הארי פוטר- הסרט!

fluppster

New member
אז ככה................

בתור מעריצה מושבעת של הארי פוטר שהולכת לבכורה עוד 11 ימים (!!!), אני יכולה להגיד לך שזאת שאלה קשה מאוד. מצד אחד, הסרט יהרוס לך את החוויה במקרה שתחליט אחרי זה לקרוא את הספר עצמו, ואסור שזה יקרה. מצד שני, הסרט אמור להיות ממש מהמם (למרות שהדעות בפורום הארי פוטר קצת חלוקות...), ואתה בטוח תהנה. אגב, ביום הראשון להקרנתו בארה"ב, הוא הרוויח כבר 31 מיליון דולר!!!! זה שיא חדש!!!!! מי יודע, אולי זה אפילו יגרום לך לקרוא אחרי זה את הספר ולהתאהב בו, כלומר, אם זה לא יהרוס, ובמקרה שכזה- תמיד כיף לגלות עוד אוהבי הארי פוטר!!!
מה שבטוח, אתה לא תהיה התיכוניסט היחיד. אני, למשל, בכיתה י"א, ואני באה לסרט עם עוד 3 חברות בגילי. אני בטוחה שיהיו עוד הרבה כמוני. לסיכום- תלך. חשבתי על זה בזמן שכתבתי את התגובה היותר מדי ארוכה הזאת, ואני לא חושבת שהסרט ממש יהרוס לך את הספר, אולי רק קצת. במקרה שכזה אין הרבה מה להפסיד. אז לך, ותהנה!!!!!!!!!! וספר איך היה!!!
חן

ללכת או לא ללכת

קראתי את כל הספרים וראיתי חלקים מהסרט. הסרט מבוסס כמעט ב- % 100 על הספר כך שזה לא משנה מה אתה עושה קודם כול עוד שעתה עושה את שניהם. מנסיון שלי הספר תמיד יותר טוב המספר. אם אתה מכור לקולנוע אתה חייב ללכת כי האפקטים שם מדהים. אני לא חושבת שזה סרט רק לילדים, זה קצת כמו סרטים של דיסני.

לקרוא לקרוא....

אם רואים ואחר כך קוראים אז זה לא כיף והסרט הוא סתם סרט אגדה... אבל אם קוראים ואחר כך רואים אז זה מגניב לראות את הכלב עם השלושה ראשים ואת חדר האוכל ואת דאדלי... העלילה היא אותה עלילה. ובספר העלילה זה הדבר היחד שחשוב. אז אם את יודעת את העלילה אז למה לקרוא את הספר בכלל? think about it...

אני מתכוון ללכת, ואני בן 37 ../images/Emo13.gif

א. סרטים בריטיים תמיד ראויים לקרדיט ב. זו הזדמנות לבלות זמן איכות עם יורש העצר ג. קראתי את שלושת הראשונים (בעברית) והיה לי נחמד ד. אין לי בעיה "להיות כמו כולם" כשמתאים לי אגב, כולם יודעים שיש בתפוז פורום הארי פוטר ?

goldi san

New member
רק השחקנים בריטים, לא?

ככה נדמה לי בכולופן. אז לא ממש בריטי...

אופסי...

מצטערת.. לא ראיתי שכבר דנתם בסרט, אז הצבתי הודעה חדשה למעלה שמדברת על הסרט עצמו... דרך אגב באמת אני אעשה את ההשוואה בין הסרט לספר ואפיץ את זה פה.. שוב סליחה. ע.ד.

והסופרת, בל נשכח ... ../images/Emo42.gif

קראתי אצל חגי לוי שהיא הציבה תנאי, שכל הצוות יהיה בריטי מצד שני, הוא כתב שהבמאי אמריקני ... אז אולי זה באמת רק השחקנים. איך שלא יהיה, אם קראת את הספרים, אז האופי שלהם כל כך אנגלי, שאני לא מאמין שהסרט לא ישקף את זה. ההומור, למשל, האנדרסטייטמנט. האקסצנטריות של הדמויות. יום נעים !

goldi san

New member
אתה צודק, הספרים הם באמת מאד

אנגליים, וזאת הבעיה- אני חוששת שהם יכולים להפוך אותו לגועלנפש אמריקאי. או כמו שגיבורת התרבות החדשה שלי (בתחום התרגום), נעמי רגן, כותבת : "תעשי את זה בשביל כל אלה שאוהבים אותך!" או "הלכתי למוזיאון המאמו בניו יורק!" אני עדיים תוהה אם זה התרגום או המקור מה שמצחיק. אבל הבמאי למען השם! הבמאי של שכחוני בבית! אהה קראתי שיש בסרט רק סצינת קווידיץ´ אחת, וגם היא קצרה מדי. זה נורא ואיום! המשחקים הם הקטעים הכי טובים בספרים לדעתי.

