הבהלה לרילוקיישן.

user32

Well-known member
מנהל
אז אני אאחל לך שלא תתאכזב

כך או כך, זה עניין של פרספקטיבה. אחד יחשוב על זה כאומנות ואחר יחשוב על זה כ"סתם פלסטיקה" כמו שאמרו לי בזלזול מהנדסי DSP ואלגוריתמיקה שמפתחים טכנולוגיות שנמצאות בתוך אייפונים.
זה כמו UI: אחד יראה את זה טרחני וקטנוני אם גודל המסך יהיה כזה ולא אחר ובאיזה צבע יהיה הכפתור ואיזה אפקט יהיה כשהעכבר עובר מעליו ואחר רואה את זה כפסגת השלמות. מכניקה, חומרים, תכונה, UI, כל הדברים האלה לא מצריכים מוחות מיוחדים. זה עין טובה והתעסקות בפרטים קטנים שרובם משעממים מאוד.

מה שאני אומר, שכמו שצעיר חולם להתגייס לסיירת ובסוף מגלה שזה לא כמו בסרט של רמבו, וכמו שצעירים פה בפורום מגיעים לעבודה הראשונה אחרי התואר ומתבעסים שהם לא ממציאים את האלגוריתם הגאוני הבא, אם וכאשר תגיע לאן שתגיע אני מקווה שלא תתאכזב. אל תשכח לחזור לפה לספר מה גילית.

ipv6

Member
לצטט מהספרים של ג'ובס זה נחמד

אני מכיר משהו שעובד באחד הסניפים של אפל בארץ. ב-Firmware/Embedded.
ואתה תופתע לשמוע אבל הוא עושה תפקיד שדומה מאד למה שעושים חברים במקומות אחרים, מתלונן על חרא של קוד ושעות עבודה ארוכות.
כותב בשפת C. בהחלט משהו שקיים רק באפל. עושה אותם באגים ואותם פי'צרים שעושים חברים אחרים בסיסקו מלנוקס ומה עוד.

הצ'יזבאטים על קופסת הקרטון מהספר של ג'ובס זה נחמד, אבל אני משוכע שתפקיד של Product Manager באפל דומה מאד לזה במיקרוסופט אמאזון גוגל וכו'. אין עולם מקביל שהם חיים בו.

לא יודע מה קורה בעמק הסיליקון, בתוכנה בארץ הם חברה טובה אבל לא הכי נחשקת.

ipv6

Member
ועוד דבר

ה"כוכבים הנוצצים" שאני מכיר עוברים מקומות בלי ראיונות טכניים בכלל. איך? המנהל שלו בגוגל עכשיו עבר לנהל מחלקה בפייסבוק ורוצה להביא אותו על סמך היכרות מוקדמת. או Tech Lead בחברה א' מושך אליו חבר שלו מחברה ב'.

עם כל הניסיון האיכותי שלך בכל התפקידים בהיי טק (חומרה תוכנה ניהול מוצר), קצת לא מסתדר איך להגיע למגייס, *זה* צוואר הבקבוק. במיוחד שאתה מספר לנו על שיחות עם בכירים בקופריניטו שאתה מנהל..

vinney

Well-known member
סתם הערת אגב

אני גר בעמק הסיליקון ויוצא לי לראיין הרבה מועמדים לאחרונה. כמעט כל המקומיים - מגיעים מאפל. ולא כי אצלנו הכל דבש, זה נראה שאנשים ממש לא אוהבים להיות שם. מהתיאורים שלהם זה נשמע כמו יחידה צבאית, אותו המידור, חלוקה לדרגות, רמות סודיות שלא היו מביישות את גלילות... אנשים מספרים לי שכרטיס העובד שלהם לא פותח שום דלת פרט לזאת שהם חייבים לעבור דרכה למקום העבודה שלהם. דברים שלא שמעתי על אף חברה אחרת פה בעמק.
&nbsp
נראה לי שלא כל הנוצץ זהב, ולא כל חברה גדולה זה מקום לשאוף אליו. אם אתה רוצה להיות מעצב תעשייתי ויהיה לך סיכוי לעצב את אריזת האייפון הבאה (לא שהיא השתנתה מהותית מאז הראשון...), מילא. אבל למתכנת מצוי, שלא מתמחה בOS X או iOS - לא הייתי ממליץ להתמקד באפל במיוחד.

esp8266

New member
אתה צודק לגבי התגים..

