הבהרה חשובה: הפורום לא מיועד לסקרנים

הבהרה חשובה: הפורום לא מיועד לסקרנים

למי הפורום כן מיועד?

בראש ובראשונה למתמודדים עם ההפרעה, אותם אני שמה בראש סדר העדיפויות.
לאנשים שחושדים שיש להם את ההפרעה.
לבני משפחה ולחברים של אנשים עם אישיות גבולית, וזאת בתנאי שהם מתייעצים בצורה עדינה שאינה פוגעת בחברי הפורום.
לאנשי מקצוע בתנאי שהשהות שלהם מקובלת על חברי הפורום.
לאנשים שרוצים לעזור ולתמוך וזאת בתנאי שחברי הפורום מעוניינים בכך.

אין מקום בפורום לאנשים שיש להם טינה כלפי מתמודדים עם ההפרעה או לאנשים שסבלו פגיעה מאדם עם האבחנה.

הפורום לא מיועד לתלונות על גבוליים...

הפורום לא מיועד לסקרנים - מי שרוצה יש המון מידע על ההפרעה בגוגל...

תודה מראש על ההתחשבות.

עונה פה, כי אני מרגישה שזו לא ממש שאלה של "כן או לא"

לגבי אנשים שנפגעו מגבוליים: אם הם באים להאשים, להשמיץ, להשפיל - מובן שלא; אם הם באים לספר בעדינות וברגישות את מה שעברו, לשאול בעדינות וברגישות מה אנחנו חושבים לגבי מדוע זה קרה (מהניסיון האישי שלנו כגבוליים) או מה הם יכולים לעשות בעניין (כמו זו שמאוד רוצה את חברתה הטובה, הגבולית, בחזרה) - אני חושבת שזה בסדר ולגיטימי.
&nbsp
לגבי סקרנים: אם הם רוצים לשמוע מאיתנו הסברים על הגדרת ההפרעה, על מהותה - זה נראה לי מיותר, ואני חושבת שאפשר לנעוץ בכללי הקבוצה (או בטאגליין) מקורות להסברים כאלה. לעומת זאת, אם הם באים לשמוע על החוויות שלנו, על הצורה בה ההפרעה משפיעה על החיים שלנו - זה נראה לי יותר לגיטימי. כמובן, אפשר פשוט לעשות שרשור כזה על ההודעה הראשונה הזאת ולשים בטאגליין, ובתקווה לחסוך מאיתנו את הצורך לענות שוב ושוב ושוב...
&nbsp
זה באופן אישי מה שאני חושבת...

UniverSon

New member
לא חושב שזה המקום ל2 הסוגים האלה

אנשים שנפגעו מגבוליים סביר שיבואו בגישה לא טובה ועם מטען שלילי. זה לא מה שאנחנו צריכים פה.
גם סקרנים יכוילם להביא לנו כל מיני מחשבות שאנחנו לא צריכים להתמודד איתם.
&nbsp
בקיצור אנחנו לא צריכים עוד אנשים שלא יבינו אותנו. זה סתם מעיק.
זאת לפחות דעתי.

אני חושבת שגבוליים לא תמיד מבינים אחד את השני...

בגלל ההפרעה וזה לא שונה מאי הבנה בין אנשים ככלל.
אם בן אדם מגלה שיפוטיות גורפת לגבי כל דבר חריג, אז הוא סתם טיפש.
קשה להרחיק כל טיפש מהמערכת.

UniverSon

New member
תתפלאי

תתפלאי כמה הבנה יכולה להיות בין 2 אנשים עם אישיות גבולית או בכלל בין 2 אנשים שמתמודדים עם אישיוז נפשיים.
לא ראיתי מישהו שמבין אותי יותר מאנשים שמתמודדים.
&nbsp
והנה את למשל מעצבנת...ואני מנחש שאת לא גבולית גברת "מנהלת פורום מדברים על החיים", למה?כי את לא מבינה, כי אין לך שום ניסיון וחוויה אישית בתור אישיות גבולית(וגם אני לא מאחל לך חוויות כאלה).

אני חושבת שכל מיקרה לגופו. פורום זה כבל לא קומונה...

