הבהרת עמדה

אור ירח

New member
הבהרת עמדה

בהודעותי האחרונות הבעתי באופן נחרץ וברור את דעתי שרק מו"מ מדיני ישים קץ לסיכסוך הישראלי הפלשתיני אשר כבר מקיז דם רב משני העמים. אני מודע להחלט לעובדה שהרגזתי רבים מקרב הימנים בפורום זה, אך עליהם להבין שדברי אלו אכן משקפים נאמנה את השקפותי הפוליטיות בקשר לסיכסוך הישראלי ערבי. ועם זאת. בעוד שדעותי בנושא הפלשתיני הינן "שמאלניות" במובהק הרי שבעניין מעמדם האזרחי של ערביי ישראל אשר בתוך הקו הירוק דעותי הינן ניציות ביותר. בנושא חובת נאמנותם של ערביי ישראל למדינת ישראל לא יהיו אצלי שום פשרות. חד וחלק. כל אזרח ותושב אשר חי בתוך גבולות מדינת הלאום של ישראל חייב לקבל את העובדה המובנת מאליה שמדינת ישראל היא בראש ובראשונה מדינת העם היהודי ולא סתם מדינת כל אזרחיה. אני זוכר שיצא לי לשמוע מספר סטודנטים ערבים אשר שללו את ההגדרה של מדינת העם היהודי ותבעו במפורש שמדינת ישראל תהיה מדינת כל אזרחיה. התבטאות זו אני רואה בחומרה רבה היות והיא משקפת מגמה של חתרנות נגד מדינת ישראל וכמיהה להשתייך לאומה הפלתשינית. לאותם סטודנטים ערבים ולערבים ישראלים אחרים החושבים כמותם אני אומר דבר אחד: מי שאינו מכיר בריבונות המוחלטת של העם היהודי בתוך מדינת הלאום הציונית יכול פשוט לקחת את הרגליים שלו ולהגר לכל אחת ממדינות ערב אשר הוא מזדהה עימה. לא תהיה כל סובלנות כלפי סוסים טרויאניים בתוכנו. חד וחלק. אז זהו זה. אני מקוה שכולכם הבנתם את האני מאמין שלי בקשר למדינה. אני מצדד בויתורים נרחבים כלפי הפלשתינים במסגרת מו"מ מדיני , אבל בתוך גבולות המדינה היהודית אני שולל לחלוטין כל הכרה שהיא ולו הפעוטה ביותר בזכויות פוליטיות או מדיניות של ערביי ישראל.

אבו-דני

New member
אוי..איך נרגעתי ירדה לי אבן מהלב

-- וכבר חשבתי שהנה אתה נבחר לראש ממשלת הצללים ותחזיר יחד עם אלוני את כל השטחים החקלאיים של המושב שלי לערבים הרמלאים או הבדואים

אלי.

New member
למה הכוונה ...

"שולל לחלוטין כל הכרה שהיא בזכויות פוליטיות" ? מה זה "זכויות פוליטיות" ?

אור ירח

New member
הכוונה היא...

שאני שולל לחלוטין את האפשרות שערביי ישראל יוכרו כאומה נפרדת. למען הדיוק הייתי צריך לומר "זכויות לאומיות" במקום "זכויות מדיניות". מבחינתי ערביי ישראל הם מיעוט ערבי (מוסלמי או נוצרי) בתוך מדינת ישראל. אין הם יכולים להוות בשום פנים ואופן אומה נפרדת בפני עצמה בתוך מדינת ישראל. אני מכיר בקיומה של אומה פלשתינית שיש לה ריבונות על מרבית שטחי יו"ש וכל רצועת עזה. זהו.

אלי.

New member
מה עניין ההכרה לזכויות אוטונומיות ?

אתה יכול להכיר בהם כחלק מהעם הפלשתינאי, או האומה הערבית, או הדת המוסלמית - ועדיין הם נחשבים כאזרחים לכל דבר במדינת ישראל, עם כל החובות והזכויות. האם יהודי שחי בברוקלין, לדוגמא, אינו שייך לעם היהודי ?

