הארה

יופיאל

New member
הארה

שאלה לי אליכם- מה אומר לכם המושג הארה? האם יש דבר כזה? האם כל אדם יכול להגיד להארה? אני אגיב בהמשך... באור ואהבה , יופיאל המלאך

CAT4

New member
יש לי

הארה פנימית. היא כמו בסרט מצויר שנידלקת לך מנורה. רק שאתה לא מעיג אליה בעמצעות מידע מוצק שיש לך בראש אלה על פי האינטואיציה. נ.ב נחמד לדעת שאנשים לומדים פה Y.G.A the CAT

דרייה

New member
הארה..........

הארה....אור...התגלות.....הבנה..תובנה....האור של ה......(כל אחד וההתגלות שלו...או שבו...)חושבת שיש מושג שכזה,אנשים מתוך התבוננות פנימה ,עמוק לתוך תוכי עצמם,מגלים אור חדש....מעין הילה.....יש שהארה מגיעה גם ממפגשים שונים של חוויות....ספירטואליות ואחרות.... לא יודעת עם כל אחד יכול להגיע להארה,אולי טמון בכל אחד פוטנציאל?אולי... מענין שהמלאך יופיאל שואל את זו השאלה.....

jongler

New member
הארה - תשובה

הארה = כלום! יש דבר כזה! כל אדם יכול להגיע להארה רק אם הוא מוכן לכך! (ולא רק). באהבה JonGler

הארה

יופיאל היקר, אם אתה מעוניין בכך שנדון בעניין, כאשר אנו מבררים קודם לכן, מה אנשים שקדמו לנו חשבו וכתבו בעניין הזה (הרי לא המצאנו את הגלגל...), אז זה יכול להיות דיון מלמד ופורה שמתאים מאד לעיסוק במודעות פנימית, שהרי ההארה מאירה קודם כל את פנימיותנו ! אם אתה מעוניין בכך שכל אחד יאמר מה הוא אישית יודע על כך (מיתוך פירורי דברים שהוא קרא ושמע, מיתוך מה שמצטייר לו כהארה וכד`)... או, מה זאת הארה בשבילו, אז: הארה בשבילי זאת הרגשה פנימית של תודה. ואני מסמיך את ההרגשה הזאת לביטוי פיוטי שקראתי פעם והוא: ``הנשמה מתפללת תמיד``. באור ואהבה, פרי-מגדים

jongler

New member
טוב יופיאל....

בגלל שאתה מתעקש... :) הארה כשהיקום והאדם נהפכים לאחד, כשהאדם מתפרק מנשקו, מהאגו, מהידוע ועובר למה שקיים, שהוא שוכח מי הוא, מקבל את המוות כמו את החיים, אין פחד, אין כלום! כשהאחד מתחבר אל הכלל, חוזר אל הטבע אל מה שקיים, כשאין לזמן משמעות ולא למקום, אין משמעות לכלום ואז האושר נכנס, הוא מציף, הוא עולה וגולש, האחד כבר אינו חלק מהיקום אלא המרכז של היקום הוא ``שמש`` המאירה על הסביבה, אין האחד עוד תגובה לסביבה אלא הסביבה כתגובה אליו מוצפת באושר בעקבות האחד. אין האחד בולט מהשאר אך עוצמתו נבדלת בגלל מודעותו, אין הוא צריך לדבר , עצם קיומו הימצאותו הופכת את המקום ל``קדוש``, אין הוא יכול לתת דבר אך ניתן לספוג ממנו את ההויה, האחד כבר אינו ניתן להגדרה במילים אלא בשתיקה. באהבה JonGler

jongler

New member
...ועוד דבר קטן....

