האתר האוסטרלי

הכל דבש5

New member
אכן כן, שומרת חוק למופת אנוכי...

מונופול הוא שליטה בלעדית. כאשר ישנו מוכר אחד בלבד למוצר מסויים. לאתר "מחול" אין בלעדיות !! במילים אחרות אין לו מונופול !! מכאן יוצא שאין כאן שום מניעת תחרות !! באשר להסכם כובל, למיטב הבנתי ומקריאת ההסכם המדובר, ישנה הצעה למחברי ריקודים לקבל אחוז מסויים מהכנסות המכירות של ריקודיהם. בהסכם ישנו סעיף שאומר שהמחבר לא יציג את ריקודיו ברשת האינטרנט שלא באמצעות אתר "מחול-רוקדים", אלא ע"פ עקרון השויוניות בין כל האתרים (פירושו - שמי שיהיה מוכן לקבל את ההצעה לקבלת תמלוגים מאתר "מחול", לא יוכל לאפשר הורדות חינם של ריקודיו באתרים אחרים (בהחלט לגיטימי והוגן !!) לפי ההצעה, למחברי הריקודים קיימת זכות למכור או לחלק את צילומי ריקודיהם, הם רק יצטרכו לשלם בהתאם לחוק על המוסיקה שבהקלטות (ועם זה אני בהחלט מסכימה, שכן שומרת חוק למופת אני).

הכל דבש5

New member
שרק, אל תשווה את זה לנהיגה....

כי על הכביש כווווווווולם עוברים על החוק. אבל כשאני חושבת על זה..... אז מעולם לא קיבלתי דו"ח על מהירות (ואני נוהגת 17 שנה) - פשוט מזל !

יצא המרצע מין השק...

אז את כן עוברת על החוק... אפילו כזה שעבירה עליו כרוכה בסכנת חיים...אז לקחת משהו שנותנים לך בחינם {גם אם מישהו אחר גנב את זה..} עד כדי כך מפריע לך? אם אי פעם קנית אצל רוכלי רחוב, דעי לך שאצל חלקם יש סחורה גנובה...מה ההבדל?

../images/Emo204.gif רגע רגע.. שאני אבין...

אם כווווווולם עוברים על החוק זה מכשיר את העבירה.....
אם כך... אז כווווווולם צפו בקליפים של לס.... ונהנו.... ואפילו לא סיכנו אפ'חד....

הכל דבש5

New member
שרק ופרפר....

בכביש גהה המהירות המותרת היא 100 קמ"ש אם תשימו
, בודדים הם אלה שנוסעים במהירות הזאת.... רובם חורגים ממנה ב-10-15 קמ"ש...(זה אפילו לא נקלט ברדארים
) ולזה התכוונתי כשכתבתי ש"בכביש כולם עוברים על החוק !!" שרק, הסר דאגה מליבך ! לא תראה אותי חורגת ביותר מ-10 קמ"ש בכביש הזה. וזהו ! אנחנו לא בשיעור נהיגה מונעת !

בינתיים הטענה שלך היא

שאם רבים עושים זאת, אז מדוע לא את....אותו דבר בקשר לאתר האוסטרלי.

הכל דבש5

New member
לא יקירי, בשום מקום לא טענתי כך !

מה שאני כן אומרת, זה שבכביש, בתנאים מסוימים, בקלות אפשר לחרוג מהמהירות שבחוק (ושלא תהיינה אי-הבנות, אני מדברת על חריגה של קילומטרים אחדים). אני נהגת טובה וזהירה - אני נשבעת לך !
לגבי האתר של לס פוסן, אתה יכול לומר שיש אתרים נוספים שפועלים בצורה פיראטית.... וזאת כולנו יודעים..., אבל גם עליהם יעלו, במוקדם או במאוחר, זה רק עניין של זמן.

פיראטי הוא שם מוגזם...

