הבגדים הישנים שלי

תרנגוליתה...סיפורון קטן.

גם לי יש סיפור קטן...אם כבר אז כבר. לפני כמה שנים...עוד הייתי התיכון אם אני לא טועה...בדיוק השתחררתי מאישפוז. עבדתי והלכתי למחסן הבגדים. שם ראתה אותי אחת מהסבתות שעבדו שם. והיא אמרה לי: ``מאיה...את ניראת טוב...השמנת!`` את בטח יכולה לנחש איפה רציתי להיות באותו הרגע. אם רק הייתי יכולה לעקור את הבלטות מהריצפה ולקבור עצמי שם - הייתי עושה זאת. אבל לא יכולתי. וכל מה שנותר לי לעשות היה להנהן בראשי בחביבות כיאה לילדה הטובה, לחרוק שיניים ולומר ``תודה...תודה``...כיאה לילדה האדיבה. אני זוכרת את כל זה כאילו זה היה לפני שבוע. וכבר חלפו שנים מאז. כל כך הרבה זמן תהיתי מה יעשה את השינוי ויגרום לי להרגיש שלמה עם עצמי ועם גופי...פחות או יותר. וזה קרה רק אחרי שנים...כשפגשתי את אלן. פתאום מצאתי מישהו שאהב אותי ככה - כמו שאני. ולא הפריעו לו הקילוגרמים העודפים. הוא קיבל אותי איתם ובלעדיהם. למען האמת הוא העדיף איתם.... הלוואי ויכולתי להעביר לכם חלק מהתובנות שלקחתי לי במהלך השנים. אבל אחרי כל כך הרבה שנים שכל מה שהיה איכפת לי זה איך אנשים יראו אותי ומה הם יחשבו עלי...פתאום חשבתי לי מה אני רוצה ואיך אני רוצה להיות. וזה לא הפך את הכל ליותר קל...ממש לא. אבל זה שינה משהו. כי פתאום הבנתי שהחוץ לא הכי משנה. ובטח שלא מה אנשים אחרים חושבים עלי. מה שחשוב זה מה שאני מרגישה. ואיך שאני רואה את עצמי וחושבת על עצמי. אני רוצה לקוות שהדברים לא ישתנו עכשיו...כשאני לבד. אני לא יודעת אם מישהו אחר ירצה אותי עם השק הזה אבל בכל מקרה - אני לא אעשה סלטות באוויר בשביל זה. סתם משהו שלמדתי עם הזמן...ושיתפתי אותך.

למאיה

רק רציתי לומר לך שאת כותבת כל כך יפה כך כך מרגש לקרוא כל מה שכתבת אמנם הצטרפתי רק עכשיו אבל עברתי על כל הדפים מ-1 ועד כה את פשוט מדהימה תודה לך על כל התמיכה בכולם כאן יבי חיממת את ליבי כל פעם שאני מרגישה חסרת ביטחון אני קוראת מה שרשמת לי ומייד מתחזקת יש בך כוח עצום לעזור לאנשים את מדהימה בהצלחה בכל אשר תרצי ו....אני מצטערת על מה שקרה לך באמת מקווה שאת כבר יותר בסדר תודה רבה לך אני אחתום בשמי האמיתי רונה/י

סתיווית יקירתי

מתגעגעגעגעגעגעגעגעגעגעגעגעת אליך אווזונת שלי. מה שלומך ברווזתי? הלוואי והייתי יכולה בין אותם אנשים מסכנים שאמורים להתכווץ למראה כנפייך...הייתי עפה עד לסוף העולם בשביל זה. (יש לי כנפיים קצת קטנות כיאה לדבורה...אבל אני אשתדל. וזה גם שורף קלוריות!) לכי לך עם צמוד! וגם אם קצר! על מי את מרחמת כל כך? כל כך הרבה שנים חשבתי איך ומה יראו אנשים אחרים...ששכחתי לחיות. וחבל. הפסדתי המון. ואני לא מדברת על ארטיק נטול. אז לא צריך להגזים...אבל גם לא לוותר לגמרי. רוצה לראות אותך עם הביקיני המדובר במעריב לנוער! (תשלחי לי הודעה ואני אחרים את העיתון של אחותי...) אווזונת שלי סוף שבוע נפלא שיהיה לך. וערב טוב ומהנה. אוהבת דבורתך.

תרנגולת

New member
אגב.. איזה להשכים?!