האם כל אחד יכול להגיע? תשובה: האם כל אחד יכול לקום בבוקר?! האם כל אחד יכול לנשום?! הארה זה מוות, זה לידה מחדש, זה ההרג של הישן והגעה למרכז ההוויה - 100% הוויה, כל אדם יכול להגיע, זה המצב הטבעי שלנו בני האדם, אנחנו עם הפחדים פשוט התרחקנו, המוח שלנו מתוחכם מידי, במקום שאנו נשלוט במוח הוא שולט עלינו - מוח הישרדותי, מכונה משוכללת לביטחון. הדעות שלנו, המחשבות והסיפורים שיש לנו על החיים, הפרשנויות והרגשות שהם תוצר לואי של המוח (ושאין כל פסול בכל הנ``ל) יצרו מערכת הגנה משוכללת להימנע מהתמסרות, מהתמסרות לחיים!!! להגיע (להארה) זה בעצם להתאבד! לוותר על מי שאנחנו חושבים שאנחנו, לוותר על מה שידוע ולספוג את הקיים. הדרך להארה זה כמו לקפוץ מצוק, להתמסר להאויר, לשכוח מהפחד - אך אין אני מתכון במובן הפיזי אלא במובן של הידע. רק אנשים שנסיון החיים דחף אותם מספיק, דחף אותם לקצה הצוק ואז הם אמרו ``די!!!`` ``,נמאס לחיות ככה``, ``חייבת להיות דרך אחרת`` הם אלו שמחפשים ויום יבוא הם יגיעו! אדם הנוגע במרכז הוויתו ידביק אחרים , מעתים האנשים שילכו אחריו משום הפחד מהתמסרות ופחדים נוספים אך כל אחד שישהה במחיצתו ירגיש את המשיכה להיות בקרבתו, בעבור זמן ישנם אנשים שיפתחו חרדה מאדם זה, משום שהמואר רואה דרכם הוא חווה את המרכז שלהם וחושף אותו בפניהם -בעיניהם זה מסוכן! כל החיים הם הסתירו! כל החיים הם לא חיו! הם מתו בחייהם! השהיה במחיצתו משולה לעמידה על אותו קצה הצוק - הפחד עולה! המוח פועל! ישנם אנשים שמטבעם הם מחפשים, (חלקם פיתחו מיומנות של ``ידענים`` - אלה אינם מחפשים, הם תמיד יודעים, תלויים במוח), יש האומרים מגילגולים קודמים, ויש האומרים מילדות שדחפה אותם מלכתחילה לקצה הצוק, יתכן והם התנסו בחוסר התמסרות כה קשה עד שעברו לצד השני או לחילופין הם חוו התמסרות כך שהם רוצים עוד. האדם נולד מואר, אכל מעץ הדעת וגורש מגן-עדן. באהבה JonGler

דרייה

New member
וואווווו...........על כל מילה...... :)

את שכתבתי אני על הארה ...אתה פרטת את כוונותי....מדהים! אור לך,ורוצה להגיד לך שכתיבתך מפעם לפעם יותר ויותר .....

