האתר האוסטרלי

as00

New member
אתר אוסטרלי

אז כנראה מישהוא דאג שלא יבלו לראות

davidus2005

New member
אתר ריקודי עם אוסטרלי

אני מצטרף בכל לבי לכל מילה לקודמי זהוא אתר שקירב הרבה מאד אנשים לריקודי עם ווהפסד יהיה של אלה שגרמו לו להסגר ולא קשה לנחש מי אלה .

../images/Emo204.gif החשש הגדול הוא מפני אובדנם

של הריקודים הוותיקים.... שכן, יוצרים רבים מעלים את אתריהם האישיים לאויר ובהם יש גם קליפים של הריקודים שלהם, ואין שום מניעה שכל יוצר ישלם, בנפרד, בעבור זכויות היוצרים ליוצרי השירים.... כך שלריקודים החדשים תהיה גישה גם לציבור הרחב.... ואילו לריקודים הותיקים ו/או העממיים יותר.... לאלה לא יהיה מי שידאג וקיימת סכנה מוחשית שהם לא יהיו נגישים לציבור הרחב, אלא בתשלום לבעלי המונופול....
ותחשבו על זה.....

הכל דבש5

New member
פרפרית, חשבתי על זה קצת... ../images/Emo132.gif

כתבת: "יוצרים רבים מעלים את אתריהם האישיים לאויר ובהם יש גם קליפים של הריקודים שלהם, ואין שום מניעה שכל יוצר ישלם, בנפרד, בעבור זכויות היוצרים ליוצרי השירים...." פרפר - אם אותם יוצרי ריקודים, אשר יעלו את ריקודיהם לאתרים האישיים שלהם, ישלמו בעבור זכויות יוצרים ליוצרי השירים, את יכולה להיות בטוחה שגם את וגם אני נשלם בעבור צפיה/הורדת הריקודים מאתריהם האישיים (קשה לי להאמין שמישהו ישלם מכיסו ואנחנו נקבל ממנו בחינם !!!). כנ"ל לגבי הריקודים הותיקים ו/או העממיים יותר, גם להם כבר עכשיו יש גישה לציבור הרחב תמורת כמה שקלים לבעלי המונופול (וזאת מאחר ובעלי המונופול משלמים בעבור זכויות יוצרים ליוצרי השירים). אז למה שאנחנו נקבל בחינם

חשבי עוד קצת...

את משלמת על משהו עקיף... מטרת הקליפים היא בראש ובראשונה ללמוד ריקוד. פס הקול הוא משני במקרה זה. כל העסק של זכויות יוצרים נשען על כך שמי שמקבל את התמלוגים הם יוצרי השירים - לא יוצרי הריקודים. נניח מקרה קיצוני שוב מפיצים קליפ ללא פסקול... האם כעת יש לשלם זכויות יוצרים? לדעתי לא. נניח, במקרה פחות קיצוני, שמצמידים פסקול באיכות נמוכה... {אגב.. הפסקול המושמע בהרקדות הוא לא באיכות מי יודע מה טובה}... האם גם כעת צריך לשלם זכויות יוצרים? דעתי האישית עדיין לא מגובשת...

../images/Emo204.gif יותר מזה....

בואו נצא מתוך הנחה שיוצר ביקש וקיבל את אישור ממחברי השיר ו/או הלחן {ריקוד הרי מחובר ללחן... לאו דווקא למילים} להשתמש בשיר, ותמורת האישור הזה שילם סכום גלובלי.... האם גם אז פירסום הקליפ לא יהיה חוקי...

AyeleDance

New member
זה בדיוק מה שאני אמרתי לה אתמול

במסנג'ר. בהפצת צעדי הריקוד בלבד, אין הפרה של זכויות יוצרים. איני יודעת אם צריך להיות הבדל בזכויות היוצרים אם איכות המוסיקה ירודה או לא. מעניין אם יש הפרת זכויות אם אחד הרוקדים מזמזם או שורק את השיר... מצד שני, אמנם אחת ממטרות הקליפים היא ללמוד ריקוד, אך מצד שני לראות את היוצר רוקד (ושר לפעמים) בחברת מאות רוקדים, זו חוויה לרוקדים מכל העולם, שאין להם את זה בכל שבוע, וגם למי שיש, רגעים נדירים שהמצלמה תפסה, איזו בדיחה שנזרקה לאוויר בתחילת הריקוד.... אני לא מבינה במה שחוקי או לא, ומי הפר מה - אך ללא ספק מאד מאד חבל לי.

