הבהלה לרילוקיישן.

esp8266

New member
הבהלה לרילוקיישן.

(שלי בלבד).

בהמשך להודעה קודמת שלי כאן בה קצת ירדו עלי רק בגלל שאני רוצה לחיות בנקודת אורך ורוחב אחרות, אני מעלה כמה תובנות ותהיות.
הקורות חיים שלי נחשבים טובים. בלי טיפת התנשאות, ציון עובדה שנאמרה לי מספר פעמים.

עובדה נוספת, תמוהה, אני מגלה עוד ועוד אנשים ששירתו ביחידת מודיעין שלי, שעובדים בוואלי במשרות קבועות, ואיכשהו כשמגיעים לשאלה איך זה קרה, כולם, אבל כולם, פשוט מחליפים נושא באופן גורף. כאילו חולקים איזה סוד.

רוב חברות ההשמה מספרות כבר בטלפון שאין להן משרות רילוקיישן בכלל. ( תמוה לא ? )

שליחת קורות חיים ישירה זה משהו שעשיתי, אבל ממחקר מעמיק, אפל לדוגמא מקבלת כל חודש משהו כמו 10 אלף קורות חיים ויותר. סיכוי אפס בהנחה ואני מתחרה עם בעלי אזרחות אמריקאית, וסיכוי נמוך שמישהו בכלל יראה אותם.

לינקדין, מעבר לדף מטופח וצירוף אנשים וקבוצות אין הרבה מה לעשות.

אני נורא רומנטי לגבי המקצוע שלי, ובאפל לדוגמא הייתי עובד ללא משכורת גם. אבל נראה שלמרות הידע והתשוקה זה פשוט יעד שלא משאיר לי סיכוי :/

esp8266

New member
אפל ישראל..

עוסקים בעיקר ב chip design , זה לא התחום שלי, אני יותר בכיוון של חומרה מערכתית-בורד דיזיין, מוצר , אלגוריתמים ועיבוד אותות באיזור ה- embedded, ניהול מוצר חומרה וכו.

באפל קופרניטו יש בערך 100 משרות שמתאימות לי באופן מדויק לחלוטין, על כל הדרישות המיוחדות שלהן, ונדמה שאם מישהו רק היה קורא את הקורות חיים שלי הייתי לפחות מקבל ראיון. נראה שאין סיכוי שזה יקרה בחיים הנוכחיים :)

GuestOfHonor

New member
לא שזה משנה

אבל אתה מודע לזה שבאנוביט ופריימסנס, 2 מתוך 3.5 הגופים שמרכיבים את אפל ישראל, יש אלגוריתמים ועיבוד אותות?
&nbsp
ברור לי מההודעה הקודמת שזה באמת לא העניין מבחינתך ומשרה באפל ישראל זה לא מה שישאיר אותך בארץ, אבל עדיף לדייק
.

esp8266

New member
אתה צודק חלקית..

בגלל סיבות אישיות אכן הייתי רוצה להחליף איזור.

בארץ יש אנשי טכנולוגיה מבריקים ביותר, וכמעט אפס אנשי מוצר(consumer). ובגלל שאני אישית מעריך יותר אנשי טכנולוגיה עם הבנה עמוקה במוצר וחוויה, אני מתרגש הרבה יותר מחברות כמו אפל , nest , August , וכו.

מדהים ומבריק ככל שתהיה הטכנולוגיה כאן, אין כאן חברות שמצליחות ליצוק חוויה אמיתית מעל הטכנולוגיה, זה מסתיים בטכנולוגיה בלבד. אותי אישית זה משעמם.
הסטארטאפים פה שיודעים לעשות את זה, חסרים במשאבים הדרושים להביא מוצר לבתים של אנשים. משהו שקיים באמריקה. אני רוצה להרגיש את החוויה בחברה סביב מוצר.

אגב לא כל מקום שכתוב עיבוד אותות מדובר באותו מקצוע, זו מילה כללית מדי.
אצל אנשי חומרה עיבוד אות מכסה איזור קצת אחר, ובמקרה שלי יותר פיזיקלי וסטטיסטי.

