האתר של סימפוזיון

האתר של סימפוזיון

האתר שלנו עלה, וכולכם מוזמנים לבדוק אותו, וגם לומר לנו מה דעתכם עליו, מכל בחינה אפשרית. לאתר נעלה כל מידע חדש שיצוץ, ונשפץ ונעדכן אותו מעת לעת, בהתאם להתרחשויות. ההופעה הקרובה, כאמור, ב-23/02, יום שני ב-22:00, בבארבי ת"א. נתראה שם!

מעניין, אבל....

לא הכרתי כל כך את הלהקה. ומה ששמעתי באתר (בעיקר האשכולית) הספיק כדי ליצור את הגירוי הראשוני. אבל מאחר שאתם לא כל כך מוכרים ואין אלבום שלכם בחנויות, אולי תוכלו לשים באתר עוד כמה קטעים שניתן יהיה להאזין להם לפני שמגיעים להופעה?? עדיף להגיע להופעה כשהחומר הספיק קצת להשתפשף באוזניים.

כמה הערות, בשביל להיות נודניק

א) חסרה ביוגרפיה של הלהקה - מי, למה, מתי, איך ושאלות נוספות על האנשים מאחורי התווים ב) למה לדרוש מן הגולשים להקליק שוב ושוב על כל תמונה ותמונה? פשוט תציג את התמונות בעמוד, בלי הלינקים ג) לא יזיק להעלות את הליריקס של 'ציפור' ד) המילה לגלוש היא לא לינק...למה? ה) אפשר גם להוסיף מספר טלפון - אם מישהו רוצה לדבר איתכם עכשיו, למה לא לתת לו? ו) חסר מדור קישורים - כל חבר להקה יבחר קישורים למקומות שהוא אוהב לגלוש אליהם, כמו להקות נבחרות, או אמנים בעלי השראה זהו, נדנדתי והעקתי לכם.

נדנוד מצוין

א) נכון, וזה בדרך. ב) אופציה הגיונית, שעדיין נשקלת מול האפשרות לשים Thumbnails. בכל אופן הלינקים הנוכחיים הם זמניים, ועד שנבחר מה לעשות חבל למנוע את הגישה לקבצים. ג) גם נכון וגם זה בדרך, למרות שזה כבר הרבה זמן נמצא בדף של היצירה, בבמה חדשה. ד) גם זה בדרך (בכל מקרה יש עוד הרבה עבודה על האתר, אבל נראה שבינתיים מה שיש זה מספיק כדי שהוא יהיה אונליין. בגלל זה בדיוק העדכונים, לפחות בתקופה הקרובה, יהיו תכופים מאוד). ה) ייושם מייד. ו) זה מה שאמור להיות 'לגלוש'. אחלה הערות, תודה אורי !

בהצלחה

תנסה לבדוק האמנם הדפים של פלאנט נענע לא זמינים לגולשים מחו"ל - זה מה שנדב אומר, ובדרך כלל הוא צודק. אם זה כך - זה משפיע גם עלי.

תודה ../images/Emo13.gif

אני מניח שזה נכון רק חלקית, כי על האתר האישי שלי קיבלתי די הרבה מיילים מברזיל, אנגליה ועוד מקומות. אז זה עניין של כל מדינה לגופה כנראה. אבל ממילא האתר של סימפוזיון כרגע הוא רק בעברית, אז העניין הזה לא רלוונטי. ועד שייצא האלבום זה גם כנראה ישאר כך.

"עד שייצא האלבום"???

אלבום? יפה מאוד! יש לך כבר לקוח אחד. ואני מעריך שהוא יימכר טוב בקרב הגויים ייבדלו לחיים ארוכים, לאור העובדה שמדובר במוסיקה נגישה ומלודית, שאפילו בנות המין החכם יכול לאהוב
בהצלחה עם ההקלטות! רק לפני כמה שבועות חשבתי פתאום עד כמה השם שלכם הוא מתאים לחוצלארץ - שילוב של "סימפו" (כינוי החיבה לפרוג במערב-אירופה) ושל "ציון" דהיינו המדינה המצחיקה שלנו. יופי של שם ברמת הקונספט הגלובלי.

