הבוס שלי...

AnOracle

New member
הבוס שלי...

יש לי בעיה קשה! הבוס שלי, מסתבר לי עכשיו לאחר 4 חודשים בעבודה, שכר אותי כי אני שמנה... כן, זה מה שעשה לו את זה בהתחלה!!! הוא לא התפעל מקורות החיים, לא מיכולת ההתבטאות שלי ולא מהשכל החריף לא- הוא שכר אותי כי הוא אוהב שמנות... ואיך גיליתי את זה? כבדרך אגב... כשהוא אמר לי בשיחת משוב שהוא מאוד מרוצה ממני ושהוא עשה בחירה טובה לדעתו. הוא המשיך עם האמירה שהוא לא העביר אותי תלאות, ולא חקר אותי לעומק כיוון שרצה פשוט לייפות את המשרד... כן... הוא אמר לי שמזמן לא הייתה בחורה שנראית לטעמו במשרד והוא החליט להביא אותי לכאן על תקן עציץ כנראה... פרח... מדבקת קיר... מה נהיה??? נראה לי שהוא לא נורמאלי!! בחיי לא התייחסו אליי בצורה כזו מזלזלת.. כל חיי אני נלחמת בסטיגמות אודות מראה חיצוני ופתאום נתקלתי בעניין שמעולם לא הכנתי את עצמי אליו.... ממש עצבנית הילה

אל תתני לו להתייחס אלייך ככה

אם הוא עוד פעם יפלוט שטות כזו תגידי לו שבאת לעבוד ואת עושה עבודה טובה, לא באת כפסל או תמונה. תגידי לו שהדברים שלו לא במקום, שיש בינכם יחסי מעביד עובד ואת לא מעוניינת לקבל ממנו הערות על המראה שלך גם אם הן כביכול חיוביות

AnOracle

New member
את צודקת

יש לו נטיה לדבר אליי כאילו אני חייבת לו משהו, או כאילו איננו עובדת ומעביד אלא חברים... אני חושבת שהוא מנצל את העובדה שאין לי רצון לאבד כרגע את מקום העבודה שלי

שריתוש26

New member
יאללה יאללה

נשמע שאת דווקא ממש מתלהבת מהעיניין (עובדה שאפילו הוספת תמונה) פעם ראשונה שזה קורה לך ואין מצב שזה לא מחמיא לך... לבוא לפה בצעקות של העלבות זה פשוט שיא הצביעות ומגוחך לגמרי לפחות תהיהי אמיתית

גליוש 450

New member
אני חושבת שהיא אמיתית מאוד

היא באה לשתף במשהו. היא יכלה לבוא ולהגיד את זה אחרת - שהיא שמחה על זה. היא אמרה שזה הפריע לה. תכבדי את זה. היא מעלה נקודה מסויימת שלוקחים אותה לעבודה לפי מראה ולא לפי כישורים. היא צודקת לגמרי. לא צריך לשקוע בדיכאון בגלל זה - אך בהחלט מעליב. ואני שמחה שמוסיפים תמונות - עוזר לדעת עם מי מדברים.

AnOracle

New member
תודה!

על שהגנת עליי. באמת שהנושא מאוד מפריע לי- זה היה מחמיא אם היה מדובר באיזשהו מחזר, אני לא אשקר... אבל כשזה הבוס זה מעציב אותי אפילו.

שריתוש26

New member
מה בסך הכל הוא אמר לך?

שהוא ויתר לך על יתר המבחנים בקבלת העבודה בגלל שאת יפה? קבלי את המחמאה ותשמחי מזה. אני רואה את זה שאת היית זו שלקחת את זה רחוק מידי "מה הוא לקח אותי בתור עציץ? בתור מדבקת קיר?" הרי הוא לא אמר את זה. הוא סך הכל נתן לך מחמאה. זאת דעתי. זה פורום ציבורי את יודעת, ויש מגוון דעות. לא את כולם תאהבי ככה זה

גליוש 450

New member
בכל מקום שמקבלים לעבודה לפי מראה - זאת אפליה

גם אם היא שמנה, גם אם היא רזה, גם אם יש למישהי ציצים ענקיים, גם אם מישהי אשכנזיה, גם אם מישהו גבוהה או בעל שיניים יפות, או שיער בלונדיני. לעבודה מקבלים לפי כישורים - כך זה צריך להיות. כך זה בחוק. זה לא בדיקת בן זוג - שאז באמת הטעם האישי תופס תפקיד חשוב. זה מקום עבודה. וגם אם קיבל לפי מראה - היה אמור לשמור את זה לעצמו - ולא להעמיד אותה במצב מביך. וזה אמנם פורום ציבורי - אבל איזה מזל שיש (עדיין) חוקים במדינת ישראל.

solee

New member

שריתוש26

New member
תכף תגידו שזו הטרדה מינית גם.

