הבוס שלי...

גם אני הייתי רצינית, אבל נגמר לי הכח

(זה קורה מהר בזמן האחרון) אולי בהמשך אוסיף את אשר על ליבי.

AnOracle

New member
קודם כל

אני בהחלט מקבלת את זה שיש לאנשים שונים דעות שונות- התגובות שלי לחלק מהדעות הן מה שמעצבות אותי גם כן, כבן אדם שונה. שנית, לא מדובר על כך שהבוס שלי שכר אותי גם בגלל שאני יפה, אלא רק בגלל שאני יפה. הוא אמר לי במילים אחרות שהוא מרוצה שלא עשה טעות כי שכר אותי רק בשביל לייפות את המשרד... אני מקווה שזה קצת שופך אור על הנושא

orlu

New member
ש/ריתוש26 התגובות שלך מעוררות

בי חשק להכין רשימת תגובות במצב שכזה. מה דעתכם?

שרית בואי ננזה לשמור על נימה מכבדת.

בדבר אחד אני מסתייג, אין שייכות גדולה לפורום הזה בנושא. הבוס העיר לה הערה שאינה קשורה למקום העבודה. זה ניצול יחסי מרות,זאת חריגה מהמותר לו, וזאת הטרדה. העובדה שאלו היו הערות בעלות קונטקסט מיני הופכות את זה(כן כן) להטרדה מינית. לבוס יש יותר כוח על המועסקים שלו ולכן גם הוא צריך להיות מאוזן יותר. אני יכול להגיד שאפילו שאני מאד צעיר ואין לי בעיה להיות ב"ראש צעיר" תמיד נזהרתי במשנה זהירות לא להעיר לכפופים לי לגבי דברים שמחוץ לסביבת העבודה. ובחזרה לכותרת-גם אם את לא מסכימה עם מילה ממה שאומרים בפורום,יש צורה להתבטא.

supersonic777

New member
נו...עוד יותר טוב...תנצלי את זה עד הסוף...

תאמרי לו שאת עוזבת,ואז הוא ינסה להשאיר אותך,ותבקשי העלאה...

PavlovsDaughter

New member
הטרדה מינית במקום העבודה.

בתור משפטנית מתחילה, אני מציעה לך לקחת פנקס ולהתחיל בדיסקרטיות לנהל רישום של כל ההערות הנושאות אופי מיני או של חיזור בוטה מהסוג הזה. ההתנהגות של המעביד שלך אינה חוקית ואם נמשכת על בסיס קבוע, עולה לכדי הטרדה מינית ומאפשרת לך במקרים מסויימים - למשל - להתפטר בדין מפוטרת (שזה אומר שאת מקבלת פיצויי פיטורין גם אם התפטרת בעצמך ולא פוטרת). יש עוד זכויות, אבל אני לא בריאה בז'אנר. גם אם כרגע זה נראה לך עניין מינורי, תנהלי את הרישום הזה, עם תאריכים, שעות ושמות של אנשים במשרד ששמעו את האמירות האלה אם היו. יכולה להיות לזה חשיבות ראייתית. http://www.tamas.gov.il/NR/exeres/290534AE-2B70-4EFB-8C80-95E5BE5CB8D3.htm

פרקטית זאת עצה מעולה,

אבל גם כדאי לשאול שאלות שהן מעבר לפרקטיקה על העצה הזאת. העבודה היא מקום שאנחנו מקדישים לו ברצון או שלא ברצון חלק גדול מהחיים שלנו. אם באופן כללי ההרגשה במקום העבודה היא לא רעה, הכנת מעקב כזה באופן טבעי משנה את הקוטביות ביחס כלפי המקום. מוקד ההתעניינות זז לחפש פגמים, לשנות את התפיסה שלנו לקורבנות מתגוננים ולחיות בגוב אריות שאולי יצרנו לעצמנו. אם היא מתכוונת לבלות עוד תקופה ארוכה במקום העבודה הזה, ובפרט אם ביום יום היא לא מרגישה מוטרדת, גישה כזאת יכולה ליצור מעמסה רגשית מאד גדולה.

PavlovsDaughter

New member
ייתכן שההערה הזו היא רק ההתחלה

ותהיה הסלמה. אולי עבודה במקום כזה, שבו הבוס זורק לעברך הערות בעל אופי גס ולא נעים על בסיס קבוע, אינה מקום שאנחנו צריכים להקדיש לו חלק גדול מהחיים שלנו. אני רוצה להזכיר לך שהטרדה מינית סדרתית אינה גורמת רק חוסר נעימות או מבוכה רגעית, זה מעליב אותי בתור פמיניסטית שמישהו קורא לזה "לחפש פגמים". אני קוראת לכל הנשים שמוטרדות מינית לא להשלים עם זה ולא לשתוק כי אין ברירה, כי חייבים עבודה, כי הן מפחדות מפיטורין וכו'. התיעוד בכתב יכול להוות ראייה שתסייע לה מאוד וזה לא לוקח הרבה זמן או מאמץ להכין.