אבל לא ברור על מה האשמה כאן, החברה דוגלת בסודיות כי כולם מעתיקים ממנה.

אתה שוב נוגע בנקודה- כמה קשה במקום מסויים, עבורי משרה היא לא כלי לחיים טובים, או חיפוש אחר שקט נפשי, אני לא בטוח שאנשים תופסים את זה שיש אנשים שבאמת אוהבים מה שהם עושים, לא מעניין אותי בשיט כמות שעות, עבדתי על מוצרים שלי לילות וסופשים עם חיוך.
אני לא חושב שאפל היא פסגת חלומותיי, היא פשוט דוגמא לחברה שאני מאמין במה שהיא מייצרת , יש עוד כמוה שהמייסדים שלהם דומים מאוד כמו
Jawbone
Nest
August

אגב iOS , יש לי נסיון עמוק ביותר עם Objective-C , משהו כמו 6 שנים , עם ה layers הנמוכים ביותר של החומרה באייפון ובמק

vinney

Well-known member
שאני לא אתחיל לספר לך על כמה שהעובדים שונאים

את נסט...
&nbsp
המנכ"ל של נסט לדעתי התעלה אפילו על זה של אמאזון בהתעללות שלו בעובדים.

bismark1

New member
עם הגישה הזאת לא תחזיק מעמד באף חברה, גם לא באפל

בהנחה ובכלל תעבור ראיון.

esp8266

New member
איזו גישה..

כזו שאני לא מבואס על החיים שלי ואני באמת באמת אוהב את מה שאני עושה ?
כזו שאני לא מכניס כמוך למערכת השיקולים שלי רק משכורת ותנאים ומניות ?
כזו שאני קצת מגוון יותר משתי שורות קוד ?
כזו שיש חברה שאני מתרגש נורא מהדרך שבה היא עובדת ?

עד היום לא היה ראיון אחד אליו לא התקבלתי (אמיתי לגמרי) .
רוב החברות ראו בי נכס.

אבל היי זה בסדר, חלפתי על פני כמה צרי עין כמותך שמתקשים לקבל מישהו קצת אחר. אני מודע לזה שזה איום, ויהיה בסדר :)

bismark1

New member
תעשה הסבה לפסיכולוגיה

אין ספק שהתובנות המדהימות שלך על טבע האדם ואופיים של הסובבים אותך יתרמו לאנושות לא פחות מהיכולות ההנדסיות העילאיות שלך. ולחשוב שכל החבילה הזו משולבת עם נפשו העדינה של אומן, אני מתרגש עד דמעות לחשוב על השיאים שתגיע אליהם.

אבל היי, אני באמת בטוח שבכל חברה ישמחו למישהו שהוא גם מתנשא וגם יסתובב חודש עם פרצוף חמוץ כי לא קיבלו את דעתו על איפה המקום האידיאלי לשים את המדבקה (אבל זה בסדר, תוכל לתפוס אנשים אחד אחד במטבחון ולטרחן להם בריכות למה דעתך, שהמיקום הנכון הוא 2 מ"מ שמאלה, היא הנכונה).

אז כן, אני צר עין ואתה עובר יופי כל ראיון. העובדות הן - בחברות שרוצות אותך אתה לא רוצה לעבוד והחברות שאתה רוצה לא איכשהו לא מודעות לקיומך למרות כל מעלותיך הנשגבות. טרגדיה. או שלא - אני כאמור מתקשה לראות אותך מחזיק לאורך זמן בארגון נורמלי (אתה יודע כזה שמורכב מאנשים ולא ממלאכים ורודים ופיות, אפילו אם עובד בו ה-BFF שלך ג'וני אייבי) עם הגישה הזו ואני מרגיש גם די בטוח להמר שזו הסיבה העקרית שהיית עצמאי עד עכשיו.

BravoMan

Active member
מוסרי? Apple?

