הבונסאי כדרך חיים

גיא קרן

New member
תגובה

בהודעה הראשונה שלך כתבת: "בשבילי בונסאי זה דרך חיים כמו דברים אחרים שאני עושה הקשורים בתרבות היפנית" בהודעה אחרת כתבת שיש לך עץ בונסאי יחיד. איך שני הדברים מסתדרים בינהם? בונסאי עבורך הוא דרך חיים ? עם עץ אחד? לא מזמן היה פה שרשור שהתייחס לאמן בונסאי (אירופאי) שבין השאר דיבר על איך וכמה זמן צריך על מנת לרכוש מיומנות ראויה בתחום הזה של בונסאי. ואני חושב שרוב רובם של ברי הדעת יסכימו שאי אפשר לרכוש שום מיומנות רצינית מטיפול בעץ אחד ובוודאי שלא לומר שזו "דרך חיים....". "דרך חיים וירטואלית" אולי.....

סן תאי

New member
זהירות טובה סאן !

הדיון הוא דיון לגיטימי, אבל הקביעה שחבר זה או אחר 'אינו רציני בבונסאי' אינה לגיטימית לחלוטין. אבקש לנהוג ביתר כבוד כלפי חברי הפורום אחרת אאלץ למחוק את הודעותיך. תודה.

oferez

New member
דגים חיים

ערב טוב יונתן עם כל דבריך הסכמתי, וביחוד עם הסיכום שאין קשר בין הבונסאי והיפניות. כמי שחי כמה שנים ביפן ומאוד אהבתי את הגנים היפנים אסטטית ופילוסופית. לבונסאי הגעתי רק בשנים האחרונות וכאן בארץ. נכון שהיום אני חש צער רב על כי לא ניצלתי חלק מהזמן ביפן לעולם מופלא זה. אבל אז כנווד זה לא היסתדר. אבל אני סוטה מהנושא שלשמו כתבתי תגובה זו. אנא ממך אל תשמיץ את הסושי ואל תזלזל בסשימי. אלו מעדנים עיליים,להיות שף סושי רציני צריך שנים של לימוד. ובסופו של דבר גם כאן כמו בבונסאי זה עינין של בחירת חומר גלם טוב. אומן סושי שבחר נתח מובחר מדג מעןלה ויודע להכינו כל כך בשלמות שאפילו אין צורך באש. ברכות עפר

jarnon

New member
דגים

עפר סליחה על הכותרת הקודמת. המנהג נראה לי מוזר אבל גם אני יודע ליהנות ממעדן מקורי. זאת אינה השמצה אלא ראייתי האישית שאינה מחייבת אף אחד. ציינתי זאת רק כדי להראות את השונות הרבה שבין אנשים , ולהציג את גישתו הפאנטית של טובה סאן לנושא הבונסאי כמגוחכת. אני שמח שגם מי שהיה ביפאן הרבה שנים מבין שלא כל היפאנים מגדלים בונסאי, ולהתפלל לעץ הוא מנהג שאינו קשור לגידול בונסאי ותודה על תגובתך האוהדת יונתן

למעלה