הבא שיגיד

alon14

New member
מה מדכא?

להכריח אנשים להילחם מלחמות שהם לא מסכימים איתן זה פשיסטי. להכריח אנשים לתת 3 שנים למדינה כאשר אלו השנים בהן רוב תושבי העולם המפותח הולכים לאוניברסיטה זה פשיסטי. לעכב את התפתחותו השכלית של אדם 3 שנים זה פשיסטי. לגייס את כולם למסגרת לא-שוויונית בעליל זה פשיסטי. מה נותן למדינת ישראל זכות קיום? כרגע, כלום.

[אורן]

New member
כמובן שיש

זה שיש צבא חובה למדינה זה ממש לא הופך את ישראל למדינה בלי זכות קיום. זה שהצבא לא שוויוני, מעכב את ההתפתחות השכלית של האנשים וכו´ אלו בעיות חמורות ביותר שניתן לפתור על ידי ארגון שונה של הצבא אבל גם אלה לא אומרות שלישראל אין זכות קיום. לישראל יש זכות קיום כמו שלכמעט כל מדינה אחרת בעולם יש זכות קיום.

ofir_y

New member
אני לא כל כך בקיא בצבא ובנוהלים אבל

AFAIK , ברמה העקרונית יש מה שנקרא עתודה, ובצבא עצמו ניתן ללמוד ולהתמחות בתחום מסויים, ויש העדפה ליוצאי צבא במקצועות מסויימים, ויש מענקים למשוחררים וכו´ וכו´.. כך שהצבא מכפר על כך בצורה זו או אחרת, לא?

[אורן]

New member
נכון

והוא נותן הזדמנויות רבות לאנשים מוכשרים לעשות משהו מועיל בצבא. אולי לא מספיק, יכול להיות, אבל בכל זאת יש ובמידה בכלל לא רעה.

[אורן]

New member
העניין הוא...

שאם זה היה רק הצבא אז היתרונות היו עולים בהרבה על החסרונות אבל זה לא רק... זה גם המצב הכלכלי, חוסר החינוך, המצב הביטחוני וכו´ וכו´.

הכלל הוא החשוב

שכן יש לו לפעמים את הזכות לפגוע בפרט. זה שייך שכם אם הכלל חשוב יותר, אז העדיפות הראשונה זה למלא את החובות כלפי הכלל.

alond

New member
שניכם מצחיקים.

הפרט חשוב יותר. לא, הכלל. תגידו למי!!!

הסבר

אני שאלתי שאלה: מה חשוב יותר וכו. היא טענה שברור שהפרט חשוב יותר, אני טענתי שזה לא ברור כולכך (לפחות לי)...

גוססי

New member
רמז - נסה להתחיל מהשאלה הבאה:

מי קיים למען מי, הפרט למען החברה או החברה למען הפרט?

הבנתי

זו אכן בעית משמעות והגדרות. אם כן אני חוזר בי, החברה קיימת למען הפרט. ואין טעם להמשיך שכן הבנתי לאן זה מוביל.

סליחה????

מי שלא ממלא את החובות שלו, לא ראוי לזכויות. וככה זה בכל מקום. לא מדובר פה לא בחירות, לא בחיים ולא בשלמות הגוף.

alond

New member
LOL

"מי שלא ממלא את החובות שלו, לא ראוי לזכויות" if you dont eat your meat, you cant have any pudding pink floyd, the wall זו דעתך. המצב החוקי במדינה שונה עד כמה שידוע לי.

פיספסת כאן משהו חשוב

נכון שיש חובות וזכויות. אך יש את הזכויות הבסיסיות שאינן קשורות לשאר החובות. לדוגמא: אזרח אשר פשע ויהיה חייב בדין, יכלאו אותו. רוצחים אכזריים ואפילו מתאבד שכשל ויצא חי, עדיין יקבל את זכויות האדם הבסיסיות כפי שהחוק קבע ומחייב. הוא לא משתמט, הוא לא מעלים מיסים, וכו´, הוא ביצע מעשה חמור בהרבה. מכאן שהאדם או אם תרצי כבוד האדם (הבסיסי) קודם (כמעט וברוב המקרים) לכל עוד דבר, לולא האדם לא הייתה מדינה (כלשהי). דוגמא: אחד ממרכיבי התקציב והעיקרי בהם הוא מיסים, לפני שהמדינה גובה מיסים היא צריכה לדאוג שיהיה ממי לקחת. עסק חדש (קטן) אינו מרוויח מספיק לכן המדינה דאגה לפטור אותו ממיסים (לא באופן גורף) עד לסף מוגדר מראש. כלומר לאפשר לו לבסס ולשווק את עצמו בכדי שיוכל להרוויח. בסיכומו של דבר, האזרח/אדם קודם לכל.

למעלה