הבהרה לגבי ה'נעים'

dina199

New member
הבהרה לגבי ה'נעים'

(השרשור ההוא התנפח ).
מה שאני מנסה לברר האם תנאי 'זה נעים' או 'זה לא נעים' יכול להיות תנאי אחד ויחיד להחלטה מסויימת.

dina199

New member
הקפצה

arana1

New member
שום דבר לא יכול להיות תנאי אחד ויחיד

אבל משקלו של תנאי הנעימות משתנה כל הזמן, בדרך שמשנה ומשתנה עם ואת ההתניות האחרות שמגלמות את התפתחות הפרט והחברה

בהקשר של חריגות יש לדברים משקל מיוחד ועקרוני
כי למשל פעם חשבו ולכן גם התייחסו לדיסלקטים כאנשים שפשוט לא רוצים להתאמץ ולהתמודד
לשמחתנו ולשמחתם התברר שזה פשוט לא נכון בכלל
אותו הדבר עם אוטיסטים
אנשים חושבים שאוטיסטים לא עושים דברים מסויימים רק בגלל שהם מתפנקים וזה לא נעים להם
זה פשוט הכי לא נכון
הבעייה שגם שכשמבינים שלאוטיסטים יש סיבות מאוד לגיטימיות להימנע מדברים מסויימים אז לא הולכים באמת לקראתם אלא אומרים "טוב, נתחשב בכם ונאכיל אתכם חרא בקצב איטי יותר, ככה שיהיה לכם זמן להתרגל"
באמת תודה רבה

dina199

New member
נתקלתי בכמה מקרים בזמן אחרון

שעדיין מתייחסים כך לדיסלקטיים. מאשימים אותם שהם לא רוצים להתאמץ כי הם 'מאובחנים כך'

dina199

New member
לגבי אוטיסטים זה לא מפתיע אותי.

זה מצב נתון בזמן הנוכחי.
אותי מפתיע היחס הזה לאבחנות אחרות שאמורות כבר להיות ידועות.
פעם חשבו שדיסלקט הוא סתם עצלן. היום יודעים מה זה דיסלקט
ועדיין מאשימים אותו בעצלנות.

רק שלגבי דיסלקטים ניתן ללמד אותם לקרוא ברוב המקרים

אבל מדהים שיש עדיין כאלה שחושבים שעדיף להם בלי קריאה....

arana1

New member
הרבה מהם הסתדרו ומסתדרים מצויין בלי קריאה

וגם הגיעו ומגיעים להישגים, גם בשדה המחקר וההוראה, דווקא בדיוק בגלל אותם כישורים שהופכים אותם לדיסלקטים
כל הקטע בגישה נכונה לאדם זה לגשת עליו דרך מי שהוא
דיסלקציה אינה לקות
היא חלק מנטיה או רגישות או זהות שיש לה גישה מאוד ספונטנית ומהירה וחכמה ויצירתית להיבטים של מציאות שלא פעם בכלל לא גלויים לאנשים שקריאה באה להם בטבעיות
בדיוק כמו אוטיזם
זה מבנה אחר של מערכת העצבים והאישיות
ותמיד עדיף לכבד את האדם כהווייתו ולשמוח בקיומו כמהותו במקום לכפות עליו מה שלא זמין לו שלא באשמתו

דיסלקטים,בדיוק כמו אוטיסטים, מחווטים אחרת, וטוב שכך
ראיתי לא מזמן דוקו על דיסלקטים והחרא שהם אכלו ואוכלים מהסביבה, ללא שום הצדקה, מאוד דומה במרקם ובריח למה שמאכילים את האוטיסטים.

arana1

New member
כמה בדיוק זו לא השאלה הנכונה

בגלל שהמספרים משקפים רק את העובדה שהבבונים שולטים בעולם

מסםר האנשים השונים שממשים את עצמם תלוי בסביבה שבה הם חיים וכיוון שרוב הסביבה מורכבת עדיין מאנשים כמוך אז אנשים הכי מוכשרים והכי יצירתיים נדחקים לקיום בלתי אפשרי רק בגלל שהם קצת אחרים מכולם
לדיסלקטים אין במח מעגלים שמאפשרים קריאה ספונטנית כמו כולם
אז אפשר לנהוג באכזריות ולהכריח את כולם להיות בדיוק אותו הדבר בלי התחשבות ואפשר להבין שבוודאי היום יש גם אמצעים שונים ומשונים לממש ולהכיל אותם גם דרך סוג הספונטניות האפשרי והאופייני להם

