האקס שלי "רודף" אחרי ....

ItsikH

Member
אין לך ברירה את הקורס הזה תצטרך לעבור איכשהו. יש מצב שתמצא מישהו להתנחם בזרועותיו רק למטרה הזו? כי לבד יהיה לך קשה. סתם מישהו שתוכל להתבכיין לו... גם אנחנו יכולים לעזור קצת אולי. ובקשר לבגידה - תראה איך מושג הבגידה מקבל משמעות חדשה: אתה יכול להניח שהוא והחבר החדש שלו ממש לא נגעו אחד בשני לפני כן - זה לא משנה, הבגידה עמוקה הרבה יותר כי היא ברגש. אני מנחש שאם הוא היה מזדיין עם מישהו אחר היית נפגע הרבה פחות (אני לפחות הייתי).

טל קר

New member
תרגום לסימנים

כשמישהו נוסע עם כרטיס בכיוון אחד כי הוא רוצה 'לגלות מרחבים חדשים רק עם עצמו' בלי לרצות שתצטרף בלי מועד חזרה ובלי כלום -> זו פרידה. מישהו שלא יוצר קשר במשך חודשים -> פרידה. חוזר לארץ ואתה לא שומע ממנו שהוא חזר אלא מחברים -> הוא לא חזר לארץ בגללך. המחשבה שאתם חוזרים לגור ביחד היא משאלת לב שלא מתבססת אלא אפילו הפוכה לגמרי מהמסרים במציאות. "הוא לא יודע מה הוא רוצה, הכיר מישהו, מבולבל, הוא חושב שכדאי שנמשיך הלאה"-> הוא כנראה חשב שהבנת שזו פרידה עוד בסיבוב הראשון. בכל אופן בעברית המשמעות היא - אין 'איתנו'. ברור שמאד קשה להמשיך כאילו כלום אחרי סיום קשר של מספר שנים, אבל יש טווח תגובה, ובחירת קורסים מתוך מחשבה בלא מה אתה מעונין בו או מה מקדם אותך אלא רק מתוך איך תתחמק ממנו זה במובן מסוים להשאיר אותו נוכח מאד. עם כל הכבוד לכסא בדיוק מאחוריו באותו שיעור, למה מעכשיו אתה צריך לראות אותו מלפניך כל הסמסטר, אלו מקומות קבועים? גם אם כן פשוט תחליף עם מישהו. לא צריך אלוהים כדי שיקרה מצב בו אתה פוגש מישהו שלמד איתך אותו דבר, במסגרת אותם הלימודים. זה לא סימן משמים. עצתי- לא לעזוב את הקורס (בטח לא אם זה עיכוב של שנה) אלא להחליף מקום ישיבה (מהשורה הראשונה למשל לא תראה לא צוואר ולא חיוך), אתה לא חייב להמשיך לדבר איתו , לא לחנוק (מאד לא נעים שעוזבים אותנו אבל זה חלק מהחיים), בנוגע לשירה, תשיר תכנים שעושים לך טוב.

ItsikH

Member
טל, זה לא ממש עוזר אולי רק מבחינה אחת, שחשוב להבין ולהפנים את המציאות. אנחנו רואים את זה בצורה יותר אובייקטיבית אולי, כמסתכלים מהצד, אבל נדמה לי שחווית הבגידה נובעת קודם כל מכך שהאקס לא נתן לבן הזוג שלו את הכבוד המינימאלי לומר לו, בעברית ולא בסימנים, שזהו, זה נגמר. אני היום, במבט לאחור, מעריך יותר ויותר את בן זוגי לשעבר על ההגינות המדהימה שהיתה לו, לומר בפשטות ולהפרד מיד בלי להשאיר מקום לספק - ועדיין התקשיתי להשלים עם זה תקופה מסוימת, למרות שידעתי שהוא צודק.