יופיאל

New member
הארה מהי

טוב , עכשיו גם אני ארשום את דעתי בנושא :) ג`ונגלר , אני שמח לדעת שאנחנו חושבים אותו הדבר , ואני רוצה להוסיף את נקודת הראיה שלי. הארה. החיבור המוחלט , האחדות עם הכל. כל מה שמסתתר מאחורי האגו ששולט בנו במקום להיות המשרת , הכל כבר כאן , אנחנו רק צריכים להרפות מהשכל , להרפות את הפחדים ולהתמסר. הארה היא הוולדות מחדש , זה למות ולהשאר בחיים. כי האגו אכן מת , ואז נולד מחדש בתור המשרת של הנשמה , ועכשיו הנשמה בשליטה מלאה. הרבה אנשים שחוו מוות קליני חוו צורה מסויימת של הארה , אך כשחזרו לגוף הם עוד לא היו מוארים , אך היה להם את הזכרון של האור , את ההרגשה של איך זה להיות שם. כמובן שיש גם כאלה שהדחיקו את זה כי לא ידעו איך להתמודד עם זה. מי שמכיר את הספר התקדשות - חניכה לאמת בשמו הישן , בשלב ההתקדשות הכהן היה חווה מוות קליני - הארה , ואז בעזרת החוויה הזאת , יכל היה להגיע ביתר קלות להארה האמיתית , שלא נפסקת לעולם. מה שאנשים קוראים הארות , זה רק ניצוצות של האור , זה עדיין לא ההארה. ההבדל הוא בין כוכב מנצנץ בשמיים לבין השמש שמאירה הכל. יש כל מיני חוויות שמביאות אלינו ניצוצות - ``ניצוצות של הבנה...`` ``... הם מקלפים עוד חלקים מהקליפה...`` כמו שאני רואה את זה , יש שלבים מסויימים שהאדם עובר. בהתחלה האדם נמצא בחוסר מודעות - גן עדן של שוטים. אך הוא מרגיש שמשהו חסר לו... , ואז הוא כבר לא שמח בבורותו , הוא מתחיל לחקור. בשלב זה , רוב האנשים לא שמחים , הם רואים את הכאב ואת הסבל , אך עדיין לא גילו את האור ואת השמחה, אך יש את הדחף להמשיך ולחפש , כי משהו מדהים מחכה מעבר לפינה , ואתה לא ממש יכול להגדיר מהו. ואז אתה מגיע להתעוררות. זו כבר נקודה שאין ממנה חזרה , פקחת עיניים , ראית את האמת , ואתה לא יכול יותר להתעלם , אתה כבר לא יכול להגיד שזה לא קיים. וגם אם יכולת לחזור אחורה , באמת היית רוצה? ברגע ההתעוררות אתה חושף את האשלייה , אתה רואה שחיית באשליות. ואתה רואה איך עדיין מליונים סביבך , ואפילו האנשים הכי קרובים אליך , עדיין ישנים... עכשיו אתה באמת מתחיל לגדול , ופתאום בקצב כל כך מואץ , שלא האמנת שזה בכלל אפשרי. אתה מתחיל להבין את העולמות הנסתרים , לגעת באמת מאחורי האשליה. וככל שאתה רואה יותר , אתה נמלא יותר באור ואושר , וגם יכול למלא את הסובבים אותך , להשפיע על כל מה שסביבך. להפיץ את האור ולהעיר אנשים אחרים , כמו שהעירו אותך. השלב הסופי הוא כמובן ההארה , וברגע שהגעת להארה - ``ניצחת במשחק`` השלמת את המבחן בכדור הארץ , עכשיו רק נשאר לעזור לאחרים ולקדם את האנושות. סרט שממחיש את כל זה בצורה ממש יפה הוא המאטריקס. בהתחלה רואים את ניאו - מחפש , חוקר , שואל , אך חי בתוך האשלייה ,מחפש תשובה. מחפש משהו , אך הוא בעצמו לא יודע מה הוא מחפש... ואז מורפיוס מוצא אותו. ומציב בפניו ברירה - אתה יכול לראות את האמת , או לחזור לישון בתוך האשלייה. האם אתה רוצה לדעת מה זה המאטריקס/האשליה ? ואז הוא מתעורר , ויוצא מתוך האשלייה. הדבר הראשון שהוא רואה - כל המין האנושי עדיין ישן כמו שהוא ישן עד לפני דקה. ההתחלה קשה , אך הוא לא רוצה לחזור אחורה. הוא לא יכול לחזור לחיות באשליה. הוא מגלה עולם חדש , מתחיל להתפתח בצורה מדהימה , וגם הוא צריך לקחת אחריות על גורלו וגורל אחרים. ולבסוף - ניאו מת. ובחוויית המוות הוא מתעלה מעל לאשליית המוות ונולד מחדש אל תוך גופו - הפעם הוא רואה את האשלייה בצורתה האמיתית. והוא יכול לשלוט בה כרצונו. עכשיו רק נשאר לו לשחרר את כל העולם ולהוביל את העם ביציאה ממצרים/המאטריקס/העולם הגשמי/האשליה באור ואהבה , יופיאל המלאך

jongler

New member
הו יופיאל...

