הארי פוטר- הסרט!

A.L (boy)

New member
הארי פוטר ../images/Emo28.gif לבטים...

טוב אז ככה, בניגוד לכמה מיליוני ילדים ברחבי העולם, לי עדיין לא יצא לקרוא את ספריה של ג´יי קיי רולינג, אולי בהזדמנות. אז קודם כל שאלה מהותית: סרטים שמתבססים על ספרים, תמיד התלבטתי האם לקרוא קודם את הספר ואחר לראות את הסרט, או להיפך (כדוגמת: שירת הסירנה, שהיה מצויין - גם הסרט וגם הספר, החוף, הפירמה, הלקוח, המנדולינה של קפטן קורלי וכד´) - מה דעתכם? ולנושא המקורי - הארי פוטר, ללכת או לא ללכת? אני מניח שחלק מכם בוודאי אומר לעצמו - מה השאלה המיותרת הזו?! בוודאי שללכת! אז זהו, נתחיל בעובדה שהחברים שמעלים לי ת´סעיף כל פעם מחדש לא רוצים לבוא, מכמה סיבות: הם אומרים שזה סרט ילדים (אגב, אותה התלבטות הייתה לי גם לגבי הגרינץ´), אני מניח ש"לא בכבוד שלהם" לראות סרט שהוא לא ´אמריקן פאי´ או סתם קומדיה מטופשת, בו השחקנים הראשיים הם ילדים (מה שאגב אני מאוד אוהב לראות!!! בכלל שחקנים בגיל צעיר מאוד שמובילים סרט טוב על הכתפים, והארי פוטר הוא 153 דק´, מעוררים אצלי הערכה גדולה כלפיהם, ע"ע היילי גואל אוסמנט וג´יימי בל - בילי אליוט), וכאמור, לא קראתי את הספר (למרות שאי אפשר כבר שלא לדעת על הסיפור, אלא אם כן אתה לא חי על כדוה"א, מה שאומנם אני יכול להגיד על חלק מהאנשים שאני מכיר...), ואני גם קצת חושש שהאולם יהיה מלא בילדים קטנים ושאני יהיה התיכוניסט היחידי... (פדיחה כבר אמרנו?!). מצד שני, כאילו - הארי פוטר, בנאדם, מדברים על הסרט הזה כבר שנתיים, השחקנים בריטים (!!!), הסיפור והפן הוויזואלי נשמעים מבטיחים ביותר, ובאופן כללי נראה לי ממש מא - גניב! נו אז מה אתם אומרים - ללכת/לא ללכת, ומה אתם מתכוונים לעשות? נ.ב הבכורה, אגב, היא ב - 29/11/2001 ביי חברל´ס!!!

עופר ב.ה

New member
קישור לדיון מפורום ספרים וספרות

על הנושא של סרטים שמתבססים על ספרים. שם גם כתבתי את דעתי בנושא. מוזר קצת שהחברים שלך אוהבים את אמריקן פאי ויחד עם זאת מבטלים את ´הארי פוטר´ בטענה שהוא סרט ילדים. אמריקן פאי הוא, איך לומר, לא בדיוק סרט למבוגרים... בכל מקרה, במקרה _הכי_ גרוע אפשר ללכת לבד. ומומלץ לקרוא את הספר לפני. עופר

A.L (boy)

New member
אני מקווה שהעובדה שאמריקן פאי עוסק

בסקס בגיל הנעורים, יעזור לך לגבש פרספקטיבה טובה יותר לגבי העדפותיהם של חברי... (לא שאני מצדיק אותם כמובן...).

לי, כמובן, זה מזכיר את

אלפרד הגדול. בביוגרפיה שלו מסופר, שהוא תמיד היה בחיפוש אחר ספרים מתאימים לעבד מהם תסריט, והוא עמד על כך שאלה יהיו ספרים זניחים ולא מוכרים - אף פעם לא קלאסיקה, כדי שלא ישוו בין הספר והסרט.