הגנוב

New member
אלי תעשה טובה הבחור מוכה ירח

מנסה לצאת מהחרא שבו אתה טובע עד מעל לצוואר. הוא לא כמוך חולה רוח פאציפיסט בוגד חלאה רקובה. יש לו נשמה ואינסטינקט הישרדות בריא. ולשאלה האידיוטית שלך שכמובן משקפת את עובדת היותך פסיכופט אבל פסיכופט טיפש ונבער אז יהודי החי בברוקלין הוא יהודי אבל בראש ובראשונה הוא אזרח אמריקאי והוא נאמן לאמריקה הארץ שבה הוא גר. הוא לא ישרוף לעולם את דגל ארה"ב והוא פטריוט אמריקאי אמיתי.

אלי.

New member
אור ירח בחור 10

ומציג (ומסביר) תזה מעניינת - למה לא תניח לו להבהיר אותה עד הסוף ? מחוץ לזה, אם כבר רצית לענות על השאלה - למה שלא תענה על השאלה ? לא שאלתי על ערבים ששורפים דגלים (שאת מניעיהם אפשר להבין, בהתחשב ביהודים מסוגך) - שאלתי על ערבים. יש לך תשובה לגביהם ?

הגנוב

New member
בסך הכל מוכה ירח אתה בחור טוב.

קצת פסיכי קצת מורעל אין צל של ספק שנפגעת לא ברחת בזמן כמוני מטירופו של השמאל המדבק אבל בתוך תוכך נשארת יהודי אמיתי שרוצה לשמור על המדינה שלו. יש הרבה מן המשותף בדיעותינו אבל יש הרבה מן הלא משותף. בסך הכל גם אני וגם אתה יודעים שהסדרים עושים אל מול שולחן המשא והמתן. אבל ההבדל ביננו הוא הזמן(timing) ועם מי עושים הסדרים. אתה רוצה עכשיו ומיד הסדרים אפילו עם טירוריסט מוצהר שרוצה להקים מדינת טירור באיזור ואני רוצה הסדרים עם מנהיגים נורמליים ולא טירוריסטים מאוחר יותר אולי בעוד עשר שנים אולי בעוד דור. כרגע ישראל צריכה להלחם על העצמאות שלה ועל הזכות של אזרחי ישראל לבטחון והמלחמה הזאת צריכה להיות נגד עראפת (הפתח) החמאס והג´יהאד האיסלמי. גם נגד החזבאללה בצפון צריך להלחם. ישראל חייבת להחזיר את הצבא הלבנוני לגבול משותף בצפון וחייבת להחזיר את הצבא הירדני לגבול משותף במזרח אחרת לא יהייה פה שקט עוד מאה שנה. מוכה ירח שנן את הסיסמה "שלום עכשיו אאוט מלחמה עכשין אין" יום יום שעה שעה דקה דקה כחלק מהריפוי שלך מחלומות השלום עכשיו המזוייף.

התייחסות נאותה למיעוטים

ממשלות ישראל לדורותיהם לא השכילה להתייחס למיעוטים על פי מגילת הכרזת העצמאות של מדינת ישראל. ההפליה, הריחוק, אי השיתוף והדחיה הביאו למצב כפי שהוא קיים כיום. רק תפנית במדיניות כלפי הציבור הפלסטינאי אזרחי ישראל, יביא גם את התגובה וההזדהות המתאימה מצידם. גדל נוער, שחי בתחתית המדרגה. כאשר הוא מודע להבדלים התהומיים שבין יהודים לערבים הוא מתחלחל והשנאה מתחילה לעבוד עליו. נוסיף לזאת אתההתעוררות הפלסטינאית וההסתה שמקורה בתנועות האיסלמיות והרי לנו התשבץ במלואו. אני מקווה שלא עברנו את נקודת האל-חזור ועוד ניתן לקרב אלינו את הציבור, שהוזנח במהלך עשרות שנים. יש לחדול מההפליה, יש לפתח את תשתיות הישובים, יש לקדם את החינוך, יש להוריד את רמת האבטלה, יש להסדיר את חובת התרומה למען הקהילה, למי שנווצר ממנו לשרת שרות צבאי, יש לפתח אזורי תעשיה ומלאכה ולהפסיק את "שוד הקרקעות". יש לתת להם הרגשה של אזרחים שווי זכויות התורמים למדינה ומקבלים מהם את המגיע לכלל האזרחים.

למעלה