כמה חיכתי לראות את תגובתך...... ספרים וסרטים לא יביאו אותך לשם, הוויה, עשיה וספיגה של מישהוא או משהו חי יביאו אותך, הסרטים והספרים יכולים לעזור רק עד רמה מסוימת עד רמת המודעות אך לא לרמת החוויה, ידע לא עושה הבדל!!! פעם קראתי מחקר שעשו על סקס, מתברר שאנשים משכילים נהנים פחות מסקס לעומת אנשים שאינם משכילים..... קראתי ספרים על זן, קראתי ספרים של אושו, ראיתי סרטים (גם את מטריקס) אך לא קלטתי מה שנאמר שם, היו שם תובנות נחמדות ותו לא. חזרתי לאותם מקורות לאחר שחוויתי בפעם הראשונה והתובנות ירדו שם כמו אסימונים לאחר זכיה במכונת הימורים , קלטתי שם כלים כיצד לחזור, כיצד לחולל את עצמי שוב, קלטתי דברים על עצמי. ועוד דבר, לא חזרתי מיד למקורות הללו, כתבתי כאן בעבר שעברתי תהליך במסגרת מסוימת במשך כחצי שנה, בכל אותה תקופה לא נגעתי במקורות אחרים וכל זאת על מנת לספוג במאת האחוזים את כל מה שניתן ולא לערבב דיסיפלינות שונות, בעבר הייתי פריק של אסטרולוגיה והחלטתי לעזוב לפחות לאותה תקופה, באותה תקופה קלטתי דברים על עצמי, ויצרתי שינוי, אנשים טענו שעשיתי שינוי, וזאת ע``י עשיה, עשיה, עשיה, לראות מה חסר להגיע לרמה הבאה ושוב עשיה וכל זאת דרך הבחנות על כיצד אני מנהל וניהלתי את חיי ומה אני הולך לעשות בנידון, ``מדיטצית עשיה`` אפשר לקרוא לכך. בתחילת הדרך חוויתי חוויה שפרטתי עליה כאן בעבר, והיא היא היתה האור הניצוץ שליווה אותי לאורך כל הדרך ועדיין מלווה אותי בכל פעם שברצוני לחזור לשם. הארה מגיע דרך קליטה, המודעות הינה רק התהליך, לקלוט שאין מודעות - זוהי התחלה. תשים לב שבמטריקס, ברגע שהגיבור נותן לפחדים להיכנס וחי את מה שידוע אין הוא מצליח רק לאחר שויתר עליהם הוא מגיע ליכולות שלו- אנלוגיה מדהימה, תודה. ויופיאל, כתבת ``אני שמח לדעת שאנחנו חושבים אותו הדבר , ואני רוצה להוסיף את נקודת הראיה שלי`` - לי אין יכולות טלפטיות, יתכן והמילים זהות משום שהדבר נוגע וזהה אצל כל אחד ואחד אך אין אנו חושבים אותו הדבר, חווינו חוויות שונות משום שאתה זה לא אני ולהיפך, כמו שאין אני יודע מה אתה מרגיש ברגע הכתיבה וברגע שהוספת: ``ואני רוצה להוסיף את נקודת הראיה שלי`` כאן זה כבר ברור שאין אתה חושב כמוני משום שלא היית מוסיף דבר אם כן. וישנם עוד... רק לקלוט כיצד המוח עובד ומרחיק אותנו מהארה. באהבה JonGler

jongler

New member
הו יופיאל......

