הבדלי קניות -

• פותח הנושא niya
  • פורסם בתאריך

loligoth

New member
../images/Emo214.gifירושלים

עברתי מתל אביב לירושלים ושמתי לב שבירושלים כולן לבושות בצורה "אתנית". כולן לובשות מין סגנון בוהיימני כזה. צבעים של אדמה, גזרות מאוד מסויימות, והרבה הרבה הדפסים אתניים כאלה.

Black Star

New member
כולן? חלילה וחס!../images/Emo5.gif

גאד, לא הייתי מסוגלת לחיות במקום שכולם מתלבשים ככה. מסכימה שיש זרם בוהמייני שמתלבש כפי שתיארת בירושלים - זה לא כולם וגם לא הרוב, תודה לאל. בתור מישהי מאוד רגישה לאופנה אני יכולה להגיד שלפחות באוניברסיטה (מקום שהותי העיקרי למעט המשרד שלי...) האופנה השלטת היא מה שכיום רווח בכל מקום - סקיני וסריגים, או טייטס עם טוניקה/שמלה/חצאית קצרה, ומגפיים מסוגים שונים. מה שכן, אין ספק שמזג האויר משפיע על האופנה במקרה של ירושלים - הלבוש גם מבחינת הסגנון ולא רק הפרקטיות הוא הרבה יותר חורפי (יש הרבה יותר צעיפים, כובעי צמר, מעילי צמר וכיו"ב - בת"א גם כשקר מתלבשים בצורה שהיא מחממת אך פחות 'חורפית' במהות...).

tayenka

New member
ממש לא!

זה נכון שהסגנון הזה קיים, בעיקר בקרב מגזרים דתיים מסויימים, אבל זה ממש לא מוגבל לסגנון הזה (ממש לא מתאר את המצב באוניברסיטה ו/או את המצב שלי...) בנוסף, חייבת לההסכים את מה שכבר נאמר פה על החורף - ברור שיש גם אילוצים ירושלמיים, שמאפשרים אופנת חורף הרבה יותר מפותחת (כלומר - רוב הזמן - השנה לא ממש נחשבת) אנחנו באמת צריכות בגדים לחורף - כי לא מספיק לשים סריג מחורר פה! אבל זה מאפשר גיוון עם שפע צעיפים ומעילים שממש זוכים לצאת מהבית (אני מניחה שלא היה הרבה צורך במעיל בת"א השנה...)

מיניונט

New member
לדעתי יש הבדל גדול

בתל אביב מתלבשים הרבה יותר נועז ומגוון, ובבאר שבע כולם מתלבשים הרבה יותר פשוט ועם פחות שוני בסגנונות. מה שבתל אביב הוא אופנה, כאן הוא אופנה אלטרנטיבית... :)

למעלה