ציונות

זהו, הצירוף הזה עולה אצל הרבה אנשים באופן אסוציאטיבי, למרות שלא היתה כוונה כזאת כשתרגמנו את השם. דווקא התלבטנו אם לתרגם אותו תרגום "רגיל" symposium או תרגום פונטי, והחלטנו שעדיף פונטי. הבעיה היחידה עם זה היא שזה בטח ירחיק מאתנו אנטישמים שאוהבים רוק מתקדם.

האמת שאני מקבל קונוטציה אחרת

כשמדברים על השילוב בין "סימפו" ו"זיון"... במיוחד לאור השיר "זונות רחוב".

תראה

יש גם קונוטציה אחרת כשבודקים את הערך האנציקלופדי של המלה 'סימפוזיון'. לפחות לפי מה שסיפרו לי, ביוון העתיקה זה היה דיון פילוסופי שלאחריו התקיימה אורגייה פרועה.

אם האלבום אכן יופץ בחו"ל

אז מן הסתם פרוגרים אירופאים או אמריקניים יחשבו שהשם הוא שילוב של ארץ ציון ורוק סימפוני. זה מאוד מתבקש. לך תסביר להם שהתכוונת למונח אקדמי או היסטורי. לגבי עברית - אני בעד. אחרי הכל, אנחנו חיים בעברית ומדברים בעברית וחולמים בעברית. אין שום סיבה שלא נשיר בעברית. יש כאלה שטוענים שרוקנרול זה רק אנגלית - אבל מסתבר שבנזין, תיסלם, משינה, פוליקר, פורטיס, סחרוף, ארצי וטיפקס כנראה עלו על משהו.

תנו לי תנו לי

Rock n' Roll תנו לי תנו לי Rock n' Roll לא רוצה עוד DISCO אני כבר לא יכול רק תנו לי Rock n' Roll צודק. עובד אחלה בעברית.

אתה התבלבלת

הנוסח הוא: תנו לי תנו לי רוקנרול תנו לי תנו לי רוקנרול אנ'לא רוצה עוד דיסקו, אני כבר לא יכול תנו לי תני לי רוקנרול אתה רואה, הכל בעברית! המוסיקה של סולסטיס, לעומת זאת, לא. צר לי, שיר, אבל צר לי.

על מה צר לך, בדיוק?

והמוסיקה של סולסטיס היא לא... מה? בעברית? אני חושב שאני די מודע לזה. אם כי לידיעתך בתחילת דרכנו ניגנו שירים מקוריים גם בעברית וגם באנגלית, אבל זה פשוט לא הלך. ואורי, לא יעזור שום דבר. רוקנ'רול זאת לא מילה בעברית, גם אם תכתוב אותה באותיות עבריות, ואם תנסה לתרגם את זה, בכלל. ברוק נ' רול, כמו בבלוז, ישנם משפטי מפתח שדי חיוניים לליריקה. כמו שאם תשיר "יש לי את הכחולים", זה לא ישמע כמו משפט המקור, וגם אם תנסה לשחק אותה חצי חצי, ותשיר "יש לי את הבלוז", זה מקרטע. רוק, לעומת זאת, הוא הרבה יותר חופשי, ולכן בכיף אפשר לשיר בעברית, צרפתית, רומנית ואמהרית, זה פשוט קשה יותר, מאתגר יותר באיזושהי בחינה, ואם לא מצליחים להתגבר על האתגר אז זה פשוט יוצא רע. קשה לגרום לזה להישמע אמין, אולי באותה מידה שקשה לגרום לזמר ישראלי להישמע אמין כשהוא שר באנגלית. אני חושב שזה ברור שלאנגלי שדובר את השפה מתחילת ימיו הרבה יותר קל לכתוב באנגלית, לשיר באנגלית, ובאופן כללי להתעסק ברוק, כי זה הרבה יותר מושרש בתרבות שלו. הבעיה עם רוק בישראל היא שהוא לא מושרש בתרבות, כי אין דבר כזה תרבות ישראלית בכלל. השפה העברית כפי שאנחנו מכירים אותה נמצאת בשימוש משהו כמו מאה שנה, לאחר שהונחה על המדף במשך אלפיים שנה. רק לפני חמישים שנה עדיין דיברו יידיש וניגנו שירי עם רוסיים. הדבקות האדוקה הזאת לעברית אולי באה מהעובדה שאנשים כל כך מפחדים שיקחו לנו אותה או משהו, וכרגיל, הפרנויה היהודית מגשימה את עצמה.

