הבטחתי ולכן אקיים...

אנה41

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif

אני בעד הלוואי ונדע תמיד רק שמחה מושיקו רק שאלתי אותך ואני שמחה שענית לי

.....

מה קורה חברים??? התגעגעתי אליכם מושיקו איזה תמונות מהממות ורד נו איך התמונה שלי עם איתן...? היה שווה לחכות לתמונות האלה.... שישיה לכם/ן לילה טוב ומלא בשורות טובות

ו ר ד ב

New member
אין ספק שאת ילדה מאוד מאוד יפה...

ויחד עם שילוב של איתן (המהמם!) זה הורג

אחלה תמונות !ולגבי שם שמיים-

כעיקרון אנחנו אמורים לנסות שכל דבר שאנו עושים יהיה לשם שמיים ז"א גם אני הולכת לישון עכשיו אני אמורה לנסות ולכוון שהשינה שלי היא לא לשם עינוג אישי אלא היא על מנת לאסוף כוחות בכדי שכשאקום יהיה לי כוח להמשיך ולקיים חיים של תורה ומצוות. את המושג הזה ש"לשם שמיים" מבאר הרמב"ם היטב בהקדמה למסכת אבות שהיא מסכת שמלאה רק בדברים שקשורים למידות ודרך ארץ. שם בהקדמה יש 8 פרקים קצרים ומאוד חשובים. הפרק החמישי מוקדש כולו לביאור העניין הזה. הרמב"ם כותב:"צריך לאדם שישעבד כוחות נפשו .. וישים תמיד לנגד עיניו תכלית אחת- השגת ה' יתברך. כפי יכולת האדם לדעת אותה. וישים פעולותיו כולן תנועותיו ומנוחותיו לזו התכלית... וכן מי שהתעוררה עליו מרה שחורה - |יסירה בשמיעת הניגונים ובמיני זמר... ממה שירחיב הנפש והכונה בכל זה- שיבריא גופו. ותכלית הכונה בבריאות גופו-לקנות חכמה( החכמה היא דרך השגת התכלית -ידיעת ה' יתברך שכתובה בהתחלה..) ודע שזאת המדרגה היא מדרגה עליונה מאוד וחמורה לא ישיגוה אלא מעט מזער ואחרי הרגל גדול וכשיזדמן מציאות האדם שזה עניינו( שכל המעשים והדיבורים שלו מכוונים לתכלית ידיעת ה' והשגתו) איני אומר שהוא למטה מן הנביאים( הרמב"ם משווה אדם כזה למעלת הנביאים!!!) ומסכם הרמב"ם: וכבר כללו החכמים ז"ל זה העניין כולו בקצרה במילות מועטת מורות על זה העניין הוראה שלמה מאוד, עד שכשאתה תבחן המילות איך ספרו זה העניין הגדול והעצום כולו אשר חיברוהו חיבורים ולא השלימוהו תדע שנאמר בכוח אלוקים(ברוח הקודש או ברוח נבואה שאם לא , לא היה אפשר להביע עניין כזה גדול ועצום במילים מועטות) והוא אמרת בצואותיהם" וכל מעשיך יהיו לשם שמיים" . גם אם לא מבינים את כל הדברים של הרמב"ם ניתן להרגיש חזק שמעלת עשיית פעולות לשם שמיים היא מעלה מאוד גבוהה וקשה להשגה. מוסיקה וריקוד הם כלים נפלאים לעבודת ה' מתוך שמחה בייחוד אם יש חיבור של נפש האדם למשהו ספציפי( עמיר בניון..) ואם יש ניסיון כמו של מושיקו להתקרב לה' יתברך ולהשגתו ע"י הריקוד שלו, זה נפלא גם אם עדיין הוא לא קנה את כל המעלה של עשיית כל הפעולות לשם שמיים. אני באופן אישי מתפעלת מהכוחת של מושיקו לעמוד מול קהל גדול ולרקוד את הריקוד שלו. זה מקסים ומשמח את כולם. והלוואי ואני הייתי יכולה גם.. והלוואי שדברים אלו יהיו ניסיון שלי לעשות פעולה לשם שמיים..

odery

New member
יא בתאל, אני נפעמת

הלכת ללמוד את העניין כדי להגיב כאן או שאת במדרשה או משו דומה ואת מתעסקת עם הטקסטים האלה? צריך להיות אדם כנה ועם מודעות עצמית עצומה כדי להגיע למדרגה בה אתה מכוון את הנאות הגוף לשם שמים.. שאלתי את עצמי תוך כדי, איך יתכן שאנו מצווים לאכול בשר וכו' בחגים עמ' שזה ישמח אותנו? והרי אם האכילה היא לשם שמים מה לשמחה (משה מושיקו זה התחום שלך...) זה נכון שאפשר לתרץ שגם השמחה לשם שמים...אלא שכאן המצווה היא להנות ממנעמי הגוף,וזה לדעתי הנסיון לאלו שהגיעו לדרגה הגבוהה של הנאות הגוף לשם שמים נטו, נראה לומר שכאן הם הניסיון שלהם הוא לענג את הגוף נטו. (וההגות מוקדשת לשם שמים..) אותי זה חיזק ,תודה.

אודליה מתוקה-

כן כן המחשבה שלך העסיקה אותי גם.. לדעתי זה באמת ניסיון לכוון כך שגם את מנעמי הגוף יהיו לשם שמיים. ואכן זאת דרגא גבוהה ביותר וקשה להשגה.. אך יש כאלו שמגיעים אליה... ולגביי- למדתי שנה במדרשת "אורות עציון" ואז המשכתי לתואר בעבודה סוציאלית באוניברסיטת בן גוריון- גם שם מצאתי את עצמי לא יכולה להתנתק מלימודי קודש ולקחתי קורסים במחשבת ישראל+ השתתפתי בתכנית שנקראת "דרומא" שזה לימודים של גמרא ועוד כל מיני בחברותות חילונים דתיים. עכשיו אני עוסי"ת ומאוד מאוד מאוד חסר לי העיסוק בלימודי קודש. הפורום הזה יקר לי ועמיר בניון הוא השמח בחיי ולכן אני נכנסת ומתעדכנת מידיי פעם. השרשור הזה נתן לי הזדמנות ללמוד מחדש קצת את דברי הרמב"ם ועל כך תודה רבה. זה חיזק גם אותי לפתוח קצת את הספרים וללמוד. חבל שאין לי כוחות נפש ופנאי לעשות זאת יותר. תתפללי עליי בבקשה מתוקה ותודה על התגובה.. בתאל

אודליה-

קראת את תשובתי? וואי.. דברים כאן עוברים מהר בפורום הזה. עניתי לך לפני כמה ימים , אני נכנסת ובכלל השרשור כבר בדף הבא..

למעלה