הבהרה

dreaming h

New member
הבהרה

כיוון שהנושא עלה בשבוע האחרון, וגם קיבלתי מסר בנושא, חשוב לי להבהיר דבר לגבי לוחות המכירה. לוח המכירה/החלפה מיועד אך ורק למגדלים פרטיים ולא לבתי עסק. לכן, כל הודעה של עסק שתעלה שם, תמחק. לוח הצעות של בתי עסק מיועד להצעות של בתי עסק. שם נשמח לקבל הצעות של בתי עסק לחברי הפורום. סופשבוע נעים לכולנו!

skalariya

New member
ולמה בתי עסק לא יכולים?

אים יש מה שמעניין את חברי פורום? רק בגלל שחנות יכולה לתת תנאיים יותר נוחים לתשלום? אים לא מעניין, אז לא משנה אים מוחקים או לא ;)

BabaGee

New member
אפשר הסבר לקטע שכתבת ?

מה בתי עסק לא יכולים ? הם יכולים לפרסם בלוח שמיועד לפרסום מודעות של בתי עסק. כמו שהמגדלים הפרטיים יכולים לפרסם בלוח שמיועד למגדלים פרטיים. תנאי תשלום נוחים ?

skalariya

New member
פספסתי ...

איפה כתוב שזה רק לפרטים הלוח "קניה/מכירה של זוחלים"? ולגבי תשלום...איזה מגדל פרטי יכול לפרוס לתשלומים?

BabaGee

New member
זה לא ממש כתוב עד כמה שידוע לי אבל.

אם יש 2 לוחות כלאחד קוראים לוח לבתי עסק אז מן הסתם אמורה להיות הפרד לא ? אף אחד לא יכול לפרסם למכירה על גבי הפורום אבל בלוחות יש לוח שמתאים לכל סוג של מוכר. לגבי הפריסה אז לפרוס תשלום יכול כל מי שיש לו סכין לחם חדה מספיק
אני מניח שאפשר בין אנשים מסויימים לשלם בכמה צ'קים ובך לפרוס את התשלום אבל זה לא מקובל.

skalariya

New member
לפי מה שרואים...

בכניסה ללוחות- 1. יש לוח "קניה/מכירה של זוחלים" 2. יש לוח " הצעות, הנחות ומבצעים של בתי עסק לחברי הפורום" אז ראשון נראה בשביל לקנות או למכור, והשני-בשביל משהוא מיוחד.ולא ממש קשור לקניה/מכירה אז לאנשים, שאולי לא יודעים עברית מספיק טוב(כמוני) אפשר לפרט או לפחות להסביר את זה בצורה מכובדת. ולא רק למחוק מודעות בלי להסביר, ובלי לא להתייחס לכמה מסרים פרטים למנהל... חוץ מזה, אם לבעל עסק אסור לכתוב בפורום עצמו, אז כדיי לפרט את זה בכניסה............

BabaGee

New member
לגבי בעיית הניסוח אני חושב שיש....

באמת מקום קל לשיפור אבל בגדול, ניתן להבין שישנה הפרדה. כל זה אבל לא משנה כי אני באמת מאמין שעשית טעות תמימה והיא תוקנה. לבעלי עסקים מותר לכתוב בפורום אבל כמו ש NAJA אמר, יש את העניין של גילוי נאות כי לבעלי עסק בהחלט יש אינטרסים מסויימים שמוצר מסויים ימכר והשני לא יימכר בגלל כדאיות כלכלית. גם במקרה הזה אני מאמין שאת שונה מבעלי עסקים רגילים ובאמת פתחת חנות מאהבה (לא מכיר בעלי חנויות שיבזבזו כסף על ויטמנים לנחש שנמצא אצלהם ויקטינו את הרווח שלהם עוד יותר) אבל כל זה לא סותר את העובדה שמן הראוי נדע שאדם מסויים הוא בעל עסק ולו רק כדי שנוכל לקחת בחשבון את האינטרסים הכלכליים ולהגיב לעצות שלו בהתאם. הרי בסך הכל מעצה גרועה הבע"ח הוא זה שיסבול לכן המטרה שלנו היא זהה. ידע מדוייק וטיפול נכון (עד כמה שאפשר ושידוע)

