הבהרות מאת:

הבהרות מאת:

התאונה של דורי קרתה בגלל שרשת הביטחון האמורה להגן על צולל לא מיומן – לא פעלה ! לא בגלל שהוא לא ידע לצלול. זה היה ברור כשמש לפני הצלילה ובמיוחד לאחר צלילת הריענון שדורי אינו היה צולל מיומן. רשת הביטחון הפגומה עדיין לא תוקנה. הפגישה שלנו עם השר מתן וילנאי נדחתה "לאחר החגים…". עד רגע זה לא קיבלנו שום מסמך המתאר מה קרה לבננו באותו יום שבת ארור אחה"צ במועדון אנ-לאקי דייברס. מאידך, רבים מדברים על המקרה ומנתחים אותו ונראה שיש להם יותר נתונים מאשר לנו. אם לא תרימו כל זעקה במשותף –צפו לטיפול דומה כאשר אתם חלילה תהיו בצד זה של המתרס. לענין הדווח של קותי: אני לא אמרתי שקותי נהג לא נכון ! אמרתי שהוא נהג לא לפי ה"תרגולת" ולפי התגובות השונות אני רואה שלא טעיתי. ניתן להתייחס לכל מקרה של צולל ש"קפץ למעלה" כמו לטייס שהפליט את עצמו מהמטוס. בשני המקרים זו פעולת חירום, ביטול משימה וסכנת חיים. חובה לדעתי לחקור (לא רק במשטרה…) כל מקרה, על מנת למנוע את המקרה החמור או הפטאלי.

שרקי..

New member
אם תרצה לחקור כל צולל שקופץ אז ../images/Emo60.gif

גם כאלה שהסתיימו ללא נפגעים שזה רוב רובם של המיקרים, תצטרך גוף עם כמות כוח אדם כמו של משטארת ישראל וצהל ביחד...

אבי ע

New member
ליבנו אתכם כתמיד ../images/Emo39.gif

אך ישמרנו האל מהרעיון לערוך חקירת משטרה או אפילו חקירת רשות לכל מקרה של כמעט תאונה. זה רק יגרום שנדע על עוד פחות מקרים כאלו. הדרך היחידה להציף את מקרי כמעט התאונה היא הפוכה בדיוק: כשהמדווחים יידעו שאינם צפויים לשום סנקציה כולל חברתית על דיווחם, אלא רק לחיזוק חיובי (אפילו אם טעו) תוך דיון ענייני ורגיש על דיווחם. המקום בו הדבר מתבצע הינו הפורום שלנו, ולמיטב ידיעתי רק הוא. נקווה שהכל יידעו להעריך זאת ולתרום לחיזוק האוירה המאפשרת זאת, ולא להיפך.

אבנר29

New member
לשרקי שלום

לא יכולתי להגיב אתמול בגלל בעית מיקלדת(זאת חדשה) למה כולם מנגחים את עמי (האם הוא מתחיל להיות טרחן בלתי נלאה) תסתכל על העניין מנקודת מבט אחרת כל כך הרבה חודשים ועדיין אין מסקנות למה? האם מנסים להרדים את העניין (או את בעלי העניין) האם מנסים לכסות על משהוא או מישהו אם לא שימו את המסקנות על השולחן כבר עכשיו ואם ישנן מסקנות שצריך ליישם במועדונים או נוהלים אז אדרבה למה מחכים אבנר

javierg

New member
אנא תפריד בין שני דברים:

בעניין הסחבת בטיפול ובחקירת התאונה: כולם כאן מסכימים שזה נורא, שנמשך יותר מדי זמן. לגבי נסיון התערבותו של עמי בנושא הצלילה, וההשוואה שלו לענף הבטיחות: כאן כבר יש לא מעט אנשים שחושבים שנסיונו של עמי בתחום הבטיחות לא בהכרח יכול להועיל לענף הצלילה, שכנראה הוא לא ממש בקיא בו. אני אישית לא ממש מבין למה עמי חותר בכל פעם שהוא כותב שיש בעיה ושענף הצלילה רקוב מבחינה בטיחותית. באופן אישי, אני צולל לא מעט שנים ורק בשתי צלילות הרגשתי בעית בטיחות (לפני יותר מ-10 שנים), ובשני המקרים הבעיה הייתה שלי ובגללי. אילו היה קורה לי משהו (והייתי רחוק מזה), רק אני הייתי נפגע וזה לא היה קשור לשום בטיחות בענף, לא קשור לציוד ולא לאתרים שבהם קרו שני המקרים (אגב התוודיתי עליהם וכתבתי בהרחבה בזמנו בפורום IOL ז"ל). אפשר לעשות אולי מחקר מעמיק על נסיבות תאונות צלילה. לדעתי נופתע לגלות שרובן נגרמו בגלל הצוללים עצמם, ולא בגלל ליקויי בטיחות של ציוד או של אתר מסויים. במקרה של דורי ז"ל ישנה בעייתיות. הוא ללא ספק לא ידע לצלול, עשה שרשרת של טעויות שעלתה לו בחייו. הבעיה שכנראה מציקה לבני המשפחה היא שבגלל שהוא צלל במסגרת צלילה מודרכת, הוא היה אמור לחזור מהצלילה הזו בריא ושלם. גם נושא הצלילה המודרכת לצוללים מוסמכים נידון כאן בהרחבה, עם דעות לכאן ולכאן. דעתי (ואני יודע שרבים חולקים על כך): בצלילה מודרכת לצוללים מוסמכים תפקיד המדריך/מוביל הוא להראות לצוללים את הדרך לאתר, דגים מעניינים, מתוך הנחה שהמדריך/מוביל מכיר היטב את האתר ואת האטרקציות שבו. כמו מדריך טיול. לצולל המוסמך יש בן זוג והם אחראים למעשיהם בעצמם. לדעתי, וראיתי גם הרבה מקרים כאלו, צוללים שממש יודעים שהם על הפנים לוקחים מדריך פרטי, אפילו על תקן של צלילת אינטרו. במצב כזה גם ברור למדריך ב-100% שהוא מתעסק עם צולל חסר נסיון, והגישה שלו היא עם פחןת דגש על "טיול" ויותר דגש על הקניית בטחון, החזרת הצולל בריא ושלם וכו´.

שמע, הידע שלך בבטיחות הוא

עוד פחות מהידע שלי בצלילה. אתה חושב שאם זו שגיאה של הצולל - אין זו בעיית בטיחות... אם אתה שולח את הבן שלך למתקן בלונה פארק - אתה מצפה שיחזור מהמתקן בשלום נכון? גם אני !! בשבילי מועדון הצלילה זה כמו לונה פרק. לא מעניין אותי מה יש בפנים, מבין ?! אני אדאג לכך שהלונה פארק שאתם כל כך מגוננים עליו - יהיה בטיחותי או לא יהיה בכלל. ערב נעים לך.