אני קורא את ההודעות שלך כאן, ותוהה עד כמה הן אמתיות.
&nbsp
את התוכנה הראשונה שלי כתבתי בגיל 10, על מחשבון מדעי עם 8 ספרות ירוקות, זיכרון ל-100 פקודות תוכנה ו-15 רגיסטרים למידע.
&nbsp
מחשבים היו מאז ומעולם האהבה שלי, וזו הסיבה שנכנסתי לתחום והפכתי למפתח תוכנה, לא בגלל ש-"יש בזה הרבה כסף".
זו גם הסיבה שכתבתי כמה וכמה דברים בעצמי, לעצמי, ולפעמים גם שחררתי לאחרים, כקוד פתוח.
&nbsp
כמובן, אני גם ריאלי בעניין משכורת ותנאים - מתישהו צריך לארגן את החיים שלך וזה דורש כסף, אבל אני אמור להבין בדיוק מאיפה אתה בא - רק שאני לא יכול!
&nbsp
ההתנהגות של Apple כחברה רחוקה מאוד ממוסרי, והמכשירים שלה רחוקים מאוד מאמנות טכנולוגית - להפך - הם פגיע קשה בטכנולוגיה!
&nbsp
איך תוכל לקרוא "מוסרית" לחברה שמשתמשת במפעל ייצור שבו עובדים מתאבדים בגלל התנאים?
או חברה שמפטרת עובדים בחנות אמריקאית שלה רק בגלל שניסו לעזור ללקוח?
או חברה שמורה לתומכים הטכניים שלה לא לעזור למשתמשים להיפטר מווירוס "כדי שלא יתרגלו"?
או חברה שמרשה לעצמה להוציא עדכון תוכנה שמשבית לחלוטין מכישרים ללא אהרה ואז מכריחה כל מי שנפגע מזה לקנות מכשיר חדש על חשבונות?
&nbsp
איך תוכל לקרוא "אמנות" לעיצוב מוצר שגורם לבעיות קליטה ואז יוצא המנכ"ל של החברה ואומר - "אתם לא מחזיקים נכון את המכשיר"?
&nbsp
איך תוכל לקרוא "מוסרית" לחברה שמגבילה את המשתמשים שלה ושולטת בהם עד כדי כך שאינם יכולים להתקין דפדפן שלא בשליטתה?
&nbsp
עם כל האמנות והעיצוב של האייפון, אתה וודאי מודע שזה המכשיר הכי מוגבל שיש בשוק, והכי לא נוח לשימוש - שכן האומנים שעיצבו אותו דאגו שאדם לא יוכל לשים את הצלצול החביב עליו בקלות בלי לשלם מחדש על אותו שיר ל-Apple.
&nbsp
ואני כבר לא מדבר על כך שמפתחי אפליקציה צריכים "להתחנן" לסרטיפקט חדש כל שלושה חודשים אפילו אם שילמו דמי פיתוח לשנה...
&nbsp
אני לא יודע כמה אמנים אתה מכיר, אבל מה שהכי חשוב לאמן זה חופש היצירה והיכולת לבטא את עצמו, גם אם אחרים יחשבו שמה שהוא יצר מכוער ולא יבינו זאת.
המדיניות של Apple בכל פינה ופינה היא בדיוק ההפך - לנעול, לכפות, רק דרך שלנו, רק דרך אחת!
&nbsp
מצחיק עד כמה החברה עברה מהפך מהפרסומת המפורסמת שלהם ב-84...
https://www.youtube.com/watch?v=axSnW-ygU5g

ipv6

Member
בכל הנוגע לייצור ומכירות

אני בטוח שהתנאים במפעלים שמייצרים מוצרים של LG או סמסונג דומים עד זהים. פשוט יותר סקסי לפרסם כתבה על תנאים קשים על החברה הכי מצליחה. זה לא שאצל אפל הם במחנות ריכוז ואצל סמסונג באותו התפקיד הם משתכרים מיליונים ולא עושים כלום. זה שקראת כתבה או 2 בוויינט או מקבילה אנגלו סקסית שלה לא הופך את זה לאמת.

לא יודע איפה קראת שפיטרו מוכר כי הוא עזר ללקוח או שהתומכים הטכניים לא עוזרים. באופן אישי השירות שקיבלתי מהם (טלפונית מהארץ ובאפל סטור בארה"ב) היה מצוין.

