הארכת זמן באוניברסיטה הפתוחה

Dafna101

New member
הארכת זמן באוניברסיטה הפתוחה

אילו אבחונים צריך לעשות לאבחון קשבוריכוז ומאילו מקומות בשביל לקבל הארכת זמן ללימודים באו"פ?

lironk25

New member
"המרכז לסטודנטים עם לקויות למידה"

מספר הטלפון:09-7781958 א-ה בין השעות 8-14. לי יש הארכת זמן אם עקב דיסלקציה,אם יש לך שאלות בנושא את מוזמנת לפנות אלי במסרים ואני אשמח לעזור בכל שאלה. בהצלחה :)

Dafna101

New member
תודה. לצערי הם לא יענו לי מחר. שאלה

.. זהמ שנה איפה אני מוציאה המלצה להארכת זמן אפשר בכל מקום מורשה או שהם מפנים אותי למכון ספציפי שרק הוא מורשה להעניק לי המלצה להארכת זמן בפתוחה?

lironk25

New member
לדעתי אין מכון ספציפי

בכל מקרה כדאי לבדוק עם תמר אילוביץ (זו שאחראית על המחלקה),היא תתן לך את התשובה הכי טובה..

Dafna101

New member
מקפיצה.......... לאלו מכם שיש תוספת

זמן אשמח לשמוע

לפנות אל תמר אילוביץ'

בין השעות 08.00-09.00 - בין א'-ה'. תגידי לה שאת סטודנטית באו"פ (או מתעתדת להיות..) ושאת לקוית למידה ורוצה להגיע לאבחון. היא תפנה אותך לכמה מכונים שאיתם עובדת האוניברסיטה, תעשי קצת סקר מחירים ותקבעי יום לאבחון. - יש גם הנחה לסטודנטים, אז במכון עצמו תגידי כמובן שאת סטודנטית של האו"פ. אני עשיתי את האבחון ברום-פילת, האבחון הוא דידקטי, ואורך משהו כמו חמש שעות. - יש לך אפשרות לעבור גם אבחון TOVA כדי לדעת אם את זקוקה לריטלין. אחרי שאת מקבלת את האבחון, את מפקססת ליחידה ללקויות למידה באו"פ את האבחון ואז את מוכרת כלקוית למידה בה. אח"כ את יוצרת קשר עם אחת מהיועצות ביחידה, ואז את קובעת איתה את הזמן לאורכה שאת צריכה. זהו נראה לי, בהצלחה.

Dafna101

New member
תודה. צישהו פנה עוד לפני הלימודים ב

פתוחה למכון כלשהוא איבחנו אותו כבעל לקויות למידהובאו"פ אישרו לו את ההקלות למרות שהוא לא פנה למכון שהם ביקשו?

chukchuk 100

New member
באו"פ בניגוד לאוניברסטאות אחרות

אין מכון מועדף... כמעט כל מכון- וחשוב לשים דגש למילה מכון - הוא מוכר. באו"פ יש תנאים טובים לבעלי לקויות למידה. ממש הולכים לקראתם ומנסים להקל את החיים- כמעט בכל דרך- אני כל פעם המומה לטובה מהיחס המדהים, האוהב והמחבק שאני מקבלת בתור לקוית למידה. ישנו אפילו פורום בתוך השאילתא של האו"פ המיועד ללקוי למידה . בקורסים הידועים כקשים ישנם תיגבורים מיוחדים. אני רק מקווה שהיחס המדהים הזה ילווה אותי עד לסוף התואר- גם בקורסים המתקדמים יותר....

Dafna101

New member
תודה על התשובה! יש לי אבחון בתל השו

מר במחקלת הפסכיאטריה ע"י הפסיכאטר מארק וייזר ביום שני מקווה שזה יהיה טובגם לפתוחה במידה וימליץ לי על הקלות

mikeyy

New member
למה פסיכיאטר?..

את מתכוונת חוץ מהנוירולוג/פסיכולוג חינוכי/מאבחן דידקטי?

