הבדידות

n o g a m o o n

New member
הענין עם הבדידות הוא.....

שעד שלא מרגישים אותה לא מתעסקים איתה. למה הכוונה? כשאנחנו מרוצים מעצמנו (מכל סיבה שהיא) ושמחים בחיינו ובסובבים אותנו אנחנו לא מרגישים בדידות גם כשאנחנו לבד. אך ברגע שמשהו קורה, ומשפיע עלינו ( כמו : פרידה ממישהו אהוב ,מעבירים עלינו ביקורת ,מעליבים אותנו, מתייחסים אלינו שלא כראוי ) גורם לנו לפקפק בעצמנו ולא להיות כל כך מרוצים או אז אנחנו מרגישים פתאום את הבדידות. גם אני מכירה את הבדידות מגיל צעיר , גם אני סבלתי ממנה לא מעט. היו תקופות ארוכות של מלנכוליה ודמעות בשל הבדידות הזו. הרגשתי אותה גם כשהייתי בחברת אנשים אחרים , כי לא הייתי מרוצה מעצמי איתם. אבל בשנים האחרונות גיליתי שאיפה שיש שמחה ואושר (אמיתי) אין בדידות. גם כשאני לבד לגמרי. ואני לבד הרבה. כל אחד מוצא את השמחה והאושר במקום אחר, כמו שכתבה גלינקה : "זה יכול להיות רוחניות, דת, עבודה למען קבוצה אנושית, אידיאל, עבודה למען הזולת, איכפתיות כלפי הזולת, תרומה לאנושות....מקשיבים לנשמה של השני, ויש איזשהו חיבור פנימי" בסידרה כמו בכל סידרה לא מראים לנו הכל, עורכים ומביאים רק את מה שנראה למפיקים שיעניין את הקהל. ולכן אנחנו לא רואים את שלבי הבדידות שעוברות הנשים כשהן מגיעות לבית. אף אחת לא מדברת על בדידות אחרי שהצליחה במשהו והיא מרוצה מעצמה.

נוגה

מצאתי את עצמי מתחברת לסיבות שציינת לבדידות במיוחד לסיבת הביקורת. כל מה שרציתי ש"אלה שם למעלה" אליהם הבטתי כאלים , יהיו פחות ביקורתיים כלפי שזה אומר שיקבלו אותי כפי שאני- שאני מספיק טובה בשבילם. פעם שמעתי הרצאה של מיסטיקנית שפירקה את המילה ביקורת לגורמים - כביקור בקור. ונשאלת השאלה - מאיפה שיהיו לבן אדם כוחות לתרום לחברה, להיות פעיל אופטימי ויוצר אם הסוללה הריגשית שלו ריקה ? ממה עליו להיטען אם לא מאהבה וקבלה ?

n o g a m o o n

New member
משגרת

אחד הפתרונות האפשריים הוא הריחוק. לתפוס מרחק ממי שאינו מתאים לי, ממי שמבקר אותי כל הזמן ממי שגורם לי לא להיות שמחה ומרוצה מעצמי במחיצתו/תם . נכון שזה קשה לביצוע במיוחד אם המבקרים הם קרובי משפחה. אך מניסיוני האישי המאמץ משתלם. זה לא קל, זה לא פשוט, אבל שווה. זה בעצם גם מה שעושות הנשים בבית מתחילות מחדש, הן מתרחקות מ"גורמי הצרות" שלהן וברגע שהן יודעות אייך להתמודד איתם כבר לא תהיה להן בעיה לחזור לחיים האמיתיים. הריחוק הפיזי , גורם לירידה במתח ואפשרות להתחיל דברים חדשים. התחלות חדשות והצלחות בעיקבות זאת עוזרות לביטחון העצמי. הכל עניין של רצון. when there is a will there is a way

רינה499

New member
למשגרת מחשבות ולגלינקה 2

מעניין לקרוא את הדברים שלכם- מצד אחד הצורך והיכולת של האדם לתת מעצמו לאדם אחר ( עם או ללא_הלליי_אינטרס אישי) פשוט כדי לתת מעצמו, וזה ממלא אותו עד השמיים. מצד שני היכולת למלא את המצברים שלך גם כשאתה לבד, מאהבה לעצמך. קשה לי לקבל את העניין של להתרחק מהאדם שלא טוב לך בקרבתו, גם אם הוא מקורב מאוד. להיפך , האתגר הוא להתמודד עם קושי זה מולו, לפתוח את הקלפים שאולי יביאו לעימות אבל לפחות יגררו תוצאה: או הבנה ופשרה אוההיפך- אבל הנסיון שווה?.

למעלה