זהרון

New member
עמי, שוב, ואני מתנצל

בלונה פארק, כאשר ישנו כשל בטיחותי, סוגרים את המתקן ואם ישנה רשלנות אכן דואגים למיצוי הדין עם המפעיל או האחראי. לא צריך ללכת רחוק כדי להזכר שרק לפני כמה ימים נגזר דינם של האחראים לאסון פסטיבל ערד והם ישלמו את המחיר, שכמובן לא ישיב לך את בנך היקר אבל ימנע מקרים דומים בעתיד (אני מקווה). מצד שני, העולם התת מימי אינו לונה-פארק מכמה וכמה סיבות ראשית, הלונה פארק שייך לחברה המפעילה אותו תחת סוג מסויים של הסכם כלכלי משפטי ולרוב אין דרישות כניסה למתקנים למעט גיל וגובה ובמקרים מסויימים מחלות כאלה ואחרות. העולם התת מימי אינו שייך לאף אחד ובוודאי שלא לנו ועל מנת להכנס ולבקר בו ישנן דרישות רבות ומוגדרות ביותר שחובה על המבקרים לעמוד בהן. בשני המקרים אגב, אם המבקר מציג מצג שווא (בקיצור... משקר במצח נחושה) אודות מצבו הבריאותי וכתוצאה מכך נפגע, כמעט ואין סיכוי שישופה (יפוצה) בגין פגיעה זו. הלונה פארק פתוח לכל ולרשות המבקרים היכולת לבחור לאיזו אטרקציה לגשת ובאילו פעילויות להשתתף. העולם התת מימי תובעני ומאיים מרגע שנכנסת אליו. יש קוד התנהגות ברור שיש לנהוג לפיו שכן הסכנות ידועות ובד"כ גם הדרכים להתמודד איתן. אבל זו לא נסיעה ברכבת הרים שאתה יכול לסגת ממנה כשאתה עומד להכנס לקרונית. כאשר אתה במים, החל מזמן מסויים אחרי תחילת הצלילה ובעומק מסויים, אתה נמצא בקבוצת סיכון. אין מה לעשות. עמי, גם כאשר אתה הולך ללונה פארק וישנם מתקנים שאתה אינך מעוניין בהם, מסיבות אילו או אחרות אתה לא ניגש אליהם (סביר להניח) וכך הוא בעולם הצלילה. יש צלילות קשות יותר וקלות יותר, אבל גם אם תקרה תאונה, נוראית ככל שתהיה, סביר להניח שקשה יהיה לסגור את הלונה פארק שלנו. בוא נגדיר לעצמנו מטרות ריאליות. חינוך כן, ועוד איך אחריות כן, בריבוע טיפול במועדונים בעייתיים, למה לא אבל המגננה הזו שלנו על ה"לונה פארק" שלנו לא באה כדי לכסות על אוזלת ידם ועוולתם של אלו שגרמו למותו של בנך, ליהפך, אם היית קורא את תחילת הפרשה ויודע את שאנו מדברים בינינו, היית יודע שהמועדון בו צלל בנך את צלילתו האחרונה והנוראית מוקצה בעיני רבים מאיתנו כלא בטיחותי ואנו מדירים רגלינו משם. לצערי הרב, גם "סנקציות" כלכליות נחשבןת, אבל עדיין לא יחזירו אליכם את דורי. הלוואי שלצעקתך תהיה כתובת עמי, אבל ההגנה שלנו היא על זכותנו ליהנות מתחביב מסוכן בסביבה עויינת ולא על המעוולים והאחראים. היה בטוח שכולנו, ללא יוצא מן הכלל, איתך ועם כאבך. משה

gilad_no

New member
לעמי

למרות שעוד לא יצא לי לדבר איתך אישית (לא שכחתי), אני אסתכן ואומר דברים על גבי הפורום. תגובתך האחרונה נשמעת רגשנית בעיקרה ולא עניינית. איני יכול אפילו לדמיין מה שעובר עליך ועל משפחתך, אך על מנת באמת להפיק לקחים, יש צורך לחקור את הנושא בצורה עניינית. דעתי האישית היא שרשיון צלילה שקול לרשיון נהיגה. צעיר יכול לשחד בוחן נהיגה, לעבור טסט, ויש לו רשיון. בבואו לקנות\להשכיר רכב, חובת החברה לבדוק כי ברשותו רשיון בר תוקף ולא לבדוק מי נתן לו אותו. איני מתכוון להשוות למקרה דורי ז"ל. במקרה של דורי, המועדון ידע כי דורי לא מוכשר מספיק (הוא לא עבר את צלילת הרענון) ולמרות זאת, הוציא אותו לצלילה. המקרה הנ"ל הוא שונה והרשלנות (לדעתי) כן נובעת מהמועדון הספציפי. אני מתייחס לדבריך כי המועדון אמור לדאוג לצולל. בנקודה זו אני חולק עלייך. במהלך קורס צלילה ואו צלילת רענון, חובה על המועדון לדאוג לצולל מכיוון שידוע להם במפורש כי ישנו חשש כי הצולל לא מיומן מספיק. אך בצלילה מודרכת, לצוללים מוסמכים, המועדון הינו על תקן של מדריך טיול. נכון, אם יקרה משהו, חס וחלילה, המדריך יוכל לספק עזרה בזכות נסיונו הרב, אך במהלך הצלילה הוא אינו צריך לרדוף אחרי הצוללים ולהשגיח עליהם. אני ארשה לעצמי להתייחס גם למקרה דורי ז"ל למרות שאיני מכיר את הפרטים המלאים. אם אומר משהו אשר פוגע או מעליב, סליחתי נתונה מראש. למיטב הבנתי את המקרה, ישנם 3 אשמים בסיפור. מדריך הצלילה אשר הסמיך את דורי, על שלא העביר קורס מקיף, המועדון אשר נתן לדורי לצלול למרות שלא עבר את הרענון וגם שנלקח לעומק שמעבר לגבול הסמכתו, ודורי עצמו. אני מקווה שאיני מעלה עליי את חמתו של עמי (אם כן, סליחה) אך אני סבור כי אם דורי ידע כי לא עבר את צלילת הרענון ושאסור לו לצלול יותר מ20 מטרים, אסור היה לו לצלול למרות הרשאת המועדון. הדבר שקול לאדם עייף העולה על ההגה. אין חוק המונע ממנו לנהוג, אך אם האדם יודע כי הוא מסתכן, או עלול לסכן את סביבתו, עליו לנוח לפני הנהיגה