Maggie

New member
מה השאלה המיותרת הזו?! ../images/Emo8.gif

אז דבר ראשון זו לא שאלה מיותרת גם למי שקרא את הספר (אני לדוגמא...) כי המון טוענים שהסרט יהרוס את המקום לדמיון בספר - כך שאם לא קראת את הספר, ההחלטה של אמורה להיות הרבה יותר קלה. ואם אתה מודאג לגבי העובדה שתהיה התיכוניסט היחיד שם - אל תדאג. גם ההורים שלי, ברוב מוזרותם החליטו ללכת לסרט (לא איתי! מה פתאום! אני הולכת לבכורה, הם הולכים שבועיים אחר כך בלעדי). ובכלל אני מכירה כמה תיכוניסטים שמכורים לספרים... אז אני בטוחה שחוץ מאלו שאני מכירה יש עוד שילכו (ואני לא מכירה הרבה... אני סך הכל בת 14). התפאורה של הסרט מד-הי-מה. העיצוב של הטירה, והיער, והכל שם, בכלל... רק בשביל זה שווה לראות (חסרים טריילרים, תמונות, וקטעים מגיא פינס?) אני הייתי ממליצה לך לקרוא קודם את הספר לפני שאתה הולך, אם אתה הולך (מה שאני גם ממליצה בחום), כי פשוט חבל... אם תחליט אחר כך לקרוא את הספר בכל זאת אז זה כבר יקלקל לך... מגי אוסמנט ושאלה לסיום - היו שמועות שהיילי ג´ואל אוסמנט (המדהים) היה אמור לשחק את הארי - כמה שזה עצוב - יש סיכויים שזה נכון? כי אני יודעת שהיא רצתה רק שחקנים בריטיים... למרות שהוא יכל להיות מאלפוי מושלם...

A.L (boy)

New member
אז ככה מגי...

קודם כל אני מאוד שמח שסוף סוף מצאתי מישהו נוסף שמכיר בכישרון הענק הזה שנקרא הילי ג´ואל אוסמנט, ולשאלתך - כן! גם הוא היה מועמד לשחק בתפקיד הארי פוטר, אך כידוע ג´יי קיי.רולינג התעקשה על קאסט בריטי, התעקשה - וקיבלה! (אחרי וויכוחים לא מעטים עם הבמאי, שהאירוניה היא שסטיבן ספילברג שנחשב כמועמד לביים את הסרט, בחר לביים את "אינטליגנציה מלאכותית" שכ"כ אהבתי, עם היילי), שחקן צעיר נוסף שהיה מועמד לתפקיד, הוא הילדון מ"אמא חורגת" עם ג´וליה רוברטס וסוזן סרנדון, וכמו כן 60 אלף ילדים נוספים שהציעו עצמם לתפקיד, עד שנתקבל דניאל רידקליף הצעיר
כך שבאמת מעניין לראות את התוצאה על המסך הגדול...

Maggie

New member
אם היו להם כל כך הרבה שחקנים - - -

אז למה מבין כולם דווקא אותו?! למה את דניאל רדקליף?! מה עשינו רע שזה מגיע לנו???
והיילי, עם כל הכבוד למשחק המצויין שלו, פשוט לא נראה כמו הארי פוטר... (כמובן שהוא יותר דומה מהשחקן שנבחר, אבל אני בספק אם יכלו למצוא מישהו פחות דומה ממנו). היילי התאים נורא להיות מאלפוי (תקרא את הספר, מקסימום אם לא תאהב תפסיק, מה יש להפסיד?) אז מה החלטת? אתה הולך לראות את הסרט?... מגי אוסמנט סוף סוף מצאתי מישהו שלא משתיק אותי כל פעם שאני אומרת את המילה היילי/איי איי.

goldi san

New member
דברישון, אני קראתי ב"העיר"

שהילד מהחוש השישי היה רק אמור לדובב את הארי פוטר בגרסת אנימציה שספילברג רצה לעשות. אם הוא היה משחק אותו הייתי מתאבדת. מה הקשר בכלל? למה הוא חייב לדחוף אותו לכל מקום? הילד בלונדיני ושמנמן ומתוקקק (אמור להיות לפחות, אותי כפי שכבר אמרתי הוא מאד מעצבן) למען השם, איך זה מתקשר להארי פוטר? לסרט הזה יש מזל שג´יי קיי הציקה להם המון ודרשה דרישות. הם היו הופכים את זה לאני לא יודעת מה, סירופ שוקולד אמריקאי אם היא לא הייתה מתערבת ולמשל מתעקשת על צוות בריטי. הם חייביםםםםםם להיות בריטים! איטס אה מאסט! דברשני- אל דאגה, כולם ילכו לזה- גברים נשים זקנים וטף, ככה שאין חשש להתבלטות מיוחדת באולם מפאת גיל. דברשלישי- כמה שזה עצוב, אני אלך לסרט, אשלם 31 ש"ח כרטיס ועוד 4.20 עמלת קולנועפון והוא יהיה מסריח מאד. הרי אין סיכוי שזה לא יהיה המצב. אין סיכוי שהם עשו סרט טוב, בעיקר לאור הרקורד של הבמאי (שכחו אותי בבית ואיש המאתיים) ולאור הגועל נפש שוורנר ברודרס עשו בעיצוב הקיטשי ביותר שהיה אפשר לצפות מהם. הסגנון הזה עם הזהבים פשוט מחריד. אבל אין לאן לברוח, וכולנו נאלץ לדדות אל הקופה ולשלם 31 ש"ח (+4.20 כמובן) כמו ילדים טובים. ובהזדמנות חגיגית זו, אני מציעה לכל סרבני הארי פוטר שחושבים שאם הם מונעים מעצמם כיפחיים הם מגניבים לקרוא את 4 ספרי הסדרה שיצאו עד עכשיו- באנגלית (חשוב מאד, התרגום מרגיש כאילו הוא לילדים בני 7. אולי זה גם ככה באנגלית אבל הידיעה שלי בשפה לא מספיק מרקיעת שחקים כדי להרגיש בכך). זהו. אבוי אני חולה אנושה. ואני קוראת ספרי אנתרופולוגיה מצחיקים- נעמי רגן. זה כל כך גרוע. אני מתלבטת אם זה בגלל התרגום או שזה פשוט ככה זה. יש שם המון המון משפטים ממש מוזרים.