בסוף נוחות זה עניין של דיעה ואם המוצרים של אפל היו גרועים כל כך הם לא היו נמכרים לכל כך הרבה אנשים. לי היו 3 אייפונים ואני מאד מרוצה מהמוצר. להבדיל מהטאבלט נקסוס 7 שלי קורס על ימין ועל שמאל...או ה-LG G3 של בת הזוג שלי, שעדכון רשמי של גוגל\LG לא יודע מי פשוט הרס לה את הטלפון והייתי צריך לשבת עם 3 מדריכים ו"להחזיר אותה ל-ROM שהוא STOCK". לעומת עשרות העדכונים שהאייפון שלי עבר ולעולם לא קרה בהם משהו כזה.

לא באתי לשכנע אותך שהמוצרים של אפל הם טובים או רעים, אתה פשוט מדקלם סיסמאות וקלישאות כמוהו, רק לכיוון השני.

BravoMan

Active member
נו, בחיאת, מי מדקלם סמאות?

אני מבקר די הרבה בפורום אייפון השכן.
כמות האנשים קיבלו עדכון מערכת רשמי של Apple והמכשיר שלהם הפך לעגלה, וכעת שום כמות של מדריכים לא מאפשרת להם לחזור אחורה בגלל מדיניות ההצפנה של Apple לא קטנה כלל.
&nbsp
המידע על התנאים ב-Foxconn פורסם בכל כלי התקשורת בעולם, לא רק איזה אתר ישראלי מפוקפק. ב-Apple עצמה הודו שהמצב אמתי, ולמרות שהיא לא היחידה שמשתמשת ב-Foxconn לייצור, ההבדל בינה לבין שאר החברות היא שהן לא מתיימרות להיות טובות יותר או מוסריות יותר.
&nbsp
אייפון הוא פיסת זבל שלא מהעולם הזה. זה שהוא נמכר בכמות שהוא נמכר מוכיח רק דבר אחד - Apple אלופים בשיווק.
נתקלתי במישהו מאוד טכנולוגי, חובב Apple ומבין מעל משתמש הממוצע, שבמשך שבוע לא הצליח לגרום למכשיר של חבר, שבטעות הוכנסו שם פעם אחת פרטי חשבון שלו ואז נמחקו, להפסיק לקבל את ה-SMS שלו כי משום מה הקישור ל-iMessage סירב להתנתק גם לאחר מחיקת ה-Apple ID מהמכשיר!.
&nbsp
מקרה אמתי!
&nbsp
לי יש נקסוס 7, לאמא שלי יש נקסוס 7, לבוס שלי יש נקסוס 7 כולם עובדים מצוין עד עצם היום הזה.
כנ"ל G3 שיש לי ולעוד כמה אנשים שאני מכיר.
&nbsp
אז בוא לא ניתמם - יש מי שנתקל בזוועות עם מכשירים של Apple באותה מידה כמו שיש מי שנתקל בבעיות קשות עם מכשירי Android.
&nbsp
ההבדל הוא, שהרבה יותר קל למצוא פתרון עם מכשירי Android, להם לפחות ניתן להחליף ROM, מאשר אצל Apple, וזה עוד לפני שמדברים על שאר מגבלות!

ipv6

Member
אני לא יודע איפה ראית שאפל מתיימרים להיות מוסריים

הם חברה שהמטרה שלה להרוויח כסף לבעלי המניות שלה. בדיוק כמו LG בדיוק כמו גוגל ובדיוק טבע. הם משתמשים באותה אמצעים שסמסנוג משתמשים. הם כחברה טובים ורעים בדיוק כמו המתחרים שלהם.

בקשר למוצר עצמו, אני מקבל את הדעה שלך ולא רוצה להכנס למלחמות דת.
יש להם גישה מסוימת שיש אנשים שזה מתאים להם ויש אנשים שזה לא מתאים להם. בדיוק כמו במוצרים אחרים. זה בסוף עניין של דיעה ועניין של מה חשוב לאנשים. לך חשוב שתוכל להתקין את הקרנל של AOKP (ככה רושמים?) או את הROM של פרנקו, לי חשוב שאת האפליקציה שאני מתקין ינסו בדיוק על המכשיר שלי ויתאימו בדיוק על המכשיר שלי בתור משתמש אובייקטבי אני הרבה יותר מרוצה מהאייפונים מאשר מהנקסוס 7. יש למכשיר חסרונות בדיוק כמו שלמתחרים שלו יש, לי אישית הוא נח ומתאים. סמסונג יוציאו דגם יותר טוב? אני אעבור לסמסונג..מעולם לא הייתה לי שום בעיה עם iMessage או עם AppleId..יכול לספר לך על חבר שלי שקנה גלאקסי S3 בזמנו ולא היה יכול לשלוח סמסים בעברית. הפתרון? לשנות encoding של משהו בהגדרות. האייפונים שלי תמיד עבדו מהקופסא..אני בטוח שיש לך סיפורים הפוכים. בסוף זה לא יותר מדיי מעניין.