נכון לגבי החלק של המוצר

מאותה סיבה אין כמעט סטרטאפים B2C בישראל. מבחינתי זה אחלה אבל אכן יש חסר בארץ בתחום.

choo

Active member
לינקדאין זו השקעה לטווח ארוך

&nbsp
אני לא יודע איך זה בתחום החומרה - בתחום התוכנה אחרי מספיק שנות נסיון, המגייסים של החברות האמריקאיות, במיוחד אלו שיש להם סניפים בחו"ל, יפנו אלייך.
&nbsp
יכול להיות שבגלל המצב בתחום החומרה, אין מספיק מחסור באנשי חומרה בארצות הברית ולכן זה לא מתנהג באותה צורה - אין לי מושג.
&nbsp
לגבי אפל ספציפית - מאחר וכמעט שאין להם מרכזי פיתוח בחו"ל, הם מן הסתם לא מעסיקים גדודי מגייסים שיחפשו עבורם עובדים בחו"ל. השאלה היא האם יש חברות consumer אחרות שכן יש להן רשת של סניפים בין לאומיים - שם הסיכוי לגיוס בחו"ל הוא, ככל הנראה, גבוה יותר.
&nbsp
ולגבי האנשים ששירתו איתך ועובדים בארצות הברית - האם הם בכלל אנשי חומרה או אנשי תוכנה? אם הם אנשי תוכנה - זה לא יעזור לך. אם הם אנשי חומרה - אתה צריך להתאמץ יותר לדובב אחד מהם. אני מניח שלא מדובר בקונספירציה שאיפשרה לכולם להגיע למשרות בארצות הברית ואל חברות בכת סודית ;) אולי יהיה לך קל יותר לדובב מישהו אם תיפגוש אותו פנים אל פנים - מתי לאחרונה טיילת לקליפורניה?

hadooper

New member
לגבי לינקדאין, באופן אישי אני לא מתייחס כלל להודעות מסיגיות.

לא מהארץ ולא מחו"ל.
הסיגיות בימינו פשוט פונות לפרופילים לפי מילות מפתח באופן די רובוטי שלימד אותי עם הזמן על חוסר האמון באפקטיביות של המשך התהליך.
&nbsp
לעומת זאת, פניה מגורם מגייס שהוא יותר hands-on, כמו ראש צוות או ארכיטקט, כבר יותר שווה התייחסות. הבעיה היא שכמעט מעולם לא קרה לי שקיבלתי פניה יזומה מגורמים כאלו בחו"ל דרך לינקדאין, רק מהארץ.

vinney

Well-known member
הנסיון האישי שלי קצת אחר

העבודה הנוכחית שלי באה דרך פניה של "סיגי" בלינקדאין, לא דיברתי עם אף אחד ולא הכרתי אף אחד במקום הזה לפני.
&nbsp
מקום העבודה הקודם גם פנה אליי דרך לינקדאין, אבל שם הכרתי מישהו מבפנים כשסיגי "גילתה" לי שיש משרה שרציתי, הגעתי אליה דרך אותו הבן אדם. בלי הפניה מסיגי סביר שלא הייתי מגיע לשם גם.

zaske

New member
כמה הערות

א. אין לי מושג מי אתה ומה אתה, מה היה הכינוי הקודם שלך?
ב. אין טעם להיות רומנטי לגבי מקצוע, ואני אומר לך את זה בתור מי שעובד במקצוע.
בסופו של דבר זו עבודה, יש למקום העבודה שיקולים עסקיים וכו', ואובר רומנטיזציה לא תעזור לך.
אל תחשוב שבגלל שחברה עושה מוצרים מדהימים בעיניך היא המקום הטוב ביותר לעבוד בו.
יש לי חבר שהתקבל לאפל לא מזמן, וחברים אחרים שלי טוענים בתוקף שהוא ירצה אחרי שנה לעזוב. נחיה ונראה.

esp8266

New member
״אל תהיה רומנטי לגבי עבודה״..

זה המשפט הכי עצוב ששמעתי לאחרונה..
אני לא רואה את זה כעבודה בכלל.. מבחינתי זו אומנות. בדיוק מהסיבה הזו כסף לא רלוונטי עבורי, קשיים לא רלוונטים עבורי, אני פשוט אוהב מוצרים טובים.
קיבלתי הצעות למשרות בסכומים שאני מוכן להבטיח שהאחוזון העליון ביותר של אנשי ההייטק לא מקבל, וסרבתי כי לא האמנתי במוצרים שהחברה מייצרת. חשבתי שהם זלזול בצרכן.

אני לא יודע כמה מכם קראו לעומק על תהליכי העבודה באפל , לדוגמא את הספר על ג'וני אייב המעצב שלהם , אבל העבודה והתהליך של חלק מהצוותים שם היא אומנות לשמה. זה שונה לחלוטין ממה שאתם מכירים, העבודה בחלק מהמקרים כמעט פילוסופית.

הטכנולוגיה מתחילה מסיפור. לא מיכולת אינטלקטואלית לכתוב קוד.

עבורי זה רומנטי, וכשאני פותח קופסא של מוצר שהושקעה בו מחשבה ברמת המילימטרים(כמו איפה נמצאת המדבקה שמשחררת את הסוללה ), אני מוצא את עצמי לפעמים עם דמעה.

