הבהרה

רן333

New member
מרכך לנשל?

האמת היא שבמקור חשבתי שכתבת את זה בצחוק. אבל מכיוון שעכשיו אני מבין שהתכוונת ברצינות, אשמח אם תתני מעט פרטים. מה זה בדיוק מרכך לנשל? אילו חומרים זה מכיל? ומהיכן הרעיון להשתמש בדבר כזה? (אף פעם לא נתקלתי בשום אזכור של דבר כזה או המלצה עליו.) לגבי חשיפה לשמש ישירה - ככל שידוע לי, לרוב מיני הנחשים שאנחנו מגדלים אין שום צורך בדבר כזה. ולבסוף - בנוגע לתוספות הויטמינים - הרבה מגדלים רציניים מאוד בארה"ב, שהנסיון שלהם בגידול וריבוי של נחשים עולה על הניסיון המשולב של כולנו כאן בפורום, טוענים שאין שום צורך בתוספות כאלה לדיאטה של נחשים, כאשר הנחשים האלה מואכלים במכרסמי מעבדה שמוחזקים ומואכלים כמו שצריך. לאור כל זאת, האמירה שלך ש"חבל להסביר למה צריך ויטמינים" לא כל כך ברורה לי. אם מקורות המידע שאני מכיר אכן טועים, אני דווקא אשמח לקבל הסברים ותיקונים (מנומקים, כמובן).

naja

New member
כנראה שעשר שנים של ניסיון....

לא ממש עוזרות כשלא קוראים ספרות מיקצועית........ אני חושב שלא חבל שתסבירי מדוע צריך ויטמינים, מאחר ואף מגדל אחר בארץ ובעולם לא ממש משתמש בויטמינים לנחשים. לגבי מרכך מים לנחש-יש לי בבית מעל 20 נחשים ולאף אחד מהם אין נטיה להעביר את תקופת הנשל במים. איך בדיוק החומר הזה פועל? מנת יו וי טיבעי שהנחש מקבל מהשמש? ממתי נחשים זקוקים לחשיפה לשמש? באיזה מחקר\מאמר נתקלת שמסביר על השפעה חיובית של שמש על נחשים? בקיצור, אני מקווה שכל מי שקרא את השירשור הזה מבין מדוע עדיף לרכוש נחש ממגדלים בעלי ידע ולא מחנות חיות שבין היתר מוכרת זוחלים. ואני מקווה שגם ברור מדוע חשוב שבעלי חנויות שמפרסמים בלוחות יזדהו כחנויות\סוחרים.

לינה שלום לך...

מעניין מי מגדל מספר נחשים בכלוב אחד.....אם אחד חולה,נושא טפילים,אכל ארוחה של מישהו אחר,כיצד את מזהה את הבעיות הללו?...ולמה להוסיף חומר מרכך לפני נשל אם הלחות והטמפרטורה נכונים?...בטמפ ולחות נכונים הנשל יוצא מושלם אם אינני טועה...וחוץ מזה חלקם הגדול של המגדלים הפרטיים ביקר אצל וטרינר אם לבדיקה ואם לטיפול הזוחל,אחד הזוחלים שלך ביקר אצל וטרינר?..את יכולה להראות לנו חשבונית מביקור אצל וטרינר...שבת שלום.

BabaGee

New member
אין צורך בזה

לא אני ולא אתה יודעים באיזה תנאים החיות מוחזקות אצלה. עניין החומר המרכך גם לי לא נשמע .יש מצב שזה עוד מוצר שנועד להימכר וכל עוד הוא לא מזיק (חוץ מלכיס של הלקוח) אז שישימו מרכך מים לנשלים. בטמפ' ולחות נכונים אז הנשל אמור לצאת מושלם כל עוד הנחש בריא ולא סובל מדברים אחרים שיכולים להשפיע על הנשל. עניין החשבונית נראה לי קטנוני למדיי, אף אחד לא צריך להוכיח שום דבר, אפשר לנהל שיחה רגועה בין אנשים ולא לדבר מתוך מגננה מסויימת.

skalariya

New member
אים הייתי נשמעת תוקפת, מתנצלת

מתנצלת מראש.לא הייתה כוונה. אבל אני האמת, כן הרגשתי שתוקפים ומעליבים......

daff29

New member
בקצרה

עשיתי ביקור בחנות של לינה לפני כשבועיים ורק אומר בקצרה (היא לא נכחה אבל עובדת שלה כן) שהמקום מוחזק יפה ונקי והזוחלים לפי מה שראיתי נראים טוב ומטופלים הייטב. העובדת הכירה את כל הסוגים שהוחזקו ואת תנאי הגידול להם הם זקוקים. שבוע טוב וסולחה על כולנו. ואפרופו (בתור עובדת בחנות ציוד לבע"ח-ללא חיות) כששואלים אותי עצה מקצועית בתחום שלי אני עונה ומספרת על מוצרים לא כדי ל"לדחוף" אותם אלא באמת מתוך התאמת התשובה והעזרה לבעל החיים של השואל. ואם הוא לא צריך לקנות משהו אגיד לו בפרוש שזה בזבוז כסף. אני מאמינה שיש עוד כמוני ולא כולפ "פושרים".. :)

skalariya

New member
../images/Emo51.gif

על התמיכה בחנות, וגם באנשי מקצוע אחרים, שעובדים כמו שצריך :)

מזל שהשרשור קיים.

עכשיו אני רגועה שהכל עם הנחשה שלי בסדר, הנשל מושלם, אין טפילים, היא לא צריכה שמש או ויטמינים, אוכלת עכברים-בישול-ביתי.. פשיייי..

skalariya

New member
בטח שאני יכולה להראות חשבונית

וביקור של וטרינר אצלי פעם ב3שבועות, אני מזמינה לחנות ביחד אצלי רק כרכני תירס- שני נחשים, שבאכלה אני משגיחה , לא רק כמה, גם איך הם אוכלים כל היתר - בנפרד ומנסיון שלי- אני אישית, אצלי, מעדיפה לשים את המרכך.ואפשר לשאול את אנשים , שקנו אצלי מחשים, האים המלצתי להם לקנות ישר? לפני בעיות ? בטוחה שהם יגידו שלא.

לינה,מסתבר שאת יותר רצינית...

ממה שחשבנו,מהודעה להודעה שלך מסתבר שאת יותר ממבינה...מנהלים,כניראה יש לנו עסק עם בעלת חנות יוצאת דופן ממה שאנחנו מכירים...הייתי שוקל לשתף איתה פעולה במידה ותיווכחו שאכן היא רצינית והשיקול הכספי אצלה הוא שווה ערך למסירות ולטיפול שלה בזוחלים...

יקירתי

אני לא רוצה לחמם אבל ''על ראש הגנב בוער הכובע''... לא הופנתה אף טענה כלפייך אישית אבל ההתגוננות המעט תוקפנית שלך מעלה (לפחות אצלי) מעט סימני שאלה.

למעלה