הארי פוטר, ספר לילדים?

gwenog jons

New member
יש לך טעות

הספר הראשון יצא באנגליה ב97 ואז אף אחד לא ידע שזה יהיה להיט כזה רק אחרי שיצאו הספרים הבאים הם תורגמו לעברית,הספרים 123 יצאו כולם בשנת 2000

rds15

New member
רק השניים הראשונים יצאו ביחד

בעברית, הספר השלישי יצא אחרי איזה שנה.

rds15

New member
תסלח לי, אבל זה בולשיט.

רוב האנשים בגיל 16 לא יצאו לנפץ חלונות של חנויות, בלי קשר לאם הם קוראים הארי פוטר או לא. ואם מישהו ירצה ללכת לנפץ חלון, הוא לא יגיד לעצמו "אה רגע, אני לא יכול עכשיו, אני באמצע הספר".

זה בהחלט מעסיק אותם,

מעבר לשטויות שילדים יכולים לעשות. שבוע טוב וחודש מעולה

hcarmiel

New member
כפי שכבר אמרו

אם כשיצאו הספרים הראשונים היית בן 10 ואז התחלת לקרוא אז יצא שגדלת יחד איתם, אבל לדוגמא אחותי בת ה8 שהתחילה שנה שעברה את הסדרה ועכשיו היא כבר בעיצומו של הספר החמישי, אם זה היה תלוי בי לא הייתי נותן לה לקרוא את השישי אבל זה כבר לא תלוי בי...

אממ, כמו שגם אני אמרתי...

ילדים מזדהים עם הארי פוטר, כי הוא נער מתבגר כמוהם. נכון, הוא דמות ספרותית, אבל הם מרגשים חברים שלו. וכמו שגם אמרתי למעלה, אם זה מה שיגרום לילדים להפסיק להיות בחבורות אלימות ולרדוף אחרי פשע - אז כן
עדיף שהם יקראו ספרים כאלה עם פחד מאדון האופל, מאשר שהם יהיו בעצמם ראשי כנופיות או חברי כת השטן במציאות.

דנקי

New member
אוף!!!!!!!!!

כמו שאמרון פה כבר למעלה: תפסיקו לזלזל בהבנה ובתפיסה של ילי=דים קטנים!!!!! אני הייתי בת 8 בערך כשהתחלתי לקרוא, די קטן, לא? אבל הבנתי בדיוק, אם לא יותר ממה שאני מבינה היום!! ספר ראשון- קראתי בגיל 8 ספר שני- בגיל 8 וחצי בערך.. ספר שלישי-בגיל 9.. ספר רביעי-בגיל כמעט 10... ספר חמישי-בגיל 10 וקצת.. ספר שישי-בגיל 11 ושבוע בערך.. אז רואים?? זה לא קשור לגיל אלא לאופי!! ומה הקשר שההורים צריכים להגן ולשמור על מה הילדים קוראים??? כאילו, אם אני מתעניינת בזה זה אומר שאני מבינה את זה, ואם אני באמת מבינה את זה אז אין שום בעיה!! תפסיקו עם ההתנהגות הפולנית הדאגנית הזאת!! (לא נגד פולנים!! חס ושלום!!)

דנקי

New member
קודם כל זה 11 וחצי!! לא להקטין את

הגיל שלי בבקשה!! (חחחח..) ודבר שני בגיל 8 זה עדיין בסדר. אפילו 7. 6, עם כל ה"סקס" של לבנדר ורון והכל אולי פשוט לא יבינו את זה וזה קצת בוטה לילד בגן או כיתה א'..
אבל שוב- לא להמעיט בערכם של הילדים!! אם הם מבינים, ומצדי שזה יהיה בגיל שנתיים, אם הם מבינים אז הם מספיק בוגרים בשביל הספרים הללו וזה בסדר!!!

מה יא

New member
המ,../images/Emo96.gif

אני מסכימה עם מה שאבי אמר, שילדים שקראו את הספרים הראשונים נקשרים לסיפור ויכולים לקרוא גם דברים שהם אולי לא לגילם. זה הרי כ"כ מעניין לדעת מה יקרה, לא ניראה לי שאפשר פשוט להגיד להם לא לקרוא כי זה לא לגילם. חוץ מזה שבטלוויזיה יש דברים הרבה יותר מפחידים (למשל, אח שלי שהוא בן 10 רואה איתי ועם ההורים שלי "אבודים". אפילו לי זה מפחיד לפעמים
). בכל זאת זה כן קצת בעייתי, כי אם נגיד ואח שלי יתחיל לקרוא הארי פוטר, הוא יגיע תוך בערך שנה לשישי, שזה בסדר מבחינת הגיל. ואם הוא היה בן 8?