skalariya

New member
ok ../images/Emo13.gif

ובגלל שבאמת עשיתי טעות, ולא הבנתי נכון את המטרה של כל לוח, מבקשת שני דברים ממנהלים: 1.להסיר את שתי מודעות שלי, שנכתבו משם פרטי שלי|(שמתי אותם עוד בתחילת יום, לא הבנתי למה מורידים לי מודעות בלי הסבר, אז כתבי אותם אחרת) 2. להוסיף "קניה/מכירה" גם בקותרת של לוח של בתי עסק.כך לא יהיו בלבולים גם מזד של עסקים, גם מצד אנשים, שזה לא מקצוע שלהם ותודה לתגובה רגוע :)

naja

New member
לזה בדיוק התכוונתי.

את פרסמת שתי הודעות תמימות למראה, שכל מי שיקרא אותן יחשוב שמדובר במגדל פרטי. אם בעלת חנות מפרסמת מודעות בסיגנון הזה אז תסלחי לי, כנראה שיש לה מה להסתיר.....

skalariya

New member
פרסמתי, כי לא יודעתי מה הבעיה

ורציתי לבדוק, אחרי שנכשל ניסיון לקבל תשובה ממנהלים.יכולים לשאול אותם, אים קיבלו ממני מסרים, ואים קיבלתי מהם תשובה, חוץ הבהרה זו, שהייתה אחרי פרסום של מודעות אלו הצלחתי ועכשיו , כשה אני יודעת מה הבעיה, ביקשתי למחוק חוץ מזה, נתתי את כל הפרטים , שכתבתי בלוח קשר של פורום, אז לא הסתרתי דברים.כתוב שם במפורש, שיש לי חנות.

dreaming h

New member
טרחת לכתוב את זה כמה פעמים

אז אני אטרח להגיב, כי למען האמת, זה קצת מרגיז אותי. לפורום הזה יש שני מנהלים, כפי שכתוב בכותרת שלו. רצה הגורל, והמנהל שלו שלחת את המסרים הראשונים, נמצא בחופש כרגע, ולא קורא את הפורום. ברגע שקיבלתי ממך מסר, העלתי הודעה לפורום. לכן, הטענות שלך על התעלמות, ראויות לבדיקה חוזרת. אגב, המודעות שביקשת הוסרו, ושמות הלוחות שונו לשמות ברורים יותר.

skalariya

New member
תודה על התיקונים :)

ולגבי המסרים, שדיברתי-באמת, אחרי ששלחתי לך את המסר, יום למחרת הייתה כאן תגובה.ולגבי מסרים למנהל השני-בהחלת אפשר להבין שיש גם חופש לאנשים :).פשוט הייתה גם מודעה כאן, שפרסמתי בפורום, והיא נעלמה בלי תגובה אחרת.... אבל עכשיו הכל ברור :)

naja

New member
אני פתחתי בזמנו את הלוח לעסקים.

על המושג "גילוי נאות" שמעת? יותר מידי בעלי עסקים וחנויות מפרסמים בלוחות מודעות שנראות כמו מודעות מכירה של מגדלים פרטיים. בנוסף, יותר יש כל מיני בעלי עסקים שגולשים בפורום, ממליצים על מוצרים שונים וכו' ואינם טורחים לספר מה המניע העומד מאחורי ההמלצה(נשמע לך מוכר?). לוח המכירות לעסקים הוקם במיוחד כדי למנוע את המיקרים האלה!!. לוח המכירות מיועד למגדלים ואנשים פרטיים מאחר והסבירות היא שהזוחלים שלהם "טובים" יותר והמחירים שלהם טובים יותר.

skalariya

New member
זוחלים "טובים" יותר??

מעניין מי ממגדלים פרטים מוציא את הנחשים, שנולדו אצלם פעמיים ביום לשמש? מי נותן להם ויטמינים? מי מוסיף חומר מרכך למים בזמן הנשל? מחזיקיםם אותם על שבבי עץ מיועדים לסוג מסויים של נחש? או שהם על נייר סופג, שלא מחליפים כל יום? בודק, שכל אחד משגר אוכל? ולא זורק סתם מזון, מי שאכל-אכל? אולי גם נותנים וולדות חיות כל פעם? או שרק ממקפיא? ולגבי המלצות על מוצרים שונים: לא יכולה להגיד על אחרים, אבל אני אף פעם לא המלצתי על מוצר או שיטה, בגלל שבא לי למכור את זה.ודווקא רוב מהם-מיועדים לעזור לאנשים שמגדלים זוחלים, ולא רק בשביל שמשהוא ירוויח מזה. חוץ מזה, אני לפחות, פתחתי חנות לחיות מחמד מאהבה לבעלי חיים, וזה מה שאני יודעת הכי טוב.אז למה מי שמחזיק חנות חיות-פרסונה נון גראטה?? ואים הייתי מוכרת נחש שלי מהבית בלי חשבונית-זה יותר מקובל?