אם הוא היה אומר לה את זה בארבע עיניים, זה משהו אחד. הוא אמר לה את זה בפורום גדול, יש מצב (לא אומרת שזה העיניין אבל ייתכן) שהוא רצה להחמיא לה, ואולי היא בכלל לא הטעם שלה- אבל הוא רצה לתת לה להרגיש טוב עם עצמה. גם זה קורה שעושים את זה.. שאנחנו מחמיאים למישהו למרות שזה לא כל האמת, אבל רוצים לתת מחמאות. אני לא חושבת שאם זו היתה כל האמת והוא באמת קיבל אותה בגלל ה"מראה" שלה = הוא היה אומר את זה ומפלרטט מול כולם. מאוד קשה לי להאמין בזה! זה מקרה שקרה חד פעמי. אז מה כבר קרה? שהיא לקחה את מה שהוא אמר לקטע הכי שלילי. במקום לקחת להנות מזה והלאה. לקחת ועשתה מזה פיל. לדעתי זה מיותר. בוכות פה בנות שאומרים להם דברים מעליבים אבל גם כשמחמיאים זה לא בסדר.

יש מקומות ומצבים שהגבולות חייבים להיות ברורים

אחרת זה מתחיל מבסך הכל "מחמאה". הסיבה שאני רושמת מרכעות כי בעיניי הערה כזו מבוס אין בה שום מחמאה ובכלל מחמאה זה דבר סובייקטיבי, אז זה לא כזה נורא אם העירו על מראה בקריצה ואז מה אם העירו לה על איבר בגוף וככה זה ממשיך בגלל תפיסה מעוותות כאלו נוצר מצב שקצב שנים הטריד נשים כולם ידעו, כולם דיברו ואף אחד לא עשה כלום.

שריתוש, אני חושבת

שהעניין הוא ששוב מתעסקים במראה שלה. (שלנו!) לחיוב או לשלילה- תמיד יש איזה "אישיו" סביב המראה. שמנה מדי, לא שמנה מספיק, צמיגית, שופעת, פילה, אלילה מהציורים... כל הזמן אנשים חיצוניים (ובעקבות כך גם אנחנו) מתעסקים לנו במראה החיצוני. אני נוטה להסכים איתך שלא צריך לעשות מזה עניין. אישית הייתי מוחמאת מאד ועוברת הלאה. אבל אני ממש יכולה להבין מה מפריע לה. למה אף אחד לא יכול לקבל אותנו או לראות אותנו סתם בתור נשים? סתם בתור בנות אדם? המשקל נדחף לכל מקום וזה לא משנה אם זו מחמאה או העלבה.

שריתוש26

New member
תגידי, באמת אפשר להתעלם מהחיצוניות שלנו?

זה החלק החיצוני- מה שרואים ממי שאנחנו בחוץ. גם זה כמו הפנימיות חשוב אולי אפילו באותה מידה וחלק מאיתנו בדיוק באותה מידה כמו הפנימיות שלנו. למה זה כל כך שלילי להתייחס לזה???? למה להתעלם מזה?

שריתוש26

New member
האדם היחיד ששולט אם זה יהיה "כל העולם" שלנו

או לא - זה אנחנו. ממש לא הסביבה.

לא מסכימה.

ילד קטן לא יכול לשלוט בדברים כאלה. ואצל הרבה מאיתנו זה מתחיל כבר בילדות. אם אין סביבה תומכת- בבית, בבי"ס, ברחוב... זה מתחיל משם. ורק אח"כ הופך להרס עצמי.

שריתוש26

New member
נניח ועכשיו שאת כבר לא ילדה קטנה

זה אחריות אך ורק שלך לקחת את עצמך בידיים. אם אין אני לי מילי

שריתוש26

New member
חבל שאת מגיבה כך

(אכן תגובה ילדותית) ואני הייתי מאוד רצינית בדיון איתך.

למעלה