Dafna101

New member
כן. ע"י מארק וייזר פסיכאטר מומחה לה

פרעות קשב וריכוז

../images/Emo207.gif

במהלך התיכון עברתי אבחון דידקטי והובחנתי כלקויות למידה.האם האו"פ ייאשרו לי לפי האבחון הזה? יש לציין שכבר עברתי מבחן אחד באו"פ,והלך לי יחסית בסדר,מבחינת הזמן כמובן..

mikeyy

New member
אם הולך לך בסדר

אין צורך. אם בכל זאת את מרגישה שאת צריכה -- כן, פשוט תפני למרכז ברעננה שמטפל בלקויות למידה.

chukchuk 100

New member
"אורך חיו" של איבחון הוא קצר

נידמה לי שהתוקף של איבחון הוא ארבע שנים- או שלוש ז"א עם עברו ארבע שנים- מאז האיבחון האחרון- ועדין לא הגשת באו"פ שום איבחון עליך לעשות איבחון חדש. אם הגשת איבחון כאשר התחלת ללמוד וזה היה לפני שש שנים לדוגמא- והאיבחון היה "טרי מבחינת תאריך "אז האו"פ לא יבקשו ממך איבחון חדש, אחרי שש שנים.אבל אם עשית איבחון לפני שש שנים ועכשיו את מגישה אותו לראשונה לאו"פ- אז אין לאיבחון שלך תוקף. האיבחון לא "נותן" רק תוספת זמן- אני אתן לך דוגמא למה בתור לקויות למידה כדאי להיות מוכר למערכת- אני מתחילה הסמסטר את הסיוט הנודע בשמו מבוא לסטטיסטיקה א' לתלמידי ....אז חוץ מהשיעורי הכנה שיש במכללת רמת גן (שבה אני לומדת),קיבלתי הזמנה לשיעורי תיגבור בסטטיסטיקה שיעורים שינתנו בכיתות קטנות בנוסף לשיעורים של האו"פ (אני מוגדרת כדיסקלקולית).

אוקיי,אז ככה:

עברתי את האבחון במהלך התיכון,ומאוד מאוד נעזרתי בו בבגרויות. למרות זאת,כפי שאת יודעת,ישנה נטייה מצד מאבחנים ללקויי למידה קצת לסלף את העובדות ולהגזים טיפה באבחון,מתוך מטרות שונות:גם כדי באמת לעזור לתלמידים שאינם לקויי למידה ובכל זאת מתקשים,גם כי שיטת הבגרויות והמבחנים ממילא כלכך קלוקלת כך שזה לא משנה אם עושים עוול למערכת החינוך או לא,כי ממילא מערכת החינוך עושה עוול לתלמידים שלה,וגם לסטודנטים (וזה כבר דיון אחר) בכל מקרה...אני מאמינה שהאבחון באמת יכול לעזור לי,כי באמת לוקח לי המון המון זמן לקרוא ולהבין דברים,אבל אולי לא משהו שנקרא ממש לקויות למידה קשות. כל שאני מרגישה שהקלות הן מוצדקות מבחינה אישית אצלי בצורה חלקית. עכשיו-במקרה ולא עברו 4 שנים,או שזה ממש על התפר (נגיד 4 שנים וחצי ) ובנוסף אני יכולה לשלוח להם מכתב שמסביר את מצבי וכל זה,האם הם יכולים לתת לי את ההקלות? בנוסף מאוד קשה לי לשלם הרבה כסף על אבחון נוסף-ואני גם לא יודעת מה ייצא ממנו בסוף כאשר אני לא לקויית למידה "רצינית". מה שמביא אותי לשאלה השנייה-כמה כסף עולה אבחון דרך האו"פ? זהו,אשמח לתשובה.

chukchuk 100

New member
זהו שאין איבחון דרך האו"פ

אני לא יודעת אם האיבחון הישן שלך יתפוס, תצטרכי לשאול ביחידה ללקויות למידה. כאשר עשיתי סקר מאבחנים(מחירים), המחירים נעו סביב ה- 1300 (רובם היו אפילו יותר), אני יכולה להגיד במקומות כמו דוד ילין בירושלים לוקח פחות כוון שמאבחנים אותך סטג'רים והאיבחון אורך חמישה מיפגשים לדוגמא, במכון שאני עשיתי (אמירים במכבים) עלה לי קצת פחות מ1300 והוא ארך חמש - שש שעות הכל הפגישה אחת, גם ברום פילת זה בערך סדר גודל מחיר ומיפגש, אם את מוצאת נורולוג שנותן דוח איבחון ללקויות למידה (למבוגרים)אז זה יכול לעלות לך פחות ( הבעיה שהם בודדים מאוד )- ההבדל לא משמעותי כוון שאת מגיעה אלהם דרך השרפ (והתורים אלהם ארוכים). תבררי אם איבחון TOVA תופס גם, הוא "זול יותר" אם אני לא טועה. אגב באחד המבחנים שעשתי היתה מישהיא בכיתה עם אוזניות וקלטת שהיא קיבלה מהבוחנת (המבחן היה מוקרא).

למעלה