אילון פ

New member
דבר ראשון

אני לא חושב שמישהו דיבר עלייך באופן ספציפי, אז אין סיבה להעלב באופן אישי. דבר שני, את כל הדברים שרשמת למעלה, למרות שחלק מהם כלל לא נחוצים לפי מה שידוע לי, הסבירות שמגדל פרטי יבצע היא גבוהה בהרבה מהסבירות שמוכר בחנות יבצע. אני לא יודע שום דבר על החנות שלך ועלייך, אבל המציאות היא שרוב בעלי החנויות לבעלי חיים הם בעלי ידע קלוש ושגוי במקרה הטוב וחסרי ידע לחלוטין במקרה הרע בכל מה שנוגע לזוחלים. יום טוב.

dreaming h

New member
תשמעי...

לא מכירה את החנות שלך, ואין לי שום דבר נגדך, אבל כבר היו מקרים מעולם. האינטרסים הכלכליים עושים דברים נורא מכוערים לעקרונות של אנשים. ולגבי מגדלים פרטיים, את פותחת פה טון מאשים משהו, וזה לא לעניין. לא יודעת אלו מגדלים פרטיים את מכירה, אבל יש כאן כמה בפורום, שאת יכולה ללמוד מהם לא מעט..

naja

New member
../images/Emo5.gif

ויטמינים? חומר מרכך למים? פעמיים ליום לשמש? שבבי עץ שמיועדים לסוג מסויים של נחש? לא מכיר נחש שזקוק לדברים האלה. יכול להיות שאת לא כ"כ מבינה בנחשים? או שאת סתם מנסה למכור כל מיני מוצרים? אולי לזה התכוונתי כשכתבתי זוחלים "טובים" יותר. מרבית המגדלים שאני מכיר(ויש לי הרגשה שאני מכיר אחד או שניים יותר ממך....) נותנים לזוחלים שלהם את התנאים שהם צריכים ולא את התנאים שנדמה להם שהם צריכים. בנוסף, במרבית האוספים הפרטיים שראיתי, לא נתקלתי בטפילים ומחלות. אצל החנויות והסוחרים לעומת זאת, נתקלתי בלא מעט זוחלים חולים ונושאי טפילים ובורות עצומה בקרב המוכרים. יכול להיות שאת יוצאת מהכלל, אבל בשורה תחתונה, אין מה להשוות בין זוחל שנמכר ע"י מגדל לעומת זוחל שנמכר ע"י חנות. לגבי כל נושא החשבונית- כשאני רושם "מגדל": אני לא מתכוון לכל סוחרי האינטרנט שקונים חיות במטרה למכור אותם בשתי לירות יותר. אלה באמת לא שונים מבחינתי מחנות ואולי אפילו טובים פחות.

skalariya

New member
../images/Emo132.gif

חבל להסביר למה צריך ויטמינים.מרכך למים שמים בשביל להקל על נחש בזמן נשל|(חומר אצלי נמכר רק לאנשים, שצריכים ,בגלל נשל חלקי של נחשים או לטאות שלהם, אבל בחנות אני משתמשת).פעמיים ביום לשמש-10 דקות כל פעם, זה גם לא קשה, אפילו כיף, וגם נחש מקבל את המנה של יו וי טבעי.שבבי אץ יש עם רמה מסויימת של לחות (ידוע , שיש נחשים שצריכים יותר לחות, ויש כאלו, שאודף לחות גורם להם לפצעים(כמו בירית).אולי אני באמת לא מבינה בנחשים(יותר מ10 שנים שלניסיון לא אומרים כלום).אבל למכור אני כרגע לא מנסה.סיימתי את יום עבודה שלי.

למעלה