדהים איך העולם המערבי הצליח לשרוד לפני שהמציאו את קולומבוס.

רגע, רגע

תפוחי אדמה הם באמת מפרו אבל הקפה גם? לגבי המיונז בכל אופן אני יודע באופן בדוק שהוא הומצא בעיר Mayonne שבצרפת ומכיל ביצים שמן ומיץ לימון שהם מההמיספירה המזרחית. אבל גם ככה אמריקה זה אמריקה: אבוקדו, בננות, וניל, קקאו, תירס, טקילה...

צודק לגבי מיונז, חשבתי על משהו אחר

לגמרי. לגבי קפה - כל יום לומדים דברים חדשים, וטודה שהסבת את תשומת לבי. אתיופיה, מסתבר, היא מולדת השחור שחור הזה.

טוב, הקרדיט לאפריקה

הוא הגדול ביותר היבשת הזו היא שסיפקה את זה שמכין את האוכל וגם צורך אותו. האדם.

שרוֹן

New member
כן ולא.

אכן אתיופיה, אבל הרבה לפני כן. עשיתי פעם עבודה על מכונות ושיטות להכנת קפה, וערכת הקפה הראשונה נתגלתה באתיופיה, והוערכה כבת 1000 שנה. לפני 400 שנה הקפה כבר הגיע לאירופה.

הרגל מגונה מארץ פו"ח והליגה נגד

השימוש באות ת' (בפועל הידחפות האות ט' לכל מקום בו אינה רצויה, אך אף אחד לא מעיז לאמר זאת בקול)

למעלה