בסרט דיברה מישהי שהיא פרופסור במוסד מאוד ידוע ומתקדם ובתחום מאוד מורכב, אז היא לא קוראת ולא כותבת, יש מספיק דרכים להגיע להשכלה והתמחות גם ללא קריאה
ודיברו שם אנשים עם כשרונות מדהימים שמיצו וממצים את כשרונם להפליא
בדרכים שאנשים מרובעים לעולם לא היו מסוגלים להעלות על דעתם

הבעייה היחידה שמפריעה לאוטיסטים ודיסלקטים זה רק אנשים כמוך שלועגים ומתעלמים ומזלזלים ובכלל נוהגים בבריונות נפשית בכל נסיון של אדם לפרוח בדרכו המקורית והלא מקובלת
אלא שלצערך וצערם
העידן התעשייתי, הממוכן, זה שמבוסס על כך שכולם עושים בדיוק אותו הדבר ובאותה צורה כמו מכונות אטומות עמוד להסתיים
זמנך,זמנכם, עבר
ולא רחוק היום שלא תוכלו להפריע יותר לאנשים לחיות את מהותם ויופיים וכשרונם

הבעיה העיקרית של אוטיסטים ודיסלקטים זה אנשים כמוך

שמסרבים להודות שיש אפשרות לשפר חלק מהקשיים שלהם ומעדיפים שהם ימשיכו לסבול
ואל תכניס אוטיסטים ודיסלקטים בסל אחר.
זה מראה עד כמה אתה לא מבין לא בזה ולא בזה.
דיסלקציה אפשר לתקן די בקלות אם רוצים רק מי שמתאכזר לדיסלקטים רוצה להשאירם ככאלה בטענה "שהיו כמה שהצליחו"...
ןשוכח את כל אלה שנשארו מאחור...
לטעון שאני לועג להם ומזלזל בהם זה לא רק טפשות ואטימות, אלא גם עילבון לעצם היכולת האנושית לחשוב משהו.
שוב הוכחה שרק השנאה והנבזות מובילים אותך.
אבל מה, בתור בדרן פיספת את יעודך

arana1

New member
הדרך למניעת סבל זה קבלה והכלה

זו דעתי וזה נסיוני
ואני מכניס אוטיסטים ודיסלקטים לסל אחד בהקשר הזה ( שוב, בשביל לעשות הכללות מועילות צריך לדעת ללמוד את ההקשר שבו הן נעשות)
בהקשר של גישה לשונות ואחרות אוטיסטים הם בסל אחד, למרות שלשונות יש מאפיינים אחרים, ועובדה שלא מעט אנשים מסוגלים להבין את זה בקלות ורק אדם נוקשה בטירוף יתנגד להכללה שמאפשרת ללמוד עוד משהו על שונויות מכל מיני סוגים דווקא דרך מה שגם משותף להם

הדיסלקטים שאני ראיתי בדוקומנטרים ואלה שאני הכרתי מקרוב מאוד היו אנשים מוכשרים בטירוף בתחומם, אנשים הכי מקוריים והכי יצירתיים, חדשנים, כאלה שבוראים עולם חדש כל הזמן מכלום, ולדעתי מאפיין זה אצלם קשור גם לדיסלקציה(אני אפילו יודע להסביר איך הוא קשור לכך) אלא מה, הם לא מצטיינים בתחומים שדורשים הרבה קריאה וכתיבה, אז מה ? למי אכפת ? יש מקום בעולם לכל מיני אנשים,
למה לתקן מה שלא צריך לתקן ? למה להכניס אדם שבשבילו קריאת מילה זה מאמץ בלתי אפשרי לכלוב עינויים רק בשביל שהוא יהיה כמו כולם ?

בשבילי קריאה וכתיבה זה הרבה יותר טבעי מדיבור למשל
למדתי לקרוא עוד לפני גיל הגן, לבד, בעצמי וללא שום עזרה או הכוונה
כי ככה הזהות שלי בנויה
אלא מה, גם שם, במקום לזרום עם זה אז בגלל שהייתי מוקף באנשים כמוך אנשים חשבו שזה לא בסדר שאני קורא כל הזמן ספרים, כי זה לא כמו כולם

לדוגמה, הייתה לי חברה דיסלקטית נורא, אלא מה, כל מי שראה את העבודות שלה אומר שהיא הצלמת הכי טובה בעולם, הבן אדם מצלם פילוסופיה, רואה את האמת הכי עמוקה של הקיום בכל קרן זווית מוזנחת וחשוכה, אז היא לא יודעת לכתוב בלי שגיעות, באמת ממש נורא.