טל קר

New member
הי איציק אני חולקת על דעתך

אני חושבת שאמנם בפרידות נאחזים לעיתים ב'איך לא היה לו את הכבוד המינימאלי לומר לי' אבל מישהו שנוסע עם כרטיס הלוך 'למצוא את עצמו' ולא יוצר כל קשר זו פרידה חד משמעית. כל ה'למצוא את עצמי' זה בדרך כלל גרסה של 'זה לא אתה זה אני'. הוא לא בדיוק הפסיק לענות לטלפונים ואז התגלה פעיל באטרף גם אלו שזה נאמר להם במפורש יכולים לצאת עם תחושה לא נעימה בדיוק במקום הזה של ה'כבוד המינימלי' (למה לא היה את הכבוד המינימלי לא להגיד לי במקום פומבי, למה לא היה את הכבוד המינימלי להסביר לי למה, למה לא היה את הכבוד המינימלי לספר לי עוד קודם) הפגיעה בפרידות היא בדר"כ על רקע דחיה ואובדן (אדם שמכיר אותי לא רוצה בי עוד, הקשר על מה שקיבלנו ממנו אבד, הפוטנציאל למה שחשבנו שיכול להיות אבד, לפעמים תחושת האובדן על מה שקיווינו שיש לנו או מה שחשבנו שיכול להיות חזקה הרבה יותר ממה שאבד בפועל) ולמרות שיש מרכיב של פגיעה באגו (לא רוצים אותי, איך מוותרים עלי, איך מוצאים לי בקלות תחליפים) להגיד שהבעיה בסיטואציה זה שהבחור לא אמר 'אני עוזב אותך' אלא אמר 'אני נוסע לבדי אל תבוא איתי' ולא יצר קשר נראה לי כלא מספיק לוקחת בחשבון מרכיבים נוספים. ובנוגע למידת העזרה - לדעתי ללמוד לזהות סימנים שנחשבים סימנים ברורים בחברה שלנו זה חשוב מאד ויכול לסייע בעתיד, וגם להשתדל ולהתאמץ להמשיך הלאה ולצמצם את הפגיעה בעוד תחומים בחיים בגלל פגיעה בתחום אחד היא חשובה מאד.

gevertov1

New member
../images/Emo45.gif מסכים איתך, טל

אין לצפות שיזום סיום הקשר יודיע הודעה מילולות רשמית. מה שהוא עושה משמעותי הרבה יותר ממה שהוא אומר Action Speeks Louder Than Words ובדרך כלל נוח וקל יותר לשני בני הזוג להתמודד עם רמזים ומעשים במקום עם פצצת אטום מילולית.

the way you colonials maul the mother tongue

is quite outrageous "actions speak louder than words" "Actions speak louder than words" means that your actions (what you do) communicate more clearly than your words (what you say). It is as if they were louder than words. "Actions speak louder than words" means that if you want people to believe your words, you should "speak" with your actions. Example: "Don't tell me how to do this; show me! Actions speak louder than words." GoEnglish.com Pocket English Idioms

gevertov1

New member
Sorry I am not proficient in the tongue of ..

Sorry I am not proficient in the tongue of Albion – it’s my second. But what was your point, please?

גם אני נולדתי בבי"ח אסותא

נילי מירסקי - המתרגמת בהא הידיעה בפרובינציה המוזנחת שלנו - בראיון במוסף גלריה ב"הארץ" היום (ואינני מוצא את הראיון באתר שלהם -בטח זה יופיע בשבוע הבא) מצוטטת כדלהלן: "זאת ארץ הגירה, הרבה אנשים מדברים עברית בלי שהם יודעים אותה היטב ומתרחשים כל מיני תהליכים, חלקם לא מלבבים. כשהייתי ילדה לא קרה שילדים אמרו 'אני ידבר אתו מחר', כמו שאומרת היום שרת החוץ שלנו, במו אוזני שמעתי אותה אומרת את זה". אז השבושים האלה, הן בעברית והן בשפות אחרות שאני מכיר, מביאים לי את הסעיף. למרות זאת לא הייתי צריך לעלות עליך אתמול. 'צטערת.