הכל דבש5

New member
שרק, לבקשתך חשבתי עוד קצת...

נכון. המטרה שלי היא ללמוד ריקודים, אבל מי שמפיץ את הריקודים באתר שלו, צריך, עפ"י חוק זכויות יוצרים, לשלם עבור ההפצה תמלוגים לאקו"ם (אגודה הפועלת גם בישראל וגם בחו"ל לשמירת זכויות יוצרים וזכויות מבצעים של אמנים ישראלים). ואני, מה לעשות, משלמת בעקיפין עבור זה. עפ"י החוק, לבעל זכות היוצרים זכויות בלעדיות לניצול יצירתו. אחת מהן היא זכות הביצוע הפומבי, שהיא הזכות לבצע את היצירה בפומבי. כל מי שיבצע פעולה ללא הרשאה מאת בעל זכות היוצרים מפר בכך את זכותו (בין שהמפר התכוון לכך או לא, ובין שהפיק מההפרה תועלת כלכלית או לא). כל הזכויות חלות ביחס ליצירה בשלמותה או לכל חלק מהותי ממנה. כך שבמקרה הראשון שהעלת, בו מפיצים ריקוד ללא פס קול - לא נראה לי שצריך לשלם לאקו"ם (אין על מה, אם לא מושמעת היצירה). לעומת זאת, במקרה השני שהעלת, בו פס הקול מושמע באיכות נמוכה - כמובן שיש לשלם זכויות יוצרים (לא נראה לי שזה משנה את היצירה באופן מהותי). עכשיו אתה תחשוב על זה...

ביצוע פומבי.. לא ביתי..

ודבר נוסף, אם כבר, המגמה שמסתמנת היום בעולם המוזיקה היא מכירת פסקול בודד במחיר סביר, ולא קלטת או דיוידי שמכילים מספר ריקודים שבחלקן הצרכן אינו מעוניין. דיברתי בזמנו עם ירון על האופציה הזו והוא אמר שזה בתכנון אבל כרגע קשיים טכנים מונעים שימוש באופציה זו. אציין שבזמנו, כששוטטתי באתר של שיקר, הייתה אופציה להורדה של ריקודים בודדים במחיר סביר, אך הם אופשרו רק ל48 שעות. גם באתר נוסף {מחול???} שנדמה לי שירון קשור אליו, ניתן לעשות דבר דומה.. אבל במקרה זה, אם כבר שילמתי.. מדוע זה לא שלי לזמן בלתי מוגבל? הסיבה ברורה: החשש מהפצה לא נושאת-רווחים ..

../images/Emo204.gif אז אול את יכולה להסביר לי...

למה הכוונה בנאמר כאן... "...משך הזמן לשימוש בקובץ וידאו זורם (Video Streaming ) יהיה משך הזמן העומד לרשותו לצפייה בסרטון 120 שעות מהקלדת הסיסמא במחשבו האישיי...." {"מחול", תנאי שימוש}

לא יודעת, אבל אני הצלחתי !

ואף כתוב (לאחר שמזמינים ריקוד בכל אופן): "מעתה הסרטון שלך ובמחשבך לצמיתות אנא זכור כי מרגע שהקובץ הוכנס לחשבונך עליך להזדרז ולהשלים את ההורדה סופית למחשב שלך כולל ביצוע פעולת "שמור" במחשבך." כנראה יש 120 שעות כדי לשמור זאת.

../images/Emo204.gif ועוד משהו....

