הבאגים של אורקל...

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
הבאגים של אורקל...

הסריקה הזו היא של סקיצה שעשיתי למיטב זכרוני לפני כשנתיים. בתקופה זו התעסקתי בעבודה עם כלי פיתוח תוכנה של חברת אורקל, והם עשו המון בעיות (באגים...) יום שישי אחד בבוקר ישבתי מרוגזת אחרי שבוע של מלחמות, וסיפרתי לבעלי (שאז היה החבר) שאני כל השבוע "נלחמת בבאגים של אורקל"... תוך כדי מתחתי קו מרוגז אחד אחרי השני בעט, ומכאן צמח הרישום הקטן והחמוד הזה, הנוטה לכיוון פנטזיה... מה דעתכם עליו?

עטרה ב ט

New member
לא אוהבת בכלל !!!

למה במד"ב ופנטזיה הבנות תמיד חצי ערומות ? אפשר להגיד הרבה על היכולת הגראפית, אבל אני מעוצבנת על הקטע שבעיני הוא שובניסטי

HackMachine

New member
לא יפה לדבר ככה!

השאלה נשאלה על האומנות בציור ולא על הרעיון אם הבחורה ערומה או לא! אני לא סובל כשבנות מנסות לחפש שובניסטיות במקומות שזה לא נמצא! שמעת פעם על אמזונות? על איך שהן התלבשו? או איך שהן לא התלבשו? אני חושב שהציור ממש יפה! וזה לא בגלל הגוף שלה!

shonshon5

New member
רגע, רגע! משהו לא ברור לי... ../images/Emo8.gif

זותומרת, השאלה הנכונה במקרה זה, מדוע צריך להתפשט כשנתקלים בבאגים מורכבים ככל שיהיו, ב"אורקל"? זה מה שכתוב במדריך למשתמש? דווקא נחשב ליציב, יחסית ל"סייבייס", שעושה לי כאבי ראש לא קטנים. אם הייתי צריך לטפל בו בשיטת גירי, היית מוצא את כל העובדים שלי מסתובבים ערומים כל היום... וחוץ מזה, לזאת בציור יש פרצוף מפחיד. אה, וחוצמזה, מה זה רלוונטי איך התלבשו האמזונות? אדם וחווה לבשו פחות, אז מה? הטרנספר מגן העדן הושלם מזמן.. אבי

HackMachine

New member
כן אבל...

... למרות שאנחנו לא מדברים על אמזונות אני די בטוח שהציור בא במגמה של פנטזיה הרבה יותר מאשר מגמה של מציאות. נו באמת אתם רוצים להגיד לי שהיא ניסתה לצייר משהו מציאותי? (או לפחות מציאותי במציאות שלנו ולא המציאות האישית שלה
) תהיו רציניים.

shonshon5

New member
מציאות? מה זה? ../images/Emo8.gif

הרי אין מציאות, פרט למציאות האינדיבידואלית של כל אחד מאיתנו.. או - לפחות - אין לנו כלים להכיר "מציאות" מעבר לכלים של כל אחד מאיתנו. נניח, שתה תורכי קטן, ´סתכל על השעון שעל הקיר. עכשיו, לעס נא פטריה מהסוג "הטוב"
ואז סיכוי טוב שהשעון יראה כמו שדאלי צייר אותו.. במציאות שלי (שתיתי לימונדה), השעון נראה ממש אחרת ממה שהוא נראה במציאות שלך ..

giri

New member
אבי...

אם הפרוייקט שלי היה מתפשט כל הזמן, אני מתארת לעצמי שהיינו יכולים לשנות את שמו ל"גן עדן"...
לא, בדר"כ לא מתפשטים אצלנו, רק מתקשרים לתמיכה ונענים בתמיהה... והבאגים לא היו ב - DB של אורקל, אלא בערכת הפיתוח שלהם - DEV2K בזמנו, שהוא מחולל ישומים חביב אך מלא - מ ל א - באגים. סליחה, פיצ´רים. (נסחפתי. סליחה לאומנים)

shonshon5

New member
צרת רבים.. יו נו.

