מונסטר 2002/2003
ההבדלים המהותיים בין המזלגות הינם: *המהלך (כפי שציינת), אולם זה לא בדיוק 200 מ"מ ,אלא מעט פחות (לא משמעותי) *כתוצאה מכך האורך שונה (2003 "ממשיך" מתחת לציר ו2002 "נגמר" בציר) *2003 שוקל יותר מה-2002 במשהו כמו 1 ק"ג (אולי טיפה פחות) *במונסטר 2003 יש יותר כיוונונים מבמונסטר 2002 , המדובר בכיוונוני דחיסה (COMPRESSION) ,גם רגילה וגם מהירות גבוהה (אם אתה רוצה הסבר מדויק על כיוונוני דחיסה ולמה זה טוב אז תגיד).בעוד שב-2002 יש "רק" ריבאונד וPRELOAD. *ב- 2003 יש מחסניות שיכוך חדשות של מוטוקרוס (ממש כך) שלקוחות מה-SHIVER ועובדות בצורה טובה יותר. עכשיו לגבי השאלה של מה יותר טוב ?! אני רוכב על מונסטר 2002 ,המזלג עובד בצורה מדהימה , דרופים,דאון היל ומה שרק לא תרצה (חוץ מקרוס קאנטרי
). מרכיבות קצרות על ה-2003 אני יכול להגיד שהוא עובד אפילו עוד יותר טוב (לא משמעותי מדי בשבילי) , אולם במחיר של משקל רב יותר !(כשגם ככה 2002 כבד בטירוף). העניין הוא שגם ככה אין יותר מדי צורך במונסטר 2002 ואם להגיד את האמת הייתי מעדיף סופר טי 2003 או שיבר לפרירייד ודאון היל! בשורה תחתונה ,אני לא רואה כל צורך במפלצת כמו ה-2003 שבאמת לא מתאימה להרבה דברים חוץ מדרופים מטורפים!!! לדאון היל שני המזלגות כבדים מדי וגם לפרירייד "ישראלי" (ולא להתעצבן) אין צורך בכאלו בהמות! לסיכום , שני המזלגות עובדים בצורה מדהימה כשל-2003 יתרון קל בנושא זה. עם זאת , שני המזלגות גם כבדים בטירוף ומיועדים בעיקר לדרופים ופרירייד מטורף כשב-2003 הנושא נלקח לקיצוניות יתרה (6 ק"ג).ההחלטה שלך ! ILFREERIDER