אני שמח שאת לא...
מחפשת שובינזם איפה שלא צריך ושאת לא נותנת לסקסיזם להשתלט לך על החיים
בקשר ליונג, אני למדתי הרבה על יונג ואני כבר יודע את כל זה. אני פשוט ניסית להסביר בצורה פשוטה, שכל אחד יוכל להבין, שמה שכתבת על זה שסמלים הם בסך הכל סמלים זה לא נכון, מבלי להכנס יותר מידי לתוך הנושא של פסיכולוגיה (אז עשיתי את זה בקיצור, כדי שגם שמי שלא יודע יבין את המושג הכללי
). אבל הטענה שלי בבסיסה היא פשוטה, אנו חושבים בסמלים. דרך אגב רוב החברה, אני לא מדבר על ציירים ואומנים שאצלם זה פחות רציני, פיתחה לעצמה שפת סמלים שעל פיה היא מציירת. כלומר יש אנשים שמציירים עיניים ואפים בדיוק באותו דרך בכל ציור שלהם. הסיבה לחשיבה בסמלים היא שהספירה השמאלית של המוח שהיא האנלטית, עובדת עם סמלים, חלוקה לקטגוריות, שפה מילולית וכו´... בעוד שהספירה הימנית היא שעוסקת במופשטות, בתקשורת הלא מילולוית, בקליטת דברים כדינמיקה אחת וכו´... אז מבלי להכנס ליותר מדי פרטים והסברים, רוב השימוש שלנו במוח כולל שימוש בסמלים. האומן, כאשר הוא מעתיק משהו לפלטפורמה שבה הוא משתמש, משתמש לרוב בספירה הימנית (אבל לא רק). אבל כאשר מדובר בציור מהדמיון, כמו זה, המוח משתמש בהכרח גם בספירה השמאלית ולכן גם בסמלים ותפיסות שצמחו באומן עוד מילדות. אבל טוב נראה לי שקצת נסחפתי עם הסברים, אבל נראה לי שהבנתם את הנקודה הכללית
בקשר לקומיקס, אז שתדעי שגם גברים ברוב הקומיקסים, מיוצגים כהרי אדם שריריים חצי ערומים, באופן שלא משקף את המציאות. אני מסכים שהמקור של זה הוא לא שובניזם, אבל בכל זאת לשם הדיוק
ובקשר להאם באמת היו לוחמות חצי ערומות, אז אני חושב שכאשר אנו חושבים על לוחמה אנו באמת חושבים על רגשות פרימטיביים. וכשאני חושב על פרימיטיביות אני חושב על האדם הקדמון. ואני לא יודע למה, יכול להיות שזה השפעה של צפייה מרובה בפלינסטונס בילדותי, אבל אני מתקשה לתאר לעצמי אישה בתקופת האדם הקדמון מכוסה מכף רגל ועד ראש. אני לא אומר שהם באמת לבשו דברים בצורת ביקיני
אבל מה שמשנה לפי דעתי זה מה האדם הממוצע יבין מהסקיצה, ולא האם זה נכון היסטורית. במיוחד בציור פנטזיה או קומיקס
וזה נכון שזאת השפעה שובניסטית, אבל אני אישית לא חושב שזה משנה בעת הערכת ציור או רישום,
אם הצייר/ת עשו את זה מתוך כוונות ´טהורות´ ולא כי הם באמת חושבים שנשים הם אובייקט מיני. אבל בכלליות את צודקת בקשר לכך שהשובינזם מושרש בכל מה שאנו רואים, וזה עצוב אבל החיים נמשכים. בתור גבר אני לא יכול להגיד שאני באמת מבין איך את מרגישה, אבל אני חושב שבמקרה הספציפי הזה את נפגעת לשווא. אם היינו מדברים על פרסומות או על סרטים אני בטוח שהיינו תממי דעים (
) בקשר לשובינזם ולניצול המיני המובהק שמוקרן בהם. אני די חדש בפורום הזה אז אני לא ידעתי אם את עסקת כבר בנושא השובינזם באומנות כבר לפני זה, ולכן שאלתי. ודרך אגב אולי צריך להתחיל פה איזה נושא בפני עצמו על נשים באומנות ואיך הן מרגישות בתור חלק מקהילת האומנות שהייתה (והיא באישהו מקום עדיין) שובניסטית וברובה גברית. סתם נראה לי שזה היה מעניין לקרוא את דעותיו של ´הצד השני´