ואם הבעיה שהצוות תקוע בה היא מהסוג הקשה, אני ממליץ להוסיף לכל מסמכי הפרוייקט את הלוגו המצ"ל. מאד עוזר בהסטת תקציבים, פיטורים ו/או גיוס כ"א, הוצאת הפרוייקט לאאוט-סורסינג, ובמקרה הכי טוב - הכרה בעובדה שהוא בעצם מיותר.. אבי

אני אתייחס רק לרישום

ללא שום קשר לנושא הפמיניזם אם כי אני רוצה להגי להאקמשין משהו קטן - בטוח שהאמזונות לא לבשו בגדי גוף נכון? בכל מקרה הרישום יפהפה, משהו חסר לי כדי לתת לו עומק, כאילו שהרקע חסר, לא ממש מצליחה לשים על זה את האצבע (איפה שולי כשאני צריכה אותו??). אני מאוד אוהבת את האיורים שלך, האם יש לך עבודות שהן פחות בכיוון של קומיקס? אפרת

HackMachine

New member
האמת היא...

... שהן לא לבשו כלום. ואם את מדברת על האמזונות של זינה אז שם הם ניסו להיות קצת יותר מצונזרים מהמציאות.

pomelit

New member
אמזונות

היו שבט לוחמות אימתני, שהרבו להלחם, לצוד ולעשות צרות באופן כללי. על כל פנים, האגדה מספרת שהן היו כורתות את השד השמאלי על מנת שיוכלו לירות טוב יותר בחץ וקשת. בטוח הן היו לבושות במשהו, כי איפושהו היה צריך לשים את החיצים
יש מלחמה שלמה על שמן - אמזונומכיה, כשנלחמו ביוונים (היוונים קראו למחמה ככה, מבחינת האמזונות זה בטח היה אמור להיות גריקנומכיה או משהו כזה). במסגרת המלחמה הזו אכילס, שהיה גיבור צבאי גדול, ירה בפנטסילאה (מלכת האמזונות) ובשניה שהחץ שלו עזב את הקשת, הוא גם התאהב בה. לעובדה שהיא כבר מתה לא היו הרבה השלכות לגביו, והוא מימש את אהבתו (איכס). ואלה היו 42 שניות על אמזונות

pomelit

New member
פרט

שימו לב להצלבת המבטים בין אכילס לפנטסילאה - אקזקיאס ממש יוצר מישור רוחני באמצעות הקו הלא נראה ביניהם, שהופך לחלק בלתי נפרד מהקומפוזיציה. אגב, היות שאכילס היה גיבור אהוב למדי, אקזקיאס (האמן) גם נמנע מלתאר אקט של נקרופיליה, אלא משמר את הרגע שבו שניהם בחיים, בעצם את רגע ההתאהבות של אכילס.

pomelit

New member
נכון ../images/Emo13.gif

אבל חשוב לזכור גם שהיה כאן תהליך של הפשטת האישה, שיתחיל רק בעוד 150 שנה בערך. האמנות הקלאסית היללה את הגוף העירום הגברי. נשים לא ממש עניינו אותם

Eran911

New member
אני מסכים עם אפרת בקשר...

לכך שחסר משהו ברישום. אני חושב שזה הרקע הלבן, או אולי המיקום של הלוחמת. אבל בסך הכל, אני חושב שהרישום הוא מדהים בהתחשב בכך שעשית אותו סתם כסקיצה ברגע של עצבנות
אבל סתם שתדעי, אני אוהב את הסגנון שלך ואת העובדה שאת עוסקת בנושאים קצת משוגעים
. ובקשר לכך שציירת את הלוחמת בבגדים מינמליים, אני חושב שזה פשוט תוצאה של דמות ה super hero ה´קלאסית´. כלומר כשאני חושב על דמות אישה לוחמת אני חושב על וונדאר וואמן, זינה ואולי אפילו על הדרך שבה מייצגים אמאזונות בסרטים. אני חושב שזה טבעי. כי להוליווד יש השפעה ברורה על חיינו ועל התפיסות שלנו. אם תבקשו ממני לתת לכם את השם הראשון של איזה סופר גיבור ממין זכר שעולה במוחי, אני בטוח שאני יחשוב על מישהו עם גלימה (סופרמן, ספיידרמן). זה סימבואלי ותמים לא צריך לפרש את זה כשוביניזם לשמו. אבל אני בסך הכל גבר, אז יכול להיות שאני לא ממש אוביקטיבי

עטרה ב ט

New member
סימבולי ותמים ?

גבר עם גלימה מכוסה בבגד צמוד מכף רגל ועד ראש ואישה ערומה ????????. נו במת. ולדעתי זה כן רלבנטי ליצירה התוכן שלה. כאילו דאאאאאאאאאאאאא

Eran911

New member
אני התכוונתי ש...

