הבא שיגיד

alon14

New member
צודק

"בסיכומו של דבר, האזרח/אדם קודם לכל." נכון מאוד. זוהי תמצית ההומאניזם. האדם קודם לכל, גם לאלוהים הלא קיים.

בדיוק

"דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום" "שבעים פנים לתורה" "פיקוח נפש דוחה שבת" ועוד ועוד... תמצית מעמדו של האדם בעולם הזה. במיוחד שהעולם נברא עבורו ולמענו. (בתנאי שלא יקלקל)

alon14

New member
צודק

עכשיו תאמר את זה לעובדיה יוסף. בנוסף: מה זה לקלקל? לי זה אומר "ליצור מצב שכורת לאנושות את הענף עליו היא יושבת מבחינה סביבתית".

[אורן]

New member
דווקא לא צודק

העולם עצמו לא קיים עבור האדם אלא עבור על אלה שחיים בו וצומחים בו- כולל את הצמחים למרות שהם לא יודעים לחשוב, כולל את כל בעלי החיים למרות שהם יותר טיפשים מאיתנו וכולל את בוגרי הישיבות למרות שהם יותר טיפשים מאיתנו... המדינה קיימת למען בני האדם, העולם עצמו לא.

ofir_y

New member
ברור שלעולם יש תכלית!

יש לו תכלית להמשכיות ולהישרדות... כי אם לא, לא היינו פה היום כדי לשאול את השאלה הזאת. היצר המיני שלנו הוא דוגמא טובה לכך...

ofir_y

New member
והמטרה של ההודעה שלי שנשכחה

בין המילים, היא שזה לא אומר שיש לו השקפת עולם מיסטית.

........

"יש לו תכלית להמשכיות ולהישרדות" אין זה דבר מודע או דבר שתוכנן, לפיכך אין זו תכלית.

[אורן]

New member
לא נכון

זה ועוד איך מתוכנן... חיות מזדווגות רק בשביל ההמשכיות ככה שזה כן מודע. וזה שזה לא תוכנן... אז מה?

........

חיות מזדווגות בשביל המשכיות הדור - זה נכון. אבל אין הן "יודעות" זאת. בכול מקרה, אני יותר מדבר על העולם (היקום כולו) שהוא מתנהל בצורה עיוורת. דהיינו ליקום אין שום מטרה הוא מתנהל לפי חוקי הטבע.

[אורן]

New member
לא מדוייק

"חיות מזדווגות בשביל המשכיות הדור - זה נכון. אבל אין הן "יודעות" זאת." הן יודעות ועוד איך

[אורן]

New member
אז עכשיו אתה יודע...

רוב החיות כנראה יותר טיפשות מדני אדם אבל יש להן שכל...

ofir_y

New member
קצת בעיה בהגדרה -

מחשבון - המטרה שלו היא לעשות חישובים. הוא לא מודע לכך, אני מבטיח לך. זה אומר שאין לו תכלית?! בגלל המודעות?

ofir_y

New member
אני אנסה.

תכלית, בהקשר שלנו, היא מטרה שלשמה עצם נוצר. ולא בהכרח המטרה שבוראו [אם קיים] קבע. ז"א אומרת מטרה שלא בהכרח נבראה ע"י משהו\מישהו. ויכול להיות שלעולם שלנו אין תכלית, אלא פשוט ההישרדות היא הטבע שלו, החוקיות שלו. טוב אני לא חושב שההגדרה שלי מפורטת מספיק ומוצלחת, אז אתה מוזמן לנסות...

יש בעיה

"היא מטרה שלשמה עצם נוצר. ולא בהכרח המטרה שבוראו [אם קיים] קבע" אם העצם נוצר אז משהו יצר זאת, לפיכך יש לו בורא. בכול מקרה ממה שכתבת נובע שאין תכלית לעולם, שכן היקום לא נברא בשביל משהו.

למעלה