הארי פוטר, ספר לילדים?

Shaby Sababy

New member
אחד הדברים האהובים עליי בספר,

זה שבעצם הספר מתאר את התבגרותם, ועם הזמן גם קהל היעד של הספר מתבגר. למשל, אם היית קורא את הספר הראשון עכשיו בפעם הראשונה, סביר להניח שלא הייתי אוהב אותו כמו שקראתי אותו בגיל 11. אותו דבר אם הייתי קורא את הספר השישי בגל 11, לא הייתי אוהב אותו כמו עכשיו.

דנקי

New member
אבל, שמעו..

אני עכשיו בת 11 וחצי.. קצת יותר גדולה מהארי בשנתו הראשונה.. אז אני יכולה לומר לכם שילדים בגילי ממש לא תמימים ומנומסים כמו הארי לדומגא.. לא יודעת אם אתם יוגעים אבל כל מה שמעניין את רובנו (לא ממש אותי...) זב סקס, ואת הבנים זה איך לגעת בבנות, ולמשל היום הייתי במסיבה ונשבעת לכם שילד אחד מהכיתה שלי פשוט בא אליי ואמר: תני חיבוק, באמא שלך! אז רואים? אנחנו ממש לא תמימים (עד שלפעמים זה מחליא אותי..) והיום לכל אחד יש פלאפון, MP3 או 4.. אייפוד, בגדים מגניבים ולבנות בגדים די חשופים לפעמים... וזה לא מה שהיה פעם.. זה ברור שפעם הכל היה תמים.. אז תאמינו לי הייתי מעדיפה חיים קשים וללא טכנולוגיה מאשר כל ה"בגרות" המגעילה הזאת של ילדים של היום.. (וואי, אני נשמעת כמו סבתא בת 70 עם כל הדיבור הזה, הא?
) בכלאופן.. אני לא הייתי מתחברת להארי בספר הראשון היום.. זה ילדותי ומשעמם מדי.. וככה התבגרתי עם הספר וזאת ההוכחה, שאני אמורה להיות בנפש כמו הארי מהספר הראשון פחות או יותר, אבל אני כמו הארי מהספר השישי, וזה כ"כ קשה לדמיין אותם גבוהים וגדולים, כי אני ממש מדמיינת אותם כמו בגילי, כי כבר יש לי את ההבנה ואת ה"חכמה" כמוהם, וזה הוכחה שגדלים עם הארי בנפש!! אני יודעת שחפרתי אז..
זהו בעיקרון.. אני מבינה את כל הקטע של המיניות בספר השישי (למרות שאני מסכימה עם זה שרולינג קצת טחנה את כל הקטע של "רוני פוני" והכל..) אז הקטע הזה הוא מובן.. ולא מפריע.. ודי להיות דאגנים!!

Ayelet Potter

New member
את פשוט כ"כ צודקת.

כבר הרבה זמן אני חושבת שזה לא ספר ילדים. אולי הראשונים למאוחרות של היסודי [ה' ו'] אפילו הסרטים כבר לא כל כך לילדים..

gwenog jons

New member
איזה בולשיט!!

את כנראה מה זה לר זוכרת את עצמך יותר קטנה....את הספרים הראשונים הקריאו לי לפני שידעתי לקרוא!!!ואף אחד לא הפחיד או הגעיל אותי!!ואני לא מיחודת גם החברים של ככה...!!!! זה לא עולם של ילדים תמימים שלא יודעים מה זה מוות וסקס!! הספרים הראשוני לכיתות המאוחרות של היסודי?הצחקת אותי!! אני עשיו בכתה ו' וכל הספרים רחוקים מרחק שנות אור מלהיות לא לגילי!!!!!!!! כדאי לך לשבת ולהזכר איך היה להיות קטנה ואז להבין מה אני מנזה להגיד(אלה אם כן היית מ מש ממש ממש איפנטילית ותמימיה)וגם לחשוב קצת על דברים שדמלבור אומר לפעמים...!("אדם בנעוריו אינו מכיר מחשבות ורגשות שתוקפים אדם לעת זיקנה. אבל אם אדם זקן שוחךאיך הרגיש במעירותו,הוא אשם...")

=)

אולי היא קצת הגזימה, אבל הספרים האחרונים הם בהחלט רחוקים מרחק שנות אור מהשנים הראשונות של היסודי.

דנקי

New member
פחחחחחחחחח!!

אני למשל התחלתי לקרוא את הארי פוטר בכיתה ד(?) או ה'... בקיצור, עכשיו אני ב-ו' והסרטים ממש, אבל שמעי טוב, ממש, ממש, ממש לא מפחידים או משו כזה.. הספרים גם כן לא.. זה פשוט ספרות עם איכות, ואיכות זו לא מילה גסה.. אז זה כ"כ ספר איכותי שזה פשוט נראה בוגר מדי, אבל זה לא, זה ספר שמתאים לכל הגילאים (0-153) בגלל שהוא כ"כ טוב!! לא יודעת מה איתכן, אבל אני ממש לא מסכימה עם זה, זה ספר ילדים, נוער, מבוגרים וגימלאים לכל דבר!! נ-ק-ו-ד-ה!! זוהי דעתי!!! *מוציאה לשון*!!!

mjlk

New member
החזרה של וולדי בסרט../images/Emo99.gif

קטע מדהים! השחקן של וולדי כזה ... עשה את זה באופן כל כך וולדמורטי!!!
פשוט ככה דמיינתי!!