לא צריך לשים על אף אחד!

כשהלכתי לשרק היו שם מלא ילדים (בגרסא האנגלית...) אמריקאים קטנים...בהתחלה זה די הביך אותי להיות שם אבל אחרי כמה שניות אמרתי לעצמי יאללה! מה אכפת לי..כן
אני רואה סרטי ילדים
כבר עברתי את שלב ההכחשה, כן! אני גם קראתי את הארי פוטר - את כל הארבעה! מעל לאלף עמודים ומרצוני החופשי כי אני אוהב את זה
עוד 10 ימים...!

חולוני

New member
אני שונא את הארי פוטר.

מה מעניין בילד ממושקף מעצבן שיודע לעשות קסמים ? אני אף פעם לא אבין מה מוצאים בזה, אותו דבר כמו שאני לא מבין מה מוצאים בסטאר וורס ובסטאר טרק המשעממים.

Maggie

New member
עניין של טעם... ../images/Emo3.gif

למרות שאני חושבת שזה ספר מדהים... בגלל משיכת קהל הקוראים העצומה שלו, והעובדה שרוב אלו שקראו אותו לא רצו להניח את הספר לרגע, אלא רק להמשיך לקרוא ושזה לעולם לא יגמר. הייתי מתה להצליח לכתוב ככה. אבל כנראה שזה כמו שאני לא מבינה מה מוצאים בסרט משעמם שמציג ערפדים מנקודת מבט לא נכונה, משתמש בדרך בכל קלישאה קיימת, ונראה כתירוץ עלוב לשים יותר דם בסרט מכל שאר הדברים שבו... עשה לי טובה - חצי ערפד עם בעיות אישיות, שלא התגבר על זה שאמא שלו מתה, והולך והורג ערפדים בשביל נקמה? I think not מגי אוסמנט "אם היא מתערפדת, חסל אותה"

מימי

New member
סרטים שנעשים על פי ספרים טובים,

הם בדרך כלל גרועים. במיוחד סרטים שנעשים ע"פ ספרי פנטסיה, בגלל שבפנטסיה אמיתית יש את הכר הכי נרחב בעולם לדמיון. הניסיון הרע ביותר שלי היה עם "הסיפור שלא נגמר"- סרט שהרס לחלוטין את הספר המקסים. וגם "צ´רלי והשוקולדה"- סרט דפוק שנעשה ע"פ ספר מקסים ומלא דמיון. אני דווקא ממליצה לך ללכת ל"הארי פוטר", בגלל שהארי פוטר הוא לא ספר פנטסיה אמיתי. הוא מתאר לך כל דבר בפרוטרוט, וכולו נבנה על דברים שקיימים בעולמנו האמיתי. הארי פוטר הוא ספר שלא משאיר מקום לדמיון. לכן לא נראה לי שהסרט יהרוס משהו, כי המשהו הזה לא קיים. זה לא שהספר רע, הוא רק מזויף לחלוטין, מזויף במובן של מזויף מ"התפסן בשדה השיפון", אם קראת. הוא קריא, אבל אין לו הרבה מעלות אחרות. ההיסטריה סביבו מיותרת לחלוטין. יש ספרים אחרים שראויים שתהיה סביבם היסטריה, והיא לא קיימת, רק בגלל שאין להם כאלה יחצנים טובים.

goldi san

New member
זה כי אתה קולי ואלטרנטיווי נורא

אני מניחה שבכלל לא קראת את זה?

Maggie

New member
וואו... התחכום...

להחליט לשנוא משהו עוד לפני שקראתם אותו... מעניין... (?) אבל ברצינות, מה אתם מנסים להוכיח? איזה יופי, אנחנו שונאים את הארי פוטר, פאן פור יו... יכול להיות נחמד לקרוא את זה לפני כן, זה כמובן במידה שאתם מסוגלים לקרוא... מגי אוסמנט

Chot

New member
נננאאהה

זה בכלל לא קשור להארי פוטר אני סתם רציתי לעצבן את גולדי ולא, אני לא מסוגלת לקרוא. באמת.

למעלה