תעשה מה שאתה רוצה

אבל אם אתה לא יכול/רוצה ליצור אמנות בשפה שבה אתה מדבר וחי - אז אתה לא תוכל באמת להתחבר לאנשים אחרים שחיים כאן במדינה הקטנה והדחוסה הזאת.

אולי

אבל איך אתה מסביר את קהל המאזינים בארץ, שמדברים וחיים בעברית, אבל שומעים אך ורק מוסיקה לועזית? מה שאתה אומר בעצם, זה שמי ששפת האם שלו היא אנגלית והוא יוצר באנגלית מסוגל להתחבר לאנשים שחיים בישראל ושפת האם שלהם היא עברית, אבל מי ששפת האם שלו היא עברית ויוצר באנגלית, לא יכול? הרי ברור שכל קהל המזרחית לא יקבל את המוסיקה של סולסטיס, בין אם יושר בעברית ובין אם יושר באנגלית. על כל פנים, התוכניות הן לא מקומיות.

איך אני מסביר

"איך אתה מסביר את קהל המאזינים בארץ, שמדברים וחיים בעברית, אבל שומעים אך ורק מוסיקה לועזית?" אני לא מכיר אף אחד, ואני חוזר - אף אחד, שמקשיב *רק* למוסיקה לועזית. אפילו לא אדם אחד כזה בכל המדינה. "מה שאתה אומר בעצם, זה שמי ששפת האם שלו היא אנגלית והוא יוצר באנגלית מסוגל להתחבר לאנשים שחיים בישראל ושפת האם שלהם היא עברית, אבל מי ששפת האם שלו היא עברית ויוצר באנגלית, לא יכול?" אני אומר שההתחברות היא הרבה פחות עמוקה ומוצלחת. "הרי ברור שכל קהל המזרחית לא יקבל את המוסיקה של סולסטיס" מה שדי מדהים במוסיקה המזרחית הוא שבסופו של דבר היא פונה לקהל הכי רחב בישראל - בעצם לכולם. אם תשים בחתונה מוסיקה מזרחית, כולם ירקדו (אני מדבר על מזרחי-לייט כמו שרית חדד ואייל גולן). אבל אם תשים בחתונה מוסיקה מערבית, תקבל אחוזי היענות נמוכים יותר. "על כל פנים, התוכניות הן לא מקומיות" אז זה כבר סיפור אחר. אני דיברתי על ישראל כל הזמן.

כנראה אתה מסתובב בחוגים הלא נכונים

אני מכיר אנשים בשפע שנגעלים מכל סוג של רוק ישראלי, ונוטים לזפזפ בכל פעם שנשמעת מוסיקה עם שירה בעברית. "אם תשים בחתונה מוסיקה מזרחית, כולם ירקדו" לא נכון. אני לא ארקוד, למשל. סביר, אם כן, שאני לא עד כדי כך מיוחד בקטע הזה, ויש עוד אנשים כמוני. התוכניות שלי הן בינלאומיות. זה לא מבטל את העובדה שאני מאמין שאפשר לגרום לאיזשהו שינוי במפה החברתית. אמנם רוק באנגלית כנראה לעולם לא יהיה פופולרי כמו מזרחית, אבל אפשר להגביר את המודעות לכך, אם נתגבר על התקשורת. אגב, אני לא מבטל את האפשרות שנעבוד בעברית בעתיד, פשוט לא כעת. בכל זאת, אני עדיין כותב שירה וסיפורת בעברית, ושואף לפרסם גם יצירות מסוג אלה ללא קשר למוסיקה.

למעלה