XDDDDDDDD מסכימה מאוד

למרות שעדיין בספר זה נשמע יותר מפחיד בסרט זה רק פנים מעוותות... טוב אי אפשר להאשים אותם, זה ההבדל המזערי בין ספרים לסרטים.

מסכימה מאוד!

בקטע הזה מי שבן גילי בערך (שנות העשרה המאוחרות) הרוויח בגלל שהספר יצא כשהוא היה ילד, וכך הוא מתבגר באמת (נפשית ופיסית) ביחד עם הארי. מי שעכשיו בן 7 - 8 לדעתי נדפק בגלל שספרים 1 - 3 מתאימים לו אבל 4 - 5 - 6 (ואני מתארת לעצמי שגם 7) לא מתאימים לו. זה גם מטריד אותי שכשהילדים שלי יהיו בני 11 אני ארצה לתת להם את הארי פוטר 1 לקרוא ואז מה אני אעשה? אני ארשה להם לקרוא את הספר הבא רק כעבור שנה?
בעייתי.

skaramoosh

New member
בקשר למה שאמרת על רון/לבנדר

יש משפט שמתרוצץ לי בראש הרבה זןמ והייתי שמה אותו בשרשור המשפטים הכחולים אבל זה בטח כבר בארכיון כבר ממזמן... אז ככה: "הארי ראה כעת את גי'ני בחלומות שלו באופנים שגרמו לו לשמוח שרון לא יודע הלטת הכרה.." משהו כזה.... חחחחחח ב<איזה> אופנים???!???

אני חושבת שזה ספר לילדים...

קודם כל- הארי בגיל ההתבגרות ברוב הספרים, ואי אפשר שלא לשים את הקטע הזה לבד, מה את מצפה, שהארי לא יתאהב ופשוט ישב ויאבק בוולדמורט כל היום? לי לא נראה... וגם-אני חושבת שהארי פוטר זה ספר עם אמירה נגד גיזענות(בוצדמים- טהורי דם), שאהבה זה אולי הדבר הכי חשוב בעולם(הנבואה וההקרבה של לילי). זה ספר שקורא לנו לעמוד על שלנו(כשהארי בשנה החמישית ומשרד הקסמים יוצא נגדו ומראה אותו באור רע ואף אחד כמעט לא מאמין לו), אני חושבת שילדים צריכים לקרוא את הספר הזה כדי לקרוא אותו כי יש בו מסר והוא מטיף לשלום ולאהבה... אני לא יודעת בת כמה את, אבל כמישהי שקצת מתחילה לחוות את גיל ההיתבגרות אני יכולה להעיד לך שאי אפשר גיל כזה בלי רומנטיקה,ומה שיפה שרולינג לא הגזימה עם הרומנטיקה... בקיצור- לדעתי הארי פוטר הוא ספר לילדים. ובאחד הרעיונות עם רולינג היא אמרה שהיא הכניסה את כל הערכים כדי שהילדים בעולם יושפעו מהספר ויתחילו לחיות על פי הערכים שלו.

gwenog jons

New member
כמה דברים...

