הבהרה לגבי ה'נעים'

arana1

New member
אתה בטוח ?

מאיפה אדם מסוגל לגייס רמות כאלה של יומרה וחוצפה וגסות על מנת לקבוע בבטחון שהוא יודע יותר טוב ממני את מה שהתרחש במסגרת יחסי האינטימים עם אהובתי ?
חושב שעל רקע התנהלות כמו שלך תגובותי הן מופת של איפוק ונוגעות ברמה של קדושה

איני אומר לאנשים לשמור על יחודם
איני אומר לאנשים כלום
אני חושב שהפתרון והמוצא המתאים לחריגים ושונים עובר דרך שונותם וחריגותם ולא דרך התיישרותם לכללים שמסיבות שונות ומשונות לא מתאימים להם
ובהתאם לאמירה זו אני מטיל על החברה את החובה להכילם
במקום ההפך
כי לדעתי זה הכיוון ההגון והמוסרי והיעיל והנכון יותר לכולם

זה שאתה חושב טובות על עצמך זה בסדר תמשיך כך

משום מה אני בטוח שאם באמת היית שואל אותה זאת לא היתה התשובה שהיית מקבל.
וגם אם תמצא שניים שלושה מטומטמים שחושבים שהם צריכים להמשיך לסבול
זה עדיין רשעות ואכזריות לדרוש את זה מאחרים...
ולימוד קריאה זה ממש לא התיישרות אלא צורך כמעט קיומי.
מי שלא מבין את זה הוא מטומטם, טיפש או רשע מרושע. או כולם יחד

arana1

New member
כמובן, הרי לא יתכן שאדע טוב ממך על מה דיברתי עם אהובתי

זו שחצנות מצידי להתיימר לדעת טוב מרונן שפירא מה קרה בחי הזוגיות שלי

אנשים לא חושבים שהם צריכים לסבול
הם פשוט מזהים את מקור הסבל בשונה ממך
ולדעתי הם צודקים וחכמים ממך
בהרבה

ורק טיפשים ומרושעים אומרים להם שהם צריכים להמשיך לסבול

רק כדי להיות שונים.....
ומי שחושב שזה חכם לא לדעת לקרוא במאה ה-21 הוא טיפש.

arana1

New member
השונות והיחוד אינם המטרה

לצערי, טעותך זהה לחלוטין לטעות הכי מטומטמת באכזריותה של כל האנשים הנורמטיבים, שמצד אחד הם חושבים ששונות ויחוד זו מטרה בפני עצמה ולכן גם מצד שני הם מכסחים בלי הכרה כל סימן הכי קטן לשונות (כי הרי על מטרה צריך להילחם נגד כולם כל הזמן)
זה חלק מהסכיזופרניה שעומדת בתשתית מה שנחשב בטעות לאדם נורמטיבי
והפיצול המטריף הזה ניכר כל הזמן בכל תגובות הסביבה
זה חלק ממה שנחשב ל"כישורי חברה"
ומכאן גם הדו פרצופיות והזיוף והאירוניה והציניות וכל הסבטקסט המהולל והמקולל שאוטיסטים בדיוק משום כך לא מסוגלים להתחבר אליו בכלל

מי שמכיר וחווה באמת שונות יודע שאנשים שונים באמת לא שואפים להיות שונים או מיוחדים
בדיוק להפך
הם שואפים להשתלב
אלא שבדיוק משום שהם שונים באמת אינם יכולים להשתלב דרך דיכוי זהותם ויחודם
וזו בדיוק העובדה הכי פשוטה שנעלמת לחלוטין מעיניך כמו מעיני כל מי שמתחזים למטפלים ואנשי מקצוע

אפשר להסתדר בלי לקרוא ובלי לדבר
בהחלט
לאנשים שונים ומיוחדים באמת יש משאבים וכח המצאה שנוגעים בגבהים ומעמקים שאף אחד לא התחיל בכלל לגרד את מידתם

ולצערי אתה ממשיך להציג גישה שכולה אכזריות ורוע וטמטום

שלא לדבר על טפשות?
להסתדר בלי לדעת לקרוא ולכתוב? אולי לפעמים , בעיקר אם יש כסף לשלם לאנשים שיקריאו לך למשל...
אבל איזה מן חיים הם אלה...
&nbsp

אגב גם אבא שלי היה כנראה דיסלקט אם כי הוא לא אובחן

אבל הוא נזרק מהתיכון וסיים עם תעודת מסגר....בצבא הוא הצליח ובסוף הגיע לתפקיד מהנדס - אבל יום אחד כשניסה להתקדם הלאה לאיזה קורס בכיר אמרו לו "הכל טוב ויפה, אבל איפה התעודות?
ומאז הדרישות רק הוחמרו...
היום אפילו מכונאי רכב צריך לדעת לקרוא מערכת הפעלה, ואני מכיר כאלה שנשארו מובטלים כי לא הצליחו בכך...

arana1

New member
זה שהסביבה מחורבנת ומטומטמת זה לא חדש לי

מכיר כל כך הרבה אנשים מוכשרים להפליא שלא שרדו בתוכה בדיוק ורק בגלל שהם היו מוכשרים מדי
וגם לכן אני מנסה לקדם טיעונים שיקדמו שינויים הכרחים בה

לי אין בגרות בכלל ובכל זאת זה לא הפריע לאנשים להעסיק אותי בתפקידים שדורשים תואר שלישי בתחומי
וכל זה למה
כי למרות הכל החברה מתקדמת ומשתנה ובתחומים הכי מתקדמים, כמו תעשיית המידע, אנשים יודעים כבר מזמן לזהות שכשרון שווה הרבה יותר מכל תעודה

