הבאגים של אורקל...

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

pomelit

New member
חולקת עליך רק בעניין דוד

הוא מאוד מיני, הוא יודע את זה, והוא משדר את זה. תילי ספרים נכתבו על העירום הגברי של מיכלאנג´לו (אני מניחה שעל הפסל הזה את מדברת), או על הנוצה האירוטית מהגולגולת של גוליית בפסל הפחות מפורסם של דונטלו. שני האמנים נחשבים היום להומוסקסואלים. יש המון ציורים של דוד - זה נושא פופולרי כמעט בכל תקופה, כמעט בכל תרבות מערבית, והוא היה חביבי מאוד על הנוצרים כבר במאה השישית. לא כולם בעירום, ואם מישהו כן בוחר להציג אותו עירום, אי אפשר להתעלם מהאפקט ההומו-אירוטי של זה. לעובדה שבאיטליה של המאה השש-עשרה היתה פחות בעיה עם הצגת פסל עירום לעומת ירושלים של המאה העשרים ואחת - כבר יפתחו שרשור מיוחד

pomelit

New member
דוד של ורוקיו

כולם בערך באותה תקופה - מהחצי השני של המאה ה 15 ועד תחילת ה 16

pomelit

New member
ועוד משהו על עירום באמנות

אני חושבת שבכל בחירה של האמן יש אמירה. אם דונטלו או מיכלאנג´לו בחרו להציג עירום - היתה לזה חשיבות, ואם גירי רוצה להציג עירום גם לבחירה הזו יש משמעות. לבחור להציג את דמות הלוחמת כמישהי מעורטלת זו בחירה. כשזינה עושה את זה - היא יודעת בדיוק שהיא חצי לבושה. היא גם מנצלת את זה, וזה חלק מהאיקונוגרפיה של הסדרה (והתכנים הלסביים המרומזים או הלא מרומזים הם רק חלק מהעניין). אבל זו הבחירה של היוצרים.

Eran911

New member
חשבתי כרגע על משהו שלא ממש קשור...

אבל החלטתי להוסיף את זה בכל אופן. אבל אנא תזכרו שמוקדם בבוקר ואני לא לגמרי צלול
חשבתי על כך שהשפה העברית כרוב השפות (ואולי אפילו כולם) היא שובניסטית. כלומר כשאני חושב על מונחים ומילים שמתקשרים לאישה (וגם כאלה שלא) אני מוצא שוביניזם. לדוגמה המילה נקבה, תחשבו רגע על המקור של זה (רמז, נקב...), וברגע שהתחלתי לחשוב על זה, זרמו למוחי עוד הרבה דוגמאות נוספות. ואז פיתחתי מעין תאוריה, שהיא: שכל הנשים בסופו של דבר משתמשות במילים בעלות מקור שובניסטי, אבל כל אחת משתמשת באותם מילים, בדרך יחודית ובלעדית לה, כלומר בעלת חתך דיבור אינדובדיאלי. שבה השימוש במילים הוא לא בהכרח שובניסטי, אלא השימוש באותם מילים הוא פשוט דרך להעביר מסר לאחר בצורה קלה להבנה, ובסגנון יחודי לאותה אישה. ומכיוון שמילים הם כמו סמלים. אז האומנות לפי דעתי היא מקבילה (כי הרי אומנות ושפה הם שתיהם דרכים להתבטאות). כלומר, באומנות, האומנית משתמשת בסמלים שחלקם שובניסטים פשוט כדי להעביר מסר בפשטות ובדרך יחודית לה. ולכן כמו ש´מותר´ לאישה להשתמש במילים שהמקור שלהן הוא שובניסטי ולא שופטים אותה על כך כי הדרך שבה היא משתמשת בהם היא לא שובניסטית. כך גם צריך להיות באומנות, בקשר לשימוש בסמלים. אז כמו שאת (עטרה) לא ממציאה שפה חדשה בעלת מילון פרטי משלך אם מילים שהמקור שלהם הוא בהכרח לא שובניסטי, אני לא חושב שאת צריכה להגביל את השימוש בסמלים שהמקור ההיסטורי שלהם הוא שובניסטי, באומנות. או אם ננסח את זה בצורה קצת שונה ואולי גם יותר ברורה: כמו שאת (עטרה) לא מגבילה את השימוש שלך במילים, ואת כן משתמשת במילים שמקורם הוא שובניסטי, אני לא חושב שאת צריכה להגביל את עצמך בשימוש בסמלים, כי המקור שלהם הוא שובניסטי. כלומר לפי דעתי דרך השימוש היא הדבר היחיד שקובע... אם כל מה שכתבתי פה הוא גיבוב שטויות, אז אנא תסלחו לי, אבל אני מת מעייפות ואני לא ממש מרוכז
אבל עם עליתי פה על משהו אז תודיעו לי...