javierg

New member
אולי לא הבהרתי את עצמי מספיק

אם אני עשיתי טעות, בעיית הבטיחות היא שלי. בלונה פארק רכבת ההרים בטוחה למדי. אבל לא קושרים את האנשים עם שרשראות. אם מישהו נלחץ מהרכבת, ומחליט לזנק ממנה כשהיא בשיא הגובה, האם אפשר לבוא בטענות להנהלת הלונה פארק שאיפשרו לו לעלות למתקן? שלא קשרו אותו בצורה מספיק טובה? הרי הקשירה הסטנדרטית במתקנים הללו בטוחה כל עוד מישהו לא מחליט לפתוח אותה מרוב פאניקה. האם אפשר לבוא בטענות לרשות הרכבות והנמלים על המחסומים שהם מציבים לפני מסילות רכבת? הם לא בטיחותיים, לא? עובדה שמכוניות יכולות לחצות אותם בזמן שהרכבת עוברת. לצערנו סוג זה של תאונות גבה קורבנות רבים מאוד, הרבה יותר מאשר ענף הצלילה. אפשר כך להמשיך עוד ועוד. מהר מאוד נגלה שכמעט כל גרם מדרגות מצוי בכל בניין הוא לא בטיחותי, כי אם מישהו נבהל במדרגות ומחליט לזנק על 10 מדרגות בבת אחת אז הוא יגיע לבי"ח עם עמוד שידרה שבור. מה לגבי רוב החלונות בבתים? כל אחד יכול לקבל סחרחורת, להכנס לפאניקה מהגובה ולקפוץ אל מותו. אין לזה סוף. תתקן אותי אם אני טועה, אבל בכל מקום שבו לא תחפש תוכל למצוא אפשרות שבן אדם יבהל ויעשה טעות שיכולה להיות סכנת חיים, וצלילה לא שונה מזה. כל עוד אתה נזהר לא תידרס מהרכבת, לא תיפול במדרגות, לא תקצץ את האצבעות שלך במיקסר, לא תיפול מהחלון וכנראה שגם לא תמות בצלילה. אין למועדון הצלילה ממנו שכרתי מיכלים שום קשר למקרה שהצולל החליט לקפוץ מהעומק למעלה, כמו שאין לחברת הדלק שום קשר אם נהג החליט להכנס לתוך פסי הרכבת. שניהם בסך הכל מספקים לי את הדלק לעשות איתו מה שאני רוצה. האחריות על הבטיחות שלי היא שלי בלבד, כמו בכל תחום אחר בחיים, ואני שמח שיש לי את החופש והחירות לבחור בכל תחום עד כמה אני רוצה למתוח את הגבול הזה, כל עוד אני לא מסכן אחרים. ככה אני יכול לנסוע באופניים בשטח, לטפס על צוקים, לגלוש גלים, לעשות באנג´י, לשוט בים, לצלול, או כל דבר אחר שאפפשר להפיק ממנו הנאה, כולל רכבות הרים. על "רולטת כביש" מול רכבות ויתרתי, כי זה עלול לסכן אחרים. בכל אופן, במאבק המוזר שלך אני מקווה שהלונה פארק ינצח, כי אני אוהב לצלול.