כשאני קונה דיסק... אני משלמת על השירים שהוא מכיל סכום גלובלי והדיסק שלי ל-ת-מ-י-ד!!! מתקיימת, עבורי, לגביו "זכות הקניין" ואני יכולה להשמיעו גם במסיבת חברים, בביתי או בביתם.... כמו שאמרתי לעיל, אם יוצר קיבל את הסכמת מחברי השיר ו/או הנעימה על מנת לחבר לו/לה ריקוד, ואם ברור לאותם המחברים שחיבור הריקוד אינו לשימושו האישי של היוצר בביתו {מן הסתם....} אלא להפצה רחבה, והיה והיוצר שילם למחברי השיר/נעימה דמי הסכמה גלובליים.... הרי שדכות היוצרים שלהם לא נפגעה....

../images/Emo41.gif זכות הקניין וזכויות יוצרים ..

פרפריתה....בוקר טוב כשאת קונה דיסק, הוא אכן שלך לתמיד, ומתקיימת עבורך לגביו זכות הקניין, ואת אכן יכולה להשמיעו במסיבות חברים בביתם או בביתך. אך למרות זכות הקניין הזו שלך, אינך יכולה להשמיעו במקום ציבורי, אפילו אם המקום הזה הוא פרטי שלך. (כגון מסעדה, בר, וכו') אלא אם כן שילמת ליוצר (בד"כ דרך אקו"מ ) עבור זכויות היוצרים. יוצר שקיבל הסכמת מחברי השיר ( מי מהם ? התמלילן ? המלחין ? המבצע ? כולם ? רובם? ) לחבר ריקוד לשיר, עדיין חייב ע"פ החוק לשלם עבור זכויות יוצרים, אם הוא משמיע את השיר ברבים. (מה שנדמה לי מסודר ע"י הארגון מול אקו"מ - או שלא... ) זכות היוצרים נפגעת בכל פעם שמשמיעים את השיר בפומבי מבלי לשלם עבור זכות היוצרים שלהם, הסיטואציה בה מושמע השיר אינה חשובה כלל, זה יכול להיות במסעדה, בבר, בבר מצווה , או בחתונה...

../images/Emo204.gif זזי, אתה צודק בדבריך.. אך...

אם כך... רק לצורך סיפוק סקרנותי.... מה הדין במקרים הבאים
האם המרקידים בהרקדות השונות שלנו, בכל רחבי הארץ, משלמים תמלוגים לאקו"מ בעבור כל השמעת שיריקוד המושמע בהרקדוה
ואם כן, מה דינם של ריקודים שהושמעו פעמיים או יותר, במקרה של ריקודים חדשים, באותו הערב
מה לגבי יוצרי ריקודים שהגיעו להסכם גלובלי עם מחברי השיר/נעימה
{ואגב, למיטב ידיעתי מבצעים שאינם מחברי השיר אינם בעלי זכויות יוצרים עליו... פרנסתם מגיע ממכירת התקליטים...}
מה דינו של ריקוד העושה שימוש רק בנעימה - האם חלה חובה לשלם תמלוגים גם לכותב המילים {במידה ולא מדובר באותו מחבר}
ואני שבה לנקודתי המקורית - שיר, כמו ריקוד, שלא שומעים אותו - כאילו ואינו קיים.... ולכן, מתקיים אינטרס הדדי בין המחברים ובין משתמשי הקצה.... והאינטרס הוא הפצה רחבה ככל שניתן...... האם אין, במניעת ערוץ הפצה שכזה, יריה עצמית ברגל מצד היוצרים עצמם...

../images/Emo41.gif למה לכל היהודים יש את ה "אך"...