מי ישן בכלל?? אוהבת אותך.. החורפית .. אחחח.. אם הייתי רזה רזה, אולי היה לי מספיק קר בקיץ כדי להמשיך ללבוש את האוהלים והשקים בהנאה.. אבל מה?! כנראה שאצטרך ללבוש אותם בסבל!!..

תרנגולת

תרנגולת דרך אגב היא חיה צנומה אפילו הבשר שלה מומלץ כי אין בו שומן אז את בטח כזו רבע עוף. בכל אופן מה הטעם לשמור את הבגדים בזמן שאנשים אחרים יכולים להנות מהם אני בעיקרון בעד לתרום ולעזור לאנשים כמה שאפשר. בנוגע לשאלתך על טיפול התשובה שלילית ...בשלב זה אני לא מוכן עדיין שלך דוני

*YAEL*

New member
הי ידוני

שלום.. לא יצא לי לברך אותך על זה שבאת לפה...קראתי את ההודעות שלך ומאוד התרגשתי ..כי אני לא רגילה לבנים שיש להם הפרעת אכילה.. שמי יעל ואני בת שבע עשרה וחצי בולימית כבר 4 שנים...ואני קרובה כרגע לאנורקסיה..גם לי הבגדים בכלל לא מתאימים כי הורדתי בחודשים האחרונים14קילו בערך וזה באמת נורא אני מקווה שתכתוב מה שעל ליבך..אני כמעט בטוחה שאתה לא ממש מדבר על זה אם אף אחד.. בהצלחה:) יעל

שבת שלום לך יעלי.

מה שלומך יקירתי? לא שומעים ממך לאחרונה כל כך... אני לא יודעת מה עובר עליך ונותר לי רק לקוות לטוב. מאחלת לך סופשבוע מהנה וכייפי...שתנוחי לך ושעשי קצת חיים חוץ מהלימודים. שבת שלום חמודה. אוהבת אני.

YAEL

היי ההודעה שלך ללא תוכן או שסתם לא ניקלטה במערכת ונמחקה בטעות. תודה שלך דוני

שלום דוני

ערב טוב לך ושבת שלום. אתה אומר שאתה נראה זוועתי...בעיני מי? זה מה שאומרים לך או שאתה באמת מודה ויודע שאתה נראה כך? האם נעים לך להראות כרבע עוף? האם מפריעה לך צורת הראיה והמחשבה המעוותת? הפתרון צריך להיות בכיוון של טיפול במצב ולא של זריקת הבגדים...כי זה לא יגמר. אני בטוחה שהנזקקים אכן קיבלו את המתנות באהבה רבה...אבל מה איתך? האם אתה רואה לכך סוף? עד מתי תמשיך להצטמק כך...ואם אתה מוסר את הבגדים אולי אין בתוכניתך לנסות ולהחלים...לחזור למצב בו לא תראה כמו שבר עוף אלא כמו גבר צעיר ונאה? אני מקווה שאתה מתכנן לתפוס עצמך בידיים בשלב כלשהו. המחלה הזו יכולה להשחית כל חלקה טובה אם לא נחליט כי עלינו להלחם בה ולהחזיר את השליטה לידיים שלנו. אין ברירה אחרת. אני רוצה להאמין שאתה יודע זאת... ובבקשה אל תקח את מה שאמרתי כביקורת שלילית. אני שואלת אותך ואת כל הסובלים מכך בעונה אחת...גם אותי. שבת שלום לך דוני. ואכן...שיהיה סוף שבוע נעים. שלך מאיה.

לדבורה מאיה

היי מה שלומך? מקווה שבסדר בקשר לזה שאני נראה זוועתי העניין הוא שהקטע של נראה זוועתי אני חושב שהוא רק בראש כי היה לי ויכוח עם חבר טוב שאמר לי שהוא היה מת שיהיה לו גוף כמו שלי הוא אגב רזה והוא טוען שבתור חבר טוב ואובייקטיבי אני מדמיין וזה קשקוש מוחלט העניין הוא שהייתי פעם מלא שקלתי 78 על גובה 178 הסתכלתי בתמונות שלי מחו``ל והזדעזעתי יוץ מזה שאצלי הכל התחיל לפני שנה וחצי וירדתי ל65 ק``ג תוך שנה של ספורט אובססיבי והפחתה משמעותית של מזון אז כניראה שאני קצת מדמיין שאני נראה זוועה כי התגובות מסביב מתונות אבל בנינו מה שחשוב זה מה את מרגישה בפנים אפילו יגידו לך שאת מלכת יופי אם בפנים את נאכלת הכל לא שווה בכלל סוף שבוע נעים לך מאיה שלך דוני