Famous

New member
עמי בבקשה... ../images/Emo73.gif

ההשוואה ללונה פארק אינה רלוונטית בעיני והזהרון וחוויאר כבר הסבירו למה. אבל בלי קשר לזה כמעט, למה הלשון הבוטה והשימוש באיומים ? מה פשר "הלונה פארק שאתם כל כך מגוננים עליו - יהיה בטיחותי או לא יהיה בכלל" ? אתה מתכנן להשיג איסור על צלילות במדינת ישראל ? ומה יהיה הדבר הבא ? איסור על שימוש במכוניות ? איסור על טיסה ? איסור על צניחה חופשית ? אנא, אל תהפוך את המסע הזה למסע שנועד לכישלון. יש לך מטרות חשובות ורעיונות שעשויים לתרום לשיפור הידע והבטיחות של כולנו. איומים ולשון בוטה לא מקדמים אותך לעבר המטרה. מרכין ראש. עמוס

שרקי..

New member
עמי מועדון צלילה הוא לא לונה פרק ../images/Emo60.gif

אם לא מענין אותך מה יש בפנים אז אולי אתה לא נמצא בפורום המתאים. ובטוח שאני חושב שאין שום משמעות להמשך הויכוח ברמה העניינית. צלילה לעולם לא תהייה בטיחותית כמו לונה פרק לעולם. אני מתפלא עליך שאתה לא ידעת את זה ושדורי לא ידע את זה כי הוא היה בחור אחראי אף אחד לא יכול לעצור את הענף להתפתח ולגרום לו להפתח אפשר אולי לכוון את הענף כי זהוא ענף אתגרי כמו שלא יכולים למנוע באנשים לטפס הרים או לעשות סנפלינג או לצנוח לעשות רפטינג העיסוק בנושאים אלה נעשה מתוך בחירה ועל אחריות האישית של המשתתפים. שרקי

לענין חוסר הידע שלי בצלילה:

תגידו חברה, אם אני הולך למסעדה ומגישים לי מנה שגורמת לי הרעלת קיבה. האם זה רלוונטי שאני: לא רופא לא כימאי מומחה לרעלים לא עובד של משרד הבריאות לא שף מוסמך בעל נסיון? לא ! זה לא רלוונטי. בתורת הבטיחות יש את החלק העקרוני ויש את החלק המקצועי. לנו יש יותר מדי מקצוענים אבל אין לנו אנשים שיעסקו בחלק האירגוני/עקרוני ויגידו בפה מלא שהמלך עירום. (הילד שאמר את זה גם הוא לא הבין במלוכה...) אני לא מבין ולא רוצה להבין בצלילה. בשבילי זה קופסה שחורה, תרתי משמע!! אני דורש בשם דורי לקבל דווח מה"מקצוענים" מה הם שיפרו במערכת על מנת שהבן של השכן שלכם לא יגיע חלילה לאן שהגיע דורי יקירנו.

javierg

New member
חוסר ידע בצלילה

אם אדם הולך למסעדה ובגלל תאונה מצערת בולע עצם בגודל 15 ס"מ ונחנק למוות, המסעדה אשמה? מי אשם? אגב, היו לא מעט מקרי מוות מחנק בגלל בליעה של ביס אחד גדול מדי... מי שלא יודע לצלול לא צריך לצלול. עם זה אני יכול להסכים איתך. אם הבן של השכנים שלי יילך לצלול ויחליט לקפוץ מעומק 20 מטר למעלה וכתוצאה מכך ימות, הוא יהיה האשם היחידי בכך. כי אי אפשר לכבול צולל לעומק בעזרת שרשרת כדי שלא יקפוץ (זה יהיה הרבה יותר מסוכן), וגם אם יהיו לידו עוד 4 צוללים, לא בטוח שיצליחו להחזיק צולל בפאניקה (שמשתולל ומרביץ ובועט לכל הכוונים) ולמנוע ממנו מלקפוץ למעלה. כל צולל לומד בקורס הצלילה את הדברים האלו, ויודע היטב שאסור לו לקפוץ למעלה. אני בטוח שגם דורי למד את זה בקורס הצלילה שלו, ושהדבר נאמר לו במפורש גם בצלילת הרענון שלו, למקרה ששכח. לא נראה לי "שמערכת" או "מערכת משופרת" יכולה למנוע תגובת פחד ופאניקה של בני אדם.