אוקיי אז ככה אני בת 12 ובסדר בגיל הזה בוא נגיד לא קורים לך דברים מבחינה רומנטית כמו שזה כתוב בספר...אבל זה מממש לא מגעיל לקרוא את זה!! אולי זה בגלל שאני כל כך מכורה שלא משנה רולינג תכתוב זה מושלם בעיניי אבל לדעתי זה לא קשור...תתעוררו גם ילדים מתכת גיל 14 יודעים מה זה סקס!(מרות שאם היה מופיע סקס בספרים זה כבר כן היה מגעיל....)! בסדר אני לא חושבת שזה דברים שמתאימים לילדים בני 8-9,כי זה ממש לא אבל עדיין....רולינג אף פעם לא אמרה שזה ספר לילדים...אישית קראתי את הספר החמישי בגיל קצת פחות מעשר ואם אף קטע לא הייתה לי בעיה. את הספרים הקודמים הקריאו לי עוד לפני שידעתי לקרוא וגם שם כתוב על האהבות שלהם והכל וגם שם זה מפחיד ואפל כמו האחרונים ובאף קטע לא פחדתי או נגלעתי או לא הבנתי משהו..(ברור שהבנתי הכל בצורה הרבה יותר שטחית והכל בכל קריאה אני מסתכלת על זה מזווית שונה לגמרי אבל עדיין...) ואני לא ילדה נדירה גם כל החברים שלי ככה......(אלה שמכורים כמובן) רולינג אמרה שאחד הראיונות שלה שהיא לא כותבת ספרים לפי ביקוש,זה בעצם כל העניין היא כותבת על החים של הארי מ כ ל ה י ב ט ! ומן הסתם יש גם אהבה...הרי מה שעושה את הסדרה הזאת כזאת ענקית זה שהיא הכי אמיתית שאפשר...היא מסתכלת על כל היבט של החיים..לדוגמה, תנסו לכתוב לאיזה סוג משתייך הארי פוטר,לא הצלחתם נכון? כי יש בזה הכל:פנטזיה,מתח,אימה,רומן-הכל כי בחיים של בנאדם יש ה כ ל זה לא שיש אנשים שהסגנון שלהם זה מתח או פנטזי...וזה מה שעושה את הסדרה לגדולה האמיתיות שלה!!!וזה אחריות של ההורים להחליט מה מתאים לילדים שלהם!!חוץ מזה שהגיל לא ממש קובע זה יותר האופי...לדוגמה יש לי ילדה בכתה שהיא מאד בוגרת מבחינה רגשית ובגיל מאד צעיר הכירה את כל הדברים האלה ויש לי ילדים בכתה שעד היום בקושי מבינים בדברים האלה ובטח שאל מדברים עליהם...אין נורמה בדבר הזה זה לא שכל הילדים בני ה8 בעולם הם בדיוק אותה דבר מבחינת מה שהם חושבים ויודעים על העולם הזה...וזה לא שכל הבני 14 בעולם מתעסקים בדברים האלה הרבה..זה מה שאני חושבת....חוץ מזה שהספר הזה פשוט לא תמים...ואחרי הכל זה בני האדם זהחליטו שהנושאים האלה מגעילים אם הם לא היו מחליטים שזה מגעיל זה לא היה מגעיל!!הספרים רק מראים את החיים ובחיים יש גם צדדים כאלה(של מוות ורמנטיקה) אז זהו סליחה שכתבתי מה שנראה כמו הרבה שורות של בולשיט פלצני אבל תחבו עלזה... וכל הכבוד למי שהיה סבלנות לקראו עד כאן.... דנה נ.ב דמבלדור מורה טוב לחיים אז הנה ציטוט של משהו שהוא אמר בנושא אחר אבל זה נכון גם למקרה הזה...."...טוב כפי שאתה יודע החלטתי לא לענות לך,גיל 11,כך אמרתי לעצמי,זה גיל צעיר מדי בשביל לדעת.מראש לא התכוונתילספר לך כהיית בן 11.בגיל צעיר כל כך הידע עלול להיות מעמסה כבדה מדי." ואחר כך דמבלדור אומר שזה היה טעות לא להגיד לו...ככה שתמימות היא הרבה פעמים דבר רע...

דנקי

New member
אויש!!../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

את כ"כ לא זיבלת את השכל!!
את כ"כ אבל כ"כ צודקת!!!!! זה באמת נכון, ודמבי הוא המורה שלי לחיים!! את יודעת כמה דברים למדתי ממנו? את יודעת כמה משפטים ייסמתי לעצמי?? את יודעת מה הספר הזה עשה לי? אין, תקחי את דניאלה בגיל 8-9 לפני שהיא קראה את ספרים והיום, אחרי שהיא קראה. הן שתי בנות שונות!! אני מכורה להארי פוטר ואני גאה בזה!! אוקיי?? קלטו, אני אוהבת את הספרים, אני חיה דרכם אני נושמת דרכם, אני חולמת עליהם בלילה, אני לומדת מהם, ואני עושה הכל איתם!! אם יש משו שהייתי לוקחת לאי בודד זה לא אוכל או מים או חפץ יקר, אלא את הספרים האלו, שאני לא אשכח שחברות זה הכל בחיים, שלהקריב זה חלק מהחיים, שלא צריך להיכנס ל"דאון" כשיש אבידות בחיים, פשוט להסתכל על הספר ולחייך!! אז זהו.. אני ח-ו-ל-ה על הספרים האלה ולעולם לא יוותר עליהם!! אם את אומרת את מה שאת אומרת (אני כרגע מדברת על מי שפתחה את השרשור..) אז כנראה את פשוט לא אוהבת את הספרים באמת, ולא מבינה את המשמעות שלהם מספיק!!

gwenog jons

New member
סליחה שלקח לי מלא זמן להגיב....

פשוט אין לי איטרנט כבר מלא זמן....עכשיו במקרה במחשב אחר....אני שמחה שאת מסכימה איתי....אכפת לך אם אני אצרף אותך במסן סאייסי או במה שלא יהיה?(יש לי אותך מאיזה שרשור התפקדות) כי אני בערך בגילך(12 וקצת)ונראה לי שאנחנו באותו ראש..טוב? אני אתחבר ומקסימום תמחקי אותי טוב??

חחחח קבלי ח"ח ספירוש

חחח מסכים עם הכל בכל אופן... באמת לא ממש לילדים קטנים.. אבל כנראה שרולינג רצתה שהם יבינו שהעולם הוא לא רק שחור ולבן.. הוא מאד מסובך, אהבות בגידות וכו'.. ולהראות גם את הצד הרע.. שלא יהיו נאיבים...

למעלה