הממ...
אוקיי, אז כככככההה.. קודם כל, כמו שכבר ציינו פה- הילדים מתבגרים עם הספרים. הילדים מתבגרים עם הארי ועם כל מה שהוא עובר הם מתבגרים גם בחיים האישיים שלהם. חוץ מזה- אני מבינה שיש ילדים חדשים (
) כל הזמן שמגיעים לגיל שבו הם מתחילים לקרא וזה וזה, אז הם מתחילים לקרא את הספרים מחדש- ואז, כן- הם קטנים, ולדעתך זה לא מתאים והכל. אבל- הקטע זה- ש- א'- אני לא יודעת מי הילד בן החמש שאת מכירה שקרא את הספר- אבל בכל מקרה- אין יותר מידי ילדים בני חמש שקוראים את הספרים האלה- אפילו צורת הכתיבה כשלעצמה- בלי קשר לתוכן- פשוט מסובכת מידי.. אני לא אומרת שזה כתוב בשפה גבוהה- זה לא, זה אפילו כתוב בשפה מאוד נוחה, אבל ילדים עד גיל שמונה נגיד- כתה ב'- גם לא ירצו לקרא ספר עם טריליאנתאלפים עמודים, וגם לא יבינו אותו עד הסוף- בתור ילדה קטנה אני זוכרת שניסיתי לקרא את הספר כשהוא רק יצא ונורא התעצבנתי על כל השמות הארוכים והמסובכים האלה... בנוסף לזה- נכון, יכול להיות שמבחינת רמת ה'הפחדה' של הספר, ילדים קטנים יכולים להיות מושפעים מהקריאה בצורה משמעותית- אבל בדוגרי- לפי דעתי, שוב, ילדים מתחת לגילאי 7-8 לא ירצו לקרא את הספר- ובגילאי 7-8 הם כבר חשופים להרבה מאוד דברים ואפילו אוהבים לשחק במשחקיי מלחמה וכו'. (עם זאת אני מסכימה שכאן הדמיון הרבה יותר פרוע, כל מה שנוגע לסוהרסנים, והתיאורים המפורטים של מוות והכל..) אבל- בכל מה שנוגע למיניות- אני אישית וגם בערך כל שאר הילדים הצעירים שאני מכירה- ידעתי מה זה להזדיין (סליחה עם הבוטות בפורום.. אם זה מפריע למישהו) מכתה ב'. עם כמה שזה עצוב וחבל לדעתי, הילדים הקטנים של 'ימינו' הרבה פחות תמימים ממה שהם נראים. אז ככה שאני לא בטוחה שהמיניות תפריע להם, אולי רק תגעיל אותם..? ובקשר לביטויים כמו 'זוג צלופחים'-זה אני באמת חושבת שהם
לא יבינו. טוב, זהו, סליחה על זה שזה היה ארוך ומסורבל נורא