פליפר.

New member
עמי - עכשיו אתה

מדבר לעניין - זאת זכותך המלאה לדרוש לראות מה המסקנות וע"פ המסקנות לדרוש לראות מה השינויים שנערכו בהתאם. עד עכשיו אתה ניסית לקבוע מה המסקנות. נכון שאם אתה לא רופא אתה יודע שקיבלת קילקול קיבה וזכותך לדרוש שיבדקו ולדעת מה התוצאות - אבל רק רופא יוכל להגיד אם זה היה זיהום באוכל או אולי משהו אחר. אתה לא יכול לקבוע שהיה חיידק X באוכל שנבע כתוצאה מ Y לדרוש לראות תוצאות חקירה ואח"כ תוצאות בשטח - זה משהו אחד לקבוע שהיה משהו בלי הכישורים - לא! אתה יודע מה התוצאה - לא מה הסיבה

שרקי..

New member
עמי בצלילה הצולל המוסמך הוא השף ../images/Emo60.gif

ואם הוא מרעיל את עצמו או את בן זוגו אז זה אשמתו! לכן נידרש שיהיה לו הידע קצת של רופא קצת של כימאי וקצת של מומחה ברעלים ושידע לבשל בלי להרעיל את עצמו.. ואחרים וזכותך המלאה לדרוש לדעת מה המסקנות ומה שיפרו בעקבות התאונה של בנך, ואני מקווה שתקבלו את הדו"ח במהרה. שרקי

Pini1

New member
חייבר שלום,

מסכים שהאחריות הכללית על תאונות צלילה קשורה בצולל עצמו. ולכן זה מביא אותי לטיעון של חינוך חינוך חינוך. אם יחונכו אחרת תוך הטמעה והתייחסות אמיתית ויעילה לבטיחות ולסיכונים הנלווים יש סיכוי לשיפור. חינוך שיצביע לצוללים החדשים שבאם יחפפו פה ושם , או לא ישימו לב למידת יעילותם ומקצועיותם מתחת למים באופן אישי , הם מסתכנים. במקרה כזה , מס´ התאונות שתלויות בצולל עצמו יפחת פלאים , הוא יהיה יותר מודע! לעניין הצלילה המודרכת של דורי ז"ל דובר אכן רבות ולא נחדש שוב את הדיון. אני חושב קצת אחרת מחייבר. צריך לטעמי להסתכל על המערכת בעניים יותר רחבות (לא נורא אם יהיו ביקורתיות בנוסף) , במקרה של דורי ז"ל , על המועדון האחראי. נעשתה צלילת רענון שבה ראו כי מדובר בצולל לא מיומן , בעיית הפרדה לפי הידוע לנו. במקום שעובד "לפי הספר" עם אחריות ודיווחים יעילים , המדריך האחראי על הרענון לא היה מסמיך את דורי. אם כבר הסמיך (מכל מיני סיבות , שמקצועיות לא נמנית בתוכן) היה מעדכן את המדריך שמוביל את קבוצת הצוללים הזו בצלילה המודרכת. מדריך אחראי היה מעדכן את המדריך המוביל כי מדובר בצולל עם בעיית הפרדה , אשר דורש אולי תרגול נוסף בעומק רדוד בתחילת הצלילה , ובמיוחד לפקוח עליו עין במהלך הצלילה. או אז אותו מדריך מהולל לא היה מתפקד כמוביל קבוצת טיילים תת מימית , אלא היה ער לצוללים ולתפקודם במהלך הצלילה תחת שרביטו הנחייתו ואחריותו. אולי אם התהליך היה כזה , אולי, דורי היה כאן היום! שנה טובה, פיני