ItsikH

Member
תקשורת מילולית היא מרכיב חשוב בכל קשר זוגי או אחר. אם נפרדים מבלי לדבר על כך באופן מפורש מאוד לא סביר שלא תהיה פגיעה. תקשורת מילולית ישירה אולי כואבת יותר לרגע אבל מקצרת מאוד את שלב העינויים המיותר שבין השמשות. ובכלל, כשיש מה לומר עדיף לומר אותו בעברית ולא בשפת הסימנים.

ItsikH

Member
בענין חווית האובדן - נכון ותמיד ישנה פגיעה. אבל ללא קשר, אני טוען (ואולי זו חוויה פרטית שלי) שתקשורת מילולית עדיפה על סימנים ורמזים בכל סוג קשר שהוא ובכל הקשר שהוא. דיבור ישיר פותר הרבה בעיות, גם אם יש בו לעתים אי נעימות רגעית. וזה נכון גם במקרה של פרידה.

עודד א

New member
שני חלקים:

1. בגידה או לא - מממ... זה יושב ומעיק LIKE HELL! אני יכול לומר לך שזה לא מועיל, לא עוזר ומיותר. בולשיט! זה יכאב בכל זאת. החדשות הטובות הן שהכאב הזה פוחת. לוקח זמן, אבל פוחת. 2. אקסים בכל מקום? מוזר....מעולם לא קרה לי....נשמה יפה, אנחנו מדינה קטנה (ומוקפת אוייבים) וקהילה קטנה עוד יותר ואקסים יצוצו לך בכל מקום. במועדונים, בקולנוע, בבתי חברים ואפילו (תחזיק חזק) בפורומי גאווה שונים בתפוז. בהתחלה זה מציק, אח"כ מביך ובסוף זה חלק מהעניין ואתה לפעמים שוכח מה בכלל היה שם. ולסיכום, בונבוניירה - זמן!

ע י ל י י

New member
האקס שלי "רודף" אחרי מאת: צבי לידסקי "לאישה"

לאלה שאינם מכירים את צבי לידסקי או יותר נכון עו"ד צבי לידסקי תזכורת קטנה: לעו"ד לידסקי היה טור בעיתון "לאישה" שנים רבות בשנות ה- 80 למי מאלו שנהגו להסתפר במספרות צמרת לגברים אשר מן הסתם עיתוני "לאישה" היו להיט גם שם. לא אתפלא אם עו"ד לידסקי היה ועודנו חבר בקיהלתנו כי רב סיפוריו היו זהים לסיפור שעליו אני נותן כאן את הדעת. אגב, בזמנו, לעו"ד לידסקי היו קהל קוראים ומגיבים רב ומגוון. ולמה כל ההקדמה הזו? קשה לי שלא להעלות חיוך על פני כשם שהעליתי חיוך בכל פעם שקראתי את סיפוריו ההזויים של לידסקי בעתון "לאישה" בזמנו, לא ידעתי להגדיר אותם. היום לסיפורים הללו יש שמות: סיפורי "אוחצ'ות" פאראקסלאנס ! או כדברי עדי אשכנזי "מה זה השטויות האלה"? יכול להיות שאני חוטא והסיפורים הללו פונים לאוכלוסיות מאד צעירות בקהילת הגייז 21-25 מקסימום. אבל כשאני חושב על עצמי בגילאים האלה, לא ממש הייתי מתנהג כך צר לי לאכזב. ואני שוב שואל: "מה זה כל השטויות האלה"? ואם כבר נדרשים אנו להגיב לגופו של עניין על אף ולמרות שהסיפור שהוצג כאן כאילו נלקח מסרט טורקי סוחט דמעות: התנהגותו של צד א' בזויה לכאורה. הצעתי לצד ב' : תאסוף ת'תחת שלך בלי הרבה גינונים, בכיות ומריטת שיער ותתמקד בלימודים. נשמע לי חשוב יותר The show must go on

למעלה