רוני_(-:

New member
לדוני

אני יודעת שאין לי זכות לבקש ממך דבר כזה, אבל אני הולכת לבקש בכל זאת. כשאתה מספר שירדת 31 קילו בשנה, אתה יודע מה אני חושבת? אני חושבת שאם אתה יכול, גם אני יכולה. ומה לעשות, שאם אני אוריד עוד אפילו 10 קילו מהמשקל שלי, אני יודעת שאגיע לבי``ח. אז אני מבקשת, די אם משקל...בשבילי. אפשר להביע רגשות גם בלי לספר כמה קילו ירדת וכמה קלוריות אכלת ביום. הדברים האלו הם טריגרים בשביל בנות במצב שלנו. אני כ``כ מצטערת אם פגעתי בך, אבל אני חייבת להגיד לך את זה בשבילי ובשביל שאר האנשים כאן. אוהבת, רוני.

לרוני !!!! חשוב!

אם תיקראי את ההודעה שלי תדעי שלא הבנת נכון כי הורדתי שלש עשרה קילו ולא שלושים ואחד כמו שאת אומרת !!!!אלוהים... פעם אחרונה אבל באמת שאני כותב את השטות הזאת על מספרים וכמיוית ועל כך אני מתנצל !! אני מקווה שלא תרגישי צורך להוריד יותר ממשקלך! אני מתחיל לחשוב פעמיים אם לכתוב פה בפורום אולי זה לא המקום בשבילי?! בכל אופן מקווה שלא גרמתי נזק כי זה יהיה בשבילי נורא לדעת את זה שלך בהערכה רבה דוני

רוני_(-:

New member
אני ממש מצטערת!!!

לאאאאאאאאאאא!!! אל תפסיק לכתוב כאן! אני ממש מצטערת... לפעמים המחשב שלי הופך כאן את המספרים....סליחה...אתה סולח לי? אתה יודע מה יהיה נורא בשבילי לדעת<? יהיה לי נורא לדעת שהפסקת לכתוב כאן בגלל טעות שלי...סליחה... באמת שלא ידעתי שהמחשב הפך את המספרים...סליחה. סליחה,סליחה,סליחה... לכתוב כאן יעשה לך טוב, פשוט במקום כזה חשוב שלא לדבר על משקל, ועל קלוריות, ובכלל על דברים כאלה. שוב, אני מצטערת על מה שכתבתי.. רוני

לרוני

אני אגיד לך ממה אני חושש... נכון שיש לי בעיית אכילה אבל לרוב דיירי הפורום כאן יש בעיה דומה אבל אני פוחד מאוד לכתוב משהו פה בנושא משקל שיתן למישהו ``רעיונות שליליים`` בנושאי משקל כי אני לא אוכל לסבול את המחשבה הזו שגרמתי למישהו נזק אני מכיר את עצמי. ואני רואה בזה אחריות אישית שלי שזה לא יקרה לעולם לאף אחד חס וחלילה! נכון זה עוזר לפרוק את הלב. מהזמן המועט שאני פה אני מרגיש צורך לכתוב וזה עוזר אבל שוב, למרות שאני עם אותה בעייה כמו כולם פה זו אחריות אישית של כל אחד ואחד מאיתנו לשמור על עצמו ועל חיו כי זה הדבר הכי יפה שקיבלנו החיים עצמם! שלך דוני...ואני לא כועס !

דוני

אל תחשוש. כולנו כאן בתוכך הביצה הזו....זה נכון. אבל חשוב מאוד מאוד לזכור שאנחנו לא לבד שם. ``רעינות שלילים`` יהיו איתך ובלעדיך. אז תכתוב הכל..תפרוק את הלב וכל מה שיושב ומציק בבטן...ואני לא מתכונת לאוכל. אבל אפשר לעשות זאת בצורה אחרת...שאינה מציינת מספרים. אל תיקח על אחריותך את כל העולם. גם אני נוטה לעשות זאת וזה מוטעה. כל אחד מאיתנו כאן אחראי קודם כל על עצמו...ורק אחר כך הוא יכול לנסות ולעזור לאחרים לקבל את האחריות על עצמם. שיהיה לך שבוע טוב ומוצלח שלך תמיד מאיה.

למעלה