לשרקי

דבריך, במיוחד כשהם נאמרים ע"י אדם מבכירי הפורום, מראים את הגישה הצינית והבלתי רצינית של רבים מחברי הפורום לבטיחות בצלילה. גישה זו נגזרת מן הגישה הכללית של הבטיחות בענף הצלילה והיא היא שהרגה את בננו !! אני אעשה מה שביכולתי כדי שהגישה הזאת תוחלף בגישה מקצועית מודרנית שמטרתה להוריד באופן משמעותי את אירועי הבטיחות והתאונות. לשם כך צריך: - מחויבות של השר באמצעות רשות הצלילה לשיפור הבטיחות. - שילוב מהנדס בטיחות (לא איש צלילה) בצוות המקצועי של רשות הצלילה. - הקמת אתר רשמי של הרשות ובו כל המידע הרלוונטי לצולל הותיק ובמיוחד לצולל המתחיל. - דווח שוטף והצפת אירועים ותאונות לידיעת הציבור כולו. (כן, הציבור זכאי וצריך לדעת כמה מקרים קרו במועדון X ובהדרכת מדריך Y) - חקירת מקרים שקרו. (אדם מקצועי אינו זקוק לזמן רב על מנת לתחקר מקרה שיגרתי וחוץ מזה ככל שיחקור יותר מקרים לדיוק הפרטים אין כל כך משמעות) - ניתוח מקצועי של הנתונים. - קבלת החלטות בצוות של אנשי מקצוע לגבי שיפורים במערך והשיטות הקיימים. לדעתי האכיפה באמצעים המקובלים אינה אפקטיבית ובעידן של מידע הזורם לכל הכוונים תהיה עדיפות ל"ספק שירות" בעל רמת בטיחות גבוהה. אין לי ספק – על האחראים לעשות חשבון נפש. גמר חתימה טובה ושנה ללא תאונות.

zorro

New member
תגובה לעמי אבא של דורי

אין כאן בכירים בפורום. מה ששרקי ניסה להסביר לך הוא שקפיצות לפני המים מתרחשות כל יום ורובן הגדול אינן בגדר תאונה או אפילו כמעט תאונה אלא סתם טעות צולל. רק במקרים נדירים מאד מסתימות הקפיצות לפני המים בתאונה ובמקרים עוד יותר נדירים בתאונה קטלנית. לא הקפיצה לפני המים הורגת את הצולל אלא אם הוא עוצר את הנשימה. בדרך כלל התאונה הופכת לקטלנית אם הצולל מגיע לפני המים בפניקה ומסתבך שם עם הציוד וטובע.

אבי ע

New member
עמי היקר... ../images/Emo39.gif

לדעתי (האוהדת) בדבריך משמשות בערבוביה שתי גישות שונות. אני סבור שכל המלצותיך למעט אחת הינן טובות וראויות לאימוץ (אך אשמח לשמוע עוד דעות, אולי איני ער לכל המשמעויות). את ההצעה לפרסם שמות מועדונים ומדריכם הייתי שוקל ביתר זהירות, ומפרסם רק לאחר שהרשות השתכנעה והתריעה למועדון שרמתו נמוכה. דוחות ביקורת טכניים תקופתיים אפשר לפרסם, דוחות המותנים בתחקירי ארועי צלילה יש לדאוג שייעשו לשם שמיים והגורמים המעורבים לא ישאפו להסתיר את הארועים. כמו כן, השימוש שלך במילה אכיפה אינו ברור. אם כוונתך שמדיניות האכיפה הקיימת עד כמה שקיימת אינה יעילה, נראה שאתה צודק. אם כוונתך שיש צ´ק ליסט של בדיקות טכניות תקופתיות שיש לאכוף עמידה בתקנים שלהן במועדונים, אתה גם צודק. אם כוונתך להצמיד מנגנון אכיפה וענישה לתחקירים שאינם של תאונות (היינו נגמרו ללא נפגעים) אני סבור שבכך תטרפד את כל יעילות המהלך. גם בפרוס השנה החדשה לבי אתכם, כשם שהיה תמיד. אבי ע.

