../images/Emo35.gifלגיטימציה../images/Emo35.gif
לומר: "ויש לגטמציה לחפש מאהב/מאהבת ברשת " זה ממש מוגזם. אין לגיטימציה. עובדה.... כל אותם מחפשים/ות למינהם מסתתרים, כמו מאז ומעולם. גם ברשת הם מתכנים בשמות משונים, מדברים בהסתר, מחפשים דיסקררטיות ... זה נעשה יותר זמין איכשהו. טבע האדם - איני יודעת. אינני חוקרת ודומני שגם אלמרה לא חקר את הנושא ביסודיות. אבל בגידות, ריבוי בני/בנות זוג היו מאז ימי עולם. את התוכנית לא ראיתי אבל בנימה אישית:
נמאס לי נמאס לי מאותם נשואים ברשת המעיקים, המנג'סים, הפונים בצורה מגעילה, החושבים שהמחשב מסתיר אותם והם יכולים לפנות בצורה מגעילה. חושבים שכולם כמוהם. ועוד יותר אלה שחושבים שאישה פנויה היא שטח-ציד-מוכרז ושכל גרושה תשמח אם הוא "יעשה-לה-טובה" ומרגע שהביע את רצונו - תשב ותחכה לו. וידיי בני המין המשלים, מספרים לי כי גם נשים פונות ומציעות... הם מדווחים על הרבה פחות אגרסיה, פחות מגעילוּת - לפחות זה.
אבל... אל תתבלבלו... תמיד היו "בגידות". פעם זו הייתה בושה גדולה. פעם, בדור של הורינו, הייתה בושה גדולה להיות גרושה - כשבעל בגד האישה סתמה את הפה, מיררה את חייו (והוא קיבל את זה כעונש ראוי) ושמרה על חיי הנישואין... היו פחות גרושים וגרושות ולכולם היה אינטרס להסתיר ולשמור. אם פעם נאמר: "אתה רוצה עניין מחוץ לנישואין - עשה זאת עם נשואה שגם לה יהיה אינטרס לשמור", הנשואים המחפשים של היום מחפשים נוחיות: איזו גרושה חביבה, אלמנה להוטה, רווקה משתוקקת שתשב ותחכה להם בביתה, זמינה ומוכנה לכשהו יוכל בטובו להתפנות לשעה לז*** וללכת למשפחתו, לא לבזבז אפילו כסף על מלון... לא צריך להוציא אותה לבילוי כי "היא צריכה להבין", וכי הוא... "כזאת מציאה" ששווה לה. מחפשים לספר לעצמם שיש להם רומנטיקה... עלק.
רק תקוע במשפחתו ובנוחיות שלו. פעם המדיה הייתה יותר מצומצמת, ועוד יותר - היו דברים שלא דיברו עליהם: ריכלו ברמזים בעיתון, ב"תפילות" הפוקר על המרפסת, הנשים בקפה 'רוול' בדיזנגוף. היום עושים על זה תוכניות טלביזיה ומעלים לפני השטח. ועכשיו יושבים של מני robu50בשמותיו השונים וכל מני אחרים וקוראים.... "הנה עוד גרושה ממורמרת" אומרים לעצמם. הם לא ישנו מדרכם. הם ימשיכו להיות מגעילים - כמו שהיו כאלה מאז ימי עולם. אותם אלה פנו לנשים בכיכר השוק, בסלונים החברתיים של המאה ה-19, בחצרות באבירים, ובערבות רוסיה, הלכו לזונות בשער העיר. לא סתם נכתבו סצינות כאלה ב'אמבר', 'מאדם בוברי', מלחמה ושלום' ואפילו.... בתנך. יש שזו דרכם. יש שעושים את זה, שפונים כאדם לאדם - נגיד שניחא אמרתי לא, ויתרת, הבעייה נשארת אצלך, בחיי נישואיך, של אישתך.. ויש שאמירות כמו זו של נסיכת הכוכב ואלמרה - מחזקות אותם ...לגיטימציה... בררר... ויש שחושבים שהגועליות והאגרסיביות שלהם מושכת, "גם את רוצה כמוני" (אפילו אם כן - בטוח שלא אותך)... יש מי מהנשים כאן שלא מכירה את אלה? לא כולם כאלה, חברים. בעיניי יש שתי אופציות אם לא מספיק לך מה שיש לך בבית: הראשונה והמועדפת - לכו ליעוץ
עבדו ושקמו את חיי נשיאיכם. השניה - פרקו. ורצוי שלמסקנת פיקור תגיעו אחרי הנסיון של האופציה הראשונה. לטעמי:
בגידה, ז*** או "רומן" מחוץ לחיי הזוגיות הוא מעשה פחדנות ויותר מזה
אתם שקרנים פחד לאבד את הביטחון, פחד מפרוק כלכלי, פחד להשאר לבד ועוד כל מני - פחדנות לשמה שמותירה אתכם הבוגדים למינהם בעולם לא שלם, לא מסופק, עולם של הסתתרויות וסיפוקים קטנים ולא שלמים ובהרס של המשפחה שלכם ושל האישה שהתפשרה עליכם. ושקרנות כי אתם מקרים את בת זוגכם הקבועה, משקרים את עצמכם שככה נהדר לכם.... וסביר שכשאתם לא מגיעים או משהו - משקרים את המאהבת. חיים בשקר. לגיטימציה
לא ולא. אין
לא טוב
"אדם הוא לא מונוגמי" כפי שאמר אלמרה
עשו מעשה, קומו כאדם שלם, גבר או אישה, ובנו חיים חדשים. נכון אלמרה? הרי אתה עשית את זה, ואני, ועוד רבים כאן. ואז חייך שלמים בידך. נ.ב. האמירות של הגברים המחפשים הן דוגמה למה שאני קראתי מהם. יצורים כאלה שפירטו לי בצורה פלסטית וחודרנית מה היו עושים לי באודיגו, בICQ וכו' הם הסיבה שהפסקתי להכנס לתוכנות כאלה, אך היה זמן שהסתקרנתי מה מניע אותם לעשות זאת והייתי פשוט שואלת אותם.