עטרה ב ט

New member
זה לא שטויות, אבל המסקנה ........

נכון שהשפה מתייחסת יותר יפה לזכרים וזה אולי בגלל שהיא נוצרה בעיקר על ידי זכרים, אין לדעת..... אולי אפשר לדעת בעצם
אבל אני לא יודעת
. שמתם לב שגם האיברים הנשיים הם בלשון זכר? רחם. שד. אפילו כוס. א-ב-ל ! זה שאני חייבת להשתמש בשפה, לא אומר שזה חייב להישאר כך ! ונגיד שכן, זה שאני מחויבת להשתמש בשפה, לא אומר שום דבר לגבי סמלים. סמלים זה משהו שאפשר לשנות. תראה, המילה "מטבח" נובעת מהשורש טבח. זה שורש שיש לצמחונים מסוימים בעיה אתו ולכן הם מצאו מילים חלופיות למילה מטבח. אני כשלעצמי גם לא צמחונית וגם לא רוצה להפוך את כל העולם על פיו. אבל בנוגע לדברים סקסיסטיים במובהק, כמו למשל, בחורה שמציירת לוחמת, במקרה הזה את עצמה, ובמקום להתמקד בלחימה מתמקדת במיניות של אותה הבחורה, אלו דברים שמציקים לי מאוד. ולמה? כי הבחורה עצמה, אותה אחת שבעצם הציור הזה פוגע בה, אותה אחת כל כך הטמיעה את הסמלים האלו שהיא משתמשת בהם בלי ביקורת. אני לא מדברת על עלבון, אני לא נעלבת בשם במין הנשי כשאני רואה כזאת תמונה, אני פשוט עוברת הלאה. אין לי יותר מדי זמן לבזבז על עלבונות מהסוג הזה (וגם אין לי שפם). מצד שני אני רואה בזה משהו שיש טעם להעיר עליו כדי להעלות אותו למודעות. להפוך את המסר המוטמע למשהו שאנשים שמים לב אליו. (ובהפוך על הפוך, מעצם זה שהדיון הזה עלה, העבודה של גירי הפכה מה-זה-אמנות
).

Eran911

New member
מודעות זה טוב ../images/Emo13.gif

עברו כמה שעות ואני עדיין לא נרדמתי ואני רואה את הכל קצת מטושטש, איזה עצוב
לדעתי האומנות לאומן היא דרך התבטאות טבעית בדיוק כמו שפה. הספרות שהיא הגורם שהכי דוחף את התפתחות השפה (לפחות כך נדמה לי), היא אומנות לכל דבר שבה המרכיבים הם מילים במקום סמלים. יצירה ספרותית נוהגים לשפוט לפי התוצר הסופי. כלומר סביר להניח שלא היו מעניקים לספר את תואר הרומן של המאה ה 20 (לדוגמה) על סמך דף אחד, כאשר כל השאר הוא שטויות. זאת אומרת שופטים את היצירה כמשהו שלם (בדרך כלל, אבל לא תמיד). אותו הדבר אני חושב שצריך לעשות בציור. סמלים כמו מילים גם משתנים עם הזמן ומתפתחים, וההתפתחות נעשית לרוב על סמך בסיס קיים. לדוגמה מקור למילה חדשה הוא לרוב שימוש בשורש הוא רעיון פונטי קודם, אותו הדבר גם באומנות הוויזואלית. כאשר את מייצרת איזה סמל חדש נגיד לטבעת, סביר להניח שיהיה בה גם מרכיבים/סמלים מוכרים. גם עיגול הוא סמל, אבל את מגדירה, על פי אופן השימוש בו, את משמעותו ביחס ליצירה. אני לא יודע אבל לי זה נראה מאוד ברור שיש קשר בין מילים לסמלים
. אומנם פה באמת מדובר על משהו קצת שונה כי באמת מדובר בלוחמת חטובה שלבושה מינמלי, שזה לא אותו הדבר כמו עיגול. אבל אני בחרתי לראות את הסקיצה כמאבק, כסמל לרוגז על כל הבאגים שיש בתוכנות של אורקל. ואת משום מה בחרת להתמקד דווקא בלבוש של האישה ובדרך שהיא מיוצגת, אני חושב שזה פגע בהנאתך מהרישום ואני חושב שזה חבל, אבל מצד שני אני שמח שכך הרגשת כי בכך סיפקת לי ולגברים נוספים (סביר להניח) הצצה לדרך המחשבה הנשית, והבנה נוספת על הדרך שבה נשים מגדירות משהו, כשובניזם. אז תודה על השיתוף בפרספקטיבה האישית שלך
בסך הכל אנו לא מסכימים אבל אני עדיין חושב שהדיון הזה העשיר אותי ואולי גם אותך ואחרים. ובאמת זה מוזר לאיזה מחוזות הדיון הזה סחף את כל הפורום. גם הסקיצה השנייה של giri, הזאת על הפרימה נוקטה העלתה מחלוקת. כל הכבוד giri על בחירת הנושאים שלך
נ.ב. לילה טוב

מה? חשבתם שאני לא אוסיף את דעתי?