ופורום כזה כן לדעתי יכול לקדם מודעות להפרעה ולעזור לאנשים שמתקשים להתמודד
עם "גבוליים" או רוצים להבין אותם יותר טוב.

golan2072

New member
אני בעד לקבל לכאן סקרנים מנומסים

אנשים שבאמת רוצים לדעת יותר ושמכבדים אותנו. זה דווקא טוב - חינוך הציבור לגבי ההפרעה שלנו, ידע זה כוח וידע לגבינו יביא אולי קבלה רבה יותר.
&nbsp
לעומת זאת, סקרנים מהסוג המציצני או המציקני, כמובן, אינם מוזמנים לכאן.

Heroine01

New member
רגע

בגלל שאני לא סובלת מההפרעה (לפי מה שידוע לי) אז זה אומר שאם מדי פעם אני נכנסת לפה בשביל לראות איך אנשים כאן מתמודדים עם ההפרעה ולקרואסיפורים אישיים (כי גוגל כמעט ולא מספק את זה) זה אומר שאסור לי להיכנס לפה?

אני לא מתכוונת לאסור כניסה לפורום

גם אילו רציתי לעשות את זה - אין לי אפשרות כזאת (מבחינה טכנית).

הכוונה היא לפתיחת הודעות ולתגובות וגם זה נתון לבחירתם של חברי הפורום, כי אני רואה שיש כאן חברים שחולקים עלי בעניין ואני מוכנה ללכת לפי דעת הרוב, אבל אין לצערי מענה רציני על הסקרים שפתחתי ועל השאלות, כך שאני בדילמה...

לי אישית לא מרגיש נוח שיסתובבו פה סקרנים ושיגיבו וישאלו שאלות...
אבל אולי יש מספיק אנשים אחרים בפורום שמעדיפים להוציא את ההפרעה מהארון, למגר סטגימות, להסביר על ההפרעה באופן אישי ולתת לאנשים ללמוד עליה, על פני הפרטיות שלהם ותחושת האינטימיות שעשויה להיות פה...

ד"א - ההודעה הזו נפתחה עקב הודעה שאדם פתח: "אתם חולי נפש?" וזה פגע פה באנשים... בסוף התברר שהוא טרול מוכר בתפוז...

חברה30

New member
שביל ארוך והחברים-תיכנסו

שביל ארוך יקרה, תודה על תגובתך וברגע שזה יהיה יותר ברור תעדכני כדי שאוכל לדעת אם אוכל להשתתף או לא (וכל בחירה שלך אני אכבד)
דבר שני שרציתי לומר, זה שאני מבינה שאת לא חשה בנוח לשתף,לספר ולענות על שאלות-זה לגיטימי לגמרי וזה גם אישי מאוד.
אבל תזכרי שיש תמיד אנשים יוצאי מן הכלל ולא כולם סטיגמתים ולי בטח שאין שום דבר נגד. אני מכבדת את כולם במידה שווה (אלו הערכים שגדלתי עליהם וכך אני גם משרישה בילדיי) ולמה לא בעצם?
אתם בראש ובראשונה בני אדם עם לב ורגשות כמו לכולם. יש רגישים יותר,יש פחות,אבל כולנו שווים וכולנו שונים כמובן (עם אופי כזה או אחר) אבל לדעת לקבל את השונה ממך, זו ערך עליון מבחינתי. לדעת להיות סבלני וסובלני. הלוואי והינו חיים בלי סטיגמות כאלו ואחרות ובכלל, הלוואי והיה שלום בעולם... החיים היו נראים אחרת...

את נשמעת מקסימה

ומבחינתי זה בסדר שתשארי.

אני בנאדם מאוד חשדן ונוטה לפרנואידיות, אני מתקשה מאוד לתת אמון... קשה לי עם אנשים חדשים... לוקח לי זמן...

Heroine01

New member
אני מבינה לגמרי מה שאת אומרת

אני מבינה את ההרגשה הזאת שמישהו מתחיל לשאול אותך שאלות ולהיות סקרן, נכון, זה גורם להרגיש לא בנוח ומעצבן קצת. אני גם עברתי את זה.

אבל את חייבת להבין שאני לא שואלת כאן אף אחד שום שאלות ואני בחיים לא אעשה משהו שיעליב בן אדם מסוים לא משנה אם הוא מהפורום או לא.
אני פשוט נכנסת מדיי פעם סתם לקרוא ולראות כי בכל זאת יש דברים שפה ושם אני יכולה להיזדהות איתם.

רק רציתי שתביני שאני רק קוראת וזהו לא עושה מעבר לזה.

למעלה