הארה

דרייה

New member
בוקר טוב ושבוע נפלא גו`נגלר......

שמחה אני על שלומדת,לומדת מכל תגובה,לכל אחד יש משהו לתת לאחר,ואני בשמחה מקבלת,שומעת,מקשיבה,חושבת וגם שותקת.... כתבת ,אני לא בא לכאן להביא את דעתי,אלא את האני..את מי שאני.. מה דעתך היא לא אתה?(שואלת כדי לדעת תשובתך...אתה מפתיע אותי בחשיבה שלך,ומעלה חיוך בי....) אור לך. נ.ב פילוספיה-התפלצפות?

jongler

New member
דרייל`ה

אדם יכול לדבר שעות אך לא לאמר כלום! לאדם במהלך חייו יש המון דעות ומחשבות אך מי אמר שהוא פועל על פיהם ?! - ואוי ואבוי אם כך היה.... החשיבה כחשיבה אינה מעודדת פעולה, היא נועדה כשמה כן היא - לחשוב! דעות זה שכל, שכל ודעות זה מה שאנחנו חושבים שאנחנו ולא מה שאנחנו, אני כותב את מה שאני, כשאדם מדבר אין הוא מדבר את דעתו אלא מביא את עצמו לידי המאזין - האדם השני שנמצא בהקשבה אליו, השתיקה גם היא חלק ואף חלק יותר גדול מהדיבור עצמו, העוצמה שבא נוכחות האדם מורגשת, האותנטיות שבו, הניואנסים הקטנים שיוצרים את התמונה הגדולה (ואין אני מדבר רק על שפת גוף כמדע וניתוח אלא כתפיסה כוללת של האדם ע``י הקשבה ולהיות בעולמו של המדבר/מעביר המסר) ניתן לגלות את הגדולה של האדם העומד לפני, להיות בהקשבה למה שאינו אומר כאילו צעק אותם בחלל האויר - זה מי שהוא! ע``י משפט ניתן לזהות מי האדם כאדם. ע``י מבט.... כשאני כותב ומדבר אינני מעביר דעות, אני יכול להעביר דברים שעברתי מנסיוני, אך אין הן דעות, אני יכול להעביר את עצמי משום שלי אין דעות - דעות נועדו להבדיל אותנו אחד מהשני ליצור התנצחות לשמור על האגו מתוך פחד של לא שווה, אני מוותר על האגו, מוותר על הפחד, את יכולה להסכים, לקבל או לשלול אך זה מי שאני וזו לא דעה, במידה ומישהוא אינו מסכים הוא אינו מסכים איתי הוא פוסל את קיומי - האגו אצלו נכנס לפעולת הישרדות שאינה קשורה במציאות. דרייה, ג`וגנגלר,גו`גלר,גוגלר,גונגלר - העיקר שג`ונגלר קלט. התפלסות זה ויכוח , לא?! אין אני מתווכח או מתנצח, אין אני בא לתקן אף אחד משום שכולם מושלמים, אני מי שאני וזה הכל. באהבה JonGler

דרייה

New member
במחשבה שניה,אממממממ......עוד משו...

מכוון שנכנסת לפורום במשך היום,בשעות העבודה ,לא תמיד מספיק לי הזמן לקרוא,לחשוב,ועוד...יוווווווו אתה בטח תגיד משו על זה.... :) אז,מהבית יש שקט וזמן...ולכן,הדפסתי את שכתבת כאן לעצמי על מנת לקרוא ולחשוב..כן,כן,לחשוב... מתוך שכתבת ,צמח לו ענף חדש ,בו יש לי שאלות נוספות אך,לא כרגע ,כפי שהבנתי אתה לא תהיה פה זמן מה.... אז,בילוי נעים .....אי שם איפה שזה לא יהיה... אור לך, ותודה.

jongler

New member
דרינק`ה

למה שלא תשאלי? ישנה אפשרות שיתפתח כאן נושא מעניין, לכי תדעי איזה תובנות יפלו כאן.... בכל מקרה, על כל חופשה ואפטר אני מבטיח לענות ברגע שיתאפשר, לזמן אין משמעות, לא?! אם זה משהו אישי- ישנו אימייל. באהבה JonGler

דרייה

New member
כמה יופי לנו שאתה לא הולך..... ;-p

תודה לך על האפשרות לתת לי לשאול ,אתה יודע תוך כדי שאני קוראת את דברייך אני עפה לכל מיני מקומות ומיד השאלות רצות...ומכוון שאיני בבית ,הזמן קצר....(ששששששש,לא לספר לאף אחד,שאני בעבודה :)צריכה לשחזר את המחשבות ולא תמיד מצליחה... יש לי הרבה לספר,לשאול אבל אין בי את היכולת או הרצון להתחיל לכתוב את מגילת האסתר שלי...לופים של החיים,שינויים,תוצאות,השלכות,הכל קיים ומשתנה במשך הזמן מתוך מודעות,זמן זה דבר טוב עבורי...מתבשלת בתוך עצמי,שמחה על היותי מי שאני,שואפת ליותר,עובדת על זה......יש ימים שנדמה כי הכל שחור,תהום לפני...אך האור תמיד מפציע,אור הוא הכל בשבילי...יום אחד אכתוב על נושא האור....אור לך גו`נגלר....(או גונגלר,או...?)

jongler

New member
:-()

וזה כל כך יפה שהעולם כל כך רבגוני ולא אחיד,כל כך שונה אך בכל זאת כל כך זהה, כל אדם ,כל פרח, כל בוקר וכל ליל על זה הבוקר להגיד תודה ולהתפלל. באהבה

דרייה

New member
חיכיתי שבוע לתשובתך.....אבל........

הבנתי שוב כי העולם בו אנו חיים הוא כמו כביש דו סטרי,יש ואנו משתמשים במילים שונות לאותו רעיון....מחשבה...חוויה..ויש שאנו משתמשים במילים דומות לתאר מחשבה..רעיון...חוויה...שונים לגמרי... כנראה וגם כאן,בסוגיה שהעלת ,אכן, אין הארה אחת.....יש ויש ,כמו העולם ,מלא צבעים....בטבע,בנו האנשים...במהות שלנו.... יופיאל המלאך שאל ,אנו כל אחד ענה ממקום מושבו....סיקרן אותי למה מלאך שאל את זו השאלה? מאיפה היא צפה ועלתה לו? מה מלאכים לא מוארים? :) הוספת לי צבע,למחשבות...תודה לך.

ברגע ש...

יופיאל היקר - אתה כותב טוב , אך ברצוני לתקן אותך בדבר אחד : ברגע שהגעת ל ``הארה`` - המשחק רק מתחיל ....

יופיאל

New member
המשחק

אפשר להגדיר את זה בעצם כעלית שלב.. :) או אולי בעצם משחק חדש לגמרי...

דסה

New member
הערה והארה...

``התגלגל`` אלי ספר בשם ``סידהארטה`` מאת הרמן הסה... אם אתחיל לא אסיים לתאר,לתקצר,להמליץ ולהלל... הספר עוסק גם בהארה במובן המעשי,דרך חיים שלמים,ותובנות של אדם אינדיבידואליסט בשם סידהארטה... מומלץ כי הקריאה מצמררת,מעוררת,כואבת ,אוהבת ומשחררת... ממש כמו הארה.כל אחד בדרך שלו,אם העז להתחיל וללכת ולשאול. פשוט כי הספר חוויתי,מעשיר ,בקרקע ובאוויר.

למעלה