בכל מקום שבו החוק אינו מוגדר, {והוא עדיין לא מוגדר בצורה ברורה} אנשים עושים כרצונם עד שהנושא מוסדר. ראי השתלטות אנשים פרטיים על חופי הארץ...על מתחמי חנייה ציבוריים וכו'. לגבי זכויות של קניין רוחני, דעתי היא שזו חייבת להיות מוגבלת בזמן {תארי לעצמך שהיינו צריכים לשלם תמלוגים לזה שהמציא ת'גלגל}.. הנושא הזה כבר קיים בתעשיית התרופות, וגם במשרדי הפטנטים...{שניהם מוגבלים ל 20 שנה.. כשמתוכם שנה עד 5 שנים זה הזמן הדרוש לאישור הפטנט/תרופה}. לכן תמלוגים לשיר/ביצוע ישן, מבחינתי אין צורך לשלם.. יתר על כן: בערב נוסטלגיה אצל יאיר בינו שהייתי בו פעם, התארח נחום היימן.. הוא אמר מפורשות שחלק ניכר משיריו לא היה מגיע לידיעת הציבור לולא חיברו לו רקוד עם... אז מה היוצרים מתלוננים??? הם הרי רצים אחרי יוצרים על מנת שיחברו ריקוד עם, בתנאים הללו פראייר מי שמשלם להם זכויות היוצרים. אם הם מתעקשים? בבקשה - שישכחו מריקוד עם... ברור לכל שהאתר האוסטרלי משמש בעייקר לריקודי עם... לא שמעתי על א'פחד שהעתיק משם שיר להשמעה ציבורית...ולכן, היות ולריקוד עם עדיין אין זכויות יוצרים, שיחפשו אותי בסיבוב.... ועכשיו שאלה ישירה אלייך: את רשמת באמת מתגובותייך משהו בסגנון "אני מתפרנסת מ.." משהו שקשור ליוצרים...האם ייתכן שיש לך אינטרס הרבה יותר גדול בשמירת זכויות יוצרים מאשר לאדם מן השורה? לתגובתך {הישירה} מצפה..

../images/Emo204.gif דבש.... מי שמכריז על עצמו...

כשומר חוק.... אינו רשאי להבדיל בין חוק "קטן" לחוק "גדול", בין חריגה "קטנה" לחריגה "גדולה"... בלי להכשל בהתחסדות.... וכווווולם אינו מכשיר את הטריפה... לגבי האתר של לס וזכויות היוצרים.... אני מפנה אותך לסע' 9 בחוק הגנת זכויות היוצרים לגבי שימוש הוגן.... "...לכל האמור לעיל סייג חשוב שהוא הגנת השימוש הוגן. אדם שעושה שימוש הוגן ביצירה למטרות תמצית עתונית, מחקר, סקריה, לימוד עצמי או ביקורת אינו מפר את זכות היוצרים ביצירה, גם אם השימוש נעשה ללא הרשאה מאת בעל זכות היוצרים..." להערכתי, האתר של לס, שלא היה מסחרי ולא איפשר, רישמית, הורדת קבצים, עמד בקריטריונים של שימוש הוגן... הן מצידו והן מצידנו - המשתמשים...

זה לא לימוד עצמי,זה לימוד פומבי

לכן האתר הזה פיראטי ולא חוקי. לס הפיץ אותו ברבים ולא רק למטרותיו האישיות. אני מבין אותך פרפרית, את לא יכולה להיות אובייקטיבית, ולא רוצה להיות אובייקטיבית כי את מרגישה שהפסדת משהו חינמי שעזר לך.

אני חושב שבכביש גהה המהירות המותרת

היא רק 90 קמ"ש. בכביש ירושלים יש כמה קטעים למהירות של 100 קמש. תקנו אותי אם אני טועה,כי הפעם אנני בטוח בדברי.

תלוי איפה

באיזור בין ראשל"צ לאשדוד המהירות 100 קמ"ש, ובאיזור צפונית לראשל"צ המהירות 90 קמ"ש.

baruchg

New member
זכויות יוצרים - חריגים!

אדם שעושה שימוש הוגן ביצירה למטרות תמצית עתונית, מחקר, סקריה, לימוד עצמי או ביקורת אינו מפר את זכות היוצרים ביצירה

למעלה