BravoMan

Active member
קראת את ההודעה של הבחור שהגבתי עליה?

לגבי מה שרשמת על Apple אני כמעת מסכים - לא LG, לא Samsung ולא Google לא משתמשים בטכניקה הנלוזה של נעילת משתמשים והפיכת לשבויים שבה Apple משתמשת!
&nbsp
אף אחת מהחברות האלה גם לא פתחה בתביעה של מיליארד דולר בגלל פינות עגולות כשלא הצליחה להתחרות עם מוצר יותר טוב, ואבדה 80% מהשוק שהיא עצמה יצרה...
&nbsp
באשר ל-AOKP - יש לי חדשות בשביל - מעולם לא נגעתי בזה.
גם לי חשוב שהמכשירים יעבדו מהקופסה (עברתי תקופה עם OpenMoko וזה סיים את כל יצר ההרפתקנות שהיה לי), וכל המכשירים שאני קונה וממליץ עליהם עונים בדיוק על זה.
אייפון לא - אפילו האתחול הראשוני שלו מסובך ברמות!
&nbsp
זה לא שאני מנסה לשכנע אותך לעבור, אבל חשוב להדגיש את האמת - מי שלא טכנולוגי, יהיה לו הרבה יותר קל להסתדר עם מכשיר Android איכותי ונקי כמו Nexus, מאשר עם אייפון שדורש הרבה מאוד מאמץ רק כדי "לעבוד ישר מהקופסה".
&nbsp
ולראיה, יש פה פורום שלם (1104) מלה באנשים עם בעיות הכי טריוויאליות, מה שלא תראה בפורום "המתחרה" (2142).

ipv6

Member
מה שהוא כותב פחות מעניין אותי..

אני לא מכיר איזו התיימרות או סטיגמה שאפל הם חברה מוסרית. אם כבר הרב שונאים אותם בגלל דברים שכולם עושים..בדיוק כמו התביעות. אבל נראה לי שנסתפק בזה.

Grosseto

New member
אמנות - יצירת רגש אצל הזולת

לפי מספר הפעמים שהבת העצבנית שלי הטיחה את האייפון בקיר, אפל בהחלט אמנים דגולים

הפרבולה

New member
אם אתה מחפש "אמנות" תכתוב UI

יש בזה הרבה אומנות לעצב ותכנת את ה UI היכן למקם את הכפתורים התפריטים איך ואיפה לשים גרפיקה אולי מתבקש גם אנימציה ....

ipv6

Member
ונקובר,קנדה - טוב לך?

הישר מהלינקד אין. אפילו בלי שביקשתי.
___
I came across your LinkedIn profile and I feel your skills and experiences listed are potentially a great fit for Amazon. We are currently looking to hire Software Development Engineers (SDEs) with experience in Java, J2EE, C# and C++. We are hosting an “Invitation Only” Hiring event in Tel Aviv from 3rd-7th April 2016. If you’re interested in being considered for this opportunity, please reply with your updated resume to [email protected]. Once we receive your response, we will evaluate your candidacy for consideration. The roles are based in Vancouver, Canada and Amazon will provide immigration and relocation assistance to our hires. Unfortunately, remote work is not an option for these roles. We also value your referrals. Please don’t hesitate to share my information with any of your friends/colleagues who may be interested. Best Dibyendu Das [email protected]
---------------

נשמע לי שאתה יותר מחפש לדבר על המעבר מאשר לעשות את המעבר...

TrustMeEngineer

New member
לא יודע אם טוב לו אבל טוב לי... שאלה...

הם (וחברות אחרות) מקיימים ארועים כאלו כל הזמן או שזו הזדמנות שלא כדאי לפספס?

למעלה