על מה צר לך, בדיוק?
והמוסיקה של סולסטיס היא לא... מה? בעברית? אני חושב שאני די מודע לזה. אם כי לידיעתך בתחילת דרכנו ניגנו שירים מקוריים גם בעברית וגם באנגלית, אבל זה פשוט לא הלך. ואורי, לא יעזור שום דבר. רוקנ'רול זאת לא מילה בעברית, גם אם תכתוב אותה באותיות עבריות, ואם תנסה לתרגם את זה, בכלל. ברוק נ' רול, כמו בבלוז, ישנם משפטי מפתח שדי חיוניים לליריקה. כמו שאם תשיר "יש לי את הכחולים", זה לא ישמע כמו משפט המקור, וגם אם תנסה לשחק אותה חצי חצי, ותשיר "יש לי את הבלוז", זה מקרטע. רוק, לעומת זאת, הוא הרבה יותר חופשי, ולכן בכיף אפשר לשיר בעברית, צרפתית, רומנית ואמהרית, זה פשוט קשה יותר, מאתגר יותר באיזושהי בחינה, ואם לא מצליחים להתגבר על האתגר אז זה פשוט יוצא רע. קשה לגרום לזה להישמע אמין, אולי באותה מידה שקשה לגרום לזמר ישראלי להישמע אמין כשהוא שר באנגלית. אני חושב שזה ברור שלאנגלי שדובר את השפה מתחילת ימיו הרבה יותר קל לכתוב באנגלית, לשיר באנגלית, ובאופן כללי להתעסק ברוק, כי זה הרבה יותר מושרש בתרבות שלו. הבעיה עם רוק בישראל היא שהוא לא מושרש בתרבות, כי אין דבר כזה תרבות ישראלית בכלל. השפה העברית כפי שאנחנו מכירים אותה נמצאת בשימוש משהו כמו מאה שנה, לאחר שהונחה על המדף במשך אלפיים שנה. רק לפני חמישים שנה עדיין דיברו יידיש וניגנו שירי עם רוסיים. הדבקות האדוקה הזאת לעברית אולי באה מהעובדה שאנשים כל כך מפחדים שיקחו לנו אותה או משהו, וכרגיל, הפרנויה היהודית מגשימה את עצמה.