אז עבורי לפחות, זו לא עבודה. זו אומנות. לפחות עבור חברה אחת או שניים.

הדשא של השני ירוק יותר

אני מבין את מחשבותיך ורגשותיך אבל אל תהיה בטוח שבאמת העבודה באפל היא אומנות. ברור שיש חלק מסוים מאומנות אבל אני מהמהר ש90 אחוז מהאנשים משקיעים 90 אחוז מהזמן שלהם בלכתוב קוד שנראה בדיוק כמו הקוד של כל חברה אחרת.

bismark1

New member
אני די בטוח ש -"דרוש אמן עם נשמה רומנטית"

הופיע במודעת דרושים של אפל אי פעם בדיוק 0 פעמים, ללמדך משהו על איך החברה רואה את זה.

user32

Well-known member
מנהל
אתה לא ילד

אתה יודע שבמציאות הדברים לא נראים ככה באמת. בטח לא בחברה הגדולה בעולם. המקום היחיד שהרגשתי כמו שאתה מתאר היה כשעבדתי על המיזם העצמאי שלי וגם אז היה מדובר באבטיפוס שלא כבול למגבלות ייצור המוני, מחיר וכו'.
יצא לי לראות "מעבדות חדשנות" של מיטב חברות התוכנה הגדולות בעולם. ישבו בהם אנשים בשר ודם די רגילים ועשו עבודה די רגילה. אולי פה ושם יש מעצב שאשכרה מגיע לעבודה כאומן ומבטא את עצמו ביצירה, אני טרם נתקלתי בכאלה ואני בספק אם המוצרים של אפל שהעיצוב הוא חלק קטן מהפיתוח שלהם יש כאלה. לא קראתי את הספר שהזכרת אבל כן קראתי את 650 העמודים של הביוגרפיה של סטיב ג'ובס ונראה לי שזה מספיק.
אני מנחש שמי שעובד שם בlayout או board מתעסק יותר בלגרום לאנטנה לעבוד כמו שצריך או למנוע מהUSB להשחק מאשר בהחלטה כמה עגול יהיו פינות המכשיר ואיזה מדבקה תהיה על האריזה.

esp8266

New member
במציאות הדברים נראים ככה

ועוד איך. הספר של ג'ובס לחלוטין לא מספר תמונה אמיתית ומי שקצת מעורה יותר בעניין יודע שמקורבים אליו טענו שהתמונה בו עגומה.

לאנשי טכנולוגיה לפעמים קשה להשלים עם זה שיש אנשי טכנולוגיה מסוג אחר ואולי שניהם כותבים קוד, אבל כשזה מגיע ממקום אחר(לא משכורת) כל מליון ההחלטות שמקבלים גם האנשים הקטנים שכותבים קוד, משנות את התמונה כולה. כן, יש גם אנשים שהעבודה מגיעה מהנשמה שלהם, והמוצרים שלהם נראים בהתאם.

ובכל מקרה לא כיוונתי לכתיבת קוד, מזה עשיתי מספיק, אלא לניהול מוצר טכנולוגי.

לידעתך , אפל מעולם לא קיבלה החלטה לגבי המוצרים שלה שהיא כבולה למחיר/ עלות/יעילות. הכל מתחיל משיחה,סיפור,דיזיין, איך צריך להיראות ולהרגיש מוצר, אחרי זה מתאמצים להתאים את החומרה לסיפור של המוצר. לא להיפך. אם הטכנולוגיה לא מוכנה עוד לדיזיין, אז דוחים את השקת המוצר, זה מה שקרה עם האייפון 6 , שאפל כביכול ״התעכבה״ עם יציאת מכשירים עם מסכים גדולים.

באופן דומה למשל עובד Yves Behar מאוגוסט וככה גם נראה המוצר שלו.
Nest של טוני פאדל, המתכנן המקורי של האייפוד, עובדת באותה דרך.

בארץ אין בכלל תרבות כזו, ולמען האמת מעטות החברות בעולם שעובדות ככה.
עבורי, יש עניין רומנטי/מוסרי בידיעה שהארגון שאני תורם לו את מוחי עובד עם נשמה. זה עניין אידיאולוגי. כן נכון, אני ילדותי ובלה בלה בלה.

הנחתי שתהיו ציניים לגבי זה, אבל זה נובע מהרגשת איום שיש לאנשי טכנולוגיה בנושא. שיש אנשי טכנולוגיה אחרים, שמוכנים לגעת ברגשות, שמגיעים ממקום קצת אומנותי יותר. אני מודע לעובדה שזה מאיים על איזור לא מטופח אצל אנשים.

