הבוקר

shir3001

New member
הבוקר

הנפש כואבת כל כך ואי אפשר להתעלם או לברוח עוד מהכאב. אתמול היתי רוב היום במיטה. בערב יצאתי לקבוצת תמיכה. וטוב שהוצאתי את עצמי.
יש לי היום פגישה עם המטפלת בצהריים ועד אז אולי ארשה לעצמי לנוח, אם כי יש לי עבודה לעשות.
אני מחזיקה בפנים את השברים, את הפגיעות... מפחדת לפלוט אותם החוצה.
דברים שלא מעיזה לדבר עליהם.
מרגישה כמו שבר כלי ונמאס גם להתבייש בזה.
הנפש שבורה וזה לא במקרה. פגעו והכאיבו והדברים הצטברו והתבצרו בפנים, בשכבות הכי עמוקות.

כואב שורף.
לפעמים אני בכלל לא יכולה לדבר. שיתוק של הקול והתנועה.

ללדת זו התחלה חדשה, התחלה של חיים חדשים.
הלוואי ויכולתי ללדת מתוכי גם את גושי הכאב הזה ולבוא נקייה, מבוררת, שקטה לאמהות החדשה...

תודה שאתם כאן.

אופירA

New member
מנהל
שיר, לא תוכלי להעניק לילדך אמהות נטולת גושי כאב מלווים

אז תהיי חכמה, ותעניקי לו אמהות שמתמודדת עם גושי כאב מלווים!
הוא ישאב מכך עוצמה רבה יותר מאשר מאמהות קלה ונוחה.
הוא ילמד להתמודד עם כאב. לחוות סבל בלי להישבר.
אנו לא יכולים לחסוך סבל מילדינו, ואם אנו מתמודדים עם סבל, יש לנו הזכות ללמד אותם להתמודד בלי להישבר.

זה מה שהענקתי לבן שלי תמורת כל מה שלא יכולתי להעניק לו, ואין לך מושג כמה הוא הרוויח בחיים שלו כתוצאה מכך.
הזוגיות שלו מדהימה, ההצלחות שלו מפליאות, וההורות שלו מקסימה.
אשתו מספרת שהיא אוהבת אותו בזכות ההתמודדות שלו עם הקשיים שעבר, והצמיחה שלו מתוכם. בגלל זה, היא מכילה בקלות גם את חסרונותיו.

זה מקסים מה שאת מספרת, אופירה

שיר, אני מאוד מבינה אותך, אבל אין לך ברירה אלא לקבל את עצמך על גושייך ועל התמודדויותייךה. . הילד שלך יאהב אותך מאוד אני בטוח

shir3001

New member
הי אופירה

איזה מילים חזקות וחכמות כתבת.
ואת צודקת שהמקום השפוי הוא לקבל את הסבל. רק לפעמים אני מרגישה שזה גומר אותי. לא יכולה לנשום מהכאב. זה כמו אבן כבדה שאי אפשר לזוז מתחתיה.
הרבה שנים פחדתי התלבטתי ונמנעתי מאמהות בגלל מה שעברתי. היו ימים שבכל יום עברה בי המחשבה איך אהיה כאם.
&nbsp
ההורים שלי פגעו בי בגלל הסבל והכאב שלהם. הם מעולם לא טיפלו בעצמם.
ואני רק יכולה לנסות לעצור את השרשרת הזאת... ולטפל בעצמי.
&nbsp
&nbsp

KateAusten

New member
ואוו אופירה, התגובה הזאת- למסגר ולתלות!

KateAusten

New member
שיר מדהימה

קודם כל הכישרון שלך מצמרר בעוצמה שלו.. לא משנה מה- תמשיכי לכתוב

אני מצטערת שנאלצת לחוות כאלה דברים מצלקים, מצטערת שפגעו בך ככה.. זה לא מגיע לאף אחד. גם בי פגעו ככה. גם אני חושבת לפעמים מה יקרה כשאהיה אמא, איך אתמודד.. ואני חושבת שהשלב הראשון בהחלמה שלנו- זאת המודעות הזאת. המודעות וההבנה שקרה משהו וחייבים לטפל בו כדי לא להעביר זאת לילדים שלנו. הגעת לתובנה הזאת בעצמך- חייבים לחתוך את השרשרת הזאת, כדי להחלים וכדי לתת לילדים את האמא הכי טובה שאת יכולה להיות. תמיד ישארו שאריות של כאב, שרידים מהטראומה. אבל הם יהיו מזעריים ולא יחסמו אותך. ואת כבר תדעי איך להתמודד איתם כי יהיו לך כלים טובים. אני מאמינה בך, אני קוראת בין השורות ורואה כמה את רגישה וחכמה וכמה את דואגת לילדיך ואין לי ספק בכלל שאת אמא נפלאה

תמשיכי לשתף ותנסי לתת הזדמנות אמיתית לטיפול..תנסי להוריד את המסכה, לפרוק ולאפשר לעצמך להוציא הכל באמת. או שתוציאי כאן בפורום. בשביל זה אנחנו פה!

למעלה