כל הזמן לתקן ולתקן ולתקן ולתקן
וזה לא תקין וזה כן תקין ומבט עין תקין צריך להימשך בדיוק 4.223334444 שניות ובזווית שלא תעלה על 40 מעלות אחרת ישר לרופא והיסטריה וצעקות
יללא, מי אתם ?, תעשו טובה לעולם ותקנו את עצמכם
מטורפים

שלטון האימה של צפופי השכל ומכווצי הישבן עומד לעבור מהעולם, ובמהרה
ואם אני מבדר אותך סימן שלא פספסתי את יעודי כבדרן

איזה יופי ראית כמה סרטים והחלטת שאתה יודע מה זה דיסלקציה

ניסית במקום זה לחשוב על בן אדם שחי במאה ה-21 בלי לדעת לקרוא? שלא מסוגל לראות טלויזיה עם כתוביות? שלא יודע לקרוא שלט עם שם של רחוב, לא יודע לכתוב בגוגל או בפייסבוק, לא מסוגל להוציא רשיון נהיגה כי לא יכול לעבור טסט, לא מסוגל לעלות על אוטובוס כי הוא לא יודע לקרוא מספרים... לא מסוגל לקרוא הוראות הפעלה למכונת הכביסה או למיקרו או לתנור.....
כמובן שזה יכול להיות אדם נהדר ומאוד מוכשר בתחומים מסוימים אבל ההתאכזרות היא להשאיר אותו במצב הזה רק כי הוד מעלתך ארנה לא מוכן לתקן אותו...
יש גבול לאכזריות שאפשר להפגין כלפי אנשים רק כי לא רוצים "לתקן" אותם....

arana1

New member
חייתי שנים עם אהובת ליבי הדיסלקטית

מציע שתפסיק לבסס את כל תגובותיך רק על דברים שאינך יודע
יותר מזה
אדם הגון לא מנסה בכלל לבסס טיעונים על דברים שהוא יודע שאינו יכול לדעת
אתה לא יודע על החיים שלי כלום
אתה לא יודע על התנסותי כלום
תפסיק לבסס את התגובות שלך על ההנחה שאתה יודע משהו על קיומי והתנסותי וחוויתי

ניסיתי וראיתי ואני מכיר ואני אומר לך שאנשים יכולים להסתדר לא רע כי לאנשים יצירתיים, ורוב הדיסלקטים הם אנשים יצירתיים מאוד, יש דרכים שאינך מעלה על הדעת לעקוף את הבעייות שאתה מציג
יש מידע ואפשרויות תקשורת רבות שעוקפות את הבעיות שאתה מזכיר כאן
ובצורה טובה מאוד
הבעייה עם התיקון לכאורה זה שהוא לוקח מהאדם את היכולת לפתור את הבעיות בצורה הנכונה לו
ובכך רק מקשה עליו יותר

אני לא נגד ללמד דיסלקטים לקרוא
אני פשוט חושב שלא שווה לעשות מזה עניין
אפשר להתקיים מעולה, נפלא, מדהים, גם בלי לקרוא כתוביות ובלי לקרוא שלטי רחובות ובלי לכתוב בפייסבוק
אגב
כבר היום, בעצם כבר מזמן, יש תוכנות שיקריאו לך כל מה שכתוב ויכתבו כל מה שאתה אומר
והרמה והנגישות של התוכנות האלה משתפרת כל הזמן
בשביל זה יש תרבות
בשביל זה יש מדע
בשביל זה יש טכנולוגיה
על מנת לאפשר לאנשים לחיות כמהותם

אני מעולם לא קראתי הוראות הפעלה לכלום
אני לא צריך לקרוא הוראות הפעלה
אתה יודע למה ?
כי אני לא מטומטם
רוב המכשירים בנויים בצורה שצריך להיות אידיוט גמור על מנת להזדקק להוראות בשביל להפעיל אותם
ואם הדיסלקט צריך אז בשביל זה יש חברים ומשפחה ושכנים וסתם אנשים טובים שיעזרו לו ברגע שהוא צריך