כמה חיכתי לראות את תגובתך...... ספרים וסרטים לא יביאו אותך לשם, הוויה, עשיה וספיגה של מישהוא או משהו חי יביאו אותך, הסרטים והספרים יכולים לעזור רק עד רמה מסוימת עד רמת המודעות אך לא לרמת החוויה, ידע לא עושה הבדל!!! פעם קראתי מחקר שעשו על סקס, מתברר שאנשים משכילים נהנים פחות מסקס לעומת אנשים שאינם משכילים..... קראתי ספרים על זן, קראתי ספרים של אושו, ראיתי סרטים (גם את מטריקס) אך לא קלטתי מה שנאמר שם, היו שם תובנות נחמדות ותו לא. חזרתי לאותם מקורות לאחר שחוויתי בפעם הראשונה והתובנות ירדו שם כמו אסימונים לאחר זכיה במכונת הימורים , קלטתי שם כלים כיצד לחזור, כיצד לחולל את עצמי שוב, קלטתי דברים על עצמי. ועוד דבר, לא חזרתי מיד למקורות הללו, כתבתי כאן בעבר שעברתי תהליך במסגרת מסוימת במשך כחצי שנה, בכל אותה תקופה לא נגעתי במקורות אחרים וכל זאת על מנת לספוג במאת האחוזים את כל מה שניתן ולא לערבב דיסיפלינות שונות, בעבר הייתי פריק של אסטרולוגיה והחלטתי לעזוב לפחות לאותה תקופה, באותה תקופה קלטתי דברים על עצמי, ויצרתי שינוי, אנשים טענו שעשיתי שינוי, וזאת ע``י עשיה, עשיה, עשיה, לראות מה חסר להגיע לרמה הבאה ושוב עשיה וכל זאת דרך הבחנות על כיצד אני מנהל וניהלתי את חיי ומה אני הולך לעשות בנידון, ``מדיטצית עשיה`` אפשר לקרוא לכך. בתחילת הדרך חוויתי חוויה שפרטתי עליה כאן בעבר, והיא היא היתה האור הניצוץ שליווה אותי לאורך כל הדרך ועדיין מלווה אותי בכל פעם שברצוני לחזור לשם. הארה מגיע דרך קליטה, המודעות הינה רק התהליך, לקלוט שאין מודעות - זוהי התחלה. תשים לב שבמטריקס, ברגע שהגיבור נותן לפחדים להיכנס וחי את מה שידוע אין הוא מצליח רק לאחר שויתר עליהם הוא מגיע ליכולות שלו- אנלוגיה מדהימה, תודה. ויופיאל, כתבת ``אני שמח לדעת שאנחנו חושבים אותו הדבר , ואני רוצה להוסיף את נקודת הראיה שלי`` - לי אין יכולות טלפטיות, יתכן והמילים זהות משום שהדבר נוגע וזהה אצל כל אחד ואחד אך אין אנו חושבים אותו הדבר, חווינו חוויות שונות משום שאתה זה לא אני ולהיפך, כמו שאין אני יודע מה אתה מרגיש ברגע הכתיבה וברגע שהוספת: ``ואני רוצה להוסיף את נקודת הראיה שלי`` כאן זה כבר ברור שאין אתה חושב כמוני משום שלא היית מוסיף דבר אם כן. וישנם עוד... רק לקלוט כיצד המוח עובד ומרחיק אותנו מהארה. באהבה JonGler

יופיאל

New member
הו ג`ונגלר... :)

לא אמרתי שספרים או סרטים זה מה שיביא אותי לשם , זה רק לשם המחשה. אתה נוטה להכנס לדקויות של מילים , ולפעמים לפספס את התמונה הגדולה , כי למרות שהמילים שונות וזוית הראיה שונה , אנחנו עדיין מדברים על אותו הדבר :) אכן אני לא ``חושב`` כמוך , אך האם זה באמת מה שמשנה? שים תמונה אחת מול עשרה אנשים , וכל אחד יתאר לך משהו אחר. התמונה היא עדיין אותה תמונה :) המח אכן מרחיק אותנו מההארה , אבל כל ניצוץ של תובנה משקיט אותו עוד קצת , ומכריח אותו לקבל שיש דברים גדולים ממנו , עד שנגיע למסה קריטית של ניצוצות , ויהיה הבזק של אור גדול , שלא יכבה לעולם באור ואהבה , יופיאל המלאך