Famous

New member
אכיפה ? הצפת מקרים ? ../images/Emo73.gif

ושוב, בזהירות המתבקשת ומתוך הרבה כבוד לכאב והתנצלות מראש אם חלילה משהו מדברי פוגע. תגובתי הארוכה להודעתך הראשונה עמי, נכתבה תוך כדי פרסום הודעתך השנייה ורק לאחר פרסומה ראיתי הודעה זו - לכן התייחסותי בנפרד. ראשית, אני חושב (ואני מבקש להיות מאד צנוע בדברי כאן) שפנייתך אל שרקי אינה ראוייה. ברמת העקרון, דעתו של אדם כבודו ! אבל מעבר לכך, מכל דבריו של שרקי בפורום עולה דווקא גישה רצינית ושיקול דעת בכל הנודע לבטיחות הצלילה. שום דבר לא יכול להצדיק, בעיני, רמיזה כאילו גישתו נגזרת או דומה לגישתם של אלו שברשלנותם (לכאורה, עד שיוכח אחרת בארכעה מתאימה) גרמו למותו של בנכם דורי ז"ל. לגבי הצעותיך, אני מסתייג משלוש נקודות: ראשונה - אכיפה - אכיפה של חוקים ותקנות אינה מונעת תאונות ! ראה מה מתרחש על כבישי ארצנו יום יום שעה שעה. המשטרה אוכפת, השיירה עוברת והתאונות ממשיכות להתרחש. מה שמונע תאונות זה חינוך לאחריות, תרבות של כבוד לעצמך ולזולת, שליטה בכלים ובכללים הטכניים הדרושים בסביבה בה אתה בוחר לפעול וגם (אבל לא בעיקר) ציות לכללים, תקנות וחוקים. נכון שבמקרה הטראגי של מותו של דורי ז"ל חינוכו לאחריות אישית לא הספיק. שם היו, ככל הנראה, מעורבות פעולות המנוגדות לכאורה לתקנות. אבל להסיק ממקרה אחד (או מספר מקרים אפילו) שכל, או רוב, התאונות והאירועים יכולים להמנע על ידי אכיפת התקנות והחוקים תהיה טעות. שנייה - הצפת מקרים - חשוב מאד לדעתי להביא לידיעת כל ציבור הצוללים את מירב המקרים של תאונה, כמעט תאונה או אירוע בטיחותי במהלך צלילה. כאן אנחנו מסכימים, אני בטוח. אבל, לדעתי, מאד מאד לא רצוי לפרסם מקרים כאלה בציון שם המועדון ו/או המדריך ו/או הצוללים המעורבים. פרסום כזה ירתיע את רוב הצוללים (אם לא את כולם) מלדווח על אירועי בטיחות והציבור כולו יצא נפסד. רק לגבי מועדונים ו/או מדריכים שבמפורש ובאופן שהוכח מעל לספק סביר עברו על תקנות או חוקים יש מקום לפרסום שמם והסנקציות שהוטלו עליהם כתוצאה מהעבירות שביצעו. שלישית - לדיוק הפרטים אין כל כך משמעות - אין אירוע בטיחות אחד דומה למשנהו ואין תאונה אחת זהה לאחרת. ייתכן בהחלט ששתי תאונות שנראות דומות מאד על פניהן יהיו שונות מהותית בפרטים הקטנים דווקא. בחקירת אירועי בטיחות דווקא הפרטים הקטנים הם במקרים רבים הפרטים החשובים ביותר ואלו שבסופו של דבר מצביעים על הסיבה האמיתית להתרחשות האירוע. לא דומה "קפיצה למעלה" בגלל התמלאות מסיכה במים ל"קפיצה למעלה" בגלל רסס מים בוסת, אבל בלי תשומת לב לפרטים הן עלולות להראות דומות מאד... זו דעתי. בכבוד, בהרכנת ראש ובהשתתפות כנה בצערכם
עמוס

למעלה