השימוש שלה באישה חצי ערומה הוא סימבולי ותמים. זה נכון שז´אנר הקומיקס והפנטזיה הוא ברובו שובניסטי, אני לא התווכחתי על זה. הסגנון הזה עוסק בכל מיני עולמות מוזרים מלאי מלחמות שבהם בדרך כלל הגבר מציל את הקורבן, שכמעט תמיד מדובר באישה (כמו סופרמן ולואיס). שזה באופן ברור ייצוג שובינסטי. אבל במקרה של הסקיצה של giri, היא פשוט ציירה דמות שכל אדם יזהה מייד, שמדובר בלוחמת. תבקשי מהאדם הממוצע לצייר לוחמת והוא יצייר אותה בלבוש מינמלי, והוא או היא לא עושים את זה מתוך כוונה להשפיל או לדכא את המין הנשי, הם עושים את זה כי זאת הדמות שמתקשרת ישרות במוחנו לגיבורה/לוחמת. וכן זאת היא תפיסה שהיא שובניסטית וחבל שהאדם הממוצע לא מקשר מיידית בין המושג גיבורה למאדם קירי או רוזה פארקס, אבל זה העולם שבו אנו חיים. עולם שבו ´שלמות´ גופנית ואסטטיות היא גורם שולט, וכאשר אנו חושבים על מי שאנו רוצים שיציל אותנו אנחנו בדרך כלל חושבים על מישהו יפה ומושך (אביר על סוס לבן). כאשר אני ראיתי את הסקיצה, אני ישר הבנתי שמדובר בלוחמת על פי הלבוש שלה והנשק שהיא אוחזת. בדיוק כמו שהבנתי מייד שהבאג הוא דמות רשע שיש להאבק בה, כי הוא צוייר כמו חרק. אז מה לפי ראיית עולמך זאת היא פגיעה בחרקים?!?
לפי דעתי כאשר מסתכלים על סקיצה צריך לשפוט אותה גם על פי כוונת הצייר והמסר שהוא רוצה להעביר. האם את באמת חושבת ש giri ציירה את דמות הלוחמת כך מתוך שובינסטיות? ושוב צריך לזכור שבסך הכל מדובר בסקיצה שנעשתה ברגע של עצבנות, לא צריך לקחת את זה בכזאת רצינות. אחרי הכל, היצירה הזאת לא מתיימרת להיות הגארניקה...
אבל בתאחלס את זכאית לדעה שלך, ואם את באמת רוצה לראות את הרישום הזה כדבר משפיל למין הנשי, אז סבבה לך

עטרה ב ט

New member
אם אתה וגירי ועוד כמה אנשים שמציירי

תמשיכו לשתף פעולה עם זה, בגלל שכמה אנשים שטפו לכם את המוח בדימויים שובניסטיים אז לעולם לא נצא מזה. זה הענין. תראה, הויכוח הזה נכון לגבי כל התחומים שבהם שובינזם שולט. מסרטים הוליוודיים שהם שטיפת המוח הכי גדולה שיש בעולם היום לדעתי, ועד קומיקסים תמימים של חובבים. ולכן צריך לדעתי לשים לב בכל מקרה ובכל מקום לענין הזה. אם גירי היתה מציירת את אותה הבחורה עם אותו כלי הנשק, והיתה מעצבת לה בגדים של לוחמת, מיד היית מזהה שזוהי לוחמת, ואפילו היית משבח את גירי על העיצוב המקורי של הלבוש שלה. אל תיקח דברים כמובן מאליו. סמלים הם בסך הכל סמלים ותמיד אפשר להחליף אותם.
.

giri

New member
עטרה...

אני מבינה את הגישה שלך, וזה לגיטימי לחלוטין שתחשבי ככה (למרות שיש לי ציור ישן של גיבורה לבושה היטב שמצילה גבר ערום כמעט לחלוטין מציפורניו של דרקון... אם אני אמצא אותו אני אעלה אותו לפורום ואקדיש אותו לך) אבל אני לא מסכימה. גם כי אם הייתי מציירת לוחם באותה סיטואציה הוא היה לובש אזור חלציים בלבד קרוב לוודאי (הייתי נתונה לרגשות פרימיטיביים משהו כשציירתי את זה) וגם כי אני מגדירה את הפמיניזם לא לפי מה שאישה לובשת בציור. בכל אופן, חבל לי שאת לא אוהבת את הציור רק בגלל זה, אבל אני מבטיחה שיש סיכוי לציורים פחות... הממ.. סקסיסטיים בקרוב. נ.ב. - זו אני. ואני מאמינה, כאשה חופשייה במאה ה-21, שאני יכולה ללבוש (או לא ללבוש) מה שאני רוצה (בציור ומחוצה לו).

למעלה