אני לא דיסלקט אבל יש לי בעייה לא פשוטה עם מתמטיקה
עדיין
עבדתי המון שנים, ובהצלחה מרובה, בתחום שדורש מתמטיקה מאוד כבדה ועמוקה, איך עשיתי את זה ? כמו הרבה אוטיסטים אני תופש פרוצדורות ונוסחאות ומשוואות כתמונה, זאת אומרת, אני לא יודע לפתור אותן כאחד האדם, אבל בדיוק לכן אני יודע לפתור אותם הרבה יותר מהר מכולם, כי אני "רואה" את התשובה דרך התפישה התמונתית ציורית מערכתית שלי,
איפה שאחרים רואים משוואה אני רואה ציור של מכונה
וזה הספיק לי לפרוח בצורה מאוד יפה בתחום עתיר חישובים כמו עיבוד אותות

העקרון החשוב הוא להפסיק לחפש כל הזמן את הממוצע, את האמצע, אין דבר כזה אמצע ואין דבר כזה ממוצע, זה אשליה, האמצע הוא שונות, כל אדם הוא אחר, וצריך לאפשר לכל אדם להיות אחר במקום לתאר כל אחרות כלקות

מציע שתפסיק לבסס תשובותך רק על מי שאתה מכיר

ולחשוב על אחרים.
תשאל את בת זוגתך מה היתה מוכנה לוותר כדי לא להיות דיסלקטית....
ואגב הגדרה של דיסלקט זה מאוד מטעה כי יש המון סוגים והבדלים בין למשל מי שקורא לאט או מי שקורא בשגיאות מסוימות או מי שלא מצליח בכלל לקרוא וכל מקרה לא דומה לשני...
זה קשה. אני יודע.
אבל יש גבול לאכזריות

arana1

New member
אני לא , אני גם

מבסס את תשובותי על מיזוג בין מה שאני מכיר וחווה אישית לבין מה שאני קורא ושומע מיד שניה ושלישית ורביעית וחמישית
ככה יש לי יותר זוויות לגבי כל תופעה
חלק הוא תיאורטי וחלק הוא התנסותי
ומזה אני גוזר את מסקנותי בעצמי
אבל כשאני כותב על מה שראיתי מיד שניה ושלישית אז אתה בא אלי בטענות על זה שכל מה שאני מכיר זה סרטים וספרים
וכשאני כותב על היכרותי הקרובה והאישית אתה אוסר עלי גם את זה
אז מה נשאר ?
רונן שפירא כמקור הסמכותי היחידי לכל שאלות הקיום
לא יכול להיות שמצד אחד את מגנה אותי שאני מכיר רק חומר תאורטי ומצד שני תגנה אותי שאני מבסס את תשובותי גם על התנסות אישית
אתה נשמע כמי שלא יכול לסבול את העובדה שאנשים אחרים ממך נושמים וחושבים ומתנסים בחיים
אין ברירה
תצטרך להתרגל לעובדה שגם לאנשים שלא קוראים להם רונן שפירא מותר לחיות בעולם הזה

בת זוגתי לא הייתה מוכנה לוותר על כלום על מנת לא להיות דיסלקטית
היא לא מטומטמת
היא מבינה שיחודה וכשרונה ואופיה וזהותה ומבטה היחודי והחד פעמי לקיום האנושי ובכלל קשור גם בהיות דיסלקטית
בדיוק כשם שאני מבין שיש קשר בין האוטיזם שלי לבין הדרך שבה אני חווה את העולם

ברור שיש שונות בין דיסלקטים
בדיוק כשם שיש שונות בין אוטיסטים
אבל יש משותף
שזה תמיד בעיות בקריאה או כתיבה או ב2 התחומים

אכזריות היא הנסיון הכחני לדחוס את כולם ללא שום התחשבות בדיוק לאותה קופסה צרה ומאוסה ומעושה של קיום תקני לכאורה

הדבר היחיד שקבוע אצלך זה הגידופים כלפי

אבל בניגוד לך אני לא קובע מה אנשים אחרים חושבים או אומרים...
ואני בטוח שלא הספקת לשאול את בת זוגתך ולא שאלת אותה קודם.
ורק אנשים אכזרים ומרושעים במידה לא תתואר יהיו מוכנים להשאיר אחרים סובלים
ולא להציע להם עזרה...
ורק טיפשים ומרושעים יגידו לאנשים סובלים שעליהם לשמור על יחודם כי אולי פעם יצליחו....
יש גבול כמה אפשר להיות רשע.....

למעלה