נראה שכל מה שתיארתי כאן הוא ההבדל המוחלט לפי הגדרה בין אייפון לאנדרויד.

ג'וני אייב אמר פעם על העבודה באפל :
We had almost a civic responsibility to care way beyond

וכך היה גם עם השעון החכם?

שאפל נגררה לשוק הזה ויצאה בהכרזות כשעוד לא היה מוצר והוציאה לשוק מוצר ברמה ירודה ולא בשל?
&nbsp

user32

Well-known member
מנהל
אני לא קונה את זה

קודם כל, יפה שאתה חושב שבארץ אין תרבות וכל זה. בו אני אספר לך שרוב החברות ה"ישראליות" הן חברות אמריקאיות עם נציגות מקומית והתרבות הפיתוחית-מוצרית זהה בין כל מרכזי הפיתוח של החברה בין אם זה בבנגלור, בת"א או בקליפורניה. נראה לי שאתה לא מכיר מספיק את סצינת הUX המקומית וגם אתה לא מכיר מעצבים ישראלים וסטודים שקיימים פה (כמו אחד מהם שהפניתי אליך ואמרת משהו על "נדמה לי ששמעתי עליו").

דבר שני, אם לא עבדת באפל אז המידע שלך שאוב מספרים וסיפורים בדיוק כמו שלי. אני מכיר אנשים שעובדים באפל, בגוגל ובפייסבוק ומדובר בעבודה רגילה כמו בכל מקום.

הסיפור לקוח והסיפור של המוצר זה הדבר הראשון שיגידו לך בקורס יזמות בכיתה ד'. ומה אתה חושב, שבארץ יושב מנהל מוצר וממציא פיצ'רים לפי מחשבון? לכולם יש סיפור, כולנו מכירים את הדברים האלה. תתחיל להסתובב בארץ עם האנשים הנכונים ובמקומות הנכונים ותראה שזה קיים לא מעט.
הדבר היחיד שאין בארץ זה consumer electronics. פשוט לא התפתחה פה תעשיה כזאת.
אם אתה לא מעצב תעשייתי ובשורה של המגה מעצבים, הדבר היחיד שתעשה באפל זה מה שכל אחד עושה בכל מקום אחר רק עם לוגו יותר מגניב. מצטער.

אני יכול להבין שאידיאולוגית מתאים לך להזדהות עם חברה מסוימת שאולי מקדמת אידיאלים כלשהם כביכול. זה סבבה. אבל כמו שמי שעובד כמנהל מוצר בתעשיה האווירית לא באמת "הולך להלחם ברעים" אלא כותב אפיונים ויושב בישיבות טכניות, ככה גם באפל כמנהל מוצר רוב העבודה שלך כנראה יהיה התכתבויות במייל, ישיבות, אקסלים ותיאומים מול כאלה ואחרים.
נראה לי שאתה מושפע מקלישאות וסיפורים. מציע לך לדבר באופן אישי עם מישהו שעבד שם. אני מכיר אנשים באנוביט שזה בטח לא נחשב מבחינתך אבל אני מודה שאני לא מכיר מנהל מוצר באפל אבל אני מאוד משוכנע שזה לא שונה בהרבה מכל חברת אלקטרוניקה שמשקיעה בעיצוב.

esp8266

New member
אני דווקא מכיר אישית..

עובד אפל די בכיר בקופרניטו שפרש לפני שנה ( איתו אני משוחח כעט) .
הדברים באמת עובדים באופן הזה, למרות כל הציניות. ישנה רומנטיות מוחלטת לגבי מוצרים, וגם הצוותים הקטנים שעובדים על פיסות קטנות מעורבים בחוויה.
לפעמים מותר לקבל את העובדה הקשה שאתה לא במקום הכי טוב בעולם :)

לא טענתי שאין מעצבי UX בארץ, יש יותר מדי מהם.. בין זה לבין מוצר- מכניקה, חומרים, חומרה, תוכנה, ui, אריזה, חנות, יש המון. עם כל הציונות, בארץ אין דברים כאלו. (חוץ מהנדסה למדתי עיצוב מוצר, אני מכיר חלק גדול מהם, זו רמה אחרת לגמרי של הבנה לגבי חומרים שפשוט אין כאן.. אפל מבזבזת צוות שלם במשך שנה לפיתוח אריזת קרטון למכשיר, לא יהיו כאן אף פעם משאבים כאלו )

נראה שלקחת את זה למקום קצת אישי.. אל תתרגש. לא נלחמים כאן על התרברבות בידע. סך הכל הצעתי נקודת מבט קצת אחרת על חברה קצת אחרת, שאותי מרגשת נורא :)

למעלה