הדרישות אכן הוחמרו
אבל ממש לא לכיוון שאתה מתאר כאן
היום אנשים יודעים לזהות מהר מאוד את ההבדל בין אדם עם תעודה ואדם עם כשרון
בוודאי זה כך בענפים שדורשים יצירתיות ומקוריות ויכולת בלתי שגרתית לפתרון בעיות

היום גם מומחי החינוך יודעים לזהות ולתאר את חוסר יכולתה של המערכת להכיל מקוריות ויצירתיות
כך שאיני מבין מה התועלת בנסיון בהנצחת מבנים ותבניות שגם האנשים המאיישים אותם מתחילים לזהות עד כמה הן בעצם נפסדות

רק בתעשיית המידע אנשים יכולים להתקדם בלי לימודים

אבל שם מפטרים את רוב האנשים לפני גיל 40....

arana1

New member
רק בארץ

ומי שיודע לעבוד כמו שצריך יכול לעבוד גם בגיל תשעים

אני קיבלתי הצעות מאוד מפתות גם בגיל 55
וזה בגלל שאהבתי את העבודה והתמחיתי בתחום מאוד צר ונדרש שתמיד היה וישאר מבוקש
גם בגלל שהוא דורש המון השקעה ומחשבה ומסירות
ורוב האנשים מפסיקים לתכנת כשהם מתקרבים לגיל 35 ומתחילים להיכנס למקצועות ניהולים ואז אין שום בעייה להיפטר מהם כי בלווא הכי כל המנהלים הם סתם טפילים שלא עושים שום דבר מהותי

ואני מכיר כאלה שכבר בגיל 40 לא מצאו עבודה, למרות שהיו בשיא

לא כולם מסוגלים להיכנס למקצועות ניהולים, ותמיד זול יותר להעסיק אנשי מחשב צעירים ורעננים ולהפטר מהם אחרי 10 שנים.
&nbsp

arana1

New member
כן, זו בעייה מאוד מוכרת ועצובה.

אבל מה שכתבתי זה שדווקא אלה שעוברים למקצועות ניהולים אוכלים אותה
מי שמתקצע הופך לאדם שאין לו תחליף

ענתנוי

New member
דיסלקציה בריאה

בתקופת הלימודים לתואר שני היו לי כמה מנחים והמוצלח, החכם והמקורי ביותר היה חוקר דיסלקט שלא יכל לקרוא ונעזר באחרים שיקריאו לו ויכתבו עבורו מאמרים מדעיים.

השונות שלו התבטאה בנקודת מבט מקורית, יצירתית ויחודיית שנתנה לו את האפשרות לפתור בעיות שנראו לאחרים בלתי פתירות.
אני יכולה רק לנחש מה היה קורה אם הוא היה מוותר על הייחודיות שלו ומנסה להיות כמו כולם.....

ואני יכול רק לנחש איזה מאמצים הוא עשה

וכמה אנשים נשרו בדרך כי לא היו להם אותם אמצעים...
וכמה הוא היה מוכן לשלם כדי שיוכל לקרוא ולהעביר לאחרים את ה"יחודיות" הזאת - בעצם אולי על החלק הזה הוא היה מוותר אם הוא לא מרושע....

ענתנוי

New member
אז מה?

"דיסלקציה" זה קושי אבל לא לקות - חוסר יכולת לקרוא ולכתוב לא מסמן אותך כאדם נחות, ואם המאמץ הדרוש להתגבר על הקושי כרוך בפגיעה בביטחון העצמי או בעצמיות שלך - עדיף לוותר עליו.
הדבר החשוב ביותר בכל סיטואציה של חינוך הוא לעזור לאדם למצוא את הדרכים שלו ללמידה ולא לכפות עליו את "דרך המלך" ולרמוס את נפשו וכבודו בדרך....

ללמד אדם דיסלקטי לקרוא זה הפוך מלרמוס את כבודו ונפשו

ורק אנשים אכזרים ומרושעים במיוחד חושבים שאנשים צריכים להישאר בלי לדעת קרוא וכתוב, רק כי מישהו הצליח...
&nbsp

ואני יכול רק לנחש איזה מאמצים הוא עשה

וכמה אנשים נשרו בדרך כי לא היו להם אותם אמצעים...
וכמה הוא היה מוכן לשלם כדי שיוכל לקרוא ולהעביר לאחרים את ה"יחודיות" הזאת - בעצם אולי על החלק הזה הוא היה מוותר אם הוא לא מרושע....

dina199

New member
זאת לא הנקודה.

הנקודה שאין טעם לקרוא למי שלא מסוגל לקרוא 'עצלן' , במיוחד כשיודעים למה הוא לא מסוגל.
זה כמו לבטל התאמת היבחנות בעל פה למי שדיסגרפי כי חוסר יכולת לכתוב זו 'עצלנות'.

אין ספק. מצד שני אין טעם להאריך את הסבל רק כי מישהו אמר

שדיסלקטים יכולים להסתדר.....

אגב אני בהחלט מכיר מקרה של דילסקט שהצליח

קוראים לו עמוס גלבוע והוא הגיע להיות ראש אמ"ן מחקר. אבל כדי להצליח הוא נפל במקרה על מורה שהאמינה בו כשהיה בן 15 ולימדה אותו לקרוא.....

למעלה