מילת המפתח היא "אולי"

לי כשיוויוניסט זה מפריע לא פחות. השאלה היא האם מדובר בהתנהגות חוזרת או במקרה מזעזע וחד פעמי. לכן אמרתי שחשוב מה היא מרגישה במקום העבודה. אני לא פסלתי את העצה שלך, סייגתי אותה. חשוב לנו בתור אנשים שעומדים מאחורי אידיאלים של הגנה על החלשים לראות שאנחנו עוזרים לקורבנות ולא מתוך אמונה עיוורת בטעות פוגעים בהם.

orlu

New member
אנחנו גדולים מבחוץ וגדולים מפבנים

סבדיוק כמו כל בעל מידה אחרת לא כן?

destiny23

New member
למה ועד כמה

למה אנחנו בתור נשים צריכות לקבל מקרה מזעזע "אך" חד פעמי בכל מקום אליו אנחנו מגיעות? ועד כמה זה מפתיע שכמעט אף פעם לא שומעים גברים עם הבעיה הזאת?

orlu

New member
אסביר

אין כל כוונה לקבל ממש לא אלא לעצור,לחשוב איך אני עונה כדי לצאת חזקה ולא ממקום של חולשה וחוזק אני מקבלת כשאני מביטה על עצמי ומנתחת ו מנסה להבין מה עושה לי הערה כזו או אחרת ואיך אגיב. שומעים גברים..שומעים בוסים בוסיות העיקר לשמוע ולהקשיב לעצמנו,

orlu

New member
AnOracle
העלת נושא מרתק

את פשוט מדהימה, לא מעט נשים וגברים יכולים לקבל חיזוקים מהשיתוף שלך ומהיכולת שלך להביט על הסיטואציה בעיניים בוחנות.גם כשלא היית מוכנה לזה וזה נחת עלייך באופן מפתיע. גילית דבר שלא היית מודעת לו כך כדרך אגב - אבל גילית אני מציעה לך לחזק את היכולת שלך לבחון את הדברים,ולהתמקד בעצמך ולא בבוס אם הוא נורמלי או לא... אמצי לעצמך גישה חיובית, אמר את משאמר ? אמרי לו תודה והמשיכי בסדר היום. תנסי ליראות דברים יפים,שהוא רואה בך כמייצגת העסק שלו עם יכולות נוספות שעל פיהן נבחרת לעבודה.אני מניחה שהיו דרישות נוספות לקבלתך לעבודה ובהן את עוסקת. עם זאת, אם הבוס שלך יחפור בנושא או יעשה שימוש בוטה בהחלט יש מקרום להעמידו על מקומו. את יפה את צעירה ואת חכמה אין צורך להתעצבן אם כי לעיתים עצבים מעוררים לעשייה. בהצלחה

paradise fools

New member
לדעתי

לדעתי הוא ניסה להחמיא לך, יכול להיות שהוא מדור ה"מיידלע"? (אם כן, זה לא הופך את ההערות ללגיטימיות אבל קשה לשנות טרח זקן ) אם זה יחזור על עצמו תעירי לו שזה מפריע לך אני לא חושבת שיש טעם לפעול מעבר לכך

עופר 123

New member
התנהגות מבישה של מנהל

אני קורא את הדברים שהוא אמר, וזה פשוט מרתיח לראות איך מעסיקים, בעיקר גברים, לא לומדים. ההערה הסקסיסטית שלו מיותרת ומבישה, ואני לא מבין איך השכל הישר שלו לא עצר אותו מלהגיד אותה. אני מקווה מאוד שלא תתני להערות שלו לגרום לך להרגיש כאילו את שם רק בגלל המראה שלך. הוא רוצה להחמיא? שיחמיא על עבודתך. הוא רוצה לפרגן? שיפרגן על תפקודך במשרד. בשום פנים ואופן, הוא לא צריך לרמוז שאת בעבודה הזו על תקן "הבחורה היפה". מותר להחמיא, אבל לא במסגרת של יחסי עבודה, ובטח לא באופן שמגמד את עבודתך אל מול המראה שלך. מה לגבי התחושה שלך? את רוצה לדבר איתו על ההערה המיותרת? את מעוניינת להבהיר שאת לא מוכנה לסבול עוד הערות ורמיזות כאלו? ואיך את מרגישה עם המשך עבודה במקום כזה? בכל מקרה, אני שולח לך
לרגעים מעצבנים ומעליבים שכאלה.

למעלה