הארה מהי
טוב , עכשיו גם אני ארשום את דעתי בנושא

ג`ונגלר , אני שמח לדעת שאנחנו חושבים אותו הדבר , ואני רוצה להוסיף את נקודת הראיה שלי. הארה. החיבור המוחלט , האחדות עם הכל. כל מה שמסתתר מאחורי האגו ששולט בנו במקום להיות המשרת , הכל כבר כאן , אנחנו רק צריכים להרפות מהשכל , להרפות את הפחדים ולהתמסר. הארה היא הוולדות מחדש , זה למות ולהשאר בחיים. כי האגו אכן מת , ואז נולד מחדש בתור המשרת של הנשמה , ועכשיו הנשמה בשליטה מלאה. הרבה אנשים שחוו מוות קליני חוו צורה מסויימת של הארה , אך כשחזרו לגוף הם עוד לא היו מוארים , אך היה להם את הזכרון של האור , את ההרגשה של איך זה להיות שם. כמובן שיש גם כאלה שהדחיקו את זה כי לא ידעו איך להתמודד עם זה. מי שמכיר את הספר התקדשות - חניכה לאמת בשמו הישן , בשלב ההתקדשות הכהן היה חווה מוות קליני - הארה , ואז בעזרת החוויה הזאת , יכל היה להגיע ביתר קלות להארה האמיתית , שלא נפסקת לעולם. מה שאנשים קוראים הארות , זה רק ניצוצות של האור , זה עדיין לא ההארה. ההבדל הוא בין כוכב מנצנץ בשמיים לבין השמש שמאירה הכל. יש כל מיני חוויות שמביאות אלינו ניצוצות - ``ניצוצות של הבנה...`` ``... הם מקלפים עוד חלקים מהקליפה...`` כמו שאני רואה את זה , יש שלבים מסויימים שהאדם עובר. בהתחלה האדם נמצא בחוסר מודעות - גן עדן של שוטים. אך הוא מרגיש שמשהו חסר לו... , ואז הוא כבר לא שמח בבורותו , הוא מתחיל לחקור. בשלב זה , רוב האנשים לא שמחים , הם רואים את הכאב ואת הסבל , אך עדיין לא גילו את האור ואת השמחה, אך יש את הדחף להמשיך ולחפש , כי משהו מדהים מחכה מעבר לפינה , ואתה לא ממש יכול להגדיר מהו. ואז אתה מגיע להתעוררות. זו כבר נקודה שאין ממנה חזרה , פקחת עיניים , ראית את האמת , ואתה לא יכול יותר להתעלם , אתה כבר לא יכול להגיד שזה לא קיים. וגם אם יכולת לחזור אחורה , באמת היית רוצה? ברגע ההתעוררות אתה חושף את האשלייה , אתה רואה שחיית באשליות. ואתה רואה איך עדיין מליונים סביבך , ואפילו האנשים הכי קרובים אליך , עדיין ישנים... עכשיו אתה באמת מתחיל לגדול , ופתאום בקצב כל כך מואץ , שלא האמנת שזה בכלל אפשרי. אתה מתחיל להבין את העולמות הנסתרים , לגעת באמת מאחורי האשליה. וככל שאתה רואה יותר , אתה נמלא יותר באור ואושר , וגם יכול למלא את הסובבים אותך , להשפיע על כל מה שסביבך. להפיץ את האור ולהעיר אנשים אחרים , כמו שהעירו אותך. השלב הסופי הוא כמובן ההארה , וברגע שהגעת להארה - ``ניצחת במשחק`` השלמת את המבחן בכדור הארץ , עכשיו רק נשאר לעזור לאחרים ולקדם את האנושות. סרט שממחיש את כל זה בצורה ממש יפה הוא המאטריקס. בהתחלה רואים את ניאו - מחפש , חוקר , שואל , אך חי בתוך האשלייה ,מחפש תשובה. מחפש משהו , אך הוא בעצמו לא יודע מה הוא מחפש... ואז מורפיוס מוצא אותו. ומציב בפניו ברירה - אתה יכול לראות את האמת , או לחזור לישון בתוך האשלייה. האם אתה רוצה לדעת מה זה המאטריקס/האשליה ? ואז הוא מתעורר , ויוצא מתוך האשלייה. הדבר הראשון שהוא רואה - כל המין האנושי עדיין ישן כמו שהוא ישן עד לפני דקה. ההתחלה קשה , אך הוא לא רוצה לחזור אחורה. הוא לא יכול לחזור לחיות באשליה. הוא מגלה עולם חדש , מתחיל להתפתח בצורה מדהימה , וגם הוא צריך לקחת אחריות על גורלו וגורל אחרים. ולבסוף - ניאו מת. ובחוויית המוות הוא מתעלה מעל לאשליית המוות ונולד מחדש אל תוך גופו - הפעם הוא רואה את האשלייה בצורתה האמיתית. והוא יכול לשלוט בה כרצונו. עכשיו רק נשאר לו לשחרר את כל העולם ולהוביל את העם ביציאה ממצרים/המאטריקס/העולם הגשמי/האשליה באור ואהבה , יופיאל המלאך