101

New member
יופיאל

הארה זוהי מילת פתיחה לוויכוח פילוסופי עמוק אך עם תפשטו את משמעותה אזי משתמע ``אור``. למה הדבר דומה לקבוצת אנשים הנימצאים באזור חשוך שאינו מוכר להם ואינם רואים דבר חלקם מגששים באפלת הצלמוות חשים את הסובב, יודעים מה קיים ,אך אינם מכירים את צבעם ואת פרטייהם. הם חשים בכיסאות...ושאר דברי החומר, ולומדים לנוע ולחיות היטב באזור החשוך,אך לפתע אחד מהם מוצא גפרורים ומצית אחד ברוח הקשה שם.הבזק ההצתה מיד משנה את זוית הראיה שלו.הוא מבחין בכתוב אשר רשום על כל דבר אשר סביבו.את שראה העביר מיד לחבריו שם ומאז הם מחפשים גפרורים נוספים להארת חייהם והבנת הכלל.השקדנים שבינהם ישבו ואספו את שראו וחיו בידיעת והבנת הכתוב. מעטיי מספר שעסקו בדברים שונים שקדו ועמלו התאמצו בתחומם כל אחד. חיפשו את השלמות ניסו להבין כל אחד את שעסק בו.חלקם התאמצו כל כך עד שעייניהם החלו מבינות את שמולם.מודעותם חשה את הנוכחות.רגיעותם שקדנותם וסקרנותם הביאה אותם להבחין בכל.אילו הם המוארים בהארה. כך בחיים בכל תחום בו אתם תשקדו, תיצרו,תתעמקו להבנה אתם תקבלו הארה מידיית אשר תחבר לכם את כל הסובב .כך תתמזגו עם הרוח,עם המרחב ותשבו בביטחה עם הידיעה. צריך לדכא את השכל לנטרל את הטבוע בו כדי שהחדש יוחל לשקוע בפאזל החיים. צריך להבין מה מונע מאיתנו אנו להכיר בחולשותנו המונעות את הארתנו.להיות חשוף לאמוציות שלנו ולתת להם דרור. לשאוף תמיד לטוב זה יעודנו.אנרגית החייות החיובית היא יעדנו.....והתמורה הארה. אין הדבר בא בקלות ישנם, כדבריי יופיאל, ניצוצות והבזקים אותם לא נראה אלה עם נבחין בכל מבט ,גם בתאי העין המתים מהבזקים אלו, כמו מסינוור השמש. הבזקים אלו יתרמו להבנת הנעלם ורק אז תדעו הכל ,פשוט תבינו את המכניקה של העולם.תראו כל דלת בחיים כדלת כפתח אפילו תדעו את שיהיה...... ואת אני יודע שלא רשמת אפילו את הטלפון.....וכן את העתיד אבל בכל זאת זה מעלה לי חיוך

Jerald_Admonds

New member
אחים..

אפשר לטבוע מרוב האהבה שזורמת פה.. פשוט תענוג! תהיתי אם ראשי הקטן יוכל לבצבץ מעל לפני השטח לשניה ולומר את מה שבדעתו.. האין אנחנו צריכים לשאוף לפשטות? שום תיאור במילים יפה עד כמה שיהיה לא יוכל לתאר ולו את קצה הקרחון של ההרגשה הגדולה של ההארה על פי מה שאלו שחוו אותה אמרו לנו... ולו רק בשביל להעביר את המסר זה לא יהיה נכון לומר שהארה זה האחדות הגדולה ומלאת האהבה שנובעת מהניתוק הסופי? והאם עלינו להתעלם מכך שאפשר להתאר במילה הארה דברים קטנים יותר מההארה הסופית? אחרי הכל הארה זה סוג של הבנה פנימית.. הפנמה מושלמת אם יורשה לי לומר רגע מושלם שבו הכל נהיה בהיר כשמש וטהור כמו קריסטל לגבי דבר מסויים קטן כל שיהיה,יש מן תחושה קטנה שנילוות לזה כאילו בתוכם יש חלל אשר מכיל אלפי שמשות מן טעם קטן מאותה הוויה גדולה שהיא הבורא שהיא אנחנו.. איש חכם פעם אמר שברגע קטן של הארה מצויה חכמה שהצתברה במשך אלפי שנים.. ולו ההארה הגדולה לא מתייחסת פשוט להפנמה אמיתית של ידע אינטלקטואלי שכבר היה לנו? שאנחנו הכל והכל זה אנחנו?