ולהתעלם משרשור ארוך ומפותח כל כך?
אז ככה, למרות שכולם צינו פה את יונג, אני דוקא אתייחס לפאלוס של פרויד...דוקא הציור של גירי מייצג בדיוק את היצרים הבסיסיים שלהם טוען פרויד - תוקפנות ומיניות. זה נכון שגירי השתמשה פה במוטיבים שובינסטיים מאוד, בחורה עם כלי נשק ארוך וצר, אבל - האמנות היא שיקוף המציאות, והמציאות שלנו מה לעשות - עדיין לא השתחררה ממוטיבים שוביניסטיים, הלוואי שנשתחרר בקרוב. אפרת

pomelit

New member
זה לא שטויות

אלא אסכולה שלמה בחקר התרבות והשפה. הידיעה שנשים משתמשות בשפה שוביניסטית, ומגדירות את עצמן על פי ערכים שוביניסטיים היא כבר לא סוד מזה כמה עשורים. אני מודה שמעולם לא היה לי העוז לקרוא את הפילוסופים הגדולים בעניין (בכל זאת - בלונדינית
), אבל יש הרבה מה לקרוא על זה ולהעמיק, ואני בטוחה שאם תלך לפורום פמיניזם (מספרו 68) - בוודאי ידעו לכוון אותך טוב יותר. וקבל
על התובנה - היא לא ברורה מאליה להרבה אנשים.

giri

New member
זה בפירוש הרקע...

יש לי ממש בעיה עם הנושא הזה, אני שונאת לצייר רקע. אבל זה בפירוש החור הלבן מאחור שמפריע לך. גם לי הוא מפריע (פשוט לא מספיק כדי לעשות משהו בנידון
) יש סיכוי יותר מטוב לראות דברים אחרים. העניין הוא שבגלל הלחץ בעבודה זמן הציור שלי בתקופה האחרונה הושקע רק בפרוייקטים עם פוטנציאל רווח - וציורי קומיקס הצלחתי למכור. אולי באחת השבתות הקרובות, אנער את האבק מעל הכן, וניחוח טרפנטין שוב ימלא את הבית...
ואם כן אתם גם תדעו!

komandatore

New member
לפי מה שהבנתי כאן

זה הדמות שמיצגת את האומנית- giri שנלחמת בכוחות האופל,וגם כשהיא מוצגת בלבוש מינימלי כמו שאומרים כאן זה עדיין לא גורע ממנה כלום- ועדיין היא דמות חזקה ,לוחמת ומנצחת ואם היא לבושה לפי הדרך המקובלת להציג לוחמות אין שום מקום להתפלא ,אם מציגים לוחם סומו מצפים שהוא לא יהיה סתם גבר שמן בחליפה אלא שילבש את ה "חיתול" שלו ואי אפשר אחרת, אם הדמות והלבוש מזוהים זה עם זה אין צורך להילחם בכך,אם ניקח את הדמות של זינה היא יותר טובה בכל מובן מרוב הגברים שסובבים אותה למרות הלבוש הלא צנוע ואין בכך שום פגיעה והורדה בכבודה כשבנוסף לכך יש איזשהם סימוכים היסטורים .

FreeFeeling

New member
היי giri ../images/Emo24.gif

לטעמי הרישום ממש טוב!! השערות נותנות המון בתנופה לעבירה.. (הבחורה ניראה יותר מידי רגועה למה שהולך להיות שם)
אשמח מאוד לרואת אוד FreeFeeling

giri

New member
ברור... ../images/Emo13.gif

שהיא רגועה, הרי זה קטן עליה, היא סופר גיבורה והיא חכמה יותר מכל הבאגים של אורקל!

FreeFeeling

New member
.אם לא היה ברור.

אני מאוד אוהב אותו.... כמה זמן עבודה בארך? בת 21 מה???? ממממממ ררררררררר

giri

New member
תודה...

זה לקח איזה שעה אני משערת... זה היה ממש מזמן וקשה לי לזכור, והאמת שתוך כדי ניסיתי לגרום לחבר שלי (שאיננו תוכניתן) מה היה הבאג שעיצבן אותי כל כך ולמה הוא כל כך טיפשי... וכן, 21. למה?

למעלה