הדרך למניעת סבל זה קבלה והכלה
זו דעתי וזה נסיוני
ואני מכניס אוטיסטים ודיסלקטים לסל אחד בהקשר הזה ( שוב, בשביל לעשות הכללות מועילות צריך לדעת ללמוד את ההקשר שבו הן נעשות)
בהקשר של גישה לשונות ואחרות אוטיסטים הם בסל אחד, למרות שלשונות יש מאפיינים אחרים, ועובדה שלא מעט אנשים מסוגלים להבין את זה בקלות ורק אדם נוקשה בטירוף יתנגד להכללה שמאפשרת ללמוד עוד משהו על שונויות מכל מיני סוגים דווקא דרך מה שגם משותף להם
הדיסלקטים שאני ראיתי בדוקומנטרים ואלה שאני הכרתי מקרוב מאוד היו אנשים מוכשרים בטירוף בתחומם, אנשים הכי מקוריים והכי יצירתיים, חדשנים, כאלה שבוראים עולם חדש כל הזמן מכלום, ולדעתי מאפיין זה אצלם קשור גם לדיסלקציה(אני אפילו יודע להסביר איך הוא קשור לכך) אלא מה, הם לא מצטיינים בתחומים שדורשים הרבה קריאה וכתיבה, אז מה ? למי אכפת ? יש מקום בעולם לכל מיני אנשים,
למה לתקן מה שלא צריך לתקן ? למה להכניס אדם שבשבילו קריאת מילה זה מאמץ בלתי אפשרי לכלוב עינויים רק בשביל שהוא יהיה כמו כולם ?
בשבילי קריאה וכתיבה זה הרבה יותר טבעי מדיבור למשל
למדתי לקרוא עוד לפני גיל הגן, לבד, בעצמי וללא שום עזרה או הכוונה
כי ככה הזהות שלי בנויה
אלא מה, גם שם, במקום לזרום עם זה אז בגלל שהייתי מוקף באנשים כמוך אנשים חשבו שזה לא בסדר שאני קורא כל הזמן ספרים, כי זה לא כמו כולם
לדוגמה, הייתה לי חברה דיסלקטית נורא, אלא מה, כל מי שראה את העבודות שלה אומר שהיא הצלמת הכי טובה בעולם, הבן אדם מצלם פילוסופיה, רואה את האמת הכי עמוקה של הקיום בכל קרן זווית מוזנחת וחשוכה, אז היא לא יודעת לכתוב בלי שגיעות, באמת ממש נורא.
כל הזמן לתקן ולתקן ולתקן ולתקן
וזה לא תקין וזה כן תקין ומבט עין תקין צריך להימשך בדיוק 4.223334444 שניות ובזווית שלא תעלה על 40 מעלות אחרת ישר לרופא והיסטריה וצעקות
יללא, מי אתם ?, תעשו טובה לעולם ותקנו את עצמכם
מטורפים
שלטון האימה של צפופי השכל ומכווצי הישבן עומד לעבור מהעולם, ובמהרה
ואם אני מבדר אותך סימן שלא פספסתי את יעודי כבדרן