הבודהיסטווה

נו, תראה איזה יופי אתה מדבר..

בסוף עוד יצא ממך גורו

אוטוביוגרפיה בחמישה פרקים

הנה שיר חביב והקדמה שלו מספר המתים והחיים הטיבטי/סוגיאל רינפוצ'ה תירגול והתבוננות פועלים את פעולתם באופן טיבעי "...ע"י התבוננות נוכל לאט לאט להוסיף חוכמה. נוכל להתחיל לראות שאנו נופלים שוב ושוב לדפוסים הישנים והקבועים, ולשאוף להחלץ מהם. אנו עלולים כמובן לחזור ולשקוע בתוכם, אך אט אט להשתחרר מהם ולהשתנות. השיר הבא מספר על כולנו. הוא נקרא 'אוטוביוגרפיה בחמישה פרקים' 1) אני הולך ברחוב. במדרכה יש בור עמוק, אני נופל לתוכו. אני אבוד...אני חסר ישע. לוקח לי נצח למצוא דרך החוצה. 2)אני הולך באותו רחוב. במידרכה יש בור עמוק, אני מעמיד פנים שאינני מבחין בו. אני נופל לתוכו שוב. אני לא יכול להאמין ששוב הגעתי לכאן. אבל אין זו אשמתי. ושוב לוקח לי נצח לצאת. 3) אני הולך באותו רחוב. במדרכה יש בור עמוק, אני רואה אותו. אני נופל לתוכו בכל זאת...כוחו של הרגל. עיני פקוחות, אני יודע היכן אני. זוהי אשמתי. אני יוצא מיד. 4) אני הולך באותו רחוב. במידרכה יש בור עמוק, אני עוקף אותו. 5) אני הולך ברחוב אחר יום מבורך

אם האדם מטפח

מודעות, כלומר תשומת-לב ובהירות לתכנים של מחשבותיו ורגשותיו, חקירה עצמית וכנות עצמית ביחס לכוונותיו כשהוא מטפח את סגולותיו כבודהיסטווה הוא לא ייפול בשרשרת המחשבות שתגרומנה לו לחשוב או להיצמד ל 'רעיון ש"אני טהור, אני שווה, אני מפותח רוחנית - כי הרי אני לא עושה זאת אפילו בשביל עצמי" '. אלטרואיזם הוא בפשטות תשומת-לב ועשייה למען רווחתו של הזולת. (למה כל דבר צריך להיות מסובך כל כך להבין
?)

JiyuuKi

New member
הערה קטנה:

"שהרי השיחרור של האחרים מסבל לא יהיה באמצעות עוד כסף כנראה" ממממ.. תגידי את זה לעשרות אלפי האנשים שמתים מרעב כל שנה ברחבי העולם. כי אם כבר מדברים על אלטרואיזם אנוכי, אז עדיין מעצבן לראות שמרבית האנשים מעדיפים לתרום את הכסף לנושאים הנמצאים במדינה שלהם או לדברים שהם ראו בטלוויזיה רק כדי להרגיש את הדבר הזה הנקרא "טוב על הלב", אשר אפשר לתארו כדבש חם הזורם באיטיות על הלב, ומציף את המוח בתחושת עונג ושלווה. ועל זה נאמר "תוכלו דבש, ורק אז תתרמו. כי אחרת תמצאו את עצמכם תורמים למלכת הדבורים, אשר יום יבוא ותעקוץ אתכם וזה יגרד".

למעלה