באפי../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

אני מבינה למה את מתכוונת, אבל ספרים זה לא כמו סרטים שאפשר לעשות להם הגבלת גיל, ועם כל הבאזז סביב הארי פוטר, כל ילד ירצה לקרוא את זה. בעצם זו אחריות של ההורים להבין מה הילדים שלהם קורים.

אנבלייי

New member
הממ...

אוקיי, אז כככככההה.. קודם כל, כמו שכבר ציינו פה- הילדים מתבגרים עם הספרים. הילדים מתבגרים עם הארי ועם כל מה שהוא עובר הם מתבגרים גם בחיים האישיים שלהם. חוץ מזה- אני מבינה שיש ילדים חדשים (
) כל הזמן שמגיעים לגיל שבו הם מתחילים לקרא וזה וזה, אז הם מתחילים לקרא את הספרים מחדש- ואז, כן- הם קטנים, ולדעתך זה לא מתאים והכל. אבל- הקטע זה- ש- א'- אני לא יודעת מי הילד בן החמש שאת מכירה שקרא את הספר- אבל בכל מקרה- אין יותר מידי ילדים בני חמש שקוראים את הספרים האלה- אפילו צורת הכתיבה כשלעצמה- בלי קשר לתוכן- פשוט מסובכת מידי.. אני לא אומרת שזה כתוב בשפה גבוהה- זה לא, זה אפילו כתוב בשפה מאוד נוחה, אבל ילדים עד גיל שמונה נגיד- כתה ב'- גם לא ירצו לקרא ספר עם טריליאנתאלפים עמודים, וגם לא יבינו אותו עד הסוף- בתור ילדה קטנה אני זוכרת שניסיתי לקרא את הספר כשהוא רק יצא ונורא התעצבנתי על כל השמות הארוכים והמסובכים האלה... בנוסף לזה- נכון, יכול להיות שמבחינת רמת ה'הפחדה' של הספר, ילדים קטנים יכולים להיות מושפעים מהקריאה בצורה משמעותית- אבל בדוגרי- לפי דעתי, שוב, ילדים מתחת לגילאי 7-8 לא ירצו לקרא את הספר- ובגילאי 7-8 הם כבר חשופים להרבה מאוד דברים ואפילו אוהבים לשחק במשחקיי מלחמה וכו'. (עם זאת אני מסכימה שכאן הדמיון הרבה יותר פרוע, כל מה שנוגע לסוהרסנים, והתיאורים המפורטים של מוות והכל..) אבל- בכל מה שנוגע למיניות- אני אישית וגם בערך כל שאר הילדים הצעירים שאני מכירה- ידעתי מה זה להזדיין (סליחה עם הבוטות בפורום.. אם זה מפריע למישהו) מכתה ב'. עם כמה שזה עצוב וחבל לדעתי, הילדים הקטנים של 'ימינו' הרבה פחות תמימים ממה שהם נראים. אז ככה שאני לא בטוחה שהמיניות תפריע להם, אולי רק תגעיל אותם..? ובקשר לביטויים כמו 'זוג צלופחים'-זה אני באמת חושבת שהם לא יבינו. טוב, זהו, סליחה על זה שזה היה ארוך ומסורבל נורא

למה? דווקא זה לא נורא כ``כ...

מבחינה פסיכולוגית, הילד בין 7 שקורא ת`ספר הראשון נקשר מאוד להארי, ובעצם הוא לא מפחד (כי אין ממה), ואז כשהילד קורא את ספר 2, הוא מתבגר ביחד עם הארי (מבחינת פסיכולוגית ומנטלית), וכך הלאה עד הספר ה6... ואם תתבונני היטב, תראי שהילד לאחר שקרא את ספר 6 שונה מהילד לפני שהתחיל לקרוא את ספר 1.. אמנם הילד לא גודל בגיל אבל פסיכולוגית, מנטלית ונפשית הוא כן גודל. ולכן אולי הוא יפחד מהסוף של ספר 6 אבל לא יהיו לו סיוטים.. שימי לב טוב, לשיטת הכתיבה של רולינג: היא כתבה את ספר 1 בצורה ילדותית, ואז כל ספר שבא אחריו היא הכניסה לו קצת קצת מתח ודברים מפחידים.. בזכותה ילדים קוראים יותר ספרים ותאמיני לי שבמידה מסוימת היא הצליחה להגדיל ולשנות את הילדים מהבחינות שציינתי לעיל.

למעלה