אבל לא כדאי להם...

לתרבות הבריטית יש אפיל מסוים לקהל האמריקני. לכן מצלמים בידורונים כמו "ארבע חתונות" ו"נוטינג היל" בבריטניה, אבל לפי כל הכללים ההוליבודיים. נראה לי שזה יהיה המקרה גם פה. ואיך זה שאת לא בביצפר ?

A.L (boy)

New member
../images/Emo51.gif על כל התגובות... ואגב,

הכוונה שלי ללכת היא כרגע במגמת עלייה... בוא נלך לראות על מה כל הרעש... נקווה של נ/אתאכזב
A.L (boy

הארי פוטר- הסרט!

או קיי.. בואו נתחיל בזה שאני לא בטוחה שהסרט יצא לארץ עדיין ואני גם לא בטוחה מי כל כך ירוץ אליו כשהוא יצא.. אבל שיהיה... :) הלכתי לסרט אתמול בתור חובבת סרטים מושבעת למרות ההסתייגות שלי מהדמות המעצבנת (הארי בכבודו ובעצמו) והמבטא הבריטי\ סקוטי הדומיננטי וקשה ההבנה. אורכו של הסרט הוא שעתיים וחצי! ממש טיטניק שתיים! ועשוי בעיקר לילדים ... או שזה מה שרוצים שנחשוב! ילדים מתחת לגיל 11 לא ללכת לסרט!! אני מבטיחה שלא תפסיקו לשמוע את המוטיב החוזר של הסיוטים שלהם כ"מפלצות" וכישופים... הלכתי עם חברתי בת ה 21 שיצאה מהקולנוע עם פיק ברכיים למרות גילה הבוגר. כן הוא מעניין... אבל כישופים? זה לא כבר פאסה?? לא עבר זמנו ממזמן? גרם לי לחשוב שאולי לדור הצעיר יותר שנתקל רק בפוקימונים אלימים ופאוור ריינג´רס עם משחק גרוע זה יראה מרתק ומעניין. אם לא היו אפקטים יפים וחדשניים (באמת יפים) הייתי יושבת וחורפת בזמן שאני קוססת ציפורניים מפחד. לסיכום- ללכת בשביל ההתנסות, מי יודעת אולי תאהבו. לפחות כדי לראות למה עשו ממנו עניין -כזה- ענק, לפחות באר"הב ובאנגליה. תהנו! ע.ד.

חביב מצידכם ../images/Emo10.gif

אני יושבת.. כותבת... משקיעה מאמצים לכתוב משהו שנון ורציני בו זמנית, ואף לא תגובה קטנה בינונית או ללא תוכן אפילו!! נעלבת עד עמקי נשמתי *הולכת לכתוב מכתב התאבדות* טוב גם ככה גם את זה לא תקראו.. אז קפצו לי!! :)

בוביש

New member
קראתי וגם קראתי!

אחלה לבטים יש לך! אבל... לפי דעתי תלכי לסרט בלי לבטים בכלל- כי הוא אמור להיות אדיר!!! רק תקני כרטיסים מהר- כי עוד מעט יגמר. ("מחר נקנה עוד אבוקדו")-אני יודעת, אין קשר... לילה טוב.
ממני הקוביה ההונגרית. והמבין יבין

קראתי...ראיתי... מגיבה.

קראתי את הספר... ראיתי את הסרט. הספר, כמובן שיותר טוב מהסרט. ברוב במקרים זה ככה...לא? חסרים דבים שמפרטים ונותנים הסברים לדברים שהיה קשה להבין, ובסרט משאירים את זה פתוח משום מה.. פשלה? לא יודעת למה... כדי לא להתאכזב מהסרט, כדי לראות אותו קודם ואחר כך לקרוא. ע.ד.

למעלה