דרייה

New member
ג`ונגלר,עד כמה אתה נאמן לדברייך....

מדהים....בעבר כתבת מילים דומות,כבר אז,הבחנתי בחשיבה האחרת שלך מתוך התנסיותך בחיים. אכן ,כל אחד וההתנסיות שלו אשר מובילות להתנסחיות בצבעים שונים,(אתה מוזמן לראות את שכתבתי ליופאל)אנו בנוים במבנה אשיות שונה אז למה שנראה דומה?למה שנחווה שווה?הדיונים פה מחזרים אותי לתקופת היותי סטודנטית,במסגרת לימודי ,שיעורי פילוסופיה היו חובה....הגלגל ממשיך ל.... התגלגל...סוקרטס וחבריו היו מתענגים עלינו.... שבוע טוב שיהיה לך,מלא מלא אור לך.

jongler

New member
הו דרייה דרייה היצירתית...

כיף לקרוא את התגובות שלך, החשיבה המהירה שעולה כנראה על כל כתב.... ה - ``....`` שמופיע אחרי כל שתי מילים, ההגיגם, החשיבה וכמובן היצירתיות שלך מביאים לי חיוך כל פעם מחדש. ודרייה, אני לא מדבר על פילוסופיה, אני לא בא להתפלסף, אני מדבר על החיים! על מה שקיים! על מה שנוכח! השפה שבא אני משתמש - המושגים וההבחנות הם שפת בסיס אצלי לחיים, משום שברגע שאדבר לא בשחור ולבן אלא באפור אני אפול שוב למלכודת של השכל, אני יכול לתת לך רשימה של לפחות 50 מילים ומושגים הרווחים ביום יום שאינני משתמש בהם משום שברגע שהמשיך לאמר אותם אני כבר לא חי את ההבחנות שאיתי, לדוגמא : קושי/בעיה ==> אתגר, אני מאשים את... ==> אני לוקח אחריות על... , אני מצפה ש.., אני בדרך כלל... , אני את שלי עשיתי.... זה לא אני ==> זה אני, אח``כ ==> עכשיו, אני חושב, אני מרגיש ש... וכו` אלו בעצם מושגים המונעים מאיתנו להגיע לרמה הבאה, אין הם ספציפים ואין הם משקפים את המציאות - אין הם נותנים מקום לצמיחה והתפתחות. אין אני בא להביא לכאן את דעתי, אלא את מי שאני. יצרתי שינוי בחיים שלי בתהליך לא קל שדרש ויתורים רבים שדרך קריאה או צפיה הם לא היו קורים, רק דרך פעולה אך פעולה ללא מעמץ. הכתיבה כאן היא בעצם לשמור על הגחלת, ע``י ספיגת הנאמר כאן וע``י חוסר פשרות עם עצמי ועם הסביבה, ע``י שקיפות שלי (גם כראי) ולא אוותר כאן מתוך ליצור את הסביבה למה שמדליק אותה להיות אוכל אני לקלוט/ליצור/לחולל את עצמי כל פעם מחדש למה שמדליק אותי להיות! דרייה, את סוקרטס היו הורגים אם היו יודעים את מה שאנחנו כותבים כאן.... יום מדליק ומלא בצבעים באהבה JonGler

למעלה