טוב.... אני אנסה לענות לך כמיטב הבנתי את החוק, ורק כדי להבהיר, אני לא עו"ד , לא משפטן, וכל מה שאני כותב זה מתוך ההיתקלות הפרטית שלי עם אקו"מ. 1. האם המרקידים משלמים תמלוגים ? אין לי מושג ! מה שבטוח הוא שמישהו חייב בתשלום. { או המרקיד או האולם המארח אותו - אני יודע שבאולמות שמחה למשל, חייב בעל האולם בתשלום, למרות שאת התשלום עבור המוסיקה, גובה ה DJ ללא קשר עם בעל האולם. ויש אפילו פסק דין תקדימי בעניין) התשלום במקרים כאלה כמו באחרים דומים ( בתי קפה, מסעדות אולמות שמחה) מכיוון שאי אפשר באמת לנהל מעקב איזה שירים הושמעו וכמה פעמים, התשלום הוא גלובלי ע"פ גודל המקום וכמה אורחים הוא מאכלס. להערכתי ארגון המרקידים "סגור" עם אקו"מ בצורה כלשהיא לגבי התמלוגים. ואם לא, אז זה עניין של זמן עד שאקו"מ ידרוש את המגיע לו ע"פ חוק. 2. ראי תשובה 1
3. רוב כמעט מוחלט של היוצרים למינהם מאוגדים ב אקו"מ כך שהבעיה מי מקבל וכמה.... לא רלוונטית לנושא. לפני כמה שנים היה נסיון של זמרי ה"זמר המזרחי" להתאחד בארגון נפרד, למיטב ידיעתי הנסיון לא עלה יפה, וכיום גם ה"זמר המזרחי" מאוגד באקו"מ. 4. ראי תשובה 3
ולנקודתך המקורית, אני מסכים איתך ששיר כמו ריקוד וכמו ספר אם אינו נשמע או נקרא אינו קיים, ויחד עם זאת... יוצרים זכאים לקבל תמלוגים עבור יצירתם. גם אם לא זו פרנסתם העיקרית. כל ערוץ הפצה מבורך, בתנאי שישולם עבורו. אני לא מכיר יוצרים שעצם הפצת יצירתם מספקת אותם, ואינם מבקשים, ובצדק תמלוגים.

הכל דבש5

New member
שרק, זה לא ביתי, זה עולמי!

יש יותר פומבי מפרסום באינטרנט ?
אני גם מבינה שאתה לא ממש מעודכן לגבי האופציה להורדה של ריקודים בודדים. כבר לפני כמה חודשים הורדתי למחשב שלי שלושה ריקודים (לתמיד ולא לזמן מוגבל) מאתר רוקדים (נראה לי שהוא פועל בשיתוף עם אתר "מחול" שהזכרת). אגב, גם אני חושבת כמוך, שזה עדיף על רכישת די.וי.די. שיכול לכלול גם ריקודים שאתה לא מעוניין בהם.

אכן, לא רכשתי סרטים

להדגמת ריקודים...ריקודים שאני לא יודע ורוצה לרקוד, אני מעתיק..אבל לראות סרט וידאו של הריקוד נותן לפחות מושג על מה צריך לבוא מתי... ולא, אני לא חושב שאני עד כדי כך הסטרי ללמוד ריקודים עד כדי כך שארכוש. אני גם כך נמנע מללמוד בחוגים...חסר סבלנות.

../images/Emo204.gif אני דווקא חושבת...

ואף ניסיתי לברר כמה דברים.... אבל הכלל המדריך את חשיבתי הוא שיותר משהעגל רוצה לינוק.... ה-
רוצה להניק.....
יוצרים מחברים ריקודים על מנת שנרקוד אותם... אם לא נכיר אותם, אם לא נוכל להזכר בהם כעבור פרק זמן שלא נרקדו - מן הסתם גם לא נרקוד אותם, וכל מאמציהם ויצירתם ירדו לטימיון {כולל התגמולים ליוצרי השירים}....
יוצא מכך שנישמת אפו של ריקוד היא ההיכרות עימו.... ריקוד שאינו מוכר לא יירקד - דהיינו - כאילו ואינו קיים..... וזה למה יוצרים מעלים את ריקודיהם באתריהם.... מי משלם מה למי אינו צריך להיות מעניינו של משמתמש הקצה - הרוקד.... הרוקדים משלמים עבור ההרקדות סכום גלובלי ואין זה מעניינם כמה שילם המרקיד לאולם, לסאונד, לשומרים ו/או על ה-
שהכין...

susy1

New member
חבל שלא הורדתם את כל הריקודים למחשב

כאשר היה עוד אפשר,כל הקליפים יחד המופיעים באתר לא הגיעו לנפח של 1.5 ג'יגה ....וכך הייתם נהנים מבלי להיות תלויים בחסדי אחרים...גם כך הלימוד בקליפים היה רק לריענון ,וקשה מאוד ללמוד ממש ריקוד,אז ההפסד הוא לא כל כך קריטי.

למעלה