הבוקר בחוף הכרמל

nirliv

New member
הבוקר בחוף הכרמל

חלון הזדמנויות קצר של שעתיים היום בבוקר 8-10. חוף הכרמל.
רוח מזרחית חזקה מאוד. הים מנסה לייצר קצת גלים אבל הרוח מוחקת אותם.
סורק רצועת חוף של כ 2 ק"מ, מחפש בורות שבשבועות האחרונים הניבו כמות נחמדה של טלוויזיות על קלמרי, אבל בגיחות קצרות כמו היום אין לי כוח להתעסק עם פיתיונות ויותר כיף לג'רג'ר.
הים בשפל חזק ויחד עם הרוח המזרחית אין בורות או תעלות ליד החוף. בנקודה מסוימת התחילה תעלה יותר עמוקה במרחק של כ 20-30 מטר מהחוף ושם היו כמה דקות של אקשן.
ג'יג של 20 גרם בגלגול מהיר גרם ל 2 החברים בתמונה לצאת לנשום אוויר ולבוא איתי הביתה. אחד יותר קטן חזר לים. מעניין ששניהם נתפסו בדיוק באותו מקום, לא בפה אלא ליד העין.
כל אחד מהדגים שנתפס זכה לכבוד אחרון של חבורת דגים מלווים שנפרדו מממנו לשלום...
סיליקונים ופלסטיקים לא עוררו ענין.
החופים הדרומיים של חיפה מטונפים. שילוב של ברבריות של האוכלוסייה והזנחה משוועת של הרשויות. זה מחוץ לשטח השיפוט של עיריית חיפה, מה שהופך את האזור לשטח הפקר. לא מבין את זה. עדיין רוב האנשים שפוקדים את החוף הם מחיפה, אז איך זה לא מעניין את עיריית חיפה? כולם מבטיחים עכשיו כל מיני הבטחות לקראת הבחירות. לא שמעתי אף אחד מדבר על הים.
היום הרוח המזרחית אספה את הזבל אל קו המים, כמו שאפשר לראות בתמונה, והרבה זבל, מן הסתם, גם היה בתוך הים.

pitam15

New member
צמד חמד.

shragam

New member
ניקוי ראש נחמד
. חשבתי דווקא לקפוץ היום

לאזור חיפה לחפש בייביז, אבל המזרחיות החקות ביטלו את התוכנית

nirliv

New member
גיחה נוספת היום בבוקר

הבוקר שוב חלון הזדמנויות, הפעם קצת יותר מרווח. 4 שעות בין להוריד את הילד בבית ספר לבין לאסוף אותו.
מתלבט אם להגיע ישר לחלק החולי של חוף הכרמל או לבדוק קודם את הריפים של שקמונה.
מהרכב רואה שהים לא ממש פלטה, אז חשבתי שזה ישפר את הסיכויים לאיזה בייבי מול הריפים (גילוי נאות- מעולם עוד לא תפסתי בייבי...)
בין 8 ל 9 דגמתי כמה נקודות שנראו מבטיחות על הריפים. הייתה רוח חלשה, גלים סביב 50 ס"מ ומים צלולים מאוד. עבדתי עם אותו ג'יג כמו שלשום (20 גרם) – ללא אירועים ראויים לציון.
אחרי שעה בערך עברתי לחלק החולי הדרומי יותר. שם, אחרי שעה בערך, נתפס הקטנצ'יק שבתמונה, שהוחזר לים. הרבה פעמים היום ראיתי דגים בגודל הזה וקצת יותר גדולים עוקבים אחרי הג'יג, אבל חוץ מהתפיסה הזאת הייתה רק עוד אחת – תפיסה והשתחררות. פעם אחת ראיתי דג ממש גדול (נראה לי כ 2 ק"ג- לא בטוח איזה) עוקב אחרי הדמוי, אבל לא טועם ממנו. שוב ניסיתי כל מיני שיטות עבודה עם הג'יג, ושוב התפיסות היו רק בגלגול רציף מהיר בגוף המים. נוסו גם ניקלים וסיליקון רגלו.
הדג של היום מאוד דומה לדגים של שלשום (בעיקר בהבעה הקשוחה), אבל בלי סנפיר הזהב הצהוב. גם סנפיר הגב מעט שונה. הדג של היום נראה לי גומבר קטן. הדגים של אתמול- אני חושב שהם צנינון דו ימי (לא צנינית שזה טרולוס אלא צנינון).

shragam

New member
צודק ניר, הפעם זה גומברון. לפחות אצלך היה קצת

אקשן

ים עד 50 ומים צלולים זה מעולה לבייביז וטרחונים. האם ניסית להריץ ניקלים על המים ?

עמי130

New member
שלום ניר

לפי הדו"ח מזהה שאתה הבחור שלידו נעמדתי